13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Ημέρα Ανεξαρτησίας» (1996) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ  

Δράσης Περιπέτεια – Λίγες μέρες πριν την 4η Ιουλίου, η ανθρωπότητα διαπιστώνει ότι τελικά δεν είναι μόνη της μέσα στο σύμπαν. Όταν όμως γίνει ξεκάθαρο ότι το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που εμφανίστηκε πρόσφατα, έχει εχθρικές διαθέσεις, κάποιοι θα αναλάβουν να απαντήσουν απέναντι στην υψηλή τεχνολογία με το μόνο όπλο που μπορούν να προτάξουν οι άνθρωποι: το ένστικτο της επιβίωσης.

Όταν τα διαστημόπλοια βομβαρδίζουν και ισοπεδώνουν μεγάλες πόλεις του πλανήτη, οι Aμερικανοί, με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, αναλαμβάνουν να σώσουν τη γη και κηρύσσουν πόλεμο κατά των εξωγήινων που τους απειλούν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Μέρι ΜακΝτόνελ.

*Skai, Κυριακή 11/09, στις 21:00

«Ο Θρύλος του Ζορρό» (1998) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης Περιπέτεια Ρομαντική – Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς, πρωταγωνιστεί ως Δον Ντιέγκο Ντε Λα Βέγκα, ο οποίος ως ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό κατάφερνε να παλεύει ενάντια στην τυραννία και να σώζει τον λαό του Μεξικού τον 19ο αιώνα. Ο αδίστακτος κυβερνήτης Μοντέρο (Στιούαρτ Γουίλσον) και οι άνθρωποι του καταφέρνουν να σκοτώσουν την γυναίκα του, να αρπάξουν την κόρη του και να τον φυλακίσουν.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Μοντέρο επιστρέφει στην Καλιφόρνια με σκοπό να καταλάβει την εξουσία, έχοντας μαζί του την κόρη του Ντε Λα Βέγκα, Έλενα, την οποία έχει μεγαλώσει σαν δικό του παιδί.

Ο Ντε Λα Βέγκα μαθαίνοντας το, καταφέρνει να δραπετεύσει και υπό την καθοδήγηση του ο νεαρός Αλεχάντρο (Αντόνιο Μπαντέρας), γίνεται ένας νέος Ζορό, έτοιμος να πάρει εκδίκηση και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους!

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα – Τζόουνς, Άντονι Χόπκινς, Στιούαρτ Γουίλσον, Μάτ Λέτσερ.

*Mega, Κυριακή 11/09, στις 21:00

«Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο αγράμματος επαρχιώτης Θανάσης Μπιρμπίλης αφήνει το χωριό του κι έρχεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, αλλά δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ως γκαρσόνι στην ταβέρνα του Μπουρμπούρη, όπου τον έστειλε ο βουλευτής της περιοχής του Θόδωρος Μπακατσουλάρας, καπελώνει με μια μακαρονάδα ένα αγόρι, που δεν θέλει να φάει. Ως διαιτητής σ έναν αγώνα πάλης, όπου τον όρισε ο συγχωριανός του Βαγγέλης τρώει το ξύλο της χρονιάς του, επειδή δεν είναι αντικειμενικός κριτής.

Ως υπάλληλος φαρμακείου τσακώνεται με μια πελάτισσά του και τον συνοδό της. Ως φωτογράφος βγάζει ακέφαλες φωτογραφίες και θολώνει μπροστά στα κάλλη μιας σταρ του καμπαρέ. Ως αστυφύλακας καλείται στο σπίτι μιας γυναίκας που μένει με την υπηρέτριά της για να συλλάβει έναν διαρρήκτη και τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο, το Ρενάκι του τα ξαναφτιάχνει με τον Πανάγο της, τον μάγκα πρώην μνηστήρα της. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει στο χωριό του με τις δυσάρεστες αλλά πολύτιμες εμπειρίες της ζωής στην πρωτεύουσα.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Δημήτρης Νικολαίδης, Μπέτυ Μοσχονά.

*Star, Κυριακή 11/09, στις 21:00

«Ο Φύλακας» (2006) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο βετεράνος ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ (Κέβιν Κόσνερ) καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής».
Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του.

Ο Τζέικ Φίσερ (Άστον Κούτσερ), ένας ατίθασος και αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, θα αμφισβητήσει ακι θα έρθει σε “σύγκρουση” με τον Μπεν. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Ράνταλ θα πλάσει τον χαρακτήρα του Τζέικ, συνδυάζοντας το αυθεντικό του ταλέντο με την αφοσίωση που χρειάζεται ένας σωστός ναυαγοσώστης.
Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, όταν όμως ο Τζέικ θα βρεθεί στην παρθενική του διάσωση στην Αλάσκα θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άστον Κούτσερ, Νηλ ΜακΝτόναφ, Μελίσα Σεϊτζμίλερ, Κλάνσυ Μπράουν.

