Η Καστοριά στο 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας(φωτογραφίες)

Ρεκόρ συμμετοχών που άγγιξε τους 55.000 δρομείς έφερε την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και την μετέτρεψε σε μια μεγάλη γιορτή που χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται: τον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, ο οποίος αισίως γιορτάζει τα 36 του χρόνια.

Μια γιορτή που φέτος δεν είχε στόχο μόνο να τιμήσει και να μεταδώσει τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά και να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι πέρασαν από τις περιοχές που πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος και υπέστησαν τεράστια οικολογική καταστροφή στη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Η σπουδαία διοργάνωση που όπως κάθε χρόνο διοργανώθηκε από τον ΣΕΓΑΣ κι είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή υπέρ της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, υποδέχθηκε και φέτος δρομείς από 105 χώρες, οι οποίοι έτρεξαν τόσο στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, όσο και στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, στον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics. Για δεύτερη φορά φέτος δυναμικό «παρών» έδωσαν οι κορυφαίοι δρομείς – δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες – που συμμετείχαν σε καθέναν από τους αγώνες Run Greece σε Ηράκλειο, Γιάννενα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ρόδο και Πάτρα.

Οι Καστοριανοί που έζησαν τη μοναδική εμπειρία του αυθεντικού μαραθωνίου 42,195 χιλιομέτρων είναι:

Πανταζής Κώστας, Νεστραμιώτης Μιχαήλ, Λαγός Ευστάθιος, Παναγιώτης Χριστόπουλος,Στόικος Θωμάς,Σόνια Τσεκίνι, Αμανατίδου Χριστίνα, Παύλου Στέλλα, Μπαρτζώκα Γλυκερία, Αθηνά Δημητρίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες