9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Τετάρτη 03/08 στις 21:00

«Οι Μπάτσοι της Συμφοράς» (2010) σκηνοθεσία Κέβιν Σμιθ

Κωμωδία – Τα προβλήματα δύο αστυνομικών δεν φαίνεται να έχουν σταματημό. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να συλλάβουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Το γεγονός αυτό έρχεται να “συμβάλλει” στην οικονομική στενότητα του ενός, ο οποίος μάλιστα έχει να αντιμετωπίσει και τα τρέχοντα έξοδα του γάμου της κόρης του. Απελπισμένος, που δεν θα μπορέσει να προσφέρει στην κόρη του τον γάμο, που εκείνη πάντα ονειρευόταν, αποφασίζει να πουλήσει μία συλλεκτική κάρτα, ενός παίχτη του μπέιζμπολ, που έχει χρόνια στην κατοχή του.

Τα πράγματα όμως θα στραβώσουν όταν ένας μαφιόζος, με εμμονή στα αναμνηστικά αντικείμενα παλιότερων εποχών, ληστεύει το ενεχυροδανειστήριο στο οποίο είχε φυλάξει την κάρτα. Η συνταγή πλέον είναι γνωστή, το κυνηγητό και η αναπόφευκτή σύγκρουση και καταστάσεις που πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τρέισι Μόργκαν, Χουάν Κάρλος Χενάντεζ.

*Star, Τετάρτη 03/08 στις 22:00

«Υποψία» (2009) σκηνοθεσία Ατόμ Εγκογιάν

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ένα ερωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Τζούλιαν Μουρ, Λίαμ Νίσον και Αμάντα Σειφρεντ.
Η Κάθριν (Τζούλιαν Μουρ) έχει το ιατρείο της απέναντι από το μπαρ Four Seasons και είναι παντρεμένη με τον Ντέιβιντ (Λίαμ Νήσον). Η συμπεριφορά του Ντέιβιντ της δίνει βάσιμες υποψίες ότι την απατά και αποφασίζει να τον δοκιμάσει.

Αναθέτει στην Κλόι (Αμάντα Σέιφρεντ) που εργάζεται ως πόρνη πολυτελείας να σαγηνεύσει τον σύζυγό της και τις επόμενες ημέρες συναντιούνται συχνά προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία της “συμφωνίας” τους. Η Κάθριν αρχίζει να γίνεται εμμονική με την εξιστόρηση της Κλόι για τις συναντήσεις της με τον Ντέιβιντ και τη συναντά όλο και συχνότερα.

Αυτό που δεν μπορεί να φανταστεί όμως είναι πως, αυτό το υπολανθάνον ερωτικό τρίγωνο και η προσχεδιασμένη μηχανορραφία της, θα την φέρει αντιμέτωπη με αναπάντεχους κινδύνους.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Αμάντα Σέιφρεντ, Λίαμ Νίσον, Μάξ Θίριοτ, Νίνα Ντόμπρεβ, Μίσου Βελάνι.

*Ant1, Τετάρτη 03/08 στις 22:00

«Διαλύοντας τον Χάρι» (1997) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Κωμωδία – Ο Γούντι Άλεν είναι ο Χάρι Μπλοκ, ένας πετυχημένος συγγραφέας με πλούσια και ταραχώδη ερωτική ζωή, που διακατέχεται από διαφόρων ειδών ψυχώσεις, νευρώσεις, εμμονές.

Στην ουσία, είναι ένας νάρκισσος που αυτοοικτίρεται, μισεί τον εβραίο εαυτό του, φοβάται τον θάνατο και αντλεί μια μαζοχιστική ηδονή κάθε φορά που βυθίζεται σε έναν κυκεώνα προσωπικών υπαρξιακών σκέψεων.

O Χάρι Μπλοκ, «χρησιμοποιεί» τους ανθρώπους και εν συνεχεία, χάρη στο συγγραφικό του ταλέντο, αποτυπώνει στα γραπτά του τον τρόπο που τους χρησιμοποίησε.

