11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ζωντανός Θρύλος» (2007) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δράσης –  Ο Ρόμπερτ Νέβιλ είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, που προσπαθεί να περιορίσει ένα θανατηφόρο ιό, ο οποίος έγινε η αιτία εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο Νέβιλ, που για έναν περίεργο λόγο δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, είναι ο τελευταίος επιζών στη Νέα Υόρκη ίσως και στον κόσμο, ζει μόνος του στην αμερικανική μεγαλούπολη, με μοναδική συντροφιά τον αγαπημένο του σκύλο, Σαμ.

Για τρία χρόνια, ο Νέβιλ στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες. Καμία έκκλησή του, όμως, δεν βρίσκει απάντηση. Όμως, παρά τα αντίθετα σημάδια δεν είναι μόνος… Μεταλλαγμένα θύματα της επιδημίας παραμονεύουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Νέβιλ και περιμένοντάς τον να κάνει το μοιραίο λάθος.

Ίσως η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, ο Νέβιλ προσπαθεί να βρει τρόπο να καταστρέψει τον ιό χρησιμοποιώντας το δικό του αίμα που δεν έχει μολυνθεί. Αλλά, γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην τα καταφέρει, αρχίζει και τρελαίνεται, ενώ και ο χρόνος τελειώνει…

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Τάχαν, Σάλι Ρίτσαρντσον- Γουιτφιλντ, Ντάρελ Φόστερ, Έιπριλ Γκρέις, Ντας Μιχοκ.

*Open, Παρασκευή 16/09, στις 21:00

«Σουζάνα Με Σκοτώνεις» (2016) σκηνοθεσία Ρομπέρτο Σνάιντερ

Κωμωδία Ρομαντική  – Ο Ελίχιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ), ένας αξιαγάπητος και χαρισματικός ηθοποιός ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως η σύζυγος του Σουζάνα (Βερόνικα Εκέγκουϊ) τον παράτησε, χωρίς καμιά λέξη ή προειδοποίηση.

Η βεβαιότητα του πως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν τέλεια καταρρέει, όσο αρχίζει να μιλάει με οποιονδήποτε μπορεί να έχει πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκεται.

Μερικούς μήνες μετά, ο Ελίχιο μαθαίνει ότι η Σουζάνα παρακολουθεί ένα εργαστήριο σεναρίου στην Αϊόβα.

Αποφασίζει τότε να πουλήσει το αυτοκίνητο του, να αφήσει πίσω του το Μεξικό, και να πάει να την βρει. Μόλις όμως φτάσει σε αυτή την Μεσοδυτική πανεπιστημιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών συνειδητοποιεί πως είναι σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα μόλις ο κοντούλης και φλύαρος Ελίχιο ανακαλύψει πως η Σουζάνα έχει σχέση με έναν ποιητή, τον Σλάβομιρ.

Μετά από ένα γερό, με κατηγορίες ένθεν και ένθεν καυγά, ο Ελίχιο με την Σουζάνα θα καταλήξουν στο κρεβάτι να κάνουν παθιασμένο έρωτα. Η συμφιλίωση τους είναι αστεία, χαρούμενη και ρομαντική. Έτσι, ο Ελίχιο αποφασίζει να μείνει μαζί της μέχρι να τελειώσει το εργαστήριο.

Σιγά σιγά όμως επιστρέφει στις παλιές του συμπεριφορές, εκείνες που έκαναν την Σουζάνα να τον εγκαταλείψει. Και η Σουζάνα δε θέλει με τίποτα να επιστρέψει στην παλιά καθημερινότητα τους.

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Εκέγκουϊ, Ασλεϊ Γκρέις.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 16/09, στις 22:00

«Bridget Jones: Η Επόμενη Σελίδα» (2004) σκηνοθεσία Μπίμπαν Κίντρον

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Η Μπρίτζετ Τζόουνς (Ρενέ Ζιλβέγκερ) δεν είναι πλέον γεροντοκόρη και έχει μια υπέροχη σχέση με τον όμορφο δικηγόρο Μάρκ Ντάρσι (Κόλιν Φερθ), αλλά τώρα είναι αντιμέτωπη με μία μεγαλύτερη πρόκληση… Μπορεί να κρατήσει αυτό τον τέλειο άντρα, που είναι οπαδός των συντηρητικών;

Όταν οι αμφιβολίες για τον εαυτό της επιστρέφουν κι ο γυναικάς πρώην εραστής της Ντάνιελ Κλίβερ (Χιου Γκραντ) επανεμφανίζεται απροσκάλεστος για να την παρασύρει στις χειρότερες διακοπές της ζωής της.

