10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα με μια καλή ταινία στον καναπέ σου. Σου έχουμε δέκα δυνατές επιλογές:

«Need for Speed» (2014) σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια –  Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση! Η ταινία είναι βασισμένη στην πιο επιτυχημένη σειρά αγωνιστικών βιντεοπαιχνιδιών, όλων των εποχών, με πωλήσεις πλέον των 140 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Open, Δευτέρα 29/08, στις 21:00

«Hanna» (2011) σκηνοθεσία Τζο Ράιτ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Η Χάνα (Σαουάρς Ρόναν) δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της (Έρικ Μπάνα), πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη.

Η ανατροφή της και η εκπαίδευσή της είχαν ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η καλύτερη δολοφόνος.

Μια αποστολή, στην οποία την στέλνει ο πατέρας της, σημαδεύει την εφηβεία της καθώς διασχίζει κρυφά τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη, ξεφεύγοντας από πράκτορες και δολοφόνους, οι οποίοι δίνουν αναφορά γι’ αυτήν σε μια ανελέητη υπάλληλο μυστικών υπηρεσιών (Κέιτ Μπλάνσετ).

Ενώ πλησιάζει στον στόχο της, η Χάνα έρχεται αντιμέτωπη με πανίσχυρους εχθρούς και βρίσκεται μπροστά σε ραγδαίες αποκαλύψεις για τον ίδιο της τον εαυτό.

Παίζουν: Σαουάρς Ρόναν, Έρικ Μπάνα, Κέιτ Μπλάνσετ, Ολίβια Γουίλιαμς, Τομ Χόλαντερ.

*Star, Δευτέρα 29/08, στις 22:00

«Πορφυρά Ποτάμια» (2000) σκηνοθεσία Ματιέ Κάσοβιτς

Αστυνομική – Δυο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη. Ο ένας έγινε σε μία απόμακρη περιοχή των Γαλλικών Άλπεων στην Γκερνόν. Ο δεύτερος στην πόλη Σαρζάκ πολύ μακριά από την πρώτη. Ο Πιερ Νιμάνς (Ζαν Εενό) είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας αστυνομικός και αναλαμβάνει την υπόθεση στην Γκερνόν. Αντικείμενό του ένας απίστευτα βίαιος και μεθοδικά εκτελεσμένος φόνος.

Από την άλλη, ο νέος, πανέξυπνος, μοναχικός αλλά με εκρήξεις βίας στο ενεργητικό του, Μαξ Κερκέριαν (Βενσάν Κασέλ). Εκείνος διεξάγει έρευνες σχετικά με έναν βεβηλωμένο τάφο σε ένα νεκροταφείο του Σάρζακ και μια διάρρηξη δημοτικού σχολείου.Οι δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν, φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Βενσάν Κασέλ, Νάνια Φαρές, Ζαν-Πιερ Κασέλ, Ντομινίκ Σάντα.

*EΡΤ2, Δευτέρα 29/08, στις 22:00

«Στο Όνομα της Φυλής» (2012) σκηνοθεσία Ντενίς Μαλεβαλ

Δραματική – Γαλλία, 1943. Δύο όμορφα και πολύ διαφορετικά κορίτσια, η Αλίς και η Λιζέτ, απομακρύνονται απ’ τις οικογένειές τους απ’ τους Ναζί, μαζί με άλλες Αλσατές, και στέλνονται στη Γερμανία.

Μετά από έξι μήνες σε ένα στρατόπεδο κατήχησης, με σκοπό να τους διαλύσουν το ηθικό, να τους μάθουν να υπακούν και να γίνουν οι τέλειες Γερμανίδες, η Αλίς και η Λιζέτ εργάζονται
σε μια επικίνδυνη γραμμή παραγωγής όπλων.

Μέχρι τη μέρα που γίνεται μια έκρηξη και κατηγορούνται για σαμποτάζ. Ως εκ θαύματος, μεταφέρονται σε μια μαιευτική κλινική. Αλλά η αρχική τους ανακούφιση δίνει θέση στον τρόμο
μόλις αρχίζουν να κατανοούν τι τους ετοιμάζει η ναζιστική μηχανή.

Παίζουν: Φλορα Μποναβεντούρα, Μάχα Μέριλ, Λουίζ Χερέρο, Πιρ Κίγουιτ, Όλιβερ Γουολσερ.

