9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Σκιά» (2018) σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού

Περιπέτεια – Η ιστορία των Τριών Βασιλείων της Κίνας στην επική περιπέτεια «Σκιά» που περιγράφει την ιστορία ενός ισχυρού Βασιλιά και του λαού του που έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και επιθυμούν να την πάρουν πίσω.

Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια.

Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα.

Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες.

Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

Παίζουν: Ντενγκ Τσάο, Σουν Λι, Ζενγκ Κάι, Γκουαν Ξιαοτόνγκ.

*Open, Δευτέρα 8/8 στις 21:00

«Πικαδέρο» (2015) σκηνοθεσία Μπεν Σάροκ 

Κομεντί – Καθώς αδυνατούν να βρουν δικό τους σπίτι λόγω ανεργίας, ο Γκόρκα και η Άνε, ένα νέο, άφραγκο ζευγάρι σε μια επαρχιακή πόλη στη χώρα των Βάσκων, δεν μπορούν να περάσουν χρόνο μόνοι τους ούτε στα σπίτια των γονιών τους.

Καθώς οι δύο νέοι θέλουν ολοένα και περισσότερο να κάνουν έρωτα και αφού δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε ένα ξενοδοχείο, είναι αναγκασμένοι να ψάξουν δημοφιλείς δημόσιους χώρους που χρησιμοποιούνται για σεξ, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «πικαδέρος».

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο εύκολα όσο φαίνονται και η σχέση τους περνάει και αυτή τη δική της κρίση, καθώς οι δυο τους προσπαθούν να βρουν τρόπους διαφυγής από τα πολλαπλά «δεσμά» της οικογένειας, μιας ετοιμόρροπης οικονομίας και ενός αβέβαιου μέλλοντος.

Παίζουν: Χοσέμπα Ουσαμπιάγα, Μπάρμπαρα Γκοενάγκα, Λάντερ Οταόλα, Ιτζιάρ Λατσκάνο.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 8/8 στις 22:00

«Παιχνίδια Εξουσίας» (2007) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Βιογραφική Δραματική Κομεντί – Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η ιστορία του Τσάρλι Γουίλσον (Τομ Χανκς), ενός μέλους του Κογκρέσου, που μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να βοηθήσει το Αφγανιστάν να αντιμετωπίσουν τους Σοβιετικούς και να προκαλέσουν τη διάσπασή τους.

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του γερουσιαστή, Τσάρλι Ουίλσον, ενός αποστάτη πράκτορα της CIA (Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν) και μιας κοσμικής κυρίας από το Χιούστον (Τζούλια Ρόμπερτς) που ένωσαν τις δυνάμεις τους και διηύθυναν την πιο επιτυχημένη μυστική επιχείρηση της δεκαετίας του ’80. Η δράση τους οδήγησε, τροφοδοτώντας τους αντάρτες του Αφγανιστάν με όπλα, στην πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο δημιούργησαν αναπάντεχες συμμαχίες μεταξύ Πακιστανών, Ισραηλινών, Αιγυπτίων και νομοθετών

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζούλια Ρόμπερτς.

*Ant1, Δευτέρα 8/8 στις 22:00

«The Humanity Bureau» (2017) σκηνοθεσία Ρομπ Κινγκ

Τρόμου – Έτος 2030. Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει μετατρέψει τμήματα της κεντροδυτικής Αμερικής σε έρημο. Σε μια απόπειρα να μειωθεί η οικονομική κρίση, μια κρατική υπηρεσία ονομαζόμενη Ανθρωπιστικό Γραφείο εξορίζει μέλη της κοινωνίας που κρίνονται μη παραγωγικά και τους πηγαίνουν σε μια αποικία γνωστή ως Νέα Εδέμ.

Ένας φιλόδοξος και αμερόληπτος ντετέκτιβ, ο Νόα Κρος, διερευνά μια υπόθεση υπό την έκκληση μιας ανύπαντρης μητέρας και του γιου της.

Γνωρίζοντας την άδικη μοίρα του παιδιού, ο Κρος ξεκινάει με σκοπό να σώσει τις ζωές τους και να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από το Ανθρωπιστικό Γραφείο και τα μυστικά του, μία και καλή.

Παίζουν:  Νίκολας Κέιτζ, Σάρα Λιντ, Τζέικομπ Ντέιβις, Χιου Ντίλον, Βίκεους Ρίον Σάνον, Κερτ Μαξ Ρούντε.

