10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Miss με το ζόρι 2» (2005) σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν

Δράσης Κομεντί – Μις με το ζόρι θα αναγκαστεί να γίνει για άλλη μία φορά η πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ. Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, η Γκρέισι κινδυνεύει να αφιερώσει περισσότερο καιρό στα ινστιτούτα ομορφιάς και στην προώθηση του νέου της βιβλίου, παρά στο επαγγελματικό της καθήκον. Όμως, η απαγωγή της νικήτριας και του παρουσιαστή των προηγούμενων καλλιστείων θα την επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Θα έρθει όμως σε σύγκρουση με τους προϊσταμένους της στο FBI, οι οποίοι δε δείχνουν πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές της…

Παίζουν: Ρεγκίνα Κινγκ, Ενρίκε Μουρσιάνο, Χέδερ Μπερνς, Σάντρα Μπούλοκ, Γουίλιαμ Σάτνερ.

*Open, Τρίτη 06/09 στις 21:00

«Που Χάθηκες, Μπερναντέτ;» (2019) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Κωμωδία – Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι η περιπέτεια.

Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 15χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Boyhood) καθοδηγεί τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Γουίγκ, Λόρενς Φίσμπερν, Έμα Νέλσον, Τζούντι Γκριρ.

*Ant1, Τρίτη 06/09 στις 21:30

«Τα Φαντάσματα του Ισμαήλ» (2017) σκηνοθεσία Αρνό Ντεπλεσέν

Δραματική, μυστηρίου, ρομαντική – Ο Ισμαήλ Βουιγιάρ (Ματιέ Αμαρλίκ) είναι σκηνοθέτης. Βρίσκεται στη μέση των γυρισμάτων μιας ταινίας για τον Ιβάν, έναν ανορθόδοξο διπλωμάτη εμπνευσμένο από τον αδελφό του. Μαζί με τον Μπλουμ, το αφεντικό και πεθερό του, ο Ισμαήλ ακόμα θρηνεί τον χαμό της Καρλότα (Μαριόν Κοτιγιάρ), είκοσι χρόνια πριν.

Παρ’ όλα αυτά, έχει ξεκινήσει και πάλι τη ζωή του δίπλα στη Σίλβια (Σαρλότ Γκένσμπουργκ). Η Σίλβια είναι το φως του.
Και τότε η Καρλότα επιστρέφει από τους νεκρούς. Η Σίλβια φεύγει. Ο Ισμαέλ απορρίπτει την Καρλότα.

Οδηγημένος στην τρέλα από τις δοκιμασίες αυτές, εγκαταλείπει τα γυρίσματα και καταφεύγει στο σπίτι της οικογένειάς του στο Ρουμπέ.
Εκεί, ζει απομονωμένος, περικυκλωμένος από τα φαντάσματά του.

Παίζουν: Ματιέ Αμαρλίκ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λουί Γκαρέλ, Σαρλότ Γκένσμπουργκ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 06/09 στις 22:00

«Κόκκινο Σπουργίτι» (2018 σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Κατασκοπικό θρίλερ – Η Nτομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια.

Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Nτομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον.

Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία.

Η Nτομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της, με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πράκτορα της CIA που προσπαθεί να την πείσει πως είναι ο μόνος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έντγκερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

*Star, Τρίτη 06/09 στις 22:00

«The Way Back» (2010) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Περιπέτεια, δράσης- Το 1939 τρεις γενναίοι άνδρες κατορθώνουν κάτι που θεωρούνταν σχεδόν αδύνατον: να αποδράσουν από ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στη Σιβηρία. Στην πορεία τους προς την ελευθερία θα αντιμετωπίσουν φοβερές κακουχίες όπως το κρύο, την πείνα, τα κουνούπια, μια ατέλειωτη πορεία μέσα από τα Ιμαλάια, αλλά και πολλά ηθικά διλήμματα.

Παίζουν: Εντ Χάρις, Κόλιν Φάρελ, Τζιμ Στέρτζες, Σίρσα Ρόναν.