*Alpha, Κυριακή 11/09, στις 21:00

«Η Αντιπροσωπεία» (2018) σκηνοθεσία Μπουγιάρ Αλιμάνι

Δράμα – Το φθινόπωρο του 1990 μία ομάδα διπλωματών από τη Δύση επισκέπτεται την Αλβανία για να διερευνήσει τυχόν καταπατήσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Φθάνοντας στα Τίρανα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, αναζητά τον Λέω∙ έναν καθηγητή πανεπιστημίου, παλιό συμφοιτητή από τα χρόνια των κοινών σπουδών στην Πράγα της δεκαετίας του ’50. Όμως, τα τελευταία δέκα έξι χρόνια, αυτός ο έμπιστος φίλος, καταδικασμένος από το καθεστώς για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, τυχαίνει να εκτίει ποινή φυλάκισης σε μια απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη φυλακή.

Κι ενώ οι υπεύθυνοι προσπαθούν να φέρουν τον Λέω επειγόντως στα Τίρανα για να βεβαιώσει ότι στην Αλβανία δεν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αυτός υποψιάζεται τις προθέσεις τους και αποφασίζει να μην παίξει το παιχνίδι τους.

Παίζουν: Ντρίτζιμ Τζέπα, Ρίτσαρντ Σάμελ, Βίκτορ Ζούστι, Μπισλίμ Μπουκάι, Σελμάν Λοκάι, Τζέβντετ Φέρι, Ροβένα Λούλε.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 11/09, στις 22:00

«Ο Λογιστής» (2016) σκηνοθεσία Γκάβιν Ο’ Κόνορ

Αστυνομική, δράσης – Ο Κρίστιαν Γουλφ (Μπεν Άφλεκ), είναι ένας εξαιρετικός μαθηματικός που τα πηγαίνει καλύτερα με τους αριθμούς παρά με τους ανθρώπους. Είναι ένα αυτιστικό πανέξυπνο άτομο, που εξελίχτηκε σε μαθηματική διάνοια, με διχασμένη συμπεριφορά και εντελώς αντικοινωνικός.

Μεγάλωσε μαζί με τον μικρότερο αδερφό του με έναν αυστηρό πατέρα, στρατιωτικό στο επάγγελμα, που δεν δεχόταν καμία μορφή αδυναμίας από τα παιδιά του.

Διατηρώντας ως βιτρίνα ένα συνοικιακό λογιστικό γραφείο, ο Κρίστιαν κρατάει τα βιβλία κάποιων εξαιρετικά επικίνδυνων εγκληματικών οργανώσεων. Παράλληλα ως αυτόκλητος σταυροφόρος διορθώνει λογιστικές διαφθορές που εντοπίζει.

Την ίδια περίοδο που η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, με επικεφαλής τον Ρέι Κινγκ (Τζ. Κ. Σίμονς), αρχίζει να σφίγγει τον κλοιό γύρω του, ο Κρίστιαν αναλαμβάνει τα βιβλία ενός νομοταγούς πελάτη: μιας εταιρείας ρομποτικής, της οποίας μια υπάλληλος (Άννα Κέντρικ) ανακάλυψε μια λογιστική απόκλιση εκατομμυρίων δολαρίων. Όσο ο Κρίστιαν έρχεται πιο κοντά στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων αρχίζει να ανεβαίνει.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Άννα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζέφρι Τάμπορ, Τζον Μπέρνθαλ, Τζον Λίθγκοου.

*Star, Κυριακή 11/09, στις 22:45

«Οπλισμένα Χέρια» (2008) σκηνοθεσία Άλαν Πάο

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – O Τρίσταν Πράις έχει τα πάντα: χρήματα, κοινωνική θέση, γονείς που τον λατρεύουν, μια όμορφη κοπέλα και ένα λαμπρό μέλλον, αλλά ψάχνει για κάτι περισσότερο, κάτι πιο άγριο. Μέχρι που εμφανίζεται στη ζωή του ο Σεμπάστιαν Κόουλ, ένας χαρισματικός και αδίστακτος έμπορος ναρκωτικών που αγαπά τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις γυναίκες, τα όπλα… και την εκδίκηση.

Σύντομα, ο Τρίσταν θα μπλέξει στον υπόκοσμο των ναρκωτικών, του σεξ και της βίας προτού προλάβει να αντιληφθεί ότι ο νέος καλύτερος φίλος του είναι – στην πραγματικότητα – ο χειρότερος εχθρός του!

Παίζουν: Νάταλι Κέλι, Κάμερον Ντάγκλας, Τζέσε Μέτκαλφ, Τσέις Κρόφορντ.

*Open, Κυριακή 11/09, στις 23:45

«Πιράνχας» (2010) σκηνοθεσία Αλεξάντρ Έιζα

Κομεντί Τρόμου Φαντασίας – Μια αναπάντεχη υποθαλάσσια δόνηση συνταράζει τη λίμνη Βικτόρια στην Αριζόνα.

