10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ξανά Aνάλυσέ το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Αστυνομική Κωμωδία – Το πρώην αφεντικό της Μαφίας, ο Πολ Βίτι (Ρόμερτ ντε Νίρο), έχει σχεδόν την ποινή του στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ, αλλά οι πράκτορες του FBI, που τον παρακολουθούν από κρυφές κάμερες, είναι ολότελα μπερδεμένοι!

Μέρα με τη μέρα, τον παρακολουθούν να πέφτει σε κατάσταση κατατονίας από την οποία τίποτε δεν το συνεφέρει, ενώ ξαφνικά τον βλέπουν έκπληκτοι να ερμηνεύει τραγούδια από το πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story.

Μήπως ο Βίτι έχει πάθει νευρική κρίση εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απειλών εναντίον της ζωής του;
Ο πρώην ψυχίατρός του, ο Μπεν Σόμπελ (Μπίλι Κρίσταλ), ενώ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την απώλεια του πατέρα του, καλείται στις φυλακές για να εξετάσει τον Πολ και προτείνει την αποφυλάκισή του, υπό τον όρο να βρίσκεται υπό την επιτήρησή του.

Έτσι ο Πωλ Βίτι εγκαθίσταται στο σπίτι του Μπεν, γίνεται μέλος της οικογένειας και ενώ θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, οι απειλές που δέχεται από πρώην συνεργάτες του, τον οδηγούν ακόμη μία φορά να αναλάβει τα ηνία της “φαμίλιας”…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τζο Βιτερέλι, Κάθι Μόριαρτι.

*Open, Τετάρτη 24/08 στις 21:00

«Ένα Ψάρι Που το Έλεγαν Γουάντα» (1988) σκηνοθεσία Τσαρλς Κράιτον

Κωμωδία – Η Γουάντα είναι μια φιλήδονη κακοποιός που προσπαθεί να ανακαλύψει που έχει κρύψει τη λεία ο φυλακισμένος, πλέον, αρχηγός της σπείρας.

Ο Ότο είναι ο βοηθός της, ένας παρανοϊκός τύπος με μεγάλο προσόν του να λέει ασυνάρτητες ιταλικές φράσεις που λειτουργούν στη Γουάντα ως αφροδισιακό.

Θύμα τους, ο δικηγόρος του φυλακισμένου αρχηγού, τυπικός άγγλος, τον οποίο προσεγγίζει η Γουάντα με σκοπό να εκμαιεύσει κάποιο στοιχείο.

Συνεργάτης τους είναι ένας εκτελεστής με τραύλισμα και υπερβολική αγάπη για τα ζώα. Το Ένα Ψάρι Που Το Έλεγαν Γουάντα είναι μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες της τελευταίας εικοσαετίας, με απίστευτα κωμικούς χαρακτήρες κι ευφυέστατους διάλογους, που τιμήθηκε με το Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κέβιν Κλάιν.

Παίζουν: Τζον Κλιζ, Μάικλ Πάλιν, Κέβιν Κλάιν, Τζέιμι Λι Κέρτις.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 24/08 στις 22:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Ant1, Τετάρτη 24/08 στις 22:00

«Μπάσταρδοι» (2017) σκηνοθεσία Λόρενς Σιρ

Κωμωδία – Ο Πίτερ και ο Κάιλ ( Όουεν Γουΐλσον, Εντ Χελμς) είναι δίδυμα αδέλφια και μεγάλωσαν με την εκκεντρική μητέρα τους (Γκλεν Γκλόουζ), πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους πέθανε όταν αυτοί ήταν μικροί.

Όλα αλλάζουν όταν η Έλεν αποκαλύπτει στους γιούς της πως ο πατέρας τους τελικά δεν πέθανε από καρκίνο, αλλά είναι ένας πολύ γνωστός αθλητής του NFL στην Αμερική.

Έτσι, ο Κάιλ και ο Πίτερ αποφασίζουν να ταξιδέψουν ως την Φλόριντα για να τον γνωρίσουν, αλλά ύστερα από κάποιες σκηνές αποκαλύπτεται πως δεν είναι αυτός ο πατέρας τους και έτσι αρχίζει η επιχείρηση “Βρες τον μπαμπά!”

Παίζουν: Όουεν Γουΐλσον, Εντ Χελμς, Γκλεν Γκλόουζ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Star, Τετάρτη 24/08 στις 22:00

«Ακολουθία Φόνων στην Οξφόρδη» (2008) σκηνοθεσία Άλεξ ντε λε Ινγκλέσια

Μυστηρίου – Στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ένας καθηγητής κι ένας φοιτητής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσουν μια σειρά δολοφονιών, που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους με μαθηματικό τρόπο.

Ενώ όμως προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύπλοκο παζλ, όπου κάθε δράση έχει και την αντίδρασή της, πέρα από κάθε φαντασία.

Παίζουν: Eλάιζα Γουντ, Τζον Χαρτ, Άννα Μάσεϊ, Τζιμ Κάρτερ, Τζούλι Κοξ, Ντομινίκ Πινόν, Λίονορ Γουάτλινγκ, Μπερν Γκόρμαν.