*Star, Δευτέρα 8/8 στις 22:00

«Kickboxer: Η Εκδίκηση» (2016) σκηνοθεσία Τζον Στόκγουελ

Αστυνομική Δράσης – Ο Έρικ κι ο Κερτ Σλόαν είναι απόγονοι μιας φημισμένης στις πολεμικές τέχνες οικογένειας από το Βένις της Καλιφόρνιας. Ο Κέρτ πάντα βρίσκονταν στη σκιά του μεγάλου του αδελφού, καθώς του λείπει το ένστικτο που χρειάζεται κάποιος για να γίνει πρωταθλητής.

Αλλά όταν γίνεται μάρτυρας της αδίστακτης δολοφονίας του Έρικ από τον ταϊλανδό πρωταθλητή του μουάι-τάι Τονγκ Πο, ορκίζεται εκδίκηση.

Προπονείται με τον μέντορα του αδελφού του, τον δάσκαλο Ντουράντ, για μάχη στο ρινγκ μέχρι θανάτου. Ο Ντουράντ αρχικά πιστεύει ότι είναι αδύνατον να εκπαιδεύσει τον νεαρό, αλλά μετά από σκληρή προπόνηση βλέπει μέσα του το πνεύμα που χρειάζεται για να φτάσει ως την τελική μονομαχία.

Παίζουν: Αλέν Μουσί, Ντέιβ Μπατίστα, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τζίνα Καράνο.

*Open, Δευτέρα 8/8 στις 23:30

«Όταν οι Ρόδες Χορεύουν» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δράμα, ελληνική, μιούζικαλ – Μια νέα κοπέλα ερωτεύεται ένα νεαρό που μαζί με την παρέα του ζουν “κοινοβιακά” και με τη ζωή τους αναστατώνουν τη γειτονιά. Ο αδελφός της κοπέλας το μαθαίνει και τσακώνεται με το φίλο της αδελφής του αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι μάταιο να πηγαίνει κόντρα σ’ αυτή τη σχέση.

Παίζουν: Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Τόλης Βελονάκης, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Κώστας Μακέδος, Johnny Carry, Νόνη Γλυκού.

*Alpha, Δευτέρα 8/8 στις 23:40

«Θύμα Απάτης» (2013) σκηνοθεσία Μπράιαν Τρέντσαρντ Σμιθ

περιπέτεια – Ο βασικός πληροφοριοδότης του F.B.I. πέφτει θύμα απαγωγής και το μόνο στοιχείο που μένει πίσω είναι ένα κομμένο δάχτυλο. Ο πράκτορας Νέλσον ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει τη χήρα του. Βρίσκει νέα στοιχεία τα οποία ακολουθεί και τότε μπαίνει σε ένα κύκλο εξαπάτησης και τρομερών ανακαλύψεων.

Παίζουν: Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Εμανουέλ Βοζιέ, Έβερτ ΜακΚουίν

*SKAI, Δευτέρα 8/8 στις 00:00

«Υπέρτατη Πρόκληση» (1996) σκηνοθεσία Ρίνγκο Λαμ

Δράσης – Μετά τη δολοφονία του δίδυμου αδελφού του, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε, ο Αλέν Μορό που είναι απόστρατος αξιωματικός του γαλλικού Στρατού πηγαίνει στη Νέα Υόρκη αποφασισμένος να βρει τους δολοφόνους.

Εκεί θα βρεθεί να βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς θα διασταυρωθεί με τη ρωσική μαφία, αλλά θα γνωρίσει και μια γοητευτική γυναίκα από το παρελθόν του αδελφού του.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Νατάσα Χένστριντζ, Ζακ Γκρένιερ, Φρανκ Σένγκερ.

*Mega, Δευτέρα 8/8 στις 01:40

«Το Αυτό» (2017) σκηνοθεσία Αντρέ Μουσιέτι

Τρόμου  – Επτά παιδιά, που μεγαλώνουν στην αμερικανική κωμόπολη του Ντέρι, στην πολιτεία του Μέιν, έχουν δημιουργήσει τη «Λέσχη των Χαμένων», καθώς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έχουν περιθωριοποιηθεί από τις παρέες των συνομηλίκων τους.

Την ίδια στιγμή, το Ντέρι είναι και λημέρι ενός διαβολικού κλόουν, του Πένιγουαϊζ, που κάθε 27 χρόνια, βγαίνει από τους υπονόμους της πόλης, αρπάζει παιδιά και σπέρνει τον τρόμο στην πόλη. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο τρόμου του master του τρόμου, Στίβεν Κινγκ, με φανατικούς αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Παίζουν: Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Τζέιντεν Μαρτέλ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ, Σοφία Λίλις.

*Star, Δευτέρα 8/8 στις 02:00