11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Και οι Εφτά Ήταν Υπέροχοι» (2016) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης Περιπέτεια – Κάπου στα τέλη του 1870, η πόλη του Ρόουζ Κρικ βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ιδιοκτήτη του τοπικού ορυχείου, Μπαρτόλομιου Μπογκ (Πίτερ Σάρσγκαρντ). Οι ζωές των κατοίκων και οι περιουσίες τους βρίσκονται στα χέρια του.
Τη μέρα που οι άντρες του δολοφονούν εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια της γυναίκας του, έναν από τους κατοίκους της πόλης, εκείνη θα ζητήσει εκδίκηση.

Η μόνη βοήθεια των απελπισμένων κατοίκων, ένας κυνηγός επικηρυγμένων, ο Σαμ Τσισολμ (Ντένζελ Ουάσιγκτον) με την ομάδα του, που αποτελείται από 7 άξεστους, βίαιους, αλλά άριστους στο σημάδι απατεώνες (Κρις Πατ, Ήθαν Χωκ, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Μανουέλ Γκαρσία Ραλφο, Μπιουνγκ Χαν Λι, Μάρτιν Σενμαγιερ).
Όσο η πόλη προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα των 7 μοιάζει να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα.

Παίζουν: Ντενζέλ Γουόσινγκτον, Κρις Πρατ, Ιθαν Χοκ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Μπιουνγκ-Χαν Λι, Μανουέλ Γκαρσία-Ράλφο, Μάρτιν Σένσμαγιερ.

*Open, Πέμπτη 15/09, στις 21:00

«Joker» (2019) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Δραματική  – Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει.

Το ανεξέλεγκτο γέλιο του που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας.

Ο Άρθουρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ.

Ψάχνει να την βρει είτε στον πλούσιο επιχειρηματία Τόμας Γουέιν, είτε στον παρουσιαστή της τηλεόρασης, Μιούρεϊ Φράνκλιν.

Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς.

*Star, Πέμπτη 15/09, στις 22:00

«1922» (1978) σκηνοθεσία Νίκος Κούνδουρος

Ελληνική ταινία – Βασισμένη στο βιβλίο του Ηλία Βενέζη “Το νούμερο 31328”, η ταινία του Νίκου Κούνδουρου αφηγείται μέσα από την προσωπική τραγωδία τριών προσώπων, την Μικρασιατική καταστροφή και την μαρτυρική πορεία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που συνελλήφθησαν και οδηγήθηκαν στο θάνατο από τα στρατεύματα του Κεμάλ αλλά και τις ένοπλες ομάδες Μουσουλμάνων.

Η γυναίκα ενός εύπορου εμπόρου –η Λουκία–, μια δασκάλα –η Αντιγόνη– και ο Ηλίας –ένας δεκαεφτάχρονος μαθητής– προσπαθούν να επιβιώσουν ακολουθώντας τη φάλαγγα των αιχμαλώτων στα βάθη της Μικράς Ασίας. Η δασκάλα θα δολοφονηθεί από έναν Τούρκο, η γυναίκα του εμπόρου θα χάσει τα λογικά της και μόνο ο νεαρός θα καταφέρει να σωθεί. Για λόγους διπλωματικούς και πολιτικούς, η προβολή της ταινίας υπήρξε απαγορευμένη μέχρι το 1982.

Παίζουν: Μπέτυ Βαλάση, Ελεονώρα Σταθοπούλου, Αντιγόνη Αμανίτου, Ζαχαρίας Ρόχας, Βασίλης Κολοβός, Κατερίνα Γώγου, Μηνάς Χατζησάββας, Όλγα Τουρνάκη, ΒΑσίλης Κολοβός.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 15/09, στις 22:00

«Βόμβα» (2019) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Δραματική – Tο σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο Fox και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκο Ρόμπι.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 15/09, στις 22:00

«Οι Λωποδύτες» (2001) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Κωμωδία – Ο δυναμικός, αποφασιστικός και αρρενωπός Τζο Μπλέικ (Μπρους Γουίλις) και ο ευαίσθητος, πανέξυπνος και υποχόνδριος Τέρι Κόλινς (Μπίλι Μπομπ Θόρντον), δραπετεύουν από τη φυλακή και επιστρέφουν στο επάγγελμα-ληστείες τραπεζών- με στόχο να πιάσουν την καλή, μια και καλή!

Tο σχέδιό τους πετυχαίνει, η ληστεία ολοκληρώνεται με γερή μπάζα αλλά καθώς η αστυνομία τους καταδιώκει, τους τρακάρει με το αυτοκίνητό της, η Κέιτ Γουίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ), μια συνηθισμένη νοικοκυρά που έχει σιχαθεί τη βαρετή ζωή της.

Η Κέιτ δεν διστάζει να ακολουθήσει τον Τζο και τον Τέρι στην προσπάθεια διαφυγής τους, στην πορεία όμως τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα.

Οι δύο συνεργάτες ερωτεύονται την Κέιτ κι εκείνη ανταποκρίνεται, αλλά δεν ξέρει ποιον να διαλέξει.

Tόσο ο Τζο και όσο και ο Τέρι απέχουν πολύ από το ανδρικό πρότυπο, αλλά και οι δύο μαζί φτιάχνουν… τον τέλειο άνδρα!

