10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Δράσης – Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων (Σκοτ Άντκινς), εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος.

Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη (Ροξάν Μακ Κι), προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση.

Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής (Κέλαν Λαντζ). Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του.

Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του…

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Open, Τρίτη 13/09 στις 21:00

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

Αστυνομική, δράμα – Στο Σενεκτάντυ, ένα θλιβερό μέρος της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο Ωραίος Λουκ (Ράιαν Γκόσλιγκ), φιγουρατζής, με ύφος, γεμάτος τατουάζ και με ένα τσιγάρο διαρκώς κρεμασμένο στα χείλη, είναι το αστέρι μιας περιοδεύουσας ατραξιόν με μηχανές.

Είναι ο πρωταγωνιστής στο «Γύρο του θανάτου» και έχει τα παιδάκια και τα κορίτσια να τον χαζεύουν.

Ένα απ’ αυτά τα κορίτσια, η Ρομίνα (Εύα Μέντεζ), τον συναντά ένα χρόνο μετά την τελευταία του επίσκεψη. Στο μεταξύ έχει γεννήσει το παιδί του, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει και ενώ προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της με έναν άλλο άνδρα, δε δείχνει έτοιμη να εγκαταλείψει την ιδέα μιας κοινής ζωής με το Λουκ.

Αναπάντεχα, εκείνος θα θελήσει να αναλάβει τις ευθύνες της πατρότητας και θα αφήσει τη δουλειά του για να μείνει εκεί, προκαλώντας εκνευρισμό στους συναδέλφους του.

Στη νέα του δουλειά, ο εργοδότης του (Μπεν Μέντελσον) τον εμπλέκει σε μία σειρά από ληστείες τραπεζών.

Σε μία από τις απόπειρές του, καταδιώκεται από έναν νεαρό αστυνομικό, τον Έιβερι Κρος (Μπράντλει Κούπερ). Αυτός με τη σειρά του υπηρετεί σε ένα διεφθαρμένο αστυνομικό τμήμα με αρχηγό τον Ντε Λούκα (Ρέι Λιότα) και παλεύει να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, στηρίζοντας την οικογένειά του.

Η τραγικά αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο άντρες θα αφήσει μια μοιραία κληρονομιά για την επόμενη γενιά.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα, Μπεν Μεντελσον.

*Star, Τρίτη 13/09 στις 22:00

«Το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» (2001) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική Ρομαντική – Έτος 1940 και ενώ ο πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει στην Ευρώπη, στον νησί της Κεφαλλονιάς η ζωή συνεχίζεται ήρεμα. Όταν οι άνδρες του νησιού πληροφορούνται πως τα ιταλικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Αλβανία, σε μια έξαρση πατριωτισμού, αποφασίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον αγώνα κατά του Άξονα.

Μεταξύ των ανδρών που φεύγουν από το νησί είναι και ο Μαντράς, ένας νεαρός ψαράς, που αφήνει πίσω του τη μητέρα του και την Πελαγία, την κοπέλα που αγαπά.

Και ενώ οι άνδρες εγκαταλείπουν το νησί, τα ιταλικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα.

Όμως οι προύχοντες του νησιού δεν διστάζουν να ανακοινώσουν πως οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς θα παραδοθούν μόνο σε Γερμανό αξιωματικό. Καθώς κανένας από τους παρόντες Γερμανούς δεν μιλά ελληνικά, ο λοχαγός Αντόνιο Κορέλι, αναλαμβάνει να μεσολαβήσει ως διερμηνέας, αφού γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Κορέλι γνωρίζεται με την Πελαγία και σύντομα ένα φλογερό ειδύλλιο αναπτύσσεται ανάμεσά τους.

Όμως σύντομα η Πελαγία πληροφορείται πως ο Μαντράς, που νόμιζε για σκοτωμένο, ζει ακόμη και τώρα πια είναι μέλος της ελληνικής αντίστασης κατά των Γερμανών.

