10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ταξί 4» (2007) σκηνοθεσία Ζεράρ Κραφτσίκ

Δράσης – Ένας, καταζητούμενος σε όλη την Ευρώπη, Βέλγος εγκληματίας βρίσκεται υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Εκεί θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για λίγες ώρες μέχρι να μεταφερθεί σε φυλακή στο Κογκό.

Δυστυχώς ο αγαθός Εμιλιέν θα ξεγελαστεί από τον εγκληματία και θα τον βοηθήσει να το σκάσει.Μετά από αυτό φυσικά απολύεται, αλλά ευτυχώς ο φίλος του Ντάνιελ θα τον βοηθήσει, αφού γνωρίζει σε ποια τοποθεσία βρίσκεται ο πρώην φυλακισμένος.

Έτσι με το νέο Peugeot 407 και τις ικανότητες του Ντανιέλ, ο Εμιλιέν θα προσπαθήσει να συλλάβει εκ νέου τον δράστη και να κερδίσει ξανά τη δουλειά του.

Παίζουν: Σαμί Νασερί, Έμα Γουίκλαντ, Φρεντερίκ Ντιφεντάλ, Μπερνάρ Φαρσί.

*Open, Τετάρτη 21/09 στις 21:00

«Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία» (2014) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Όταν ο πατέρας του 5χρονου Έγκσι, θυσιάζει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό, τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη.

17 χρόνια αργότερα, ο νεαρός, που παράτησε πλέον το σχολείο, βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα συναντήσει για πρώτη φορά στη ζωή του τον Χάρι Χάρτ, έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο, που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Βαθύτατα απογοητευμένος από την πορεία της ζωής του Έγκσι, αλλά και εντυπωσιασμένος παράλληλα από τη βαθιά ποιότητα του χαρακτήρα του, ο Χάρι προσφέρει στον νεαρό μια ευκαιρία να αλλάξει μια για πάντα τη μοίρα του.

Του προτείνει λοιπόν πρόσβαση σε μια άκρως απόρρητη μυστική υπηρεσία, για την οποία δουλεύει και ο ίδιος. Το όνομα αυτής: Kingsman.

Για να καταφέρει ο ατίