10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Η Εποχή των Δεινοσαύρων» (2012) σκηνοθεσία Τζον Κάφκα Γιουν Σουκ-Τσόι

Animation – Τρία πανέξυπνα και γεμάτα περιέργεια παιδιά θα ενεργοποιήσουν κατά λάθος μια χρονομηχανή. Πριν το καταλάβουν θα βρεθούν 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω μέσα σε μια φωλιά γεμάτη με αυγά δεινόσαυρου…

Το πρώτο που βλέπουν είναι ένας τεράστιος τυραννόσαυρος, που όμως τους κοιτάει χαμογελαστός. Δεν είναι φαγητό, είναι οικογένεια! Ο φιλικός Τυρανόσαυρος, διευθύνει ένα ορφανοτροφείο δεινοσαύρων. Τα παιδιά θα γίνουν γρήγορα φίλοι με τους μικρούς δεινόσαυρους του ιδρύματος, μπλέκοντας όμως σε απρόοπτες και επικίνδυνες περιπέτειες.

Οι τρεις μικροί φίλοι έχουν μπροστά τους όσο χρόνο τους χαρίζουν τα αυγά μέχρι να εκκολαφθούν, ώστε να βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν με ασφάλεια στην εποχή τους.

Με τις φωνές των: Μέλανι Γκρίφιθ, Τζέιν Λιντς, Ουίλιαμ Μπαλντουιν, Στήβεν Μπαλντουιν, Ρομπ Σνάιντερ.

*Open, Παρασκευή 19/08, στις 21:00

«Tammy» (2014) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκόνε

Κωμωδία – Η Τάμι (Μελίσα Μακ Κάρθι) νομίζει ότι ζει μια σταθερή και καλή ζωή, όταν την απολύουν ξαφνικά από το φαστφουντάδικο που δουλεύει. Ακόμα χειρότερα, επιστρέφει σπίτι και βρίσκει τον σύζυγο της σε ρομαντικό δείπνο με τη γειτόνισσα. Αμέσως μαζεύει τα πράγματα της και μετακομίζει τρία τετράγωνα μακριά, στο σπίτι των γονιών της.

Όταν η μητέρα της (Κάθι Μπέιτς) αρνείται να της δώσει το αυτοκίνητο για να ταξιδέψει στους καταρράκτες του Νιαγάρα, η Τάμι βρίσκει σε αυτό σύμμαχο στην αλκοολική της γιαγιά, την Περλ (Σούζαν Σάραντον), που μένει μαζί τους. Όμως, η Περλ δεν δέχεται αν δεν ταξιδέψουν παρέα και μαζί ξεκινούν για τον μακρύ δρόμο. Το πρόβλημα είναι πως η γιαγιά έχει αρκετά προβλήματα υγείας και η Τάμι πρέπει να γίνει και «μπέιμπι-σίτερ».

Παίζουν: Μαρκ Ντίπλας, Μελίσα Μακ Κάρθι, Σούζαν Σαράντον, Νταν Ακρόιντ, Μπεν Φαλκόνε, Κάθι Μπέιτς, Άλισον Τζάνεϊ, Νατ Φάξον, Τόνι Κολέτ, Σάντρα Ο, Σάρα Μπέικερ.

*Star, Παρασκευή 19/08, στις 22:00

«Μαίρη Σέλλεϋ» (2017) σκηνοθεσία Χάιφαα αλ-Μανσού

Δραματική – 200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία.

Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε που ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Παίζουν: Ελ Φάνινγκ, Ντάγκλας Μπουθ, Μπελ Πόουλι.

*Open, Παρασκευή 19/08, στις 23:00

«The Sleeping Tiger» (1954) σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόσεϊ 

Δραματική Μυστηρίου – Ο Φρανκ Κλέμεντς είναι ένας «απρόσκλητος επισκέπτης» στο σπίτι του γιατρού Κλάιβ Έσμοντ και της συζύγου του Γκλέντα, ένας νεαρός εγκληματίας που απείλησε τον γιατρό με ένα όπλο ένα βράδυ, αλλά αυτός τελικά κατάφερε να του επιβληθεί.