Η νεαρή κοπέλα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στους δύο άνδρες που αγαπά…

Παίζουν:Νίκολας Κέιτζ, Πενέλοπι Κρουζ, Κρίστιαν Μπέιλ, Ειρήνη Παππά, Τζον Χερτ, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μιχάλης Γιαννάτος, Δημήτρης Καμπερίδης, Βίκυ Μαραγκάκι

*Ant1, Τρίτη 13/09 στις 22:00

«Απρόσμενος Έρωτας » (2018) σκηνοθεσία Χουάν Βέρα

Ρομαντική Κομεντί – Ο Marcos και η Ana είναι παντρεμένοι εδώ και 25 χρόνια. Όταν ο μοναχογιός τους αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό, το ζευγάρι μένει πίσω μόνο του, περνώντας μια υπαρξιακή κρίση, που τους οδηγεί στον χωρισμό. Απλά, εύκολα και ήσυχα, κοινή συναινέσει.

Η εργένικη ζωή φαντάζει γοητευτική στην αρχή, αλλά σύντομα αμφιβολίες και νέες ανάγκες θα προκύψουν.

Ο Marcos και η Ana αρχίζουν να αναρωτιούνται για τον έρωτα, την επιθυμία, την πίστη και παίρνουν μια απόφαση που θα αλλάξει μια για πάντα τις ζωές τους.

Παίζουν: Ρικάρντο Νταρίν, Μερσέντες Μοράν, Ζαν Πιερ Νοέρ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 13/09 στις 22:00

«Σκοτεινό Ποτάμι» (2003) σκηνοθεσία Κλιντ ‘Ιστγουντ 

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Τρία αγόρια, οι Τζίμι Μάρκαμ (Σον Πεν), Σον Ντιβάιν(Κέβιν Μπέικον) και Ντέιβ Μπόλι (Τιμ Ρόμπινς), παίζουν χόκεϊ σε ένα δρόμο της Βοστόνης το 1975. Ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες, οι οποίοι παριστάνουν τους αστυνομικούς, σταματά και λένε στον Ντέιβ να μπει μέσα στο αμάξι.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, τα αγόρια είναι πλέον ενήλικοι άνδρες και ενώ ζουν ακόμα στη Βοστόνη έχουν χαθεί. Ο Τζίμι είναι πρώην απατεώνας που διευθύνει ένα μαγαζί στη γειτονιά, ενώ ο Ντέιβ είναι εργάτης και ακόμα τραυματισμένος ψυχολογικά από την απαγωγή του. Οι δυο τους είναι ακόμα γείτονες και πλέον φέρουν συγγένεια από το γάμο του Ντέιβ με την ξαδέρφη της γυναίκας του Τζίμι.

Η 19χρονη κόρη του Τζίμι, Κέιτι έχει κρυφά σχέση με τον Μπρένταν Χάρις, ένα αγόρι που ο Τζίμι απεχθάνεται.
Την ίδια νύχτα, η Κέιτι δολοφονείται.

Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, συνδέονται με αφορμή τη δολοφονία της κόρης του τελευταίου. Ο Σον ήταν ο αστυνομικός που επιτηρούσε την περιοχή όπου έγινε το έγκλημα, ενώ ο Τζίμι, πρώην κατάδικος, θέλει απελπισμένα να πάρει το νόμο στα χέρια του.

Παίζουν: Σον Πεν, Τιμ Ρόμπινς, Κέβιν Μπέικον, Λόρενς Φίσμπερν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Λόρα Λίνεϊ.

*Open, Τρίτη 13/09 στις 23:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Τρίτη 13/09 στις 23:40

«Το Σκηνικό του Τρόμου» (2003) σκηνοθεσία Μάικ Φίγκις

Θρίλερ μυστηρίου – Αναζητώντας διαφυγή από τους δύσκολους ρυθμούς της μεγαλούπολης, ο Κούπερ και η Λι Τιλσον μετακομίζουν στην εξοχή με τα δυο παιδιά τους. Το παλιό αρχοντικό στο Κολντ Κρικ μοιάζει ιδανικό γι αυτούς. Όμως το σπίτι των ονείρων τους θα αποδειχτεί αληθινός εφιάλτης, όταν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης βγαίνει από τη φυλακή, όπου βρισκόταν για το φόνο της οικογένειάς του, και απαιτεί την επιστροφή του σπιτιού του, το οποίο κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Σάρον Στόουν, Τζουλιέτ Λιούις, Κρίστοφερ Πλάμμερ, Κρίστεν Στιούαρτ.