*Skai, Τρίτη 06/09 στις 23:00

«Οι Σύμμαχοι» (2019) σκηνοθεσία Χένρι Άλεξ Ρούμπιν

Αστυνομική Δράσης –  Ο Καλ είναι ένας αφοσιωμένος αστυνομικός, που υπηρετεί παράλληλα στο σώμα πεζοναυτών.

Όταν ο άστατος θετός του αδελφός καταλήγει στη φυλακή για την ακούσια δολοφονία ενός άντρα, ο Καλ και οι φίλοι του οργανώνουν άμεσα σχέδιο απόδρασης, χωρίς να νοιάζονται για το τίμημα που αυτό μπορεί να επιφέρει σε όλους.

Παίζουν: Τζέι Κόρτνεϊ, Λέιτον Μίστερ, Φιν Γουίτροκ, Νατ Γουλφ,

*Open, Τρίτη 06/09 στις 23:30

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος!» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Τρίτη 06/09 στις 23:40

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Πιστόλι» (1974) σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον

Δράσης Περιπέτεια – Μια χρυσή σφαίρα φτάνει στις εγκαταστάσεις των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Πάνω της είναι χαραγμένος ο κωδικός «007».

Μόνο ένας άνθρωπος θα μπορούσε να φτάσει σε τέτοια ακρότητα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Φρανσίσκο Σκαραμάνγκα, ο «Άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι», ο πιο επικίνδυνος δολοφόνος.
Ο Σκαραμάνγκα είναι ο κορυφαίος πληρωμένος εκτελεστής σε όλο τον κόσμο. Το πιστόλι του είναι χρυσό και οι σφαίρες που χρησιμοποιεί είναι από χρυσό, κάνοντάς τες έτσι, σήμα κατατεθέν της δράσης του.

Ο Σκαραμανγκα θέλει να αποκτήσει την συσκευή που δημιούργησε πρόσφατα ο επιστήμονας Γκίμπσον και μετατρέπει τις ακτίνες του ήλιου σε θανάσιμο όπλο, για να εξολοθρεύσει όποιον βάλει στο στόχο του.
Η παρουσία του Τζέιμς Μποντ στο ιδιόκτητο νησί του Σκαραμάνγκα και οι γοητευτικές γυναικείες παρουσίες, που άλλοτε βοηθούν και άλλοτε δυσκολεύουν την πλοκή, θα κάνουν τη αποστολή του 007 ένα ακόμη ιδιαίτερα επικίνδυνο καθήκον προς την υπηρεσία της ΜΙ6 και ολοκλήρου του κόσμου.

Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Κρίστοφερ Λι, Μπριτ Έκλαντ, Μοντ Άνταμς, Ερβέ Βιλεσέζ, Κλίφτον Τζέιμς, Μπέρναρντ Λι, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Λόις Μάξγουελ, Τζέιμς Κόσινς, Μαρκ Λόρενς

*Star, Τρίτη 06/09 στις 01:00

«Ο Ναυαγός» (2000) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δράμα, περιπέτεια, ρομαντική – Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Όμως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θα αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί – ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Έλεν Χαντ, Νικ Σίρσι, Πολ Σάντσεζ.

*Skai, Τρίτη 06/09 στις 01:45

«Παιχνίδια δολοφόνων» (2011) σκηνοθεσία Ερνι Μπάρμπαρας

Δράσης – Ο Μραζίλ και ο Ρόλαντ Φλιντ είναι οι δύο καλύτεροι δολοφόνοι στον κόσμο, αλλά άγνωστοι μεταξύ τους. Ενώ ο Φλιν είναι εξαίρετος σκοπευτής, ο Μπραζίλ είναι εξειδικευμένος στο μαχαίρι. Αυτοί οι δύο δολοφόνοι, θα έχουν μια δύσκολη συνεργασία και θα γίνουν ο εφιάλτης του καρτέλ ναρκωτικών που υποστηρίζεται από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ Αντκινς, Ιβάν Κέιν.

*Mega, Τρίτη 06/09 στις 02:00