8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Zoolander: Ο Άρχοντας της Πασαρέλας» (2001) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Ο Ντέρεκ Ζουλάντερ είναι το πιο διάσημο και ματαιόδοξο -αν και όχι και τόσο ευφυές- υπερ-μοντέλο. Η φήμη του έχει εκτοξευτεί από τη διάσημη πόζα του «Blue Steel» και ο ίδιος θεωρεί ότι κανείς δεν απειλεί τον θρόνο του.

Τώρα όμως ο Ντέρεκ Ζουλάντερ βρίσκεται στη χειρότερη φάση της ζωής του. Έχει παραγκωνιστεί από τη θέση του καλύτερου μοντέλου από τον Χάνσελ, χάνει τους κολλητούς του σε ένα περίεργο δυστύχημα, ενώ η οικογένεια του δεν θέλει να τον βλέπει.

Ο Χάνσελ, κερδίζει τον τίτλο του Μοντέλου της Χρονιάς και ο Ντέρεκ πέφτει θύμα ενός μανιακού σχεδιαστή μόδας, ο οποίος του κάνει πλύση εγκεφάλου, πείθοντάς τον να δολοφονήσει τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας!

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Κριστίν Τέιλορ, Όουεν Ουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Μίλα Γιόβοβιτς, Τζέρι Στίλερ.

*Open, Τετάρτη 17/08 στις 21:00

«Μαχητές των Δρόμων: Tokyo Drift» (2006) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης – Ο Σον Μπόσγουελ αναγκάζεται να καταφύγει στο σπίτι του πατέρα του στο Τόκυο, καθώς στην Αμερική τον περιμένει ποινή φυλάκισης. Εκεί, ανακαλύπτει τους αγώνες αυτοκινήτων drift.

Λάτρης της ταχύτητας ο ίδιος, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με τον “βασιλιά” του drift στο Τόκυο και μοιραία, θα χάσει. Για να ξεπληρώσει το χρέος του θα χρειαστεί να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον υπόκοσμο της Yakuza, της Ιαπωνικής μαφίας. Οι αγώνες δεν είναι πια ένα μετεφηβικό παιχνίδι, το ρίσκο θα είναι οριακό και ως έπαθλο θα οριστεί το πολυτιμότερο αγαθό: η επιβίωση.

Κι όλα αυτά σε μία μεγαλούπολη-σταυροδρόμι πολλών λαών και πολιτισμών, όπου το πιο εύκολο πράγμα είναι να περάσεις το όριο ταχύτητας και να ερωτευθείς το λάθος κορίτσι.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λούκας Μπλακ, Νάταλι Κέλι, Μπράιαν Τι, Σόνια Τίμπα, Ντάμιεν Μαρζέτ, Τρούλα Μάρκους.

*Star, Τετάρτη 17/08 στις 22:00

«Bridget Jones: Η Επόμενη Σελίδα» (2004) σκηνοθεσία Μπίμπαν Κίντρον

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Μπρίτζετ Τζόουνς (Ρενέ Ζιλβέγκερ) δεν είναι πλέον γεροντοκόρη και έχει μια υπέροχη σχέση με τον όμορφο δικηγόρο Μάρκ Ντάρσι (Κόλιν Φερθ), αλλά τώρα είναι αντιμέτωπη με μία μεγαλύτερη πρόκληση… Μπορεί να κρατήσει αυτό τον τέλειο άντρα, που είναι οπαδός των συντηρητικών;

Όταν οι αμφιβολίες για τον εαυτό της επιστρέφουν κι ο γυναικάς πρώην εραστής της Ντάνιελ Κλίβερ (Χιου Γκραντ) επανεμφανίζεται απροσκάλεστος για να την παρασύρει στις χειρότερες διακοπές της ζωής της.

Τώρα πια η Μπρίτζετ μπερδεύεται σε μια κωμική σειρά από κακές συμβουλές, παρεξηγήσεις και ολικές καταστροφές που μόνο σε αυτήν θα μπορούσαν να συμβούν.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Ρενέ Ζέλβεγκερ, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τζέμμα Τζόουνς, Κόλιν Φερθ.

*Ant1, Τετάρτη 17/08 στις 22:00

«Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» (2002) σκηνοθεσία  Μάρτιν Σκορσέζε

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Στις αρχές της δεκαετίας του 1860 η η Αμερική έχει διαχωριστεί λόγω του αιματηρού εμφύλιου.
Μια άλλη μάχη όμως μαίνεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
Τα «Πέντε Σημεία» έχουν μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη γειτονιά, λόγω των διαρκών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους Αγγλοσάξονες, και τους μετανάστες από την Ιρλανδία και την Ιταλία.

