Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού με πανίσχυρο δηλητήριο που οδηγεί σε αναπηρία

Ένα νέο είδος φιδιού, το Gloydius lateralis που διαθέτει τόσο ισχυρό δηλητήριο που μπορεί να αφήσει ανάπηρο το θύμα που θα δαγκώσει, ανακαλύφθηκε στο εθνικό φυσικό καταφύγιο Jiuzhaigou.

Το φίδι που βρέθηκε στην Κίνα, τρέφεται με μικρά θηλαστικά, όπως τα ποντίκια, και «δραστηριοποιείται τις ηλιόλουστες μέρες στην άκρη του δρόμου σε μια ζεστή, ξηρή κοιλάδα», σύμφωνα με όσα λένε οι ερευνητές. Έχει μικρό σώμα, μεγάλα μάτια και είναι ένα σκούρο πράσινο ή καφέ χρώμα με τέσσερις σειρές από ζιγκ-ζαγκ από σκούρο καφέ.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός από τους ανθρώπους που τεκμηρίωσε το νέο είδος στην DailyMail: «Το Gloydius lateralis είναι δηλητηριώδες. Από όσο γνωρίζουμε, όλα τα είδη του γένους Gloydius είναι. Δεν νομίζω ότι το δάγκωμα του είναι ήπιο. Τα δαγκώματα του Gloydius συνοδεύονται από πολύ πόνο και μπορεί να προκαλέσουν σωματική αναπηρία όταν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα» είπε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επισκέπτες του εθνικού πάρκου, οι οποίοι φτάνουν τα εκατομμύρια κάθε χρόνο, πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τους διαδρόμους που έχουν κατασκευαστεί για να παραμένουν ασφαλείς. «Έχουν κατασκευαστεί διάδρομοι για τουρίστες στην περιοχή, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να βγαίνουν από τους διαδρόμους», λένε οι ερευνητές.

Το θετικό είναι πως το τσίμπημα του, τις περισσότερες φορές, δεν είναι θανατηφόρο.

Το εθνικό φυσικό καταφύγιο Jiuzhaigou που βρίσκεται στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας, είναι μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς.