9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Και Μόνο την Αλήθεια» (2008) σκηνοθεσία Ροντ Λιούρι

Δραματική Μυστηρίου – Η Ρέιτσελ Άρμστρονγκ (Κέιτ Μπέκινσεϊλ) είναι μια νεαρή ρεπόρτερ που εργάζεται σε μεγάλη ημερήσια εφημερίδα της Ουάσιγκτον.

Με ένα εκρηκτικό άρθρο, η Ρέιτσελ αποκαλύπτει την ταυτότητα μιας μυστικής πράκτορα της CIA που ακούει στο όνομα Έρικα Βαν Τόρεν. Αμέσως μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η κυβέρνηση απαιτεί να μάθει την ταυτότητα της πηγής της Ρέιτσελ, όμως η τολμηρή δημοσιογράφος, με την υποστήριξη του άντρα της, της αρχισυντάκτριάς της και του δικηγόρου της εφημερίδας, αντιστέκεται στις πιέσεις του χαρισματικού και φιλόδοξου ειδικού εισαγγελέα Πέιτον Ντιμπουά.

Η υπόθεση φτάνει στα δικαστήρια και η επίμονη άρνηση της Ρέιτσελ να αποκαλύψει την πηγή της, την οδηγεί στη φυλακή. Ενώ παρακολουθούμε από κοντά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η δημοσιογράφος στη φυλακή, παράλληλα με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του δικηγόρου της, Άλμπερτ Μπέρνσαϊντ, το ερώτημα παραμένει: ποια είναι η πηγή της και γιατί η Ρέιτσελ θυσιάζει τόσο πολλά για να την προστατεύσει; 

Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Ματ Ντίλον, Άλαν Άλντα, Άντζελα Μπάσετ, Βέρα Φαρμίγκα, Ντέιβιντ Σουίμερ.

*Open, Τετάρτη 10/08 στις 21:00

«Ο Φανταστικός Κόσμος της Μπέλα» (2016) σκηνοθεσία Σάιμον Αμπούντ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Μπέλα Μπράουν είναι μια νεαρή με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) που εργάζεται στη δημοτική βιβλιοθήκη. Ο φόβος της για τα φυτά την κάνει να παραμελεί τον κήπο της και όταν ο σπιτονοικοκύρης της δίνει μια προθεσμία να τον συμμαζέψει, με την απειλή της έξωσης, η ζωή της Μπέλα πρόκειται να ανθίσει.

Στην πορεία της ταινίας, η Μπέλα θα αναπτύξει προσωπικές σχέσεις με τον ιδιότροπο, ευκατάστατο χήρο γείτονά της, αλλά και με τον γιατρό του, τη μαγείρισσά της και έναν εφευρέτη που συχνάζει στη βιβλιοθήκη.

Παίζουν: Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ, Τομ Γουίλκινσον, Άντριου Σκοτ, Τζέρεμι Ίρβαϊν, Άνα Τσάνσελορ, Αϊλίν Ντέιβις.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 10/08 στις 22:00

«Johnny English: Η Επιστροφή» (2011) σκηνοθεσία Όλιβερ Πάρκερ

Κωμωδία – Ένας πράκτορας της MI7 έχει αυτομολήσει από την περίφημη βρετανική υπηρεσία κατασκόπων και απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με τον κινέζο ομόλογό του. Το νέο αφεντικό της υπηρεσίας με το κωδικό όνομα Πήγασος, θα στείλει τον Johnny English να προλάβει τις καταστάσεις. Το σκεπτικό είναι ότι η παραμονή του πιο αδέξιου κατασκόπου στο Θιβέτ για να μάθει πολεμικές τέχνες, ως τιμωρία για τις προηγούμενες αποτυχίες του, τον καθιστά τώρα το πιο κατάλληλο πρόσωπο για αυτή την αποστολή.

Ο Johnny English έχει κάθε λόγο να αδράξει την ευκαιρία για να αποκαταστήσει τη φήμη του. Η φύση όμως είναι πιο ισχυρή από τις προθέσεις του καθενός και ο μεγαλύτερος γκαφατζής κατάσκοπος του πλανήτη φαίνεται τελικά ότι δεν θα καταφέρει τίποτα περισσότερο από το να προκαλέσει για άλλη μια φορά το χάος με τον πιο φυσικό και …ατζαμή τρόπο.