*EΡΤ3, Δευτέρα 29/08, στις 23:00

«Επικίνδυνη Aποστολή 2» (2000) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ιθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) επιστρέφει ως πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) και αναλαμβάνει μία νέα και άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Να εντοπίσει και να παραδώσει προς καταστροφή τον φονικό ιό «Χίμαιρα» που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.
Στην προσπάθεια του να βρει τους τρομοκράτες, ο Χαντ θα στρατολογήσει τη Νία Νόρντορφ (Θάντι Νιούτον), μια ικανή και όμορφη κλέφτρα ως μυστική πράκτορα.

Υπό τις οδηγίες του “αφεντικού” του και με τα περιθώρια του χρόνου να στενεύουν, ο υπερπράκτορας θα πρέπει να πάρει πίσω ή να καταστρέψει τον ιό πριν αυτός προκαλέσει τον όλεθρο.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Θάντι Νιούτον, Βινγκ Ρέιμς.

*Skai, Δευτέρα 29/08, στις 23:00

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ένας γυναικοκατακτητής με το παρατσούκλι Γκομένιος (Σωτήρης Μουστάκας) παντρεύεται αλλά επειδή, ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του παραμένει παρθένα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του.

Αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Θα αποσυρθεί σε μια μονή όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αλίκη Καμινέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Θάλεια Παπάζογλου.

*Alpha, Δευτέρα 29/08, στις 23:40

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Δευτέρα 29/08, στις 23:45

«Νίντζα 900 Κυβικών» (1997) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Δράσης Κωμωδία – ο μυστικό της πολεμικής τέχνης των Νίντζα, διατηρήθηκε στην Ιαπωνία για εκατοντάδες χρόνια. ‘Ενας παλιός μύθος προφήτευε τον ερχομό ενός ξένου παιδιού που θα έμελλε να γίνει ο Μεγάλος Λευκός Νίντζα. Ο Χαρού, ένα ορφανό αγόρι που βρέθηκε στις ακτές της Ιαπωνίας, θα μπορούσε να είναι η απάντηση στο μύθο.

‘Ομως, 25 χρόνια μετά, ο Χαρού διαψεύδει τους πάντες! Ανίκανος να εκτελέσει την παραμικρή κίνηση επίθεσης, είναι από μόνος του μια… υπέρβαρη συμφορά! Μια μέρα, η μυστηριώδης και πανέμορφη ‘Αλισον, θα πλησιάσει τον Χαρού και θα του ζητήσει να αναλάβει μια επικίνδυνη αποστολή στο Μπέβερλυ Χιλλς.

Εκείνος δέχεται και η περιπέτεια ξεκινά, χωρίς να γνωρίζει πώς ο αδελφός Νίντζα Γκουμπέι ακολουθεί τα ίχνη του για να τον προστατεύσει…

Παίζουν: Κρις Φάρλεϊ, Νίκολετ Σέρινταν, Ρόμπιν Σου, Ναθάνιελ Πάρκερ, Κρις Ροκ

*Mega, Δευτέρα 29/08, στις 02:00

«Τζέιμς Μποντ Πράκτωρ 007: Για τα Μάτια σου» (1981) σκηνοθεσία Τζον Γκλεν

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Τζέιμς Μποντ αυτή τη φορά αναζητά ένα ναυάγιο στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, στα ανοιχτά της Κέρκυρας.
Το πλοίο που ανατινάχθηκε μετέφερε υλικό υψηλής τεχνολογίας, ένα σύστημα χειρισμού πυραύλων και δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των Σοβιετικών πρακτόρων.
Στην πορεία της έρευνας ο πράκτωρ 007 συναντά την πανέμορφη Μελίνα Χάβελοκι, που υποδύεται η Καρόλ Μπουκέ, κόρη του προκατόχου του Μποντ, η οποία αναζητά τη δική της εκδίκηση.

Παίζουν:  Ρότζερ Μουρ, Καρόλ Μπουκέ, Τζον Γκλεν, Λιν Χόλι Τζόνσον, Χάιμ Τοπόλ, Λόις Μάξγουελ, Ντέσμοντ Λιουέλιν.

*Star, Δευτέρα 29/08, στις 02:15

«Anon» (2018) σκηνοθεσία Αντριου Νίκολ

Μυστηρίου – Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Oλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα.

Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Παίζουν: Κλάιβ Οουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε, Μαρκ Ο’ Μπράιαν, Σόνια Γουάλγκερ και Ιντο Γκόλντμπεργκ.

*Skai, Δευτέρα 29/08, στις 02:20