Καθώς ο Κλάιβ είναι ένας ψυχίατρος, πλήρως απορροφημένος στη δουλειά του, έχει κάνει ένα παζάρι με τον Φρανκ. Είτε θα τον παρέδιδαν στην αστυνομία είτε θα συμφωνούσε να μείνει στο σπίτι του Κλάιβ για έξι μήνες ως «ινδικό χοιρίδιο».

Η θεωρία του Κλάιβ ήταν ότι αν ο Φρανκ αντιμετωπιζόταν με κατανόηση η προοπτική στη ζωή του θα άλλαζε. Αυτή είναι η κατάσταση όταν η Γκλέντα επιστρέφει σπίτι από διακοπές. Είναι όμορφη, έξυπνη και αλαζονική και βαριέται μια ζωή στην οποία ο σύζυγός της αφιερώνει σχεδόν όλο τον χρόνο του στη δουλειά.

Παίζουν:  Ντερκ Μογκάρντ, Αλέξις Σμιθ, Αλεξάντερ Νοξ, Πατρίσια Μακκάρον, Χιου Γκριφιθ, Μαξίν Οντλεϊ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 19/08, στις 23:00

«Pulp Fiction» (1994) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Αστυνομική Περιπέτεια – Οι ζωές δύο μαφιόζων δολοφόνων, ενός πυγμάχου, ενός γκάνγκστερ και της γυναίκας του και ενός ζευγαριού ληστών μπλέκονται σε τέσσερις ιστορίες βίας και λύτρωσης.

Ο Κουέντιν Ταραντίνο σκηνοθετεί 3 σπονδυλωτές ιστορίες, που παρακολουθούμε σε πραγματική χρονολογική σειρά και μετατρέπει την ταινία σε cult αριστούργημα που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και 7 Υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Η πρώτη αφορά έναν χαρτοφύλακα που πρέπει να πάρουν ξανά στα χέρια τους οι δύο εκτελεστές Βίνσεντ Βέγκα (Τζον Τραβόλτα) και Τζουλς Ουίνφιλντ (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) που δουλεύουν για τον γκάνγκστερ Μαρσέλους Γουάλας (Ιρβιγκ Ρέιμς).
Μετά την ανεύρεση του περιεχόμενου θα εμπλακούν σε έναν ακούσιο φόνο-ατύχημα και θα προσπαθήσουν να απεμπλακούν με τη βοήθεια του απόλυτα ψύχραιμου κυρίου Γουλφ (Χάρβεϊ Καϊτελ).

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Σάμιουελ Τζάκσον, Τιμ Ροθ, Ούμα Θέρμαν, Αμάντα Πλάμερ, Μπρους Γουίλις.

*SKAI, Παρασκευή 19/08, στις 23:00

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha, Παρασκευή 19/08, στις 23:40

«Συλλάβετε τον Κάρτερ» (2000) σκηνοθεσία Στίβεν Κέι

Περιπέτεια  – Ο Τζακ Κάρτερ (Σιλβέστερ Σταλόνε) εκτελεστής της μαφίας από το Λας Βέγκας, επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Σιάτλ, για να παραστεί στην κηδεία του αδερφού του. Εκεί συναντά και πάλι τη σύζυγο του αδερφού του, Γκλόρια (Μιράντα Ρίτσαρντσον), και τη κόρη τους, Ντορίν (Ρέιτσελ Λι Κουκ) που τον υποδέχονται με ψυχρότητα. Τα πράγματα όμως παίρνουν απρόβλεπτη τροπή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Σιάτλ, ο Τζακ έρχεται σε επαφή με παλιούς γνωστούς και σύντομα υποψιάζεται ότι ο θάνατος του αδερφού του δεν ήταν ατύχημα αλλά δολοφονία. Όταν οι έρευνές του επιβεβαιώνουν τους φόβους του ο Τζακ αποφασίζει να πάρει εκδίκηση…Στην προσπάθειά του να ανακαλύψει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία του αδελφού του ανέλπιστη σύμμαχος του θα γίνει η Ντορίν!

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Ρέιτσελ Λι Κουκ, Μάικλ Κέιν, Μίκι Ρούρκ, Αλαν Κάμινγκ.