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τρόι Γκάριτι.

*Ant1, Πέμπτη 15/09, στις 22:00

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha, Πέμπτη 15/09, στις 23:40

«Αποστολή Εξετελέσθη» (2017) σκηνοθεσία Τζέισον Χολ

Δραματική, πολεμική -Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού.

Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες.

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Χέιλι Μπένετ, Τζο Κόουλ, Σκοτ Χέιζ, Εϊμι Σούμερ.

*Open, Πέμπτη 15/09, στις 00:00

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου –  Ο Στου Σέπαρντ (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ που χάρη στο ταλέντο στα ψέματα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να κάνει και μια άνετη ζωή.
Ένα πρωινό στο κέντρο της πόλης, αφού τελειώνει τις δουλειές του μπαίνει σ’ ένα τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο και καλεί την ερωμένη του.
Όταν όμως τελειώνει τη συνομιλία του μαζί της, το τηλέφωνο χτυπάει.

Ξέρει ότι πρόκειται για λάθος κλήση, αλλά η περιέργεια τον προτρέπει να το σηκώσεις. Ένα τηλέφωνο που χτυπά απαιτεί απάντηση, αλλά όταν ο Στου Σέπαρντ απαντά οι απαιτήσεις του συνομιλητή του (Κήφερ Σάδερλαντ) θα τον εκπλήξουν δυσάρεστα: έχει βρεθεί εμπλεκόμενος σε ένα βασανιστικό “παιχνίδι”.

«Κλείσε», του λέει η φωνή «και θα βρεθείς νεκρός».

Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας ελεύθερος σκοπευτής και τον απειλεί ότι θα τον πυροβολήσει αν το κλείσει.

Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δυο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ.

*Skai, Πέμπτη 15/09, στις 00:00

«Αύριο περνάω απέναντι» (2019) σκηνοθεσία Σεπιντεχ Φαρσί

Ελληνική ταινία Δραματική – Ένας Σύρος πρόσφυγας διασχίζει με βάρκα το Αιγαίο, για να καταλήξει στη Λέσβο, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών. Εκεί γνωρίζει μια Ελληνίδα αστυνομικό και δημιουργεί μαζί της μια ιδιόμορφη σχέση.
Μια σχέση που εξελίσσεται παράλληλα με την υπόλοιπη ζωή τους, αλλάζοντας την κοσμοθεωρία τους…

Παίζουν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Χάνα Ίσα Λυδία Φωτοπούλου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Βασίλης Κουκαλάνι

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 15/09, στις 00:30

«Τζέιμς Μποντ Πράκτωρ 007: Ο Κόσμος δεν Είναι Αρκετός» (1999) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ

Περιπέτεια – Ο Σερ Ρόμπερτ Κινγκ, μεγιστάνας του πετρελαίου και προσωπικός φίλος της Μ, δολοφονείται σε βομβιστική επίθεση.

Τώρα, ο Τζέιμς Μποντ αναλαμβάνει την προστασία της  Ηλέκτρα, κόρης του και μοναδικής κληρονόμου της περιουσίας του. Μετά από έρευνες, ο Μποντ μαθαίνει πως υπεύθυνος για τη δολοφονία του Κινγκ είναι ο Ρενάρ, ένας ψυχοπαθής τρομοκράτης, που δεν αισθάνεται τον πόνο εξαιτίας μιας σφαίρας σφηνωμένης στον εγκέφαλό του.

Ο Ρενάρ σκοπεύει να πλήξει την Ευρώπη με μια πυρηνική βόμβα!

Με τη βοήθεια της δρ Κρίστμας Τζόουνς και του Βαλεντίν Ζουκόβσκι, πρώην πράκτορα της KGB, ο Μποντ θα κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει τα σχέδια του Ρενάρ…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Σοφί Μαρσό, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ντενίζ Ρίτσαρντς, Τζούντι Ντεντς, Τζον Κλιζ.

*Star, Πέμπτη 15/09, στις 00:40

«Η Παρακολούθηση» (2008) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Δραματική Τρόμου – Ο Κρις και η Λίζα είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων του στην Καλιφόρνια. Γρήγορα οι δυο τους διαπιστώνουν πως ο έγχρωμος γείτονας τους, ο οποίος μεγαλώνει μόνος του το παιδί του μετά τον θάνατο της γυναίκας του, τους αντιμετωπίζει με καχυποψία λόγω της διαφυλετικής σχέσης τους.

Η ιδιότητα του ως αστυνομικού και φρουρού της γειτονιάς τού επιτρέπει να ξεπερνά συχνά τα όρια. Κι ενώ οι περιπολίες του τη νύχτα και το άγρυπνο βλέμμα του είναι ανακούφιση για τους υπόλοιπους γείτονες που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια, αποτελούν παρενόχληση για το νεαρό ζευγάρι.

Οι επίμονες εισβολές στις ζωές τους οδηγούν τον Κρις και τη Λίζα να αντιμετωπίσουν τον δυνάστη τους με οποιοδήποτε τίμημα. 

Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κιθ Λόνεκερ, Κέρι Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάιν, Τζέισον Φίσερ.

*Mega, Πέμπτη 15/09, στις 02:00