13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα!

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ.

*Open, Σάββατο 10/09, στις 21:00

«Ο Γάμος της Κόρης μου» (2010) σκηνοθεσία Νίκος Κουτελιδάκης

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ο Γιάννης Λάζος είναι ένας άντρας που τα έχει όλα! Είναι ένας γοητευτικός και διάσημος ηθοποιός, ερωτευμένος με τη γυναίκα του και προστατευτικός με την κόρη του.

Για την ακρίβεια υπερ-προστατευτικός! Για την κόρη του, το πιο τρανό του έργο, ο Γιάννης είναι ικανός να φτάσει στα άκρα! Και θα φτάσει, όταν στο πλατό και στη ζωή του θα εισβάλει ο νεαρός και πολλά υποσχόμενος ζεν πρεμιέ Ιωάννης Ντέλος, όχι μόνο για να διεκδικήσει τον ρόλο του γιου, στη σειρά που πρωταγωνιστεί ο Γιάννης, αλλά και το χέρι της κόρης του.

Λίγο η κρίση της μέσης ηλικίας, λίγο η ανασφάλεια του πατέρα έχουν πείσει το Γιάννη ότι ο Ντέλος έχει βάλει πλώρη να τον γεράσει πρόωρα, να τον κάνει παππού στο πλατό και στη ζωή, για να πάρει τη θέση του! Αποφασισμένος να τον ξεσκεπάσει και να αποδείξει σε όλον τον κόσμο – δηλαδή στην κόρη του και στη γυναίκα του – τι απατεώνας είναι ο υποψήφιος γαμπρός, ο Γιάννης θα επιστρατεύσει όποιο θεμιτό και κυρίως αθέμιτο μέσο.

Τελικά, ο πεθερός θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας για να συνοδέψει την κόρη του ή θα τα ανέβουν όλοι οι άλλοι πάνω απ’ το πτώμα του;

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Μπέσυ Μάλφα, Γιώργος Χρυσοστόμου, Ευγενία Δημητροπούλου Σκηνοθεσία: Νίκος Κουτελιδάκης.

*Mega, Σάββατο 10/09, στις 21:00

«Η Τζένι Παντρεύεται» (2015) σκηνοθεσία Μαίρη Άγκνες Ντόναχιου

Ρομαντική κομεντί – Η Τζένι Φάρελ δεν έχει κρύψει την ερωτική της ζωή από κανέναν, εκτός από τη συντηρητική οικογένειά της. Έτσι, όταν θα τους ανακοινώσει ότι πρόκειται να παντρευτεί τη γυναίκα που τους είχε συστήσει ως απλή συγκάτοικο, τα νέα θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις. Τώρα, όλα τα ψέματα, οι παρεξηγήσεις και οι αντιπαλότητες του παρελθόντος θα βγουν στην επιφάνεια, καθώς η Τζένι και η οικογένειά της θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν κομμάτια του εαυτού τους, τα οποία αγνοούσαν για πολλά χρόνια.

Παίζουν: Κάθριν Χάιγκλ, Αλέξις Μπλέντελ, Τομ Γουίλκινσον, Γκρέις Γκάμερ.

*Skai, Σάββατο 10/09, στις 21:00

«Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων» (2018) σκηνοθεσία Νικ Παρκ 

Animation – Στις απαρχές του κόσμου, όταν προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ο λάτρης της περιπέτειας Νταγκ μαζί με τον βοηθό του Χόγκνομπ, προσπαθούν να ενώσουν τα μέλη της φιλήσυχης φυλής τους, ώστε να σταθούν ισχυροί απέναντι στην εχθρική απειλή του επιβλητικού Λόρδου Νουθ και να σώσουν την αγαπημένη κοιλάδα τους.

*Star, Σάββατο 10/09, στις 21:00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (1961) σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κλέαρχος φλερτάρει την όμορφη γειτόνισσά του, την Ηρώ, και όταν μαθαίνει ότι φεύγει για διακοπές σε κάποια λουτρόπολη αποφασίζει να πάει και αυτός στο ίδιο μέρος για να συνεχίσει την πολιορκία. Μα δεν είναι εύκολο να ξεφύγει από τη συμβία του…την Μαρίνα. Βάζει λοιπόν το γαμπρό του, το Μάχο, να προσποιηθεί ότι έχει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται να πάει για λουτροθεραπεία στο μέρος που θα πάει και η Ηρώ. Έτσι, πεθερός και γαμπρός ξεκινάνε για τα Καμένα Βούρλα, όπου αρχίζουν το γλέντι μακριά από τις συμβίες τους. Ένα ωραίο πρωί όμως καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, μάνα και κόρη…

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιάννης Βογιατζής.

