10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Γιορτή της μητέρας» (2016) σκηνοθεσία Γκάρυ Μάρσαλ

Ρομαντική Κωμωδία – Η Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και κάποιες μαμάδες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη δύναμη της μητρικής αγάπης απέναντι στα πρόσωπα που αγαπούν, αλλά και μεταξύ τους. Μια εβδομάδα απομένει μέχρι τη γιορτή της πιο γλυκιάς, απρόβλεπτης και αφανούς ηρωΐδας της ζωής όλων, αλλά δεν έχουν όλοι τον ίδιο τρόπο, ούτε τα ίδια μέσα για να το δείξουν. Κι εκεί είναι που ξεκινά το μπέρδεμα – μόνο που κανείς δε βιάζεται να το ξεμπερδέψει…

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτ Χάντσον, Τζέισον Σουντέικις, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Open, Πέμπτη 08/09, στις 21:00

«The Informer» (2019) σκηνοθεσία Αντρέα ντι Στέφανο

Δράσης – Ο Pete, πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης των Ειδικών Δυνάμεων βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται όταν φυλακίζεται ύστερα από ένα καβγά προκειμένου να προστατέψει την γυναίκα του.

Του δίνεται η ευκαιρία να αποφυλακιστεί άμεσα αν εκτελέσει χρέη πληροφοριοδότη για το FBI και χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του για να αποκαλύψει τον πιο ισχυρό εγκληματία της Νέας Υόρκης.

Αλλά όταν η επιχείρηση του FBI καταλήγει με ένα νεκρό μυστικό αστυνομικό, ο Pete αντί να αποφυλακιστεί, βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πυρά του FBI και της μαφίας.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Ρόζαμουντ Πάικ, Κλάιβ Όουεν, Άνα ντε Άρμας, Κόμον.

*Star, Πέμπτη 08/09, στις 22:00

«Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» (2016) σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν

Δραματική – Μετά από 12 χρόνια απουσίας, ένας συγγραφέας γυρίζει στο πατρικό του με σκοπό να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένειά του.

Το ήσυχο απόγευμα όμως, δίνει τη θέση του σε αντιπαραθέσεις, βεντέτες, συναισθήματα υποκινούμενα από μοναξιά κι αμφιβολία, κι όλες οι απόπειρες αποτυγχάνουν από την ανικανότητα των ανθρώπων να ακούσουν και ν’ αγαπήσουν

Παίζουν: Γκασπάρ Ουλιέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Λία Σείντου, Νάταλι Μπέι.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 08/09, στις 22:00

«Ο Johnny English Ξαναχτυπά» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κερ

Δράσης Κωμωδία – Ο ένας και μοναδικός Ρόουαν Άτκινσον επιστρέφει στο ρόλο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, εκείνου του ατζαμή κατασκόπου Johnny English που, στη φιλότιμη προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.

Αυτήν τη φορά, όταν αποκαλύπτονται οι πραγματικές ταυτότητες όλων των Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Johnny English αφήνει τη διδασκαλία και αναλαμβάνει να «αποκρυπτογραφήσει» τον ψηφιακό κόσμο με τις άπειρες αναλογικές του γνώσεις και να βρει τους χάκερς!

Στο πλευρό του η εντυπωσιακή Όλγκα Κιριλένκο, που προσπαθεί να του βάλει ”φρένο”, αλλά ο οδοστρωτήρας Johnny English δε σταματά να προσφέρει απλόχερα το γέλιο.

Παίζουν: Ρόουαν Ατκινσον, Μπεν Μίλερ, Ολγα Κιριλένκο, Τζέικ Λέισι, Εμα Τόμσον.

*Ant1, Πέμπτη 08/09, στις 22:00

«Collateral: Η Διαδρομή» (2004) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ο Βίνσεντ είναι ένας ατάραχος πληρωμένος δολοφόνος. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί με πολλά απραγματοποίητα όνειρα. Σ’ αυτή τη μοιραία νύχτα, ο Μαξ πρέπει να μεταφέρει τον Βίνσεντ στην επόμενη «δουλειά» του. Μία νύχτα, πέντε στάσεις, πέντε στόχοι και μία φυγή! Οι ζωές τους θα συναντηθούν σε μια επικίνδυνη κούρσα χωρίς επιστροφή. Απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέιμι Φοξ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Πίτερ Μπεργκ.

