14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Σαββάτου και η ώρα της ταινίας έφτασε.

«Μια Ζωή την Έχουμε» (2002) σε σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Ατζελίνα Τζολί είναι η Λάνι Κέριγκαν, η βασική ρεπόρτερ στο πρωινό σόου That’s Seattle Life του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στο Σηάτλ και προσπαθεί απεγνωσμένα να μεταπηδήσει σε ένα μεγάλο δίκτυο πανεθνικής εμβέλειας.

Σχεδίασε προσεκτικά την καριέρα της, με στόχο πάντα να γίνει μια διάσημη τηλεοπτική παρουσία. Έχει την τέλεια δουλειά, το τέλειο σπίτι, την τέλεια γκαρνταρόμπα, τον τέλειο εραστή. Έχει όμως και την ατυχία να γνωρίσει έναν άστεγο προφήτη.

Όταν παίρνει συνέντευξη από τον αυτοαποκαλούμενο προφήτη, τον Τζακ (Τονι Σαλούμπ), για να μάθει αν μπορεί πραγματικά να προβλέψει ποδοσφαιρικά αποτελέσματα, ο Προφήτης Τζακ όχι μόνο προβλέπει το σκορ του αγώνα και ότι θα ρίξει χαλάζι την επόμενη μέρα, αλλά και ότι η Λάνι θα πεθάνει σε επτά ημέρες, την επόμενη Πέμπτη.

Όταν οι δύο πρώτες προφητείες του έγιναν πραγματικότητα, η Λάνι πανικοβάλλεται και συναντά ξανά τον Τζακ, ζητώντας του να κάνει άλλη μια προφητεία και έτσι να τον δοκιμάσει. Εκείνος της λέει ότι θα γίνει ένας σχετικά δυνατός σεισμός στο Σαν Φρανσίσκο στις 9:06 π.μ., που πράγματι συμβαίνει.

Τώρα η Λάνι είναι πεπεισμένη ότι πρόκειται να πεθάνει και αναγκάζεται να επανεκτιμήσει τη ζωή της.

Εσύ τι θα έκανες αν σου έλεγαν ότι σου απομένει μια εβδομάδα ζωής;

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Έντουαρντ Μπερνς, Τόνι Σαλούμπ, Στόκαρντ Τσάνινγκ.

*Open, Σάββατο 06/08, στις 21:00

«Εννιά Ζωές» (2016) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Κωμωδία – Ο Τομ Μπραντ είναι ένας υπερ-επιτυχημένος μεγιστάνας του επιχειρηματικού κόσμου, που όμως έχει απομακρυνθεί από την κόρη του, Ρεμπέκα, και τη σύζυγό του, Λάρα. Ενώ κατευθύνεται καθυστερημένος στο σπίτι του για  το πάρτι γενεθλίων της κόρης του, ο Τομ σταματά σε ένα μυστηριώδες pet shop για να της πάρει ένα δώρο της τελευταίας στιγμής, μια γάτα. Ο Τομ όμως παθαίνει ένα ατύχημα και ξυπνάει εγκλωβισμένος στο σώμα της γάτας. Ο ιδιοκτήτης του pet shop τού εξηγεί ότι πρέπει να συμφιλιωθεί με την οικογένειά του μέσα σε μία εβδομάδα, ειδάλλως θα παραμείνει γάτα για πάντα!

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Star, Σάββατο 06/08, στις 21:00

«The Hunger Games: Φωτιά» (2013) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Η Κάτνις Έβερντιν έχει επιστρέψει σπίτι ασφαλής μετά τη νίκη της στους 74ους Αγώνες Πείνας μαζί με τον συμπαίκτη της Πίτα Μέλαρκ.

Η νίκη τους σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και να ξεκινήσουν μια “Περιοδεία της Νίκης” σε όλες τις περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Κάτνις αισθάνεται ότι η επανάσταση σιγοβράζει αλλά η Κάπιτολ έχει ακόμα τον έλεγχο καθώς ο Πρόεδρος Σνόου προετοιμάζει τους 75ους Αγώνες Πείνας – ένα διαγωνισμό, που μπορεί να αλλάξει την Πάνεμ για πάντα.

