13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Για Ποιον Χτυπά η Κουδούνα» (1968) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο εργοστασιάρχης Απόστολος Λαμπιρίκος είναι πνιγμένος στα χρέη. Όλοι του ζητούν χρήματα, αλλά από κανέναν οφειλέτη δεν μπορεί να εισπράξει.

Από αυτήν τη δύσκολη θέση έρχεται να τον βγάλει ο υπάλληλός του ο Κώστας, μ’ένα τέχνασμα: ο Κώστας προτείνει στο αφεντικό του να ‘αυτοκτονήσει’. Ο Λαμπιρίκος με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό του, παριστάνει ότι πέφτει στη θάλασσα!

Για του λόγου το αληθές μάλιστα, ο Κώστας τον βγάζει και μια φωτογραφία. Την επόμενη μέρα, η φωτογραφία είναι δημοσιευμένη σε όλες τις εφημερίδες.

Η ‘αυτοκτονία’ του απελπισμένου εργοστασιάρχη γίνεται πρωτοσέλιδο.

Οι πιστωτές του παύουν να ζητούν τα χρήματά τους, οι χρεώστες πληρώνουν και οι παραγγελίες πέφτουν βροχή για να σωθεί το εργοστάσιο και η οικογένειά του.

Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν επικίνδυνα, όταν ένας από τους προμηθευτές ζητά την χείρα της χήρας του εργοστασιάρχη.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Άννα Παϊτατζή, Περικλής Χριστοφορίδης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Χρήστος Δοξαράς.

*Star, Κυριακή 04/09, στις 21:00

«Ο Ναυαγός» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δράμα, περιπέτεια, ρομαντική – Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Όμως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θα αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί – ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ, Νικ Σίρσι, Πολ Σάντσεζ.

*Skai, Κυριακή 04/09, στις 21:00

«The Amazing Spider-Man» (2012) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ένα φαινομενικά συνηθισμένο αγόρι της γενιάς του. Παρ όλα αυτά μεγαλώνει με τον θείο του και την θεία του, αφού οι γονείς του έφυγαν ξαφνικά και από τότε δεν ξανάκουσε τίποτα για αυτούς.

Μια μέρα θα ανακαλύψει τον χαρτοφύλακα του πατέρα του κι έτσι θα ψάξει να βρει στοιχεία σχετικά με τους γονείς του.

Όμως στην πορεία θα ανταμώσει με μια γενετικά τροποποιημένη μια αράχνη, η οποία θα τον δαγκώσει.Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος θα αποκτήσει ξεχωριστές ικανότητες και θα τις χρησιμοποιήσει ενάντια στους εγκληματίες.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμμα Στόουν, Ντέιν Ντιχάν.

*Mega, Κυριακή 04/09, στις 21:30

«Όμορφος Κόσμος» (2001) σκηνοθεσία Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κοινωνική Ελληνική – Ο Αντρέας, ένας νεαρός αρχιτέκτονας, και η σύζυγός του Ρέα περνούν τις διακοπές τους μαζί με μια ετερόκλητη παρέα στη βίλα ενός επιχειρηματία στη Μύκονο. Καθώς όμως η Ρέα βλέπει το σύζυγό της να συμβιβάζεται με έναν άλλο τρόπο ζωής, ο έρωτάς της γι’ αυτόν μετατρέπεται σε περιφρόνηση.

Παίζουν: Ρέα Τουτουνζή Νίκος Κουρής Αθηνά Μαξίμου Ρένος Μάντης Γιάννης Βόγλης Φωτεινή Μπαξεβάνη.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 04/09, στις 22:00

«Interstellar» (2014) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Επιστημονικής Φαντασίας – Καθώς μια ολοένα κι εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν. Η γενναία ομάδα των εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Κέισι Άφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ, Τζον Λίθγκοου, Τόφερ Γκρέις, Έλεν Μπέρστιν, Μπιλ Έργουϊν, Μακένζι Φόι, Ντέιβιντ Γκιάσι.

*Star, Κυριακή 04/09, στις 22:50

«Σκοτεινό Παρελθόν» (2017) σκηνοθεσία Μπραντ Σίλμπερλινγκ

Δράμα – Ένας εγκληματίας πολέμου έχει τραπεί σε φυγή και αλλάζει συνεχώς κρησφύγετα μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων. Σε ένα από τα σπίτια στο οποίο κρύβεται έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη νεαρή οικονόμο του προηγούμενου ενοίκου. Στην πορεία της γνωριμίας τους αναπτύσσεται ένα είδος φιλίας μεταξύ τους, μέχρι που ανακαλύπτει ότι στην πραγματικότητα η νεαρή Τάνια είναι ένας πράκτορας με αποστολή να τον προσέχει. Έτσι, ο General παίρνει μια απόφαση που πρόκειται να αλλάξει τις ζωές και των δυο τους.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ήρα Χίλμαν, Πίτερ Σεραφίνοβιτς, Ρόμπερτ Μπλάιθ.

