8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ημερολόγια του Τσερνόμπιλ» (2012) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Πάρκερ 

Μυστηρίου, τρόμου – Μια παρέα νεαρών Αμερικάνων ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Φτάνοντας στην Ουκρανία συναντούν έναν ακόμη φίλο τους, ο οποίος προτείνει να συνεχίσουν με μία εκδρομή στην εγκαταλελειμμένη πόλη Πρίπιατ, στην πόλη που έμεναν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ.

Οι αρχικοί δισταγμοί των υπολοίπων κάμπτονται γρήγορα και προσλαμβάνουν έναν ξεναγό για να τους οδηγήσει στην περιοχή. Οι πρώτες εικόνες από μεταλλαγμένα ζώα τους δημιουργούν κάποια ανησυχία ενώ το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ διακρίνεται στον ορίζοντα.

Μετά από μια σύντομη εξερεύνηση της έρημης πόλης που καταστράφηκε πριν από 25 χρόνια και καθώς πέφτει το βράδυ η παρέα ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνοι τους.

Παίζουν: Τζέσε Μακ Κάρτνεϊ, Τζόναθαν Σαντόφσκι, Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Ντέβιν Κέλι, Νέιθαν Φίλιπς, Ίνγκριντ Μπόλσο Μπερντάλ.

*Open, Πέμπτη 18/08, στις 21:00

«Flashback» (2018) σκηνοθεσία Μπράιαν Α. Μίλερ 

Δράσης – Μία ληστεία πάει στραβά και τα θύματα είναι πολλά. Ο μόνος επιζών ληστής (Μάθιου Μοντίν) παθαίνει αμνησία και δεν θυμάται πού έκρυψε 500.000 δολάρια.

Όταν μία μυστηριώδης ομάδα τον βγάζει από το νοσοκομείο για να βρει τα λεφτά, του χορηγεί ένα πειραματικό φάρμακο που στέλνει το μυαλό του σε άλλες εποχές, αποκαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά.

Όσο ο αστυνομικός (Σιλβέστερ Σταλόνε) βρίσκεται στα ίχνη του, ο ληστής παλεύει να θυμηθεί πριν ένας ξεχασμένος εχθρός τον ανακαλύψει και τον προλάβει.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μέντοου Γουίλιαμς, Μάθιου Μοντίν.

*Star, Πέμπτη 18/08, στις 22:00

«Miss Meadows» (2014) σκηνοθεσία Κάρεν Λι Χόπκινς

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Η Δις Μίντοουζ είναι μια γλυκιά και καθωσπρέπει δασκάλα νηπιαγωγείου που φροντίζει επιμελώς τους μαθητές της και τον πανέμορφο κήπο της.
Ντύνεται πάντα με χαριτωμένα ρούχα, φορά πάντα παπούτσια χορού, μένει μόνη της σε ένα μικρό σπίτι και περιστασιακά μιλά με την μητέρα της, μαθαίνοντας τα νέα της ημέρας. Ωστόσο κρύβει και αυτή ένα μυστικό.

Χρόνια πριν, η ζωή της έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Από τότε έμαθε να μην φοβάται τίποτε και να τιμωρεί την αδικία.
Η αυτόκλητη τιμωρός με το αγγελικό πρόσωπο και τους άψογους τρόπους, κουβαλά πάντα στην τσάντα της ένα μικροσκοπικό όπλο, το οποίο χειρίζεται άψογα και αποτελεσματικά.

Τα προβλήματα για την Μις Μίντοουζ ξεκινούν όταν αρχίζει να ερωτεύεται τον σερίφη της περιοχής, στον οποίο δεν μπορεί να αποκαλύψει την πραγματική της ταυτότητα.

Παίζουν:  Κέιτι Χολμς, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Κάλαν Μάλβεϊ, Μαίρη Κέι Πλέις, Τζιν Σμαρτ, Τζέιμς Χέρμπερτ, Μπάρι Μάρκοβιτς.

*SKAI, Πέμπτη 18/08, στις 23:00

«Κόντρα σε όλους» (2016) σκηνοθεσία Τιερί Μπινιστί

Δράμα –  Η ταινία αυτή είναι μια αφύπνιση για την βιομηχανία φαρμάκων, που μπορεί να σώσει ζωές, αλλά και να τις πάρει. Η άνεργη Οντρέ δεν είναι αγωνίστρια. Μένει μόνη με τον 16χρονο γιο της, Ενζό, ένα έξυπνο αγόρι που πηγαίνει σε αθλητικό σχολείο.

