12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Ο Γάμος Είναι της Μόδας» (2002) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Κωμωδία Ρομαντική – Η Ρις Γουίδερσπουν είναι η Μέλανι Καρμάικλ, μια νεαρή, φιλόδοξη και ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας, η οποία αρχίζει να γίνεται γνωστή στον κύκλο μόδας της Νέας Υόρκης.

Η προσωπική της ζωή είναι στην καλύτερη φάση της αφού μόλις δέχτηκε πρόταση γάμου από την πλέον περιζήτητο εργένη της Νέα Υόρκης, τον γιό (Πάτρικ Ντέμπσι) της Δημάρχου (Κάντις Μπεργκεν).

Για να τον παντρευτεί όμως πρέπει πρώτα να πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα (Τζος Λούκας), που ήταν και η νεανική της αγάπη, όταν ζούσε στην Αλαμπάμα.

Όμως κανένας στη Νέα Υόρκη δεν ξέρει το παρελθόν της αυτό και εκείνη αναχωρεί για την Αλαμπάμα για να λύσει τις εκκρεμότητες. Ο σύζυγός της αρνείται να της δώσει διαζύγιο και ξαφνικά έχει δύο γοητευτικούς άνδρες να διεκδικούν την καρδιά της.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Κάντις Μπέργκεν, Τζος Λούκας, Πάτρικ Ντέμπσι, Φρεντ Γουάρντ.

*Open, Παρασκευή 09/09, στις 21:00

«300» (2006) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια  – Οι 300 είναι μία επική ταινία που σκηνοθέτης ο Ζακ Σνάιντερ, βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Φρανκ Μίλλερ και την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.
Την ιστορία μας τη διηγείται ο στρατιώτης Δήλιος (Ντέιβιντ Γουένχαμ). Εξιστορεί τη βιογραφία του Λεωνίδα, από την παιδική ηλικία μέχρι που ανέβηκε στο θρόνο της Σπάρτης και όσα συνέβησαν πριν και μετά την μάχη των Θερμοπυλών.

Ο βασιλιάς Λεωνίδας (Τζέραρντ Μπάτλερ) οδήγησε 300 Σπαρτιάτες σε μάχη απέναντι στον Πέρση «θεό-βασιλιά» Ξέρξη (Ροντρίγκο Σαντόρο) και του στρατού του, που αριθμούσε 1.000.000 στρατιώτες.
Η πολυάριθμη στρατιά του Ξέρξη έχει ήδη εισβάλλει στην Ελλάδα σπέρνοντας τον τρόμο, το θάνατο και την καταστροφή. Σκοπός του Πέρση βασιλιά είναι να εντάξει την Ελλάδα στις περσικές αποικίες και δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς διαθέτει έναν στρατό που αριθμεί πάνω από 100.000 στρατιώτες.

Ο Λεωνίδας, βασιλιάς της Σπάρτης, διαθέτει μόνο 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές και 700 Θεσπιείς. Για 2 μερόνυχτα, ο Λεωνίδας κατορθώνει το αδύνατο: να προξενήσει βαρύ πλήγμα στον περσικό στρατό, να αμφισβητηθεί η αήττητη φήμη των στρατευμάτων του Ξέρξη και να δώσει χρόνο στις άλλες πόλεις – κράτη να ανασυνταχθούν εναντίον του κοινού εχθρού.

Ίσως η έκβαση της τελικής αναμέτρησης στις Θερμοπύλες να ήταν διαφορετική εάν δεν εμφανιζόταν ο Εφιάλτης: ένας σακάτης Σπαρτιάτης, που θέλει να εκδικηθεί τον Λεωνίδα, επειδή τον είχε απορρίψει στη συμμετοχή του στην εκστρατεία. Ο Εφιάλτης είναι αυτός που θα οδηγήσει τελικά τους Πέρσες μέσα από το μυστικό πέρασμα και θα συμβάλλει στην εξολόθρευση των Ελλήνων πολεμιστών.

Χωρίς αυταπάτες και ενδοιασμούς, ο Λεωνίδας και οι 1.000 συμπολεμιστές του θα ξεχυθούν για μια ακόμη φορά στο πεδίο της μάχης και θα αφήσουν εκεί την τελευταία τους πνοή, κραυγάζοντας πως απόψε θα… δειπνήσουν στην κόλαση!

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μάικλ Φασμπέντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Λίνα Χίντεϊ, Άντριου Τίρναν, Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέιβιντ Γουενχαμ, Πίτερ Μένσα.

*Star, Παρασκευή 09/09, στις 22:00

«Με το Κεφάλι Ψηλά» (2015) σκηνοθεσία Εμανουέλ Μπερκό

Δραματική – Η μητέρα του Μάλονι τον εγκατέλειψε όταν έγινε 6 ετών. Από εκείνη τη στιγμή και για τα επόμενα δέκα χρόνια, η ζωή του είναι στιγμές στα χέρια συμβούλων και κοινωνικών λειτουργών, μέσα κι έξω από ιδρύματα.

