Φιλότιμος διαρρήκτης επέστρεψε 8.000€ σε Βολιώτη

Ένας διαρρήκτης επέστρεψε 8.000€ στον Βολιώτη ιδιοκτήτη του χρηματοκιβωτίου που είχε κλέψει, μετά από προσπάθειες της αστυνομίας.

Το magnesianews έφερε στο φως της δημοσιότητας μια πολύ περίεργη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν φιλότιμο διαρρήκτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 44χρονος διαρρήκτης από το Κόσσοβο ήταν ο δράστης κλοπής χρηματοκιβωτίου από το σπίτι 32χρονου Βολιώτη επαγγελματία. Ο 44χρονος μπήκε στο σπίτι μαζί με τον ανήλικο συνεργό του με το κλειδί που του έδωσε 39χρονη Αλβανίδα οικιακή βοηθός. Η τελευταία υποστήριξε πως αναγκάστηκε να το κάνει κατόπιν εκβιασμών και απειλών από τον δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αλλοδαπή η οποία έκανε δουλειές στο σπίτι του 32χρονου, έβγαλε αντικλείδι και την Κυριακή 28-08-2022 που ο ιδιοκτήτης απουσίαζε έδωσε το αντικλείδι στους συνεργούς της για να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο 44χρονος δράστης με τον συνεργό του έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο, μη πακτωμένο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 16.000 €, πέντε χρυσές λίρες και έναν χρυσό σταυρό. Μετά τη δήλωση της κλοπής η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε την 39χρονη η οποία ομολόγησε την πράξη της. Η 39χρονη κατέθεσε πως ο 44χρονος την εκβίαζε το τελευταίο διάστημα ενώ συγχρόνως την απειλούσε για τη ζωή της αν δεν του έδινε χρήματα. Η 39χρονη αντί χρημάτων του έδωσε το κλειδί του σπιτιού του 32χρονου Βολιώτη, το οποίο καθάριζε επί σειρά ετών.

Μέσω της γυναίκας, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τον δράστη της κλοπής που εκτιμάται ότι έχει διαφύγει στην πατρίδα του. Ο 44χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν 10.000 € (και όχι 16.000 που δήλωσε ο ιδιοκτήτης). Μετά από προσπάθειες των αστυνομικών πείστηκε και επέστρεψε 8.000 €, μέσω εταιρίας μεταφοράς χρημάτων, τα οποία επιστράφηκαν στον παθόντα.

Η γυναίκα πλέον κατηγορείται για απλή συνέργεια σε κλοπή και αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή του εισαγγελέα και σε βάρος της έχει οριστεί δικάσιμος στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο 32χρονος Βολιώτης επαγγελματίας, ευχαρίστησε δημοσίως της Αστυνομία για τα αντανακλαστικά και την άμεση αντίδραση μετά την καταγγελία που έκανε.