Ο Βάλον (Λίαμ Νήσον), επικεφαλής μιας συμμορίας Ιρλανδών μεταναστών, συγκρούεται με τη συμμορία των ντόπιων Αμερικανών του Γουίλιαμ Κάτινγκ, γνωστού ως «Μπιλ ο Χασάπης» (Ντάνιελ Ντέι Λούις).

Έχοντας δει τον πατέρα του να δολοφονείται κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, ο νεαρός Άμστερνταμ Βάλον (Λεονάρντο ντι Κάπριο) φυγαδεύεται για τη δική του ασφάλεια.
Δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο Αμστερνταμ , επιστρέφει από το αναμορφωτήριο στην περιοχή των Πέντε Σημείων, καταφέρνοντας να διεισδύσει στη συμμορία του Χασάπη και να κερδίσει το θαυμασμό του, έχοντας στόχο να τον εκδικηθεί για το φόνο του πατέρα του.

Κάτι που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια του όμως είναι η γνωριμία του με την ελκυστική κλέφτρα και πρώην ερωμένη του Χασάπη, Τζένι (Κάμερον Ντίαζ).

Παίζουν:  Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάμερον Ντίαζ, Λίαμ Νίσον, Τζιμ Μπροντμπεντ, Χένρι Τόμας, Μπρένταν Γκλίζον.

*SKAI, Τετάρτη 17/08 στις 23:00

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Τετάρτη 17/08 στις 23:40

«Ένας Βίαιος Άντρας» (2015) σκηνοθεσία Σόφι Γουίσνερ

Βιογραφική Δραματική Ντοκιμαντέρ – Παρακολουθούμε τις ιστορίες τριών βίαιων αντρών που έβαλαν σε κίνδυνο τις συντρόφους και τα παιδιά τους μέσα από διάφορες μορφές ενδοοικογενειακές βίας.
Με τη βοήθεια ενός προγράμματος, βλέπουμε την πορεία τους προς την ίαση, καθώς προσπαθούν πάνω στα ερείπια που προκάλεσε η κακοποιητική συμπεριφορά τους να χτίσουν καινούργιες σχέσεις με όσους αγαπούν.

Ο Ντέιβιντ, που στο παρελθόν υπήρξε θύμα αλλά και θύτης, είναι ο ιδρυτής και συντονιστής του προγράμματος κι εμμένει στην πεποίθησή του ότι ένας βίαιος άντρας μπορεί να αλλάξει, παρά τα εμπόδια που θα βρει στην πορεία του.
Ένα ταξίδι ελπίδας στον μυστικό κόσμο της πιο κοινής αλλά και λιγότερο αναγνωρισμένης μορφής βίας, της ενδοοικογενειακής βίας.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 17/08 στις 00:00

«District 9» (2009) σκηνοθεσία Νιλ Μπλομκαμπ

Δράσης – Ήταν το 1982, τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν για πρώτη φορά στη γη. Δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα. Στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στην Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9.

Σήμερα την ευθύνη των εξωγήινων έχει μια εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία.

Όταν ο Βίκους Βαν ντερ Μέρβε (Σάρλτο Κόπλεϊ), ένας υπάλληλος της εταιρίας, προσβάλλεται από έναν εξωγήινο ιό και αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Τζέισον Κόουπ, Ντέιβιντ Τζέιμς, Βανέσα Χέιγουντ.

*Mega, Τετάρτη 17/08 στις 00:50

«Άπληστοι Γείτονες» (2014) σκηνοθεσία Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ

Αστυνομική Δράσης – Ο Τομ (Τζέιμς Φράνκο) και η Άννα (Κέιτ Χάντσον) είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι Αμερικάνων, που ζει στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όταν ο γείτονάς τους πεθαίνει, η τύχη δείχνει να τους χαμογελά προσωρινά, αφού ανακαλύπτουν ότι μέσα στο σπίτι του υπάρχουν $400,000.

Αν και αρχικά είναι διστακτικοί, αναφορικά με το αν θα πρέπει να οικειοποιηθούν τον θησαυρό που ανακάλυψαν, αποφασίζουν ότι το σχέδιο είναι απλό: το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πάρουν τα χρήματα και να χρησιμοποιήσουν μόνο όσα τους είναι απολύτως απαραίτητα για να ξεχρεώσουν.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το σύμπαν αποφασίζει να τους δείξει πόσο εύκολα μπορούν να έρθουν τα πάνω – κάτω.

Παίζουν: Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Φράνκο, Ομάρ Σάι, Τομ Ουίλκινσον, Μάικλ Φοξ, Φράνσις Μακγκί, Άννα Φρίελ.

*Star, Τετάρτη 17/08 στις 02:15