*Open, Τετάρτη 24/08 στις 23:00

«Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω!» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία -Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός ανέργου Έλληνα, του Στάθη, ο οποίος, μετά από αποτυχημένες απόπειρες ανεύρεσης εργασίας, οδηγείται στον ψυχίατρο. Ο ψυχίατρος του προτείνει μία ανορθόδοξη λύση για το πρόβλημά του. Τον εφοδιάζει με αποδεικτικό τρέλας, το οποίο ο Στάθης χρησιμοποιεί έξυπνα για να προσληφθεί σε μια εταιρεία ζυμαρικών που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκεί θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του, τη Λόλα, αδελφή του ιδιοκτήτη, με την οποία μπλέκεται σε καταστάσεις, τις οποίες περιπλέκει ακόμη περισσότερο η αρραβωνιαστικιά του ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Μαίρη Βιδάλη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Μεριανός, Κάιτη Φίνου, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Τετάρτη 24/08 στις 23:40

«American Beauty» (1999) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δραματική – Ο σαραντάρης διαφημιστής Λέστερ Μπέρναμ ζει σε ένα όμορφο σπίτι στα προάστια, μαζί με τη νευρωτική και εντελώς ψυχρή σύζυγό του που είναι μεσίτρια, και την έφηβη κόρη τους που τους μισεί και τους δύο. Μια κρίση μέσης ηλικίας και η συνειδητοποίηση πως έχει πάψει εδώ και πολύ καιρό να απολαμβάνει τη ζωή του, κάνουν τον Λέστερ να λαχταρά μια μεγάλη αλλαγή. Και τότε μπαίνει στη ζωή του η Άντζελα, μια πανέμορφη συμμαθήτρια της κόρης του, αλλά κι ένας αλλόκοτος νεαρός που μόλις μετακόμισε στο διπλανό σπίτι με τη δυσλειτουργική του οικογένεια. Ο Λέστερ αρχίζει να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από υποχρεώσεις και κοινωνικές συμβάσεις. Σύντομα όμως θα μάθει ότι η απόλυτη ελευθερία μπορεί να έχει και το απόλυτο τίμημα.

Παίζουν: Κέβιν Σπέισι Ανέτ Μπένινγκ Γουές Μπέντλι Μένα Σουβάρι Θόρα Μπερτς Πίτερ Γκάλαχερ Κρις Κούπερ

*Skai, Τετάρτη 24/08 στις 00:00

«Αόρατος Επισκέπτης» (2016) σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο

Μυστηρίου – Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα.

Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει.

Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής.

Παίζουν: Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο, Φρανθέσκ Ορέγια.

*Skai, Τετάρτη 24/08 στις 02:15

«Μάτια ερμητικά κλειστά» (1999) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Δραματική Μυστηρίου – Ο Γουίλιαμ Χάρφορντ, διακεκριμένος γιατρός, αποφασίζει να συνάψει εξωσυζυγικές σχέσεις όταν μια νύχτα η σύζυγός του, Άλις, του αποκαλύπτει πως είχε σεξουαλικές φαντασιώσεις μ’ έναν άλλον άνδρα. Μέσα στη νύχτα συναντά ένα πλήθος από ετερόκλητους ανθρώπους, ώσπου τελικά ένας γνωστός του, πιανίστας, του εκμυστηρεύεται την ύπαρξη μιας αδελφότητας που επιδίδεται σε σεξουαλικά όργια.

Στις συγκεντρώσεις τους όλοι οι άντρες είναι μεταμφιεσμένοι και φορούν μάσκες ενώ οι γυναίκες είναι νέες και όμορφες.
Ο Γουίλιαμ αποφασίζει να γίνει μέλος της αδελφότητας και αφού βρίσκει το κατάλληλο κοστούμι πηγαίνει στο πάρτι.

Εκεί μία από τις γυναίκες τον αναγνωρίζει παρά την μάσκα του και, τον προειδοποιεί ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Αν και καταφέρνει να απεγκλωβιστεί από τα όργια και την έντονη σεξουαλική δραστηριότητα που παρατηρεί γύρω του, τελικά οι απειλές αποδεικνύονται αληθινές και ιδιαίτερα μοχθηρές, με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ίδιο και τη γυναίκα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν, Σίντνεϊ Πόλακ, Μαρί Ρίτσαρντσον, Ράντε Σερμπεντζίγια, Τοντ Φιλντ, Βινέσα Σόου.

*Star, Τετάρτη 24/08 στις 02:15

«Πριγκίπισσα Σίσσυ» (1955) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα 

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Μια ζωηρή νεαρή πριγκίπισσα κερδίζει την αγάπη του μονάρχη και κατακτά τις καρδιές των υπηκόων της.

Η Αυστριακή αρχιδούκισσα Σοφία κανονίζει ταξίδι στο Μπαντ Ισλ για να γνωρίσει ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ τη μέλλουσα γυναίκα του, την πριγκίπισσα Έλεν της Βαυαρίας. Τυχαία όμως γνωρίζει τη μικρότερη αδελφή της Έλεν, Σίσι, και την ερωτεύεται. Παρά τις αντιρρήσεις της φιλόδοξης μητέρας του παντρεύεται τη Σίσι.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Γιόζεφ Μάινραντ.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 24/08 στις 02:20