Η πραγματικότητα βέβαια είναι ελαφρώς παραλλαγμένη στο βιβλίο του.
Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί την οργή των πρώην συντρόφων του και των δικών του ανθρώπων.

Παίζουν: Γούντι Άλεν , Ντέμι Μουρ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ελίζαμπεθ Σου, Μπίλι Κρίσταλ, Τζούντι Ντέιβις, Τζούλια Λούις Ντρέϊφους, Στέφανι Ροθ Χαμπερλ, Λυν Κοέν, Τόμπι Μαγκουάιρ, Ανέτ Άρνολντ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 03/08 στις 22:00

«The Guest» (2014) σκηνοθεσία Άνταμ Γουίνγκαρντ

Θρίλερ – Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο φιλικός στρατιώτης Ντέιβιντ, φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Όταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, Άννα, αρχίζει να αναρωτιέται μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Ντέιβιντ. Θα καταφέρει η Άννα να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πλέον αργά για όλους;

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Σίλα Κέλι, Μάικα Μονρό, Λανς Ρέντικ.

*Open, Τετάρτη 03/08 στις 23:30

«Και Δειλός Και Τολμηρός» (1988) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ένας φοβιτσιάρης επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα για να εισπράξει ένα δάνειο ώστε να κτίσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία του χωριού. Η γραφειοκρατία τον εξοργίζει αφάνταστα και, φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή του ΕΟΤ, δηλώνει ότι θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Αργότερα, όταν σκάει μια βόμβα στο γραφείο του διευθυντή, όλοι θεωρούν πως αυτός ήταν ο δράστης. Μετά την έκρηξη δεύτερης βόμβας σε ένα ξενοδοχείο, η αστυνομία τον συλλαμβάνει, πιστεύοντας ότι είναι ένας καταζητούμενος τρομοκράτης.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Τσάγκλος, Βιολέτα Αντωνίου, Τζώνυ Θεοδωρίδης, Χριστίνα Παππά, Θεόδωρος Δημητρίου, Γιώργος Τζώρτζης, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Alpha, Τετάρτη 03/08 στις 23:40

«Το Στοιχειωμένο Σπίτι» (1999) σκηνοθεσία Γιαν ντε Μποντ

Μυστηρίου, τρόμου, φαντασίας – Η Έλινορ είναι καλεσμένη στο «Σπίτι του Λόφου», ένα γνωστό στοιχειωμένο σπίτι, μαζί με δύο ακόμη ανθρώπους, την Τέο και τον Λιουκ που υποφέρουν από αϋπνία, από τον Δόκτωρ Μάροου που κάνει πειράματα πάνω στις διαταραχές του ύπνου.

Όμως, αντικείμενο της έρευνάς του είναι οι ανθρώπινες αντιδράσεις απέναντι στο φόβο, γι’ αυτό και τους διηγείται την παράξενη ιστορία ενός ιδιοκτήτη εργοστασίου υφαντουργίας, που έζησε εκεί πριν από πολλά χρόνια.
Την πρώτη νύχτα κάθονται όλοι και συζητούν.

Η Ελινόρ τους λέει ότι η δική της αϋπνία διαφέρει στο γεγονός ότι εκείνη μπορεί μεν να κοιμηθεί, αλλά ξυπνά καθώς πιστεύει ότι η νεκρή μητέρα της ζει ακόμη μαζί της. Στο σπίτι του Λόφου όμως ξυπνά από παιδικές φωνές που ζητούν βοήθεια.
Στην αρχή όλα φαίνονται ψεύτικα, αλλά σιγά-σιγά γίνονται όλο και πιο αληθινά, καθώς φωνές ακούγονται από παντού και αρχίζουν να μετακινούνται πράγματα με ανεξήγητους τρόπους.

Παίζουν: Λίαμ Νήσον, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Όουεν Νίλσον, Λίλι Τέιλορ, Μπρους Ντερν, Βιρτζίνια Μαντσεν, Τομ Ίρβιν.

