12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Power Rangers» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ισραλάιτ

Δράσης Περιπέτεια – Οι Power Rangers είναι η ιστορία πέντε καθημερινών εφήβων που πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι εξωπραγματικό όταν μαθαίνουν ότι η μικρή πόλη που κατοικούν, η Έιντζελ Γκρόουβ, και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας μίας επίθεσης από εξωγήινους.

Οι ήρωές μας, επιλεγμένοι από την μοίρα, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι αυτοί είναι που πρέπει να σώσουν τον πλανήτη. Αλλά, προκειμένου να το πετύχουν, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν στην πραγματική ζωή και, πριν να είναι πολύ αργά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως Power Rangers.

Παίζουν: Ντακρ Μοντγκόμερι, Ναόμι Σκοτ, Ρ. Τζέι Σάιλερ, Μπέκι Τζι, Λούντι Λιν, Μπράιαν Κράνστον, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*Open, Πέμπτη 25/08, στις 21:00

«Τι Έκανες Μπαμπά στην Άγρια Δύση» (1991) σκηνοθεσία  Ρον Άντεργουντ 

Κωμωδία – Χθες ήταν επιχειρηματίες. Σήμερα είναι καουμπόηδες. Αύριο θα περπατούν περίεργα.
Ο νεοϋορκέζος Μιτς Ρόμπινς (Μπίλι Κρίσταλ) είναι 39 και μίζερος. Έχει βαρεθεί την δουλειά και την ζωή του. Οι δυο του φίλοι, Εντ (Μπρούνο Κίρμπι) και Φιλ (Ντάνιελ Στερν), δεν διαφέρουν και πολύ από αυτόν, είναι τρεις φίλοι που περνούν την κρίση της μέσης ηλικίας.

Προκειμένου να διώξουν μακριά τα προβλήματα και την μονοτονία, αποφασίζουν να ακολουθήσουν το ένστικτό τους και να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους, αναζητώντας την ελευθερία και την περιπέτεια στο Μεξικό.

Αποφασίζουν να πάνε δύο βδομάδες διακοπές στην Άγρια Δύση, διασχίζοντας τη διαδρομή Νέο Μεξικό-Κολοράντο.
Εκεί θα γνωρίσουν τον Κάρλι, έναν αυθεντικό καουμπόι που θα τους διδάξει περισσότερα από το να διαβιώνουν στην άγρια πλευρά της φύσης.

Παίζουν: Μπίλι Κρίσταλ, Ντάνιελ Στερν, Τζακ Πάλανς, Μπρούνο Κίρμπι, Πατρίσια Γέτιγκ, Χέλεν Σλέιτερ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 25/08, στις 21:00

«47 Meters Down» (2017) σκηνοθεσία Γιοχάνες Ρόμπερτς

Περιπέτεια Τρόμου  – Η Λίσα και η αδερφή της, η Κέτι αποφασίζουν να πάνε για διακοπές στο Μεξικό.

Αν και άπειρες στις καταδύσεις πείθονται να δοκιμάζουν ένα επικίνδυνο «σπορ» στις θάλασσες του Μεξικού. Δέχονται να κλειστούν σ’ ένα ειδικό κλουβί και να παραμείνουν κάτω από τη θάλασσα για να απολαύσουν το βυθό και τους καρχαρίες.

Όταν το συρματόσκοινο που συγκρατεί το σκοινί σπάει, το κλουβί βυθίζεται στα 47 μέτρα και οι δύο κοπέλες καταλήγουν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον
Με λιγότερο από μία ώρα οξυγόνου και μεγάλους λευκούς καρχαρίες να περιφέρονται γύρω τους, πρέπει να αγωνιστούν για να επιβιώσουν.

Παίζουν: Μάντι Μουρ, Κλερ Χολτ, Μάθιου Μοντίν, Κρις Τζόνσον, Ντάβι Σάντος, Άξελ Μανσίγια, Γιάνι Γκελμαν.