*Alpha, Σάββατο 10/09, στις 21:30

«Το Μούτρο» (2011) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ 

Δράσης – Ο Άρθουρ Μπίσοπ είναι ένας πληρωμένος δολοφόνος, ένας στυγνός επαγγελματίας, ένας ψυχρός εκτελεστής.

Ιδανικός θα έλεγε κανείς για ένα τέτοιο φύσης «επάγγελμα». Είναι απόλυτα αποστασιοποιημένος από κάθε συμβόλαιο που αναλαμβάνει, ενώ το έχει σαν αρχή να μη δημιουργεί οποιουδήποτε είδους σχέση με τα θύματά του. Για εκείνον είναι μία δουλειά σαν όλες τις άλλες και κάποιος πρέπει να την κάνει. Όλα αυτά αλλάζουν όμως όταν ο μέντοράς του, στο επάγγελμα αυτό, δολοφονείται.

Ο Άρθουρ πλέον ζητάει εκδίκηση, ψάχνει να βρει τους υπεύθυνους για τη δολοφονία και να επιβάλλει ο ίδιος τον νόμο,  η υπόθεση είναι πιο προσωπική από ποτέ. Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω όταν ο γιός του δολοφονημένου βρίσκει τον Άρθουρ και του ζητάει να τον εκπαιδεύσει για να σκοτώσουν μαζί τους υπεύθυνους για τον θάνατο του πατέρα του.

Παίζουν: Μπεν Φόστερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέισον Στέιθαμ, Μίνι Άντεν.

*Star, Σάββατο 10/09, στις 22:50

«Κλέφτες και Απατεώνες» (2019) σκηνοθεσία Ματ Άσελτον

Αστυνομική Δραματική – Ο Ιβάν (Τεό Τζέιμς) είναι ένας όμορφος, νεαρός κλέφτης. Η ειδικότητά του: να κλέβει έργα υψηλής τέχνης. Είναι μία βρώμικη επιχείρηση, ιδιαίτερα κερδοφόρα όμως. Παρόλα αυτά, ο Ιβάν θέλει να τα παρατήσει. Η Ελίζ (Έμιλι Ρατακόφσκι) είναι μια όμορφη ηθοποιός με πολλά άπλυτα στην πλάτη της και ακόμα περισσότερα χρέη.

Οι δύο αυτοί έξυπνοι και σέξι κακοποιοί βάζουν μπροστά μία τελευταία, μεγάλη και τολμηρή ληστεία. Τα όσα θα ζήσουν σ’ αυτό το παιχνιδιάρικο αισθηματικό θρίλερ, ρισκάροντας τη ζωή και την ελευθερία τους, θα δοκιμάσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους

Παίζουν: Φερνάντα Αντράντε, Φρεντ Μέλαμεντ, Τιμ Μπαντέρ, Έμιλι Ραταζκόβσκι, Τεό Τζέιμς

*Open, Σάββατο 10/09, στις 23:00

«Prisoners» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Δραματική Μυστηρίου – Είναι μια κρύα, συννεφιασμένη ημέρα των Ευχαριστιών σε ένα μικρό προάστιο της Πενσυλβάνια.

Σε μία πόλη, όπου τα παιδιά κάνουν ποδήλατο ξέγνοιαστα και παίζουν στους δρόμους κάθε μέρα. Η οικογένεια Ντόβερ (Χιου Τζακμαν & Μαρία Μπέλο) έχει καλέσει μερικούς φίλους και γείτονες για να φάνε όλοι μαζί.

Όλα κυλούν όμορφα και ήρεμα μέχρι τη στιγμή, που τα δύο κορίτσια των οικογενειών – μόλις έξι και επτά ετών αντίστοιχα – θα εξαφανιστούν μυστηριωδώς.

Ο ντετέκτιβ Λόκι (Τζακ Τζιλενχααλ) που έχει αναλάβει την υπόθεση, συλλαμβάνει έναν νεαρό τον Άλεξ Τζόουνς (Πωλ Ντάνο) ως ένοχο απαγωγής. Σύντομα όμως τον αφήνουν ελεύθερο λόγω της διανοητικής του κατάστασης. Αυτό οδηγεί τον Κέλερ Ντόβερ να πάρει το νόμο στα χέρια του

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις.

*Sκαι, Σάββατο 10/09, στις 23:00

«Σέρλοκ Χολμς» (2009) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και… τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού  ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του.

Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ.

*Alpha, Σάββατο 10/09, στις 23:30

«Daft Punk Unchained» (2015) σκηνοθεσία Χαρβέ Μαρτιν Ντελπιέρ

Βιογραφική Ντοκιμαντέρ – 1993-2021 : H ιστορία των Daft Punk
Λίγο μετά την διάλυση τους που ξεσήκωσε το κοινό της ηλεκτρονικής μουσικής, οι Daft Punk σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ μιλάνε για όλα. Η ιστορία του ντουέτου των Thomas Bangalter και Guy-Manuel de Homem-Christoπου που σάρωσε πουλώντας 12 εκατομμύρια άλμπουμ και κερδίζοντας 7 βραβεία Grammy, μέσα από 60 μοναδικά ποπ λεπτά.

