7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Πέρασμα 2» (2015) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Ρομαντική – Το επικό ταξίδι του ατμόπλοιου συνεχίζεται με την επανένωση των τριών ζευγαριών, των οποίων οι μοίρες είναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους και με το Taiping.

Ο στρατιωτικός γιατρός Yan Zenkun (Τακέσι Κανεσίρο) παραμένει μακριά από την γυναίκα που αγαπά (Μασάμι Ναγκασάουα) λόγω αλλαγών στην πολιτική. Ο στρατιώτης (Τονγκ Ντάγουεϊ) και η αναλφάβητη γυναίκα χαμηλότερης τάξης Yu Zhen (Ζαγκ Σιγι) έχουν ερωτευτεί ο ένας τον άλλον, αλλά η ζωή φαίνεται να έχει έναν τρόπο να τους κρατήσει χωριστά. Η σύζυγος (Σονγκ Χιε Κιο) του στρατηγού Lei Yifang (Χουαγκ Σιαομιγκ ), συνεχίζει να τον περιμένει στην Ταϊβάν, παρόλο που δεν γνωρίζει αν είναι νεκρός ή ζωντανός.

Παίζουν: Μασάμι Ναγκασάουα, Τονγκ Ντάγουεϊ, Χιτόμι Κουρόκι, Σονγκ Χιε Κιο, Ζαγκ Σιγι, Τακέσι Κανεσίρο, Χουαγκ Σιαομιγκ.

*Open, Τρίτη 16/08 στις 21:00

«Δαμασκός Εμπιστευτικό» (2017) σκηνοθεσία Ντάνιελ Ζέλικ Μπερκ

Δράσης Τρόμου – Ο Άρι (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς)- με το παρελθόν του να τον στοιχειώνει- αναλαμβάνει να δουλέψει για τη Μοσάντ, την κυριότερη οργάνωση συγκέντρωσης και ανάλυσης πληροφοριών του Ισραήλ.

Η αποστολή που του ανατίθεται είναι να φυγαδεύσει εκτός Συρίας έναν επιστήμονα κατασκευής χημικών όπλων. Μέσα σε λίγες ημέρες από την άφιξη του, θα συνειδητοποιήσει ότι τον παρακολουθούν, ότι ο συνεργάτης του δεν είναι πουθενά, οι ντόπιοι σύνδεσμοι του έχουν εξαφανιστεί και μια ομάδα αντρών θέλουν να σκοτώσουν.

Όταν η αποστολή του θα αποτύχει, ο Άρι, προκειμένου να επιβιώσει, θα αναγκαστεί να εισχωρήσει σε μια μυστική οργάνωση. Αυτό που ξεκίνησε ως αποστολή ρουτίνας, δεν αργεί να αποκαλύψει ότι υπάρχει ένα δίκτυο από δολοφονικούς συνωμότες. Σύντομα, όμως, θα συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί απλώς ένα πιόνι σε ένα πολύ μεγαλύτερο σχέδιο.

Τώρα, το πρώτο που πρέπει να έχει κατά νου είναι η επιβίωση…

Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Ολίβια Θίρλμπι, Τζον Χαρτ.

*Star, Τρίτη 16/08 στις 22:00

«Επάγγελμα: Ζιγκολό» (1980) σκηνοθεσία Πολ Σρέιντερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – O Tζούλιαν Κέι, ένας γοητευτικός νεαρός, βγάζει τα προς το ζην ως συνοδός πλούσιων κυριών. Αυτή η «απασχόληση» του προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται ένας νέος: γρήγορο αυτοκίνητο, ακριβά ρούχα, άνετο σπίτι.

Αυτός όμως ισχυρίζεται πως το κίνητρό του δεν είναι τα χρήματα, αλλά η θέλησή του να προσφέρει ικανοποίηση στις μοναχικές γυναίκες.

Παρόλα αυτά, τα πράγματα μπλέκουν όταν ο Τζούλιαν ερωτεύεται μία απ’ τις πελάτισσές του ενώ λίγο αργότερα βρίσκεται παγιδευμένος σε μια σκευωρία και κατηγορείται για ένα φόνο που δεν έχει διαπράξει.

Παίζουν:  Ρίτσαρντ Γκιρ, Λορίν Χάτον, Έκτρο Ελιζόντο, Μπιλ Ντιουκ, Νίνα Βαν Πάλαντ, Μπράιαν Ντέιβις, Κάρολ Μπρουσέ.