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Λένι Κράβιτς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*Alpha, Σάββατο 06/08, στις 21:50

«Ο κυρ – Γιώργης Εκπαιδεύεται» (1977) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία – Ένας γραφικός ταβερνιάρης του Πειραιά, ο κυρ-Γιώργης (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) αναγκάζεται να παραστήσει τον αριστοκράτη για χατίρι του γιου του (Νίκος Δαδινόπουλος), που έχει παντρευτεί μια κοπέλα της υψηλής κοινωνίας, (Τόνια Καζιάνη).

Έτσι, περνάει από ειδική εκπαίδευση για να ταιριάξει στο νέο περιβάλλον.

Πολύ γρήγορα όμως, ο μαθητής γίνεται δάσκαλος της καλής κοινωνίας και δίνει μαθήματα τιμιότητας και ευθύτητας στους ξιπασμένους και ενίοτε απατεώνες αστούς.

Παίζουν: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Τόνια Καζιάνη, Νίκος Δαδινόπουλος, Λουϊζα Ποδηματά, Λευτέρης Βουρνάς, Καίτη Ιμπροχώρη.

*Mega, Σάββατο 06/08, στις 22:00

«Ντίβα» (1981) σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Μπενέξ

Αστυνομική Κομεντί – Ο 18χρονος Ζιλ, ταχυδρόμος και λάτρης της Όπερα, φτιάχνει μια πειρατική κασέτα της διάσημης ντίβας Σίνθια Χόκινς, η οποία αρνείται γενικά να κάνει ηχογραφήσεις. Την επομένη, μια πόρνη, λίγο πριν δολοφονηθεί, βάζει μια κασέτα που αποκαλύπτει παρανομίες στον σάκο της μηχανής του. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του Ζιλ αναποδογυρίζει, μιας και τον κυνηγούν η αστυνομία, δολοφόνοι, αλλά και παράξενοι Ασιάτες. Μόνο ο αινιγματικός Γκοροντίς και η μούσα του, Άλμπα, μπορούν να τον σώσουν από τον εφιάλτη.

Παίζουν: Βιλχελμένια Φερνάντεζ, Τούι Ανν Λούου, Ρισάρ Μπορινζέ, Φρεντερίκ Αντρέι, Ντομινίκ Πινιόν, Σαντάλ Ντερουάς.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 06/08, στις 22:00

«American Pie: Reunion» (2012) σκηνοθεσία Τζον Χούρβιτς, Χέιντεν Σλόσμπεργκ

Κωμωδία – Οι τέσσερις φίλοι-απόφοιτοι του 1999 ξανασυναντιούνται και ξεφαντώνουν με αφορμή μια επετειακή συγκέντρωση παλιών συμμαθητών.

Η ορίτζιναλ ομάδα του «American Pie» προσπαθεί να μιμηθεί τα χοντρά σεξο-καλαμπούρια της πρώτης, ακατάλληλης γι’ ανήλικους (αλλά κι ενήλικους), κωμωδίας της διάσημης σειράς. Αυστηρά σε αυτό το πλαίσιο και σε σχέση με τα όσα έχουν δει τα μάτια μας, αυτό το «Reunion» διαθέτει κάμποσες αστείες εκλάμψεις, δοσμένες όμως με τόσο χαζοχαρούμενα χοντροκομμένο τρόπο που πρέπει να κατεβάσεις τις χιουμοριστικές (και ηλικιακές) απαιτήσεις σου στο ελάχιστο για να τις ανεχτείς.

Παίζουν: Τζέισον Μπιγκς Άλισον Χάνιγκαν Σον Γουίλιαμ Σκοτ Κρις Κλάιν.

*Star, Σάββατο 06/08, στις 22:50

«Amityville: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Τρόμου – Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς.

Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι…

Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις, Τζένιφερ Μόρισον.

*Open, Σάββατο 06/08, στις 23:15

«Θα Κλέψω τη Νύφη» (2008) σκηνοθεσία Πολ Ουίϊλαντ

Κομεντί – O Τομ (Πάτρικ Ντέμπσεϊ) έχει την τέλεια ζωή: είναι επιτυχημένος, σέξι και ξέρει ότι πάντα μπορεί να βασίζεται στη Χάνα (Μισέλ Μόναγκαν), την καλύτερή του φίλη που αποτελεί και τη μοναδική σταθερότητα στη ζωή του.

