Οι millennials είναι δυστυχώς η γενιά που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.
Είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει τη λέξη millennials, αλλά να μην γνωρίζεις ωστόσο πως αναφέρεται στους ανθρώπους που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996. Η συγκεκριμένη γενιά σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα επλήγη οικονομικά όσο καμία άλλη, βλέποντας την περιουσία της ολοένα και να λιγοστεύει.
Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύθηκε στη Daily Mail κι αναφέρει πως η μέση περιουσία των millennials, ήταν χαμηλότερη από κάθε άλλης παλαιότερης γενιάς, ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι νέοι εισήλθαν στην αγορά εργασίας, όταν ή αφού ξεκινούσε η οικονομική κρίση.
Η έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών, συμπεραίνει ότι όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996 είχαν μικρότερα εισοδήματα και κατ’ επέκταση χαμηλότερη μέση περιουσία από όλες τις άλλες ηλικιακές ομάδες στο εργατικό δυναμικό το 2016, Παράλληλα υπογραμμίζει πως οι άνθρωποι που σήμερα είναι 75 ετών και άνω είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν τις μεγαλύτερες περιουσίες.
«Μεταξύ της Μεγάλης Ύφεσης (οικονομικής κρίσης) και της πανδημίας του COVID, οι Millennials έχουν ήδη βιώσει δύο μεγάλες οικονομικές διαταραχές κατά την ενηλικίωσή τους», τόνισαν σε δηλώσεις τους οι ερευνητές.
Σύμφωνα με την έκθεση NBER, κατά διάρκεια της οικονομικής κρίσης παρατηρήθηκε μείωση των εισοδημάτων και των περιουσιών όλων των ηλικιακών ομάδων. Παρόλα αυτά οι millennials αντιμετώπισαν την χειρότερη ζημιά, αφού είτε τελείωναν τις σπουδές τους, είτε έκαναν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.
«Η ουσιαστική οικονομική ανισότητα ήταν ένα διαρκές στοιχείο της ενηλικίωσης των Millennials. Ενώ κάθε γενιά αντιμετωπίζει τις δικές της μοναδικές ευκαιρίες και προκλήσεις, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η γενιά των Millennials είναι ιδιαίτερα μεγάλα», υπογραμμίζει η έρευνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Millennials και οι νεότερες γενιές -τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη- σπουδάζουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (λόγω μεταπτυχιακών, διδακτορικών, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να εισέλθουν έγκαιρα στην αγορά εργασίας. Αντίστοιχα παντρεύονται και αγοράζουν σπίτια σε μεγαλύτερη ηλικία.
Η μελέτη κατέδειξε ακόμη την ανάγκη σημαντικών πολιτικών παρεμβάσεων προκειμένου να μειωθεί το χάσμα πλούτου, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης της φορολογίας των ακινήτων και της διαγραφής φοιτητικών δανείων.