*Skai, Πέμπτη 08/09, στις 23:00

«Το Φως Ανάμεσα στους Ωκεανούς» (2016) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιανφράνς

Δραματική, ρομαντική -Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τομ και η Ίζαμπελ ζουν ήσυχα σε ένα μικρό νησάκι κοντά σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας, όπου ο Τομ είναι φαροφύλακας.

Ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα της τρίτης κατά σειρά αποτυχημένης κύησης της Ίζαμπελ, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό σε μια βάρκα που ξεβράζεται στο νησάκι.

Μέσα στο πένθος τους, αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους μωρό και περνούν ευτυχισμένοι τα χρόνια που έρχονται. Όμως, η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ, Ρέιτσελ Βάις.

*Open, Πέμπτη 08/09, στις 23:30

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Πέμπτη 08/09, στις 23:40

«Sicario 2: Η μάχη των εκτελεστών» (2018) σκηνοθεσία Στέφανο Σόλιμα

Περιπέτεια – Η CIA ανακαλύπτει ότι τα καρτέλ ναρκωτικών περνάνε παράνομα τρομοκράτες από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και αναθέτει στον Ματ Γκρέιβερ και τον πρώην μυστικό μισθοφόρο Αλεχάντρο να πάνε εκεί και να λύσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, το πρόβλημα. Κατά την πορεία της αποστολής τους, ο Αλεχάντρο έρχεται αντιμέτωπος με παλιούς λογαριασμούς, που ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει…

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζέφρι Ντόνοβαν, Κάθριν Κίνερ.

*Star, Πέμπτη 08/09, στις 00:15

«The Way Back » (2010) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δράσης Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 1940 και τρεις φυλακισμένοι άνδρες προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη κομμουνιστική Ρωσία δραπετεύοντας από ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας (γκούλαγκ) στη Σιβηρία.
Μαζί τους θα βρεθούν και άλλοι συγκρατούμενοι Ρώσοι αντιφρονούντες, που επιθυμούν την ελευθερία τους. Συνολικά 7 κρατούμενοι οδηγούνται από το ένστικτο της επιβίωσης με μία και μόνη οδηγία: Να κινούνται συνεχώς!

Για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να ζήσουν ελεύθεροι, πρέπει να διανύσουν με τα πόδια μία απόσταση πάνω από 6.500 χιλιόμετρα με χιονισμένα βουνά και ατελείωτη έρημο, να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο και να συνεργαστούν.

Το ταξίδι για την ελευθερία όμως θα γίνει αγώνας για επιβίωση μέσα στις παγωμένες νύχτες της Σιβηρίας, όταν θα τους κυριεύσουν πείνα, δίψα, κουνούπια και ηθικά διλλήματα.

Μετά από ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων, για περίπου 12 μήνες και βαθιές αλλαγές στις προσωπικότητες και τη συμπεριφορά τους, φτάνουν στη μακρινή Ινδία και κερδίζουν την ελευθερία τους.

Παίζουν: Εντ Χάρις, Κόλιν Φάρελ, Σίρσα Ρόναν, Τζιμ Στέρτζες, Μαρκ Στρογκ, Ντράγκος Μπούκουρ.

*Skai, Πέμπτη 08/09, στις 01:30

«Gothika» (2003) σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Μυστηρίου Τρόμου – Η ψυχίατρος Μιράντα Γκρέι, ειδικευμένη στην παθολογία των εγκληματιών, ξυπνάει μέσα σ’ έναν αληθινό εφιάλτη: βρίσκεται έγκλειστη στο ίδρυμα όπου εργάζεται και κατηγορείται για τον φόνο του άντρα της, ενώ δεν θυμάται τίποτα. Προσπαθώντας να ξαναβρεί την μνήμη της και να αποδείξει την αθωότητά της, θα γίνει υποχείριο ενός εκδικητικού πνεύματος και θα αγγίξει την παράνοια. ‘Ενας συνάδελφος γιατρός και μία εύθραστη τρόφιμος πλαισιώνουν τη δραματική δοκιμασία της.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Πενέλοπε Κρουζ, Ρόμπερτ Ντάουνι τζ.

*Mega, Πέμπτη 08/09, στις 02:00