Η πορεία του μοιάζει να ακολουθεί μια μάλλον προδιαγραμμένη πορεία με πιθανότερη κατάληξη μια εγκληματική ζωή, μέσα κι έξω στη φυλακή.

Η περιστασιακή εμφάνιση της μητέρας του το μόνο που δίνει στον Μάλονι είναι περισσότερα προβλήματα και πόνο.

Οι μοναδικοί άνθρωποι που διαβλέπουν ότι μπορεί να ανακόψει αυτή την πορεία, είναι η δικαστής ανηλίκων Φλοράνς, μια γυναίκα που προσπαθεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά κι ο κοινωνικός λειτουργός Γιαν που βλέπει στο νεαρό αγόρι κάτι από την δική του πορεία, που κάποτε είχε πολλά κοινά με αυτή του Μαλονί.

Οι προσπάθειες που κάνουν είναι όντως αξιόλογες, αλλά πως να πολεμήσουν τον κακό εαυτό του Μάλονι, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός του;

Όταν η συμπεριφορά του χειροτερεύει, ο Μάλονι, θα οδηγηθεί σε ένα αυστηρότερο εκπαιδευτικό κέντρο, όπου εκεί θα συναντήσει την Τες, μια πολύ ιδιαίτερη νεαρή κοπέλα που θα του μάθει ότι υπάρχουν λόγοι για να ελπίζει στο αύριο.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Ροντ Παραντό, Μπενουά Μαζιμέλ, Σάρα Φορεστιέ, Ραούλ Φερνάντες.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 09/09, στις 22:45

«Εκτός ορίων» (2006) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελντιν, Μπράιαν Τέιλορ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τσεβ Τσίλιος (Τζέισον Στέιθαμ), ένας επαγγελματίας εκτελεστής, ξυπνά μετά την ολοκλήρωση μιας αποστολής έχοντας παραισθήσεις και αισθανόμενος αδιαθεσία. Ένα DVD του αποκαλύπτει ότι ένας αντίπαλος εκτελεστής του έχει κάνει ένεση με ένα δηλητήριο που του αφήνει περιθώριο μιας ώρας για να ζήσει.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει τη δράση του δηλητηρίου είναι η αδρεναλίνη.

Στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τους εχθρούς του, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου μέσα στο Λος Άντζελες προκειμένου να βρει και να αποχαιρετήσει την κοπέλα του, Ηβ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ,Έιμι Σμαρτ, Χοζέ Πάμπλο, Καντίγιο, Έλφεν Ραμίρεζ, Ντουάιτ Γιόακαμ.

*Skai, Παρασκευή 09/09, στις 23:00

«Οι Μνήμες του Νερού» (2000) σκηνοθεσία Κάθριν Μπίγκελοου

Μυστηρίου – Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Τόμας Τζέινς αποπλέει με τη γυναίκα του, φωτορεπόρτερ Τζιν Νίκολς, για το ρεπορτάζ που έχει αναλάβει στο νησί της Ανατολικής Ακτής για να φωτογραφίσει τον τόπο του θρυλικού εγκλήματος.
Μαζί τους είναι ο αδελφός του Τόμας και η καινούργια του σύντροφος. Η Τζιν σύντομα χάνεται μέσα στις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ενώ αποκαλύπτονται τα γεγονότα του παρελθόντος, το παρόν βρίσκει την Τζιν και τον άντρα της δέσμιους της δικής τους κρίσης, μιας κρίσης που αντανακλά τα συναισθηματικά, ανεξέλεγκτα πάθη από το έγκλημα του προηγούμενου αιώνα.

Παίζουν: Κάθριν ΜακΚόρμακ, Σον Πεν, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ,Σάρα Πόλεϊ,Τζος Λούκας, Κιάραν Χιντς, Ρίτσαρντ Ντονατ, Τζος Λούκας.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 09/09, στις 23:00

Criminal (2016) σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Δράσης. επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά σημαντικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού», ενός εγκληματία, που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των ΗΠΑ. Με τον θάνατο του Πόουπ κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες.

Ή μήπως μπορούν; Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει έναν εκκεντρικό νευροχειρούργο για να εμφυτεύσει το DNA και τις αναμνήσεις του Πόουπ στον Τζέρικο Στούαρτ, έναν παντελώς απρόβλεπτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, προτιμά να υποβληθεί στο πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Όμως, ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA, πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός αδίστακτου εγκληματία…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Open, Παρασκευή 09/09, στις 23:30

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Παρασκευή 09/09, στις 23:40

«Χωρίς Ταυτότητα» (2002) σκηνοθεσία Nταγκ Λάιμαν

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Κάπου στη θάλασσα της Μεσογείου, μία βροχερή μέρα ένα ιταλικό ψαροκάικο περισυλλέγει έναν ναυαγό (Ματ Ντέιμον) από τη θάλασσα. Το πλήρωμα διαπιστώνει ότι στο κορμί του είναι καρφωμένες δύο σφαίρες και ότι με την ανάκτηση των αισθήσεων του δεν θυμάται τίποτε για την ταυτότητά του.