*Skai, Τρίτη 13/09 στις 23:45

«Εντιμότατοι Κλέφτες» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Περιπέτεια – Ο Μπράιαν Ρίντερ (Μάικλ Κέιν) υπήρξε διάσημος κλέφτης στα νιάτα του.
Τώρα στα 77 του συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο του Hatton Garden.Οι κλέφτες , όλοι μεταξύ 60 και 70ετών , εκτός από έναν, επιστρατεύουν τις παλιομοδίτικές μεθόδους τους και σχεδιάζουν την ληστεία για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Παριστάνοντας τους εργάτες, μπαίνουν στο θησαυροφυλάκιο, εξουδετερώνουν τον συναγερμό και ξεκινούν να σκάβουν μία τρύπα στον τοίχο του. Δύο μέρες αργότερα κατορθώνουν να το σκάσουν με λεία που ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, σε κοσμήματα και μετρητά.

Καθώς η αστυνομία φθάνει στον χώρο του εγκλήματος και η ανάκριση ξεκινάει, ρωγμές αρχίζουν να διαφαίνονται μεταξύ των μελών της ιδιόμορφης συμμορίας καθώς αδυνατούν να μοιράσουν δίκαια μεταξύ τους την λεία.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Φραντσέσκσ Άνις, Ολίβια Λη Άντερσεν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τομ Κόρτνεϊ, Τσάρλι Κοξ, Πολ Γουάιτχαουζ, Μάικλ Γκαμπόν, Ρέι Γουίνστοουν.

*Star, Τρίτη 13/09 στις 01:15

«Sniper: Ο Σκοπευτης Φαντασμα» (2016) σκηνοθεσία Ντον Μάικλ Πολ

Περιπέτεια – Οι ελεύθεροι σκοπευτές Μπράντον Μπέκετ (Τσάντ Μάικλ Κόλλινς) και Ρίτσαρτντ Μίλλερ (Μπίλι Ζέιν) μάχονται εναντίον εξτρεμιστών στη Μέση Ανατολή, όταν ο διοικητής τους, τους αναθέτει μια νέα αποστολή, να να προστατεύσουν έναν αγωγό φυσικού αερίου που εκτείνεται από τη Δημοκρατία της Γεωργίας έως τη Δυτική Ευρώπη από εξτρεμιστές που επιθυμούν να κάνουν μια πολιτική δήλωση.

Όταν, όμως, οι αψιμαχίες με τον εχθρό, οδηγούν στον θάνατο ελεύθερων σκοπευτών των ΗΠΑ, από έναν σκοπευτή – φάντασμα, οι ισορροπίες στην ομάδα ανατρέπονται και οι υποψίες για κατάσκοπο μεγαλώνουν. Η κορύφωση του δράματος θα είναι σίγουρα εκρηκτική!

Παίζουν: Ντένις Χάισμπερτ, Νικ Γκόμεζ, Στεφανί Βογκτ, Τσάντ Μάικλ Κόλλινς, Μπίλι Ζέιν.

*Mega, Τρίτη 13/09 στις 02:00

«Πιράνχας» (2010) σκηνοθεσία Αλεξάντρ Έιζα

Κομεντί Τρόμου Φαντασίας – Μια αναπάντεχη υποθαλάσσια δόνηση συνταράζει τη λίμνη Βικτόρια στην Αριζόνα.

Ο βυθός της λίμνης ανοίγει και αμέτρητα πιράνχας βγαίνουν στην επιφάνεια. Η 4η του Ιούλη πλησιάζει και οι κάτοικοι της περιοχής υποδέχονται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα 50.000 παραθεριστές. Φέτος, ανησυχούν για πολύ πιο σημαντικά θέματα από μεθυσμένους νεαρούς.

Μια ομάδα ανθρώπων και η τοπική αστυνομικός Τζούλι Φόρεστερ συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μη γίνουν τροφή στα αιμοβόρα αυτά ψάρια. Η Τζούλι ρισκάρει τα πάντα για να καταστρέψει τα πιράνχας, προκειμένου να σώσει την πόλη και την οικογένεια της.

Παίζουν: Κελι Μπρουκ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζέσικα Ζορ, Τζέρι Ο Κόνελ, Άνταμ Σκοτ, Κρίστοφερ Λοιντ, Βιγκ Ρέιμς, Ραιλι Στηλ.

*Skai, Τρίτη 13/09 στις 02:10