Τώρα πια η Μπρίτζετ μπερδεύεται σε μια κωμική σειρά από κακές συμβουλές, παρεξηγήσεις και ολικές καταστροφές που μόνο σε αυτήν θα μπορούσαν να συμβούν.

Παίζουν: Χιου Γκραντ, Ρενέ Ζέλβεγκερ, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τζέμμα Τζόουνς, Κόλιν Φερθ.

*Ant1, Παρασκευή 16/09, στις 22:00

«Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε» (2018) σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιονά 

Περιπέτεια φαντασίας – Τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε, που το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε ολοσχερώς από τους δεινοσαύρους, που το έσκασαν από τα κλουβιά τους. Η νήσος Νούμπλαρ έχει εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα.

Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ, ηγούνται μιας αποστολής διάσωσης, στην προσπάθειά τους να σώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από την επερχόμενη καταστροφή ώστε να μην εξαλειφθεί το είδος τους. Φτάνοντας στο νησί και ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, αποκαλύπτεται μια φοβερή συνωμοσία, που θα μπορούσε να διαταράξει τη φυσική τάξη ολόκληρου του πλανήτη Γη…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τεντ Λεβάιν, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Παρασκευή 16/09, στις 22:00

«Οι Αναλώσιμοι 3» (2014) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Περιπέτεια – Ο Μπάρνεϊ (Σταλόνε), ο Κρίστμας (Στέιθαμ) και τα υπόλοιπα μέλη της θρυλικής ομάδας σκληροτράχηλων action hero, έρχονται αντιμέτωποι με τον Κόνραντ Στόουνμπανκς (Μελ Γκίμπσον), τον συνιδρυτή των Αναλώσιμων.

Ο Κόνραντ ίδρυσε αρχικά με τον Μπάρνεϊ την ομάδα, όμως στη συνέχεια πέρασε στη σκοτεινή πλευρά και έγινε ένας αδίστακτος έμπορος όπλων. Έτσι ο Μπάρνεϊ αναγκάστηκε να τον σκοτώσει … ή έτσι νόμιζε. Αφού ξέφυγε ήδη μία φορά από τα δίχτυα του θανάτου, ο Στόουνμπανκς τώρα επιστρέφει με ένα και μόνο στόχο: να αποτελειώσει για πάντα τους Αναλώσιμους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Αντόνιο Μπαντέρας, Χάρισον Φορντ, Μελ Γκίμπσον, Γουέσλι Σνάιπς, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Skai, Παρασκευή 16/09, στις 22:30

«Η Κατάσκοπος» (2019) σκηνοθεσία Γιουβάλ Άντλερ

Δράσης Μυστηρίου – Η Ρέιτσελ, μια κατάσκοπος της Μοσάντ έχει σταλεί στην Τεχεράνη για μια σημαντική αποστολή σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Έχοντας την ικανότητα να υιοθετεί πολλαπλές ταυτότητας καταλήγει τελικά μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης, στην ταυτότητα μιας δασκάλας Αγγλικών στο Ιράν.

Στην Τεχεράνη θα εργαστεί ως δασκάλα έχει όμως απώτερο στόχο να γνωρίσει τον επιχειρηματία Φαρχαντ, τον οποίο πρέπει να κατασκοπεύσει.

Η Ρέιτσελ, ενώ παρευρέθηκε στην κηδεία του πατέρα της στο Λονδίνο, εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Το μοναδικό στοιχείο για την τύχη της βρίσκεται στην τελευταία κλήση της προς τον Τόμας, πρώην μέντορά της.

Ταξιδεύοντας για το Ισραήλ, ο Τόμας, ανακαλύπτει ότι η Ρέιτσελ βρίσκεται μπλεγμένη σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, το οποίο θα επηρεάσει τόσο την επιχείρηση αλλά και την ίδια της τη ζωή.

Παίζουν: Νταϊάν Κρούγκερ, Μάρτιν Φρίμαν, Κας Ανβάρ, Οχάντ Νόλερ.