*SKAI, Τρίτη 16/08 στις 23:00

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Γιώργος Κριμιζάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Τρίτη 16/08 στις 23:40

«Killer Joe» (2011) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Φριντκιν

Αστυνομική Δραματική Κομεντί – Όταν ο 22χρονος έμπορος ναρκωτικών Κρις ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, πρέπει να σκεφτεί ένα τρόπο να μαζέψει άμεσα 6.000 δολάρια για να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν.

Μέσα στην απελπισία του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου Κίλερ Τζο προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της, ύψους 50.000 δολαρίων. Ωστόσο, ο Τζο ζητάει προκαταβολή για τη… «δουλειά» και αφού ο Κρις δεν έχει να του δώσει, παίρνει ως εγγύηση την ελκυστική αδερφή του Κρις, την Ντότι.Και μέχρι να πληρωθεί ο Τζο, η Ντότι… δεν επιστρέφεται.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχυ, Έμιλι Χιρς Τζούνο Τεμπλ, Τζίνα Γκέρσον, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*Open, Τρίτη 16/08 στις 23:45

«Γκοτζίλα» (1998) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Δράσης – Ένα γιαπωνέζικο τάνκερ βυθίζεται στον Ειρηνικό ωκεανό. Διάφορα πλοία χάνονται, ενώ μυστηριώδεις πατημασιές σχηματίζουν ένα απειλητικό μονοπάτι που απλώνεται από τον Παναμά μέχρι την Νέα Υόρκη.
Μια γιγαντιαία μεταλλαγμένη σαύρα απειλεί την πόλη με ολοκληρωτική καταστροφή.

Η τεράστια μεταλλαγμένη με ακτινοβολία σαύρα, ο Γκοτζίλα, είναι έγκυος και διαλέγει την πόλη του Μανχάταν σαν φωλιά. Το τέρας σπέρνει τον πανικό με τον ερχομό του στη Νέα Υόρκη, ενώ μια ομάδα επιστημόνων και ο στρατός προσπαθούν απεγνωσμένα να αφανίσουν αυτό και τα νεογνά του.

Παίζουν: Μάθιου Μπρόντερικ, Ζαν Ρενό, Χανκ Αζάρια, Μαρία Πιτίλιο, Κέβιν Νταν

*Mega, Τρίτη 16/08 στις 01:40

«15 λεπτά» (2001) σκηνοθεσία Τζον Χέτζερφελντ 

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Έντι Φλέμιγκ (Ρόμπερτ ντε Νίρο) εργάζεται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών και συχνά χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να ωφεληθεί στη δουλειά του. Είναι προσωπικός φίλος με τον διάσημο παρουσιαστή ειδήσεων Ρόμπερτ Χόκινς και έχει σχέση με τη δημοσιογράφο Νίκι Κάρας.

Ο Τζόρντι Γουόρσοου(Έντουαρντ Μπερνς) είναι ο νεαρός ανακριτής της πυροσβεστικής και πρέπει να συνεργαστεί με τον ντεντέκτιβ για να βρουν τη λύση σε ένα διπλό φονικό που κατέληξε σε μια τρομερή πυρκαγιά.

Οι δολοφόνοι που ψάχνουν είναι δυο κακοποιοί από το Ανατολικό Μπλοκ, οι οποίοι φτάνουν στην Αμερική για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από μία ληστεία.
Ο Εμίλ είναι ο εγκέφαλος ενώ ο Όλεγκ, πιο “καλλιτεχνική ” φύση κλέβει μία κάμερα και καταγράφει όλες τις πράξεις τους. Ο συνεργάτης τους που δεν τους πλήρωσε είναι το δολοφονημένο θύμα της πυρκαγιάς, με την οποία θέλησαν να καλύψουν τα ίχνη τους.

Αυτή η υπόθεση θα τους φέρει κοντά στο δίδυμο Φλέμιγκ-Γουόρσου αφού θα ξεκινήσει το παιχνίδι γάτας -ποντικού μεταξύ τους.

Δεν είναι όμως οι μοναδικοί που βρίσκονται στο κατόπι των δύο δολοφόνων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει το δικό τους κυνηγητό.

Το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι ο δολοφόνος αλλά ποιος τελικά ελέγχει την αλήθεια. Μια ανελέητη σάτιρα της εποχής των media, όπου αστυνομικοί και εγκληματίες συναντούν τις τηλεοπτικές κάμερες…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντουαρντ Μπερνς, Μελίνα Κανακαρίδη, Κάρελ Ρόντεν, Κιμ Κατραλ, Σαρλιζ Θερόν.

*Star, Τρίτη 16/08 στις 01:45