Όλα κυλούν ιδανικά, μέχρι τη στιγμή που η Χάνα φεύγει στη Σκωτία για ένα επαγγελματικό ταξίδι έξι εβδομάδων. Τότε ο Τομ ανακαλύπτει ότι η ζωή του είναι εντελώς κενή χωρίς εκείνη, και αποφασίζει να τη ζητήσει σε γάμο μόλις επιστρέψει.

Οι αποφάσεις της Χάνα όμως τον προλαβαίνουν: ξαφνικά του αποκαλύπτει ότι έχει ήδη αρραβωνιαστεί με έναν πλούσιο Σκοτσέζο, τον Κόλιν (Κέβιν ΜακΚιντ), και ότι σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της στην Αγγλία.

Όταν η Χάνα ζητά από τον Τομ να γίνει ο «κύριος» επί των τιμών της, αυτός αποφασίζει απρόθυμα να αναλάβει το ρόλο, με ένα και μοναδικό στόχο: να αποτρέψει τη Χάνα από αυτό το γάμο, προτού είναι πια αργά. Και τελικά η μέλλουσα νύφη θα κληθεί να αποφασίσει ποιος είναι ο ιδανικός γαμπρός γι’αυτήν.

Παίζουν: Κέβιν Μακίντ, Κρις Μεσίνα, Μισέλ Μόναγκαν, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Σίντνεϊ Πόλακ.

*Mega, Σάββατο 06/08, στις 00:00

«Ronin» (1998) σκηνοθεσία Τζον Φρανκενέϊμερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Ψυχρός Πόλεμος μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά η καινούρια παγκόσμια τάξη πραγμάτων προσφέρει δουλειά σε μια ομάδα μισθοφόρων δολοφόνων που δέχονται να συνεργαστούν με όποιον τους δώσει τα περισσότερα.

Αυτοί οι επαγγελματίες, γνωστοί ως Ρόνιν, επιστρατεύονται στη Γαλλία από έναν μυστήριο πελάτη για μια, φαινομενικά, υπόθεση ρουτίνας: να κλέψουν μια τσάντα.

Αυτή η απλή αποστολή όμως αποδεικνύεται εκρηκτική, καθώς στην πορεία αποκαλύπτεται ότι κι άλλοι παγκόσμιοι οργανισμοί προσπαθούν να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη τσάντα. Τα μέλη των Ρόνιν πρέπει λοιπόν να κάνουν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει στο παρελθόν: να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλον.

Παίζουν: Νατάσα ΜακΕλόουν, Ζαν Ρενό, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σον Μπιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 06/08, στις 00:15

«Η Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011) σκηνοθεσία Τομ Χανκς

Κομεντί Ρομαντική -Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει.

Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο.

Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Μερσέντες Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Ταράτζι Χένσον, Νία Βαρντάλος.

*Ant1, Σάββατο 06/08, στις 00:30

«The Guest» (2014) σκηνοθεσία Άνταμ Γουίνγκαρντ

Θρίλερ – Ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο φιλικός στρατιώτης Ντέιβιντ, φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Όταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, Άννα, αρχίζει να αναρωτιέται μήπως πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Ντέιβιντ. Θα καταφέρει η Άννα να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πλέον αργά για όλους;

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Σίλα Κέλι, Μάικα Μονρό, Λανς Ρέντικ.

*Open, Σάββατο 06/08, στις 01:00

«Ένας Τέλειος Φόνος» (1998) σκηνοθεσία  Άντριου Ντέιβις

Αστυνομική Μυστηρίου – Ο Μάικλ Ντάγκλας είναι ο Στήβεν Τέιλορ, ένας ψυχρός, ριψοκίνδυνος και φιλόδοξος χρηματιστής από τη Νέα Υόρκη.
Το τελευταίο διάστημα όμως, οι επενδύσεις του δεν αποδίδουν και αντιμετωπίζει οικονομικό αδιέξοδο.

Είναι παντρεμένος με την Έμιλι Μπράντφορντ (Γκουίνεθ Πάλτροου), την όμορφη και πλούσια κληρονόμο της οικογένειας Μπράντφορντ.