*Open, Παρασκευή 16/09, στις 23:00

«Σοκ!» (1973) σκηνοθεσία Αλέν Ζεσουά 

Αστυνομική Τρόμου – Ο δεσμός της Ελέν την εγκαταλείπει για μια νεότερη γυναίκα. Εκείνη αισθάνεται γερασμένη και κατευθύνεται σε ένα σπα υγείας που λένε ότι κάνει θαύματα. Οι θεραπείες πράγματι κάνουν εκείνοι και τους άλλους πελάτες του σπα να νιώσουν καλύτερα. Για ένα διάστημα αυτό αρκεί. Συναντά γυμνή στην παραλία τον επικεφαλής της κλινικής γεμάτη ασυναίσθηση ζωτικότητα. Αποκαλύπτει, ωστόσο, το σκοτεινό μυστικό της κλινικής. Η αναζωογόνηση των πελατών έρχεται εις βάρος των νεαρών πορτογάλων που έρχονται στην κλινική για να εργαστούν στους κήπους και δεν τους βλέπει κανείς ποτέ ξανά.

Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Ανι Ζιραρντό, Μισέλ Ντισοσουά, Ζοάο Περέιρα, Τζιν Κολετέν, Νικόλ Γκεντέν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 16/09, στις 23:30

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Παρασκευή 16/09, στις 23:40

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» (1987) σκηνοθεσία Τζον Γκλεν

Ο Πράκτορας 007 αναλαμβάνει μια νέα αποστολή στην Μπρατισλάβα. Πρέπει να προστατεύσει τον στρατηγό Κοσκόφ, όταν αυτομολεί από την ΚGB. Ο στρατηγός καταφέρνει να διαφύγει στο Λονδίνο, όπου ενημερώνει για τα σχέδια του στρατηγού Πούσκιν, ο οποίος σκοπεύει να δολοφονήσει Βρετανούς πράκτορες. Ο Μποντ δεν πιστεύει την ιστορία του Κοσκόφ. Για να συλλέξει πληροφορίες συναντά στην Μπρατισλάβα τη φίλη του Κοσκόφ, η οποία κινδυνεύει επίσης. Τη βοηθά να διαφύγει και ανακαλύπτει ότι ο Κοσκόφ βρίσκεται στην Ταγγέρη με τον στρατηγό Μπραντ Γουιτάκερ, έναν τρελό λαθρέμπορο όπλων, με σκοπό να προκαλέσουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παίζουν: Τίμοθι Ντάλτον, Μαριάμ Ντ’ Αμπό, Τζο Ντον Μπέικερ, Τζέροεν Κράμπε, Τζον Ρις Ντέιβις, Αρτ Μάλικ, Τζον Τέρι, Αντρέας Βισνιέφσκι, Κάρολιν Μπλις, Τόμας Γουίτλι, Βιρτζίνια Χέι, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Λόις Μάξγουελ, Ρόμπερτ Μπράουν, Τζέφρι Κιν, Γουόλτερ Γκότελ.

*Star, Παρασκευή 16/09, στις 00:40

«Anon» (2018) σκηνοθεσία Αντριου Νίκολ

Μυστηρίου – Στο προσεχές μέλλον δεν υπάρχει ιδιωτική ζωή ή ανωνυμία. Oλες οι προσωπικές στιγμές καταγράφονται και το έγκλημα φθίνει. Στην απόπειρα του να ρίξει φως σε μια σειρά από φόνους, ο αστυνομικός Σαλ Φρίλαντ πέφτει πάνω σε μια νεαρή γυναίκα, η οποία δεν έχει κανένα ψηφιακό αποτύπωμα και άρα είναι αόρατη στο σύστημα.

Η μυστηριώδης γυναίκα γνωστή ως The Girl, δεν έχει ταυτότητα, ιστορία ή οποιοδήποτε αρχείο. Ο Σαλ πρέπει να την εντοπίσει πριν γίνει ο ίδιος το επόμενο θύμα.

Παίζουν: Κλάιβ Οουεν, Αμάντα Σέιφριντ, Κολμ Φιόρε, Μαρκ Ο’ Μπράιαν, Σόνια Γουάλγκερ και Ιντο Γκόλντμπεργκ.

*Skai, Παρασκευή 16/09, στις 01:00

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Δράσης – Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων (Σκοτ Άντκινς), εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος.

Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη (Ροξάν Μακ Κι), προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση.

Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής (Κέλαν Λαντζ). Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του.

Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του…

Από του παραγωγούς του «Ο Όλυμπος Έπεσε», μια επική περιπέτεια που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο σκοτάδι του μύθου γύρω από την πιο εμβληματική μορφή της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τότε που οι υπερ-ήρωες ζούσαν ανάμεσα στους κοινούς θνητούς.

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Open, Παρασκευή 16/09, στις 01:30