Έχουμε ωραίες γυναίκες, βότκα και… φθηνό ρεύμα… μετακομίστε εδώ – Η Ρωσία τρολάρει τη Δύση

Δείτε το βίντεο, διαρκείας 53 δευτερολέπτων, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ισπανία

Την ώρα που η Ρωσία βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία η Μόσχα προσπαθεί να αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και αυτό διότι με ένα άκρως σεξιστικό βίντεο μας καλεί να μετακομίσουμε στη Ρωσία προτάσσοντας ως… τρανταχτά επιχειρήματα τις όμορφες γυναίκες αλλά και την… αντοχή στις κυρώσεις της Δύσης.

Το εν λόγω διαφημιστικό σποτ διάρκειας 53 δευτερολέπτων, τιτλοφορείται «Ώρα για μετακόμιση στη Ρωσία» και αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ισπανία. Μάλιστα τους τίτλους του βίντεο ακολουθούν, λευκές, μπλέ και κόκκινες καρδιές, δηλαδή τα χρώματα της ρωσικής σημαίας, ενώ όπως σημειώνει η Daily Mail δεν είναι σαφές εάν το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί επίσημη παραγωγή της ρωσικής κυβέρνησης.

Στο βίντεο απεικονίζονται κλασικές ρωσικές σκηνές, από παιδιά που τρέχουν στα χωράφια και ρωσική κουζίνα μέχρι μνημεία όπως το Πανρωσικό Εκθεσιακό Κέντρο. Κάποιοι από τους λόγους που θα πρέπει να μετακομίσουμε στη Ρωσία, σύμφωνα πάντα με το βίντεο, είναι το φθηνό αέριο αλλά και «μια οικονομία που μπορεί να αντέξει χιλιάδες κυρώσεις».

Παράλληλα γίνεται λόγος στην «πλούσια ιστορία, την παγκοσμίου φήμης λογοτεχνία, τη μοναδική αρχιτεκτονική, το μπαλέτο και τη φιλοξενία» της Ρωσίας με τρόπο που κάνει τη χώρα να φαίνεται αρκετά ελκυστική για μετανάστευση. Επίσης γίνεται αναφορά στον χριστιανισμό ενώ απαριθμεί «όμορφες γυναίκες» σαν να είναι εθνικός πόρος, υποδεικνύοντας τις πολιτιστικές αξίες που μπορούν να περιμένουν οι πιθανοί μετανάστες. Στο κλιπ βρίσκουν, επίσης, χώρο το φθηνό ταξί, η παράδοση, το φθηνό ρεύμα και νερό καθώς και η ρωσική βότκα.

Δείτε το video:

https://twitter.com/i/status/1552886838926479360