*Star, Πέμπτη 25/08, στις 22:00

«Ο Αντίζηλος» (2002) σκηνοθεσία Νικόλ Γκαρσιά

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Στις 9 Οκτωβρίου 1993, ο Ζαν-Κλοντ Ρομάν σκότωσε τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του. Έπειτα, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανεπιτυχώς. Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ γιατρός όπως διατεινόταν επί δεκαοκτώ χρόνια και, το ακόμα πιο απίστευτο, δεν επαγγελλόταν ποτέ και τίποτα άλλο.

Όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να τον ανακαλύψουν, επέλεξε να εξοντώσει όλους τους ανθρώπους των οποίων την άποψη για τον ίδιο αδυνατούσε να αντέξει.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Φρανσουά Κλοζέ, Εμμανουέλ Ντεβός, Ζεραλντίν Πάιλας.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 25/08, στις 23:00

«Και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη.

*Alpha, Πέμπτη 25/08, στις 23:40

«The Alphabet Killer» (2008) σκηνοθεσία Ρομπ Σμιντ

Αστυνομική, τρόμου – Η Μέγκαν Πέιτζ (Ελίζα Ντάσκο) είναι ντετέκτιβ στο τμήμα ανθρωποκτονιών και είναι παθιασμένη με το επάγγελμά της. Έχει αναλάβει μία από τις πιο δύσκολες υποθέσεις όλων των εποχών, τη δολοφονία και τον βιασμό ενός 10χρονου κοριτσιού, της Κάρλα Καστίγιο.

Όταν η Μέγκαν αντιλαμβάνεται ότι η πόλη στην οποία βρέθηκε έχει το ίδιο αρχικό γράμμα με το όνομα και το επώνυμο του κοριτσιού, συνειδητοποιεί πως έχουν ν’ αντιμετωπίσουν έναν κατά συρροή δολοφόνο. Αφοσιώνεται τόσο πολύ στην υπόθεση, που αρχίζει να έχει παραισθήσεις, και στα όρια της παράνοιας πια, η Μέγκαν οδηγείται σε κλινική, ενώ ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος. Δύο χρόνια αργότερα, η Μέγκαν, σκιά του εαυτού της, επιστρέφει στην υπηρεσία. Τότε ένα ακόμα κορίτσι απάγεται, βιάζεται και δολοφονείται. Ο δολοφόνος ξαναρχίζει το έργο του.

Παίζουν: Ελίζα Ντάσκου, Καρι Ελβς, Τίμοθυ Χάτον, Μπιλ Μόσλεϊ, Μάικλ Άιρονσάιντ.

*Open, Πέμπτη 25/08, στις 23:45

«Μαγικός Καθρέφτης» (2016) σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Ελληνική κωμωδία, φαντασίας – Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη. Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη», που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά  που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει. Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αθηνά Οικονομάκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάκης Παπαματθαίου.

*Star, Πέμπτη 25/08, στις 23:50

«Για Ονομα του Θεού!» (2017) σκηνοθεσία Πασκάλ Μπουρντιό

Κωμωδία – Η Καρόλ είναι μία εσωστρεφής ειδικός εφαρμογών πληροφορικής, που ακόμα ζει με τη μητέρα της. Η Καρολίν είναι μία αυθάδης κλέφτρα, που συχνάζει στα πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι δύο νεαρές γυναίκες δεν γνωρίζουν η μία την άλλη, ούτε έχουν τίποτα κοινό.

Τίποτα, επειδή ο πατέρας τους έφυγε πριν τη γέννησή τους και δεν τον είδαν ξανά ποτέ. Μέχρι τη στιγμή που ο Πατρίκ… εμφανίζεται και πάλι!

Ο διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης, μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο περιστατικό, αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις κόρες του, συναντώντας τις για ένα κοινό σκοπό: την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων.

Ανάμεσα σε γκάφες, τον ερασιτεχνισμό και τους διαπληκτισμούς μεταξύ τον κορών του, ο Πατρίκ θα αντιληφθεί πως αυτή του η επιστροφή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη…

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Ριμ Κερισί, Καμίλ Σαμού, Μπρούνο Σάντσες, Πασκάλ Ντεμολό.