Παίζουν: Ρόουαν Άτκινσον, Γκίλλιαν Άντερσον, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντομινίκ Γουέστ, Ρίτσαρντ Σιφ.

*Ant1, Τετάρτη 10/08 στις 22:00

«Στη Σκιά των Κατασκόπων» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Περιπέτεια –  Ο Τζέισον Μπορν, ο κατάσκοπος χωρίς μνήμη του “Χωρίς ταυτότητα”, βρίσκεται ινκόγκνιτο στην Ινδία, όπου κάποιοι αποπειρώνται να τον σκοτώσουν και να του φορτώσουν ένα φόνο. Έρχεται στην Ευρώπη, κι ενώ τον καταζητούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προσπαθεί να βρει ποιος τον παγίδεψε και γιατί. Καταιγισμός δράσης, με μια εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης στη Μόσχα.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Τζόαν Άλεν.

*Star, Τετάρτη 10/08 στις 22:00

«The Bye Bye Man» (2017) σκηνοθεσία Στέισι Τάιτλ

Τρόμου – Τρεις φοιτητές μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι, όπου συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει στόχος της υπερφυσικής οντότητας «The Bye Bye Man».

Προσπαθώντας να τον απωθήσουν, οι τρεις νεαροί θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να σωθούν, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να κρατήσουν μυστική την μάχη τους για επιβίωση – όποιος μάθει την ύπαρξη της οντότητας, θα είναι και το επόμενό της θύμα.

Παίζουν: Νταγκ Τζόουνς, Ντάγκλας Σμιθ, Φέι Ντάναγουεϊ, Κάρι-Αν Μος.

*Open, Τετάρτη 10/08 στις 23:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Τετάρτη 10/08 στις 23:40

«Παιχνίδια Ολέθρου» (1992) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δράσης Περιπέτεια – Ο Τζακ Ράιαν (Χάρισον Φορντ), αναλυτής της CIA, βρίσκεται στο Λονδίνο για διακοπές με την οικογένειά του.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής τους στο παλάτι του Μπάκινκχαμ, γίνεται τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λόρδου Χολμς (Τζέιμς Φοξ), μέλους της Βασιλικής οικογένειας. Ο Ράιαν σώζει τον Χολμς από βέβαιο θάνατο, όμως ταυτόχρονα βάζει χωρίς να το θέλει και την οικογένειά του στο στόχαστρο μιας ιρλανδικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ενώ θα σκοτώσει τον νεαρό αδελφό ενός από τους τρομοκράτες, πιστεύει ότι όλα έχουν τελειώσει κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ. Όμως, το όνομά του μπαίνει πρώτο στη λίστα του Ιρλανδού τρομοκράτη Σον Μίλερ (Σον Μπην), που ορκίζεται να τον εκδικηθεί..

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Αν Άρτσερ, Πάτρικ Μπέργκιν, Σον Μπιν, Θόρα Μπερτς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

*SKAI, Τετάρτη 10/08 στις 00:00

«Οι Μισητοί Οκτώ» (2015) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Γουέστερν – Έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ.Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου, πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών» και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη, που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπισίρ, Τιμ Ροθ.

*Mega, Τετάρτη 10/08 στις 00:50

«Άρωμα Γυναίκας» (1992) σκηνοθεσία Μάρτιν Μπρεστ

Δραματική – Ο Σλέιντ, απόστρατος συνταγματάρχης, περνάει τις μέρες του, κλεισμένος στο σπίτι του, με μοναδική συντροφιά το ποτό και την αυτολύπησή του. Είναι απογοητευμένος από τη ζωή του, θυμωμένος και κυνικός. Ήταν πάντα μοναχικός τύπος, αλλά η τάση του για απομόνωση έγινε πιο έντονη από τότε που έχασε την όρασή του.

Ο Σλέιντ έμεινε τυφλός από δικό του λάθος και από τότε τις μοναδικές απολαύσεις στη ζωή του αποτελούν το ποτό και η άσχημη συμπεριφορά του προς τους συνανθρώπους του.

Η ζωή του θα αλλάξει ριζικά όταν ο Τσάρλι Σιμς, ένας νεαρός φοιτητής που έχει ανάγκη από χρήματα, αναλαμβάνει να του κρατάει συντροφιά…

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κρις Ο’Ντόνελ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γκάμπριελ Έινγουορ.

*Star, Τετάρτη 10/08 στις 02:15