*Alpha, Κυριακή 04/09, στις 23:40

«Ψίθυροι στο Σκοτάδι» (2006) σκηνοθεσία Πάτρικ Στέτνερ

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ένας τηλεοπτικός παραγωγός, ο Γκάμπριελ Νουν (Ρόμπιν Γουίλιαμς) που περνά έναν δύσκολο χωρισμό, δέχεται μια κλήση από έναν κακοποιημένο έφηβο και σιγά σιγά μια φιλία αναπτύσσεται μεταξύ τους.
Ο 13χρονος είναι φανατικός θαυμαστής του Νουν και σύντομα ξεκινάει μια τηλεφωνική επικοινωνία με τη βοήθεια της μητέρας του, Ντόνα (Τόνι Κολέτ).

Όταν όμως ο Γκάμπριελ επιδιώξει να συναντηθεί με τον 13χρονο, η κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή.
Ο Γκάμπριελ αρχίζει να αμφισβητεί την ταυτότητα του θαυμαστή του και αυτό είναι μόνο ένα, από τα προβλήματά του.

Παίζουν: Ρόμπιν Ουίλιαμς, Τόνι Κολέτ, Ρόρι Κάλκιν, Μπόμπι Καναβάλε, Σάντρα Ο, Τζο Μόρτον.

*Open, Κυριακή 04/09, στις 23:45

«Το Ακρωτήρι της Βίας» (2013) σκηνοθεσία Ζερόμ Σαλ

Δραματική Τρόμου – Η ταινία διαδραματίζεται την περίοδο του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, όπου ένας αστυνομικός ερευνά το θάνατο δύο γυναικών – μεταξύ των οποίων και της κόρης ενός από τους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας ράγκμπι – στο Κέιπ Τάουν.

Σαν παιδί, ο Αλι Νόιμαν (Φόρεστ Γουιτακερ) γλίτωσε την δολοφονία από τους Ινκάτα, ένα μαχητικό πολιτικό κόμμα πολέμιο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου του Νέλσον Μαντέλα. Μόνο αυτός και η μητέρα του, επέζησαν από το μακελειό όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά, όπως στους περισσότερους επιζώντες, τα ψυχολογικά τραύματα παραμένουν.

Σήμερα, ο Αλι είναι επικεφαλής του κλάδου ανθρωποκτονιών της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας στο Κέιπ Τάουν. Ένας από τους συνεργάτες του είναι ο Μπράιαν Επκίν (Ορλάντο Μπλουμ), ένας ανεξάρτητος λευκός αξιωματικός του οποίου η οικογένεια αρχικά συμμετείχε στην δημιουργία του απαρτχάιντ, αλλά που συνεργάζεται καλά με τον Νόιμαν. Μαζί έχουν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα που αναπόφευκτα υπάρχει σε αχανείς περιοχές υποαπασχολούμενων και ανέργων, μιας εγκληματικότητας που επιδεινώνεται από συμμορίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε άλλα μέρη της Αφρικής.

Όσο το κουβάρι του μυστηρίου ξετυλίγεται, η αποστολή τους παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η δολοφονία σχετίζεται με την παραγωγή και τη διακίνηση ενός νέου και ισχυρού ναρκωτικού. Την ίδια στιγμή το σκοτεινό παρελθόν της Νοτίου Αφρικής βγάζει στην επιφάνεια εντάσεις και μυστικά, που περιπλέκουν την υπόθεση.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Φόρεστ Γουίτακερ, Κόνραντ Κεμπ, Τάνια Βαν Γκράαν, Νατάσα Λόριγκ.