Μια μέρα, βρίσκεται ξαφνικά να παλεύει για τη ζωή του, μετά τη λήψη ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Ενώ οι γιατροί αρνούνται να επιβεβαιώσουν τη σχέση ανάμεσα στο φάρμακο και την κατάστασή του, η Οντρέ παλεύει να μάθει την αλήθεια σε έναν κόσμο για τον οποίο δεν γνωρίζει τίποτα, σε μια μάχη όπου μπορεί να χάσει τελικά πολύ περισσότερα.

Παίζουν: Σεσίλ Μπουά, Ιζαμπέλ Ρενώ, Γκρεγκόρ Ισβαρίν, Φρεντερικ Βαν Ντρισέ.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 18/08, στις 23:00

«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Παίζουν:  Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας,  Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.

*Alpha, Πέμπτη 18/08, στις 23:40

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.

Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Star, Πέμπτη 18/08, στις 00:15

«Zodiac: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ράιτ

Θρίλερ – Το 1968, ένας από τους πιο θανατηφόρους κατά συρροή δολοφόνους στο ιστορικό των ΗΠΑ εξαφανίστηκε χωρίς ν αφήσει πίσω του κανένα ίχνος.

Η ταυτότητά του και τα κρυπτογραφημένα μηνύματά του, παρέμειναν άλυτα για δεκαετίες … Μέχρι τη στιγμή που ένα ζευγάρι βρίσκει ένα φιλμ, που περιέχει δύο στυγερές δολοφονίες του Ζόντιακ, και ξεκινούν να λύσουν το μυστήριο και να διεκδικήσουν την ανταμοιβή των 100.000 δολαρίων.

Αλλά η κατάσταση αλλάζει γρήγορα, καθώς οι θηρευτές γίνονται θηράματα.

Παίζουν: Σέιν Γουέστ, Λέσλι Μπιμπ, Ματ Κρέιβεν, Νίκολας Κάμπελ, Κάνεθ Ουέλς.

*Mega, Πέμπτη 18/08, στις 01:40

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Γουέστερν – Ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Ντον Έβανς, ένας βετεράνος του εμφυλίου πολέμου, επιστρέφει σε ένα μικρό ράντζο της Αριζόνα και εγκαθίσταται με τη γυναίκα και τους δύο γιους του.Όταν όμως το κοπάδι του αποδεκατίζεται λόγω ξηρασίας, ο ιδιοκτήτης του ράντζου τον απειλεί ώστε να βγάλει κέρδος πουλώντας το για να περάσει από κει ο καινούργιος σιδηρόδρομος. Απελπισμένος, για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται παίρνει μέρος στο ανθρωποκυνηγητό που έχει στηθεί με σκοπό να πιαστεί ο διαβόητος εγκληματίας Μπεν Γουέιντ (Ράσελ κρόου), ώστε το ράντζο του. Το ομοσπονδιακό απόσπασμα κατορθώνει να συλλάβει τον διαβόητο κακοποιό και οι δυο τους περνάνε πολλές ώρες μαζί.

Ο Γουέιντ φαίνεται να το διασκεδάζει, κάτι σαν αλλαγή από το καθημερινό πρόγραμμα με τις παρανομίες και γνωρίζοντας η ομάδα του θα τον απελευθερώσει σύντομα. Γοητεύεται από τη ηθική του Έβανς, ο οποίος παλεύει για ελάχιστα χρήματα για να βιοπορήσει την οικογένειά του. Από ένα σημείο κι έπειτα, ο Γουέιντ εύχεται να παραμείνει δέσμιος για να μελετήσει την άδολη φύση του διώκτη του. Ο Έβανς από την άλλη υποκρίνεται πως δεν κρίνει το ληστή και μένει ουδέτερος στην αιτία που τον έχει οδηγήσει στην παρανομία. Δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ένας ληστής και φονιάς έχει δίκιο και ορθό τρόπο σκέψης.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Κρίστιαν Μπέιλ, Πίτερ Φόντα, Μπεν Φόστερ.

*Star, Πέμπτη 18/08, στις 02:30