*Skai, Πέμπτη 25/08, στις 00:00

«Ολέθρια Σχέση» (1987) σκηνοθεσία Έιντριαν Λάιν

Τρόμου – Ο Νταν Γκάλαχερ (Μάικλ Ντάγκλας), ένας νεοϋορκέζος μεγαλοδικηγόρος ζει έναν ευτυχισμένο έγγαμο βιο με τη σύζυγό του Μπεθ (Αν Άρτσερ) και με τη μικρή τους κόρη Έλεν. Όταν η Μπεθ και η Έλεν αναγκάζονται να λείψουν από τη Νέα Υόρκη για το σαββατοκύριακο, ο Νταν γνωρίζεται με την Άλεξ Φόρεστ (Γκλεν Κλόουζ), μια εκδότρια. Οι δυο τους περνούν ένα παθιασμένο σαββατοκύριακο.

Έχοντας πλέον επιστρέψει στην οικογένειά του, ο Νταν ξεκαθαρίζει στην Άλεξ ότι δε θέλει να την ξαναδεί.

Όταν ο Νταν αποφασίζει να τελειώσει αυτή την επιπόλαιη σχέση, η Άλεξ δεν συμφωνεί. Και όταν η Άλεξ δεν συμφωνεί, δεν πρέπει να την αγνοεί κανένας!
Η εμμονή της Άλεξ δεν έχει όρια και όσο ο Νταν την απορρίπτει τόσο εκείνη γίνεται πιο βίαιη θέτοντας εκτός από το γάμο του και τη ζωή του σε κίνδυνο.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Γκλεν Κλόουζ, Αν Άρτσερ.

*Skai, Πέμπτη 25/08, στις 01:45

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Κωμωδία – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος. Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού. Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Βίνσεντ Ντ  Ονόφριο.

*Mega, Πέμπτη 25/08, στις 02:00

«Ο Πρώτος Λαχνός» (2010) σκηνοθεσία Έρικ Γουάιτ

Κωμωδία – Ο Κέβιν Κάρσον δεν είχε ποτέ του τύχη, το αντίθετο. Η τύχη όμως επιτέλους του χτυπάει την πόρτα και του χαρίζει 370 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο. Εξαιτίας όμως μιας αργίας, θα μπορέσει να εισπράξει τα κέρδη του μετά από 3 μέρες. Ο Κέβιν τώρα πρέπει να φυλάξει τον τυχερό, πρώτο λαχνό. Καθώς τα νέα διαδίδονται με ταχύτητα φωτός, ο Κέβιν πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί ανάμεσα στους φίλους, τους γείτονες και τους συγγενείς τους και τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για το χρήμα…;

Παίζουν: Μπράντον Τ. Τζάκσον, Νατούρι Νάουτον, Λορέτα Ντεβίν, Άις Κιούμπ, Μάικ Επς, Μπάου Γουάου.

*Star, Πέμπτη 25/08, στις 02:00

«Σίσι, η Νεαρή Αυτοκράτειρα» (1956) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα

Δραματική Ρομαντική  – Η Σίσι κερδίζει τις εντυπώσεις στην αυλή και αποδεικνύει ότι έχει σπουδαίες διπλωματικές ικανότητες, όπως και ότι είναι μια τρυφερή μητέρα.

Τα πρώτα χρόνια της νεαρής αυτοκράτειρας της Αυστρίας σημαδεύονται από τις συγκρούσεις της με το αυστηρό τελετουργικό της αυλής και με τη σκληρή πεθερά της.

Η γέννηση της μικρής πριγκίπισσας και η απαίτηση να παραδώσει το παιδί σε ξένα χέρια για τη μόρφωσή του, την αναγκάζουν να ξεπεράσει την πρώτη κρίση στο γάμο της. Επιτυγχάνεται η συμφιλίωση όταν υποχωρούν και τα δύο μέρη:

η Σίσι συμμορφώνεται με το τελετουργικό και της επιτρέπεται να κρατήσει το παιδί της.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ, Ιβάν Πέτροβιτς/

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 25/08, στις 02:10