Η Θεσσαλονίκη στα 7 κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης

Εικόνα: Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος

Το Travel+ Leisure έκανε ένα αφιέρωμα τους 7 προορισμούς της Ευρώπης που δεν έχεις σκεφτεί να πας αλλά θα έπρεπε σύντομα να το κάνεις. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και η Θεσσαλονίκη.

Το site φαίνεται πως μελέτησε καλά τα must της πόλης μας και έφτιαξε ένα όμορφο αφιέρωμα που σου προτείνει από το πού θα βγεις για να πιεις το κοκτέιλ σου μέχρι και τα μνημεία που πρέπει να ανακαλύψεις.

«Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε στην Ελλάδα, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την συμπρωτεύουσα της, τη Θεσσαλονίκη. Αυτό το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι ό,τι πρέπει για εσάς που λατρεύετε την Ιστορία. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα ερείπια των Οθωμανικών, Βυζαντινών και Ρωμαϊκών χρόνων. Για να πιείτε τα κοκτέιλ σας και να διασκεδάσετε μία καλή επιλογή θα ήταν η οδός Βαλαωρίτου. Μην παραλείψετε, να κάνετε βόλτες στα στενά, πέτρινα δρομάκια της Άνω Πόλης, να επισκεφτείτε τον Λευκό Πύργο και τη Ρωμαϊκή Αγορά», αναφέρεται.

Οι υπόλοιποι 6 προορισμοί της Ευρώπης που αξίζουν προσοχή, σύμφωνα με το άρθρο είναι η Σκωτία, η Σαρδηνία, το Βελιγράδι, η Βιτσέντζα, η Λιουμπλιάνα και η Βανς.

Πηγή: Travel+Leisure