*Skai, Κυριακή 04/09, στις 00:00

«Το Μικρό Ψάρι» (2014) σκηνοθεσία Γιάννης Οικονομίδης

Δραματική Eλληνική – Ο Στράτος δουλεύει νυχτερινός σε ένα αρτοποιείο, ενώ παράλληλα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Με τα λεφτά οργανώνει την απόδραση του Λεωνίδα από τη φυλακή, θέλοντας να ξοφλήσει το χρέος του προς τον άνθρωπο στον οποίο χρωστά τη ζωή του.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου Γιάννης Τσορτέκης Πέτρος Ζερβός

*ΕΡΤ2, Κυριακή 04/09, στις 00:10

«Παλεύοντας με την Οικογένειά μου» (2019) σκηνοθεσία Στήβεν Μερτσαντ

Αθλητική Βιογραφική Κομεντί – Η ταινία Παλεύοντας με την Οικογένειά μου (Fighting with My Family) βασίζεται στην ιστορία της Σαράγια Πέιτζ Μπέβις, η οποία κατάφερε να γίνει στα 21 της, η νεότερη συμμετέχουσα που κερδίζει τίτλο στον αμερικάνικο θεσμό WWE.

Γεννημένοι σε μια δεμένη οικογένεια παλαιστών, η Πέιτζ και ο αδελφός της, Ζακ, εκστασιάζονται όταν κερδίζουν τη μία και μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν την τύχη τους στο WWE.

Όταν η Πέιτζ περνάει τα προκριματικά αλλά ο αδερφός της, Ζακ, μένει εκτός, πρέπει να αφήσει την οικογένειά της και να αντιμετωπίσει αυτό τον καινούργιο, ανελέητο κόσμο μόνη της.

Τώρα, η Πέιτζ προσπαθεί να αποδείξει πως αυτό που την κάνει διαφορετική, είναι αυτό ακριβώς που μπορεί να την κάνει διάσημη.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Λένα Χάντλεϊ, Βινς Βον, Πέιτζ, Φλόρενς Πίου, Νικ Φροστ.

*Ant1, Κυριακή 04/09, στις 00:15

«Γκρέις του Μονακό» (2014) σκηνοθεσία Ολιβιέ Νταχάν 

Βιογραφία – Η αληθινή ιστορία της Γκρέις Κέλι, η οποία έγινε η Πριγκίπισσα του Μονακό όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Ρενιέ το 1956. Η Γκρέις Κέλι ήταν ήδη διάσημη ηθοποιός, μάλιστα ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλιγουντ, αφού είχε βραβευτεί με Όσκαρ. Ο παραμυθένιος γάμος της χαρακτηρίστηκε ως «ο γάμος του αιώνα». Έξι χρόνια αργότερα, έχοντας νοσταλγήσει την παλιά της ζωή και παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις του Ρενιέ επιστρέφει πίσω στο Χόλιγουντ για να παίξει στην τελευταία ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Εκείνη την εποχή, με αφορμή φορολογικά θέματα υπήρξε ένταση ανάμεσα στη Γαλλία και το Μονακό. Η Γκρέις Κέλι επιστρέφει και προσπαθεί να βοηθήσει αναζητώντας όμως παράλληλα και τη δική της ταυτότητα. Ήταν ακόμα ηθοποιός ή ολοκληρωτικά πλέον η Πριγκίπισσα του Μονακό;

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τιμ Ροθ, Φρανκ Λάντζελα, Παθ Βέγκα.

*Alpha, Κυριακή 04/09, στις 01:30

«Need for Speed» (2014) σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια –  Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση! Η ταινία είναι βασισμένη στην πιο επιτυχημένη σειρά αγωνιστικών βιντεοπαιχνιδιών, όλων των εποχών, με πωλήσεις πλέον των 140 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Open, Κυριακή 04/09, στις 01:45

«Driven» (2001) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Δραματική Δράσης – Ένας πρώην κορυφαίος ραλίστας, ο Τζο Τάντο (Συλβέστερ Σταλόνε) επανέρχεται στη δράση, αλλά αυτή τη φορά για να καθοδηγήσει προς τη νίκη έναν υπερ-ταλαντούχο, αλλά άπειρο νεαρό οδηγό, τον Τζίμυ Μπλάι(Κιπ Παρντού).

Η καριέρα του νεαρού οδηγού αγώνων ταχύτητας Τζίμι Μπλάι πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού τον πιέζει αφόρητα ο φιλόδοξος ατζέντης και αδερφός του, ενώ και η κρυφή του σχέση με τη Σοφία του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας αποφασίζει και επαναφέρει τον Τζο Τάντο, πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, που κουβαλά το δικό του σκοτεινό παρελθόν και τον βοηθά να σταθεί στα πόδια του και να κερδίσει την αυτοεκτίμηση του. Σε αυτόν τον αγώνα ζωής και οι δύο θα βγουν νικητές.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Εστέλα Γουόρεν, Μπαρτ Ρέινολντς, Κιπ Παρντού, Τιλ Σβάιγκερ, Τζίνα Γκερσόν, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Mega, Κυριακή 04/09, στις 02:30