10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Showtime» (2002) σκηνοθεσία Τομ Ντέι 

Αστυνομική Δράσης Κομεντί  – Ο Μιτς Πρέστον είναι ένας σκληρά εργαζόμενος αστυνομικός ντετέκτιβ, αφωσιομένος πλήρως και αποκλειστικά στις προκλήσεις της δουλειάς του.

Όταν κάποια στιγμή τον βάλει στο μάτι μια διάσημη τηλεοπτική παραγωγός, θα πειστεί να πρωταγωνιστήσει σε ένα ριάλιτι σόου με θέμα τη καθημερινή ζωή των αστυνομικών.

Τα πράγματα δε θα είναι και τόσο εύκολα για τον Μιτς, καθώς δεν είναι πολύ λάτρης των τηλεοπτικών φώτων, αντίθετα από τον Τρέι Σέλαρς, τον τηλεοπτικό παρτενέρ του, που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τραβήξει τα φώτα πάνω του

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Έντι Μέρφι, Γουίλιαμ Σάντλερ.

*Open, Δευτέρα 22/8 στις 21:00

«Η Γυναικάρα με τα Κόκκινα» (1984) σκηνοθεσία Τζιν Γουάιλντερ

Ρομαντική Κομεντί – Ο Τέντι Πιρς (Τζιν Γουάιλντερ) είναι μεσήλικας διαφημιστής που ζει στο Σαν Φραντσίσκο με την οικογένεια και τα παιδιά του.
Είχε όλα όσα χρειάζεται για να θεωρείται επιτυχημένος μέχρι τη μέρα που θα δει στο δρόμο του μία πανέμορφη γυναίκα ντυμένη στα κόκκινα.
Νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη γι’ αυτήν και από εκείνη τη στιγμή, του γίνεται εμμονή η απόκτησή της.

Τα μπερδέματα αρχίζουν όταν προσπαθεί να βρεί το τηλέφωνό της για να της ζητήσει ραντεβού και κατά λάθος καλεί μια συνάδελφο από τη διαφημιστική εταιρεία που δουλεύει…

Παίζουν: Τζιν Γουάιλντερ, Κέλι Λε Μπροκ, Τσαρλς Γκροντίν, Γκίλντα Ράντνερ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 22/8 στις 22:00

«Ο Τζαναμπέτης» (1969) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Κωμωδία – Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που  απαγορεύουν στον ανιψιό τους να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Αλλά και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας (Μάρω Κοντού) της κοπέλας η οποία δεν σκοπεύει να αφήσει να χαλάσει ο γάμος.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ορφέας Ζάχος.

*Ant1, Δευτέρα 22/8 στις 22:00

«Εντιμότατοι Κλέφτες» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Περιπέτεια – Αν κι έχει υποσχεθεί στη νεκρή γυναίκα του πως δεν θα ξαναπαρανομήσει, ο ηλικιωμένος πλέον Μπράιαν Ρίντερ δελεάζεται από την πρόταση ενός νεαρού υπαλλήλου τηλεπικοινωνιών και αποφασίζει να ληστέψει τις θυρίδες μιας τράπεζας, με τη βοήθεια τεσσάρων βετεράνων συνεργατών του.

Παίζουν:  Μάικλ Κέιν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Μάικλ Γκάμπον, Τσάρλι Κοξ.

*Star, Δευτέρα 22/8 στις 22:00

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι. Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Έμα Στόουν, Άντονι Μακί, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μάικλ Πένια, Λούσι Ντέιβενπορτ, Χολτ ΜακΚλάνι.

*Open, Δευτέρα 22/8 στις 23:00

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Δευτέρα 22/8 στις 23:40

«Αόρατος Επισκέπτης» (2016) σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο

Μυστηρίου – Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα.

Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει.

Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής.

Παίζουν: Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο, Φρανθέσκ Ορέγια.

*Skai, Δευτέρα 22/8 στις 00:00

«Παίκτης και Εκτελεστής» (2008) σκηνοθεσία Ροέλ Ρενιέ

Περιπέτεια – Ο Ματ είναι πρώην μπάτσος, με μεγάλη αδυναμία στα τυχερά παιχνίδια, τεράστια χρέη και ανοιχτές υποθέσεις με τη Μαφία. ‘Ενας μυστηριώδης άντρας θα του ξεπληρώνει ξαφνικά όλα του τα χρέη. Κι έτσι ο Ματ θα πρέπει να κάνει μια επικίνδυνη βουτιά στον υπόκοσμο.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Πολ Καλντερόν, Ρενέ Ελιζέ Γκολντσμπέρι, Λίντια Τζόρνταν.

*Mega, Δευτέρα 22/8 στις 02:00

«Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (1997) σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ

Κοινωνική, δραματική – Ο Γουίλ Χάντινγκ εργάζεται ως επιστάτης σε ένα κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο και περνά τον ελεύθερό του χρόνο μπλέκοντας σε καυγάδες στις κακόφημες συνοικίες της Βοστόνης. Όταν ένας καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο αφήνει γραμμένη μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου, ο Γουίλ είναι ο μόνος, ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που καταφέρνει να τη λύσει.

Ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι ο Γουίλ είναι αυτός που έλυσε την εξίσωση, και του προτείνει να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο. Ως αντάλλαγμα, θα τον βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το νόμο. Μετά από αρκετές άκαρπες συνεδρίες με διάφορους ψυχοθεραπευτές, εμφανίζεται ο χαρισματικός ψυχολόγος που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γουίλ και να τον βοηθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Μπεν Άφλεκ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μίνι Ντράιβερ, Στέλαν Σκάρσγκορντ κ.ά.

*Skai, Δευτέρα 22/8 στις 02:15

«Doomsday» (2008) σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ

Δράσης – Βρισκόμαστε στην μελλοντική Σκωτία η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα λόγω ενός θανατηφόρου ιού, αφού θεωρείται ο τόπος προέλευσης του ιού, που έγινε αιτία να πεθάνουν χιλιάδες άνθρωποι.
Όταν χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν για το Νότο ελπίζοντας να βρουν θεραπεία στη Βρετανία, η εκεί Κυβέρνηση αποφάσισε να τους απομονώσει μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Το Φρούριο που χτίστηκε λειτουργεί παράλληλα σαν τείχος εξοπλισμένο με όπλα τελευταίας τεχνολογίας ώστε να αποτρέπει τις απόπειρες απόδρασης. Όσοι προσπάθησαν να αποδράσουν βρήκαν άμεσο θάνατο, αφού τους εκτελούν εν ψυχρώ.

35 χρόνια μετά και ενώ η έξαρση μίας νέας πανδημίας απειλεί τη Βόρεια Βρετανία, η κυβέρνηση αποκαλύπτει το επτασφράγιστο μυστικό ότι υπάρχουν ακόμη επιζώντες στην Σκωτία, το οποίο επιβεβαιώνουν και δορυφορικές λήψεις.

Αποφασίζουν να στείλουν μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων στην αποκλεισμένη περιοχή της Σκωτίας προκειμένου να βρουν τη θεραπεία.
Η κοινωνία που θα αντικρύσουν τους φέρνει αντιμέτωπους με τους θεραπευμένους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται όσους βρίσκονται έξω από το τείχος ως «μολυσμένους» και επικίνδυνους.

Παίζουν: Ρόνα Μίτρα, Μπόμπ Χόσκινς, Αλεξάντερ Σίντλινγκ, Λι-Αν Λίμπενμπέργκ, Μάλκομ Μακντάουελ, Μπένεντικτ Κάρβερ, Πολ Χιτ.

*Star, Δευτέρα 22/8 στις 02:15