Πρόκειται για έναν καλογυμνασμένο άνδρα, με τελεία αντανακλαστικά και μία μικροσκοπική συσκευή λέιζερ στο γοφό του. Αυτό είναι το μόνο στοιχείο της ταυτότητάς του, που διαθέτει ο άνθρωπος αυτός. Πρόκειται για τον αριθμό ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Με αυτό το εφόδιο οδηγείται στη Ζυρίχη και σε μια τραπεζική θυρίδα που περιέχει πολλά διαβατήρια, αρκετά χρήματα, ένα αυτόματο όπλο, ένα όνομα: Τζέισον Μπορν, καθώς και μια διεύθυνση στο Παρίσι, όπου θα είναι και ο επόμενος του σταθμός. Προσπαθώντας να διαφύγει από άγνωστους διώκτες, θα συναντήσει τη Μαρί (Φράνκα Ποτεντε), μια μυστηριώδη και όμορφη κοπέλα που θα τον ακολουθήσει.

Μαζί θα πάνε στο Παρίσι, όπου ο Μπορν ψάχνει στοιχεία της πραγματικής του ταυτότητας και της ζωής του. Στην πορεία θα ανακαλύψει μία συνωμοσία, δύο δολοφονίες και κάποιον που προσπαθεί να τον σκοτώσει, και όλα αποτελούν σχέδιο της CIA.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Κρις Κούπερ, Κλάιβ Όουεν, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Αντεουάλε Ακινουόγιε-Αγκμπάζε.

*Star, Παρασκευή 09/09, στις 00:30

«Η Κομπίνα» (2019) σκηνοθεσία Κρις Αντισον

Κωμωδία – Η Τζόσεφιν Τσέστερφιλντ (Χάθαγουεϊ) είναι η μοιραία γυναίκα με την χλιδάτη ζωή και το κομοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό, ξαφρίζοντας διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών οι οποίοι πέφτουν στη γοητεία της, μέσα από τις ευρηματικές της κομπίνες.

Στο δρόμο της θα βρεθεί η Πένι Ραστ (Γουίλσον) η οποία ειδικεύεται σε αυτοσχέδιες μικροκομπίνες, χωρίς στρατηγική και χωρίς φιλοδοξίες. Αρκεί η αρπαχτή να φτάνει για να τα βγάζει πέρα.

Η γοητευτική Τζόσεφιν θα δει κάτι στην άξεστη και αχαλίνωτη συμπεριφορά της Πένι και μαζί θα δημιουργήσουν ένα αταίριαστο ντουέτο με στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου.

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον, Αλεξ Σαρπ.

*Ant1, Παρασκευή 09/09, στις 01:00

«Το Σμόκιν της Συμφοράς» (2002) σκηνοθεσία Κέβιν Ντόνοβαν

Δράσης Κωμωδία  – Ο Τζίμι Τονγκ είναι ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, μέχρι τη στιγμή που φορά κατά τύχη το Σμόκιν της Συμφοράς, ένα κοστούμι αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπερφυσικές ιδιότητες, το οποίο τον μετατρέπει σε τολμηρό κατάσκοπο. Φορώντας το πολυτελές σμόκιν, μπαίνει μαζί με την όμορφη συνέταιρό του στον επικίνδυνο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Τζέισον Άιζακς, Ντέμπι Μαζάρ, Ντάνιελ Κας.

*Skai, Παρασκευή 09/09, στις 01:00

«Αντίστροφη Μέτρηση» (2019) σκηνοθεσία Τζάστιν Ντεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες;

Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα.

Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τσάρλι ΜακΝτέρμοντ, Αν Γουίντερς, Ελίζαμπεθ Λάιλ Μέτρηση (Countdown).

*Open, Παρασκευή 09/09, στις 01:45

«Αντίστροφη Μέτρηση για Φόνο» (2019) σκηνοθεσία Κέβιν Φαίρ

Δραματική Μυστηρίου – Όταν ο ιδιοκτήτης ενός δημοφιλούς σούπερ μάρκετ δολοφονείται νωρίς το πρωί, η ιδιοκτήτρια εστιατορίου και παρουσιάστρια σόου μαγειρικής, Μπίλι Μπλέσινγκς εμπλέκεται στη διερεύνηση ενός ακόμα μυστηρίου.
Ο ντετέκτιβ Ίαν Τζάκσον είναι ο υπεύθυνος της έρευνας και είναι σχεδόν σίγουρος ότι η δολοφονία, είναι έργο ενός έξυπνου και «σκοτεινού» κατά συρροή δολοφόνου.

Παίζουν: Χόλι Ρόμπινσον Πιτ, Ρικ Φοξ, Κάρεν Ρόμπινσον, Χίλαρι Τζαρντίν, Τάρα Γουίλσον, Άντριου Φράνσις, Όνα Γκράουερ.

*Mega, Παρασκευή 09/09, στις 02:00