Ο βυθός της λίμνης ανοίγει και αμέτρητα πιράνχας βγαίνουν στην επιφάνεια. Η 4η του Ιούλη πλησιάζει και οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχονται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα 50.000 παραθεριστές. Φέτος, ανησυχούν για πολύ πιο σημαντικά θέματα από μεθυσμένους νεαρούς.

Μια ομάδα ανθρώπων και η τοπική αστυνομικός Τζούλι Φόρεστερ συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μη γίνουν τροφή στα αιμοβόρα αυτά ψάρια. Η Τζούλι ρισκάρει τα πάντα για να καταστρέψει τα πιράνχας, προκειμένου να σώσει την πόλη και την οικογένεια της.

Παίζουν: Κελι Μπρουκ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζέσικα Ζορ, Τζέρι Ο Κόνελ, Άνταμ Σκοτ, Κρίστοφερ Λοιντ, Βιγκ Ρέιμς, Ραιλι Στηλ.

*Skai, Κυριακή 11/09, στις 00:00

«Oldboy» (2013) σκηνοθεσία Σπάικ Λι

Περιπέτεια μυστηρίου – Ο Τζο πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος για 20 χρόνια στην απομόνωση, χωρίς να γνωρίζεται ούτε από ποιόν έχει απαχθεί, ούτε γιατί. Όταν, κάποια στιγμή, θα αφεθεί ελεύθερος θα αναζητήσει τον απαγωγέα του γεμάτος δίψα για εκδίκηση, ενώ στην πορεία θα ανακαλύψει ότι είναι ακόμα μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης απάτης.

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Σάμιουελ Τζάκσον, Σάρλοτ Κόπλεϊ, Μάικλ Ιμπεριόλι.

*Alpha, Κυριακή 11/09, στις 00:00

«Criminal» (2016) σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Δράσης. επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά σημαντικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού», ενός εγκληματία, που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των ΗΠΑ. Με τον θάνατο του Πόουπ κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες.

Ή μήπως μπορούν; Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει έναν εκκεντρικό νευροχειρούργο για να εμφυτεύσει το DNA και τις αναμνήσεις του Πόουπ στον Τζέρικο Στούαρτ, έναν παντελώς απρόβλεπτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, προτιμά να υποβληθεί στο πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Όμως, ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA, πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός αδίστακτου εγκληματία…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Open, Κυριακή 11/09, στις 01:45

«Εκτός ορίων» (2006) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελντιν, Μπράιαν Τέιλορ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τσεβ Τσίλιος (Τζέισον Στέιθαμ), ένας επαγγελματίας εκτελεστής, ξυπνά μετά την ολοκλήρωση μιας αποστολής έχοντας παραισθήσεις και αισθανόμενος αδιαθεσία. Ένα DVD του αποκαλύπτει ότι ένας αντίπαλος εκτελεστής του έχει κάνει ένεση με ένα δηλητήριο που του αφήνει περιθώριο μιας ώρας για να ζήσει.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει τη δράση του δηλητηρίου είναι η αδρεναλίνη.

Στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τους εχθρούς του, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου μέσα στο Λος Άντζελες προκειμένου να βρει και να αποχαιρετήσει την κοπέλα του, Ηβ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ,Έιμι Σμαρτ, Χοζέ Πάμπλο, Καντίγιο, Έλφεν Ραμίρεζ, Ντουάιτ Γιόακαμ.

*Skai, Κυριακή 11/09, στις 01:50

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Κυριακή 11/09, στις 02:15

«Πρακτοράτζα » (2016) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέρ

Κωμωδία – O Νόμπι (Κόεν) είναι ένας πολύτεκνος, φτωχός Αγγλος που ζει σε μια μίζερη γειτονιά, καταδικασμένος στο προβλέψιμο πεπρωμένο του αλλά χαρούμενος παρ’ όλ’ αυτά γιατί τον κρατά ζωντανό η αγάπη για την μπίρα, το ποδόσφαιρο, τα 9 παιδιά και την ζουμερή κοπέλα του.

Μόνος του καημός, ο αδερφός του Σεμπάστιαν, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τότε που ήταν παιδιά. Μια πληροφορία του αποκαλύπτει ότι ο αδερφός του είναι ζωντανός και πρόκειται να παραστεί στη δεξίωση μιας φιλάνθρωπης εκατομμυριούχου (Πενέλοπε Κρουζ).

Ο Νόμπι εμφανίζεται, με άσπρη καλτσούλα και μπλε σαγιονάρα, και καταφέρνει με συνοπτικές διαδικασίες να τα κάνει μαντάρα και να βάλει σε μπελάδες τον Σεμπάστιαν, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε πράκτορα της ΜΙ6.

Παίζουν: Σάσα Μπαρόν Κοέν, Μαρκ Στρονγκ, Πενελόπε Κρουζ, Αναμπελ Γουόλις, Ισλα Φίσερ, Ρέμπελ Γουίλσο.

*Mega, Κυριακή 11/09, στις 02:30