Σβήνουν τα διακοσμητικά φώτα της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου για όλο τον χειμώνα

Δεν θα φωταγωγείται πια με τον χαρακτηριστικό σαββατιάτικο γαλάζιο φωτισμό η Γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο, από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και για όλη τη διάρκεια του χειμώνα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που τη διαχειρίζεται, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συγκεκριμένο μέτρο, εκτός του ότι κρίθηκε απαραίτητο για την αντιμετώπιση της εν εξελίξει ενεργειακής κρίσης, συνάδει και με τη γενικότερη περιβαλλοντική στρατηγική της εταιρείας.

Μέσα από την εφαρμογή νέων μέτρων και διαδικασιών διαχείρισης, αλλά και την υιοθέτηση καθημερινών πρακτικών σε όλο το φάσμα των εργασιών λειτουργίας και συντήρησης, το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας έχει μειωθεί κατά 84,5% από το 2015 ως σήμερα.

Ο φωτισμός της γέφυρας θα ανάβει φέτος μόνο σε σημαντικές εθνικές ή διεθνείς επετείους, και μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «είναι βέβαιο ότι η εικόνα της φωταγωγημένης Γέφυρας θα μας λείψει τα Σαββατόβραδα του χειμώνα, αλλά ταυτόχρονα θα μας υπενθυμίζει ότι η “θυσία” αυτή επιβάλλεται από τις περιβαλλοντικές και διεθνείς περιστάσεις».