*SKAI, Τετάρτη 03/08 στις 00:00

«Ο Δικηγόρος» (2017) σκηνοθεσία Νταν Γκίλροϊ

Αστυνομική Δραματική – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον και ο Κόλιν Φάρελ πρωταγωνιστούν σε ένα δραματικό νομικό θρίλερ στη μεγαλούπολη του Λος Άντζελες.

Ο Ρόμαν Ίσραελ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) είναι ένα ιδεαλιστής δικηγόρος, ο οποίος αντιμετωπίζει καθημερινά το χαοτικό υπερφοτρτωμένο δικαστικό σύστημα του Λος Άντζελες. Το ακτιβιστικό του πνεύμα θα τον παρασύρει σε μια καθοριστική για τη ζωή του υπόθεση και σύντομα θα βρεθεί σε επαγγελματικό και προσωπικό τέλμα.

Ο Τζώρτζ Πιρς (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος που θα προσλάβει τον Ίσραελ στη νομική του εταιρεία.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κόλιν Φάρελ, Κάρμεν Εγιόγκο, Αμάντα Ουόρεν, Χιούγκο Άρμστρονγκ

*Mega, Τετάρτη 03/08 στις 01:40

«High-Rise» (2015) σκηνοθεσία Μπεν Γουίτλεϊ 

Δραματική – Το δυστοπικό δράμα High-Rise του Μπεν Γουίτλεϊ, βασίζεται στη νουβέλα του J.G. Ballard και ασχολείται με τη ζωή και τις συνήθειες των πλουσίων αστών, τις σχέσεις μεταξύ των γειτόνων στις πολυκατοικίες, πως γνωρίζονται, ποιους συναναστρέφονται, τα πάρτι που διοργανώνονται, τις απιστίες και όλα όσα μπορούν να συμβούν σε μία ανάλογη κοινωνική δομή, όπως η πολυκατοικία του σεναρίου.

Βρισκόμαστε σε μια αποκομμένη και πλούσια γειτονιά του Λονδίνου το 1975 και, η Μάργκαρετ Θάτσερ συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα αφού ηγείται της εξουσίας.

Ο Ρόμπερτ Λεγκ (Τομ Χιντλεστον) είναι ένας γιατρός που εντυπωσιάζεται από το νέο του διαμέρισμα, στον 25ο όροφο μιας πολυτελούς πολυκατοικίας.
Η πολυκατοικία του είναι μία πολυτελής κατασκευή που παρέχει στους ενοίκους της όλη την πολυτέλεια και τις ανέσεις που χρειάζονται και ελέγχεται από τον αρχιτέκτονα Άντονι Ρόιαλ (Τζέρεμι Άιρονς).

Ο αρχικά μετριοπαθής Ρόμπερτ ξεκινά να γνωρίζει τους υπόλοιπους εκκεντρικούς κατοίκους από τους πρώτους ορόφους έως και το ρετιρέ. Τη Σάρλοτ, μια μποέμ, ανύπαντρη μητέρα, τον χαρισματικό κινηματογραφιστή Γουάιλντερ, που ζει με την έγκυο γυναίκα του Έλεν, τον αινιγματικό αρχιτέκτονα, που σχεδίασε το οίκημα, κύριο Ρόγιαλ.

Για τον μοναχικό Λανγκ, η ζωή μοιάζει παράδεισος αλλά όταν αρχίζουν οι διακοπές ρεύματος και τα ελαττώματα του κτιρίου αποκαλύπτονται, το αυστηρά κατασκευασμένο κοινωνικό οικοδόμημα καταρρέει και ο ουρανοξύστης γίνεται πεδίο μάχης σ’ έναν κυριολεκτικό πόλεμο των τάξεων…

Παίζουν: Τομ Χίντλστον, Τζέρεμι Άιρονς, Σιένα Μίλερ, Λουκ Έβανς, Ελίζαμπεθ Μος, Σιένα Γκίλορι.

*Star, Τετάρτη 03/08 στις 02:15