*Mega, Παρασκευή 19/08, στις 00:50

«[Rec]» (2007) σκηνοθεσία Χαούμε Μπαλαγκέρο, Πάκο Πλάζα

Θρίλερ, μυστηρίου, τρόμου – Στην Βαρκελώνη, ένας καμεραμάν και μία τηλεπαρουσιάστρια ξεκινούν να κάνουν μια νυχτερινή τηλεοπτική εκπομπή για μια βραδιά ρουτίνας της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στην πρώτη αποστολή της βραδιάς οι πυροσβέστες καλούνται να σώσουν μια ηλικιωμένη κυρία που για κάποιο άγνωστο λόγο έχει εγκλωβιστεί στο διαμέρισμά της. Ακολουθώντας τους πυροσβέστες στην πολυκατοικία από όπου είχαν μια κλίση, βρίσκονται παγιδευμένοι κι οι ίδιοι μέσα στο κτήριο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κάτι δεν πηγαίνει καλά. Παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο, δύο πυροσβέστες και το τηλεοπτικό συνεργείο βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν άγνωστο και θανατηφόρο αντίπαλο.

Παίζουν: Μανουέλα Βελάσκο, Φεράν Τεράθα, Χόρχε Γιαμαν Σερανο.

*Open, Παρασκευή 19/08, στις 01:15

«Ο Ήλιος Είναι Ένα Αστέρι» (2019) σκηνοθεσία Ράι Ρούσο-Γιούνγκ 

Δραματική Ρομαντική – Ο ρομαντικός ντετέκτιβ Ντάνιελ Μπάε και η κυνική Τζαμαϊκανή Νατάσα Κίνγκσλεϊ συναντιούνται στην Νέα Υόρκη και μέσα στην ένταση και το πάθος της πόλης, ερωτεύονται κεραυνοβόλα.

Αλλά η μοίρα έχει τα δικά της σχέδια. Λίγες μόλις ώρες πριν η Νατάσα αναγκαστεί να εγκαταλείψει για πάντα τις ΗΠΑ αφού θα απελαθεί μαζί με την οικογένειά της, ο Ντάνιελ πασχίζει να την πείσει ότι αυτό που συνέβη μεταξύ τους είναι και το πραγματικό τους πεπρωμένο.

Παίζουν: Τσαρλς Μέλτον, Γιάρα Σαχίντι, τζον Λεγκιζάμο, Τζέικ τσόι, Τζόρνταν Ουίλιαμς, Ματίας Σεμπάστιαν.

*Ant1, Παρασκευή 19/08, στις 01:15

«Η Επέλαση των Βίκινγκς» (2014) σκηνοθεσία Κλόντιο Φεχ 

Δράσης Περιπέτεια – Μια ομάδα επιδρομέων, πολεμιστών Βίκινγκ με επικεφαλή τον νεαρό Άσμπιορν, κατευθύνονται προς τα παράλια της Βρετανίας με σκοπό να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού του Λίντισφαρν.

Λίγα μίλια έξω από τη Σκωτία, όμως, εγκλωβίζονται σε μια απειλητική καταιγίδα, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να συντριβεί πάνω σε φονικά βράχια στις ακτές της Άλμπα.
Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταυλισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος.

Με τον αινιγματικό Κονάλ στο πλάι τους, έναν μυστηριώδη μοναχό να τους δείχνει τον δρόμο με το σπαθί του, οι Northmen διασχίζουν θριαμβευτικά το εχθρικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και θύματα.

Όταν όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας στέλνει εναντίον τους μία άγρια ομάδα μισθοφόρων του, τότε το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή τους.

Απρόσκλητοι και ξένοι σε μια αφιλόξενη γη, οι Βίκινγκς διώκονται αδυσώπητα. Ωστόσο, σύντομα οι κυνηγοί θα μετατραπούν σε θηράματα όταν οι Βίκινγκς, πάντα έτοιμοι για μάχη, στήσουν θανάσιμες παγίδες και αρχίσουν να αποδεκατίζουν αλύπητα τους διώκτες τους, έναν προς έναν.

Παίζουν: Τομ Χόπερ, Τσαρλι Μέρφι, Γιόχαν Χεγκ, Εντ Σκράιαν, Μαρκ Στρεπαν, Ράιαν Κουάντεν.

*Star, Παρασκευή 19/08, στις 01:45