Η ταινία αυτή αποκαλύπτει τις πτυχές των δύο καλλιτεχνών που χάραξαν τον δρόμο για μια μουσική επανάσταση χωρίς προηγούμενο και έλαμψαν μέσα από τη δημιουργικότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Οι Daft Punk κατεβαίνουν από τη σκηνή, δεν βγάζουν τα κράνη και αυτή είναι η ιστορία τους. «One more time».

Παίζουν: Τόμας Μπανγκαλτερ, Γκάι Μανουέλ ντε Ομεν-Κριστο, Σκριλεξ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 10/09, στις 01:00

«Παράσιτα» (2006) σκηνοθεσία Τζέιμς Γκαν

Επιστημονικής φαντασίας, κωμωδία, τρόμου – O Γκαρντ (Μάικλ Ρούκερ) είναι ένας ευκατάσταστος κάτοικος σε μία αμερικανική κωμόπολη, ο οποίος έχει κάποια προβλήματα στο Γάμο του, με την νεαρότερη γυναίκα του Στάρλα (Ελίζαμπεθ Μπανκς).

Τη Στάρλα αγαπάει και ο σερίφης της περιοχής Μπίλ (Νέιθαν Φίλιον)Bill. Μετά από ένα βραδινό καυγαδάκι και μία όχι και τόσο τυχαία συνάντηση με τη γειτόνισσά του, ο Γκραντ βρίσκει μια εξωγήινη οντότητα στο δάσος η οποία, έπεσε εκεί μαζί με έναν μετεωρίτη που έπεσε σε κοντινή περιοχή. Πριν προλάβει να αντιδράσει και να την αποφύγει, τον μολύνει και τον μετατρέπει σταδιακά σε τέρας.
Η γυναίκα του και ο σερίφης θα προσπαθήσουν μάταια να σταματήσουν το τέρας που διψάει για ανθρώπινη σάρκα…
Κατά έναν περίεργο τρόπο σιχαμερά σκουλίκια μολύνουν τους κατοίκους της πόλης και τους μετατρέπουν σε ζόμπι-ρεπλίκες του χαρακτήρα του Grant τα οποία όλα κυνηγούν την αγαπημένη του γυναίκα Στάρλα.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μάικλ Ρούκερ, Νέιθαν Φίλιον, Τάνια Σόλνιερ.

*Open, Σάββατο 10/09, στις 01:15

«Collateral: Η Διαδρομή» (2004) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Αστυνομική Δραματική Τρόμου – Ο Βίνσεντ είναι ένας ατάραχος πληρωμένος δολοφόνος. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί με πολλά απραγματοποίητα όνειρα. Σ’ αυτή τη μοιραία νύχτα, ο Μαξ πρέπει να μεταφέρει τον Βίνσεντ στην επόμενη «δουλειά» του. Μία νύχτα, πέντε στάσεις, πέντε στόχοι και μία φυγή! Οι ζωές τους θα συναντηθούν σε μια επικίνδυνη κούρσα χωρίς επιστροφή. Απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέιμι Φοξ, Μαρκ Ράφαλο, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Πίτερ Μπεργκ.

*Skai, Σάββατο 10/09, στις 02:00

«Ο Μπαμπάς της Νύφης» (1991) σκηνοθεσία Τσαρλς Σάιερ

Κωμωδία Ρομαντική – Όταν η μονάκριβή του κόρη τού ανακοινώνει ότι ετοιμάζεται να παντρευτεί, ο Τζορτζ Μπανκς (Στηβ Μάρτιν) παθαίνει κρίση πανικού. Αυτή ήταν πάντα η στιγμή που έτρεμε, απ’ όταν η μικρή του Άννι ήταν παιδί.

Τώρα ήρθε η στιγμή να το αντιμετωπίσει. Δεν θα προλάβει όμως να συνέλθει από το πρώτο σοκ, αφού έρχεται το δεύτερο που είναι ακόμα χειρότερο! Ο προϋπολογισμός του γάμου κινδυνεύει να τινάξει τις οικονομίες του στον αέρα, αφού μάνα και κόρη έχουν φιλοδοξίες για μια γαμήλια δεξίωση που θα αφήσει εποχή.

Παίζουν: Στηβ Μάρτιν, Ντάιαν Κήτον, Μάρτιν Σορτ, Κίμπερλι Γουίλιαμς-Πέισλι, Κίραν Τσάλκιν.

*Alpha, Σάββατο 10/09, στις 02:15