Η Έμιλυ εργάζεται ως διερμηνέας στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών ενώ ο έγγαμος βίος της με τον Στήβεν είναι μία καθημερινή ρουτίνα, χωρίς ρομαντισμό και το πάθος που έχει ανάγκη.
Όλα όσα της λείπουν η Έμιλι θα τα βρει στην αγκαλιά του Ντέιβιντ Σο (Βίγκο Μόρτενσεν), ενός μποεμ ζωγράφου που ζει στο Brooklyn.

Ο Στήβεν γνωρίζει ότι η γυναίκα του τον απατά, ψάχνει και φροντίζει να μάθει τα πάντα για το παρελθόν του εραστή της.

Τα μυστικά που κρύβει ο Ντέιβιντ θα φέρουν τον Στήβεν στην πόρτα του, για να του προτείνει μία ανίερη συμφωνία.
Ο Ντέιβιντ πρέπει να σκοτώσει την Έμιλυ έναντι ενός μεγάλου ποσού, κάτι που σημαίνει πως ο σύζυγός της θα κληρονομήσει την περιουσία της και θα βγει από το οικονομικό του αδιέξοδο.

Οι δύο άντρες συμφωνούν, αλλά σύντομα όλα θα ανατραπούν με απρόβλεπτες συνέπειες…

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Γκουίνεθ Πάλτροου, Βίγκο Μόρτενσεν, Ντέιβιντ Σάτσετ.

*Star, Σάββατο 06/08, στις 01:00

«Μπραζιλέρο» (2001) σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Σε μια επαρχιακή πόλη ζει ο Βασίλης Αρβανιτάκης, ένας μεσήλικας που αποτελεί σημαντικό παράγοντα της τοπικής κοινωνίας. Ο κος Αρβανιτάκης (γνωστός ως Μπραζιλέρο λόγω του ποδοσφαιρικού του παρελθόντος), δέκα χρόνια πριν, είχε λάβει ένα κοινοτικό δάνειο για την ανέγερση ενός «Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου». Εκείνος όμως ξοδεύει τα χρήματα για να εξασφαλίσει μια πιο άνετη ζωή στην οικογένειά του, ενώ προβαίνει και στην αγορά ενός Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή που θα σώσει την τοπική ομάδα από τον υποβιβασμό. Η παρανομία του κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, όταν απρόσμενα καταφθάνουν στην πόλη δύο Ευρωπαίοι οικονομικοί ελεγκτές, προκειμένου να εξετάσουν την πορεία του έργου και τη συνετή διαχείριση των χρημάτων που δόθηκαν. Ο Αρβανιτάκης θα βρεθεί σε δεινή θέση και θα εξαντλήσει το οπλοστάσιο με το οποίο τον έχει προικίσει η ελληνική πονηριά και κοινωνία. Σε όλο αυτόν τον κυκεώνα θα εμπλακούν η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου, ο βουλευτής του τόπου, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός και τα τοπικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν απίθανες καταστάσεις.

Παίζουν: Στέλιος Μάϊνας, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Έλλη Τρίγγου, Μαρία Καλλιμάνη, Νικόλας Τριανταφυλλίδης, Μιλού Φαν Χρούσεν, Ντίμι Χαρτ.

*Alpha, Σάββατο 06/08, στις 01:00

«Το Ξυπνημα των Θρυλων» (1998) σκηνοθεσία Τζέιμι Μπανκς

Τρόμου – Ο Δρ Γουέξλερ, καθηγητής Αμερικανικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Πέντλετον διδάσκει ότι οι αστικοί θρύλοι υπάρχουν για να μεταφέρουν κρυμμένα ηθικά διδάγματα. Οι φοιτητές του θα ανακαλύψουν σύντομα πόσο μοιραίες μπορεί να είναι στην πραγματικότητα αυτές οι ιστορίες.

Μια σειρά δολοφονιών στο πανεπιστήμιο βάζει σε υποψίες την Νάταλι, μια νεαρή και έξυπνη φοιτήτρια, η οποία αρχίζει να παρατηρεί μια παράξενη σχέση μεταξύ των δολοφονιών. Κανείς δεν την πιστεύει, μέχρι να είναι πολύ αργά…αφού ανακαλύπτει ότι εκείνη και οι φίλοι της είναι μέρος του απόλυτου αστικού μύθου ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Παίζουν: Αλίσια Γουίτ, Τζάρεντ Λέτο, Ρόμπερτ Ένγκλαντ, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ .

*Mega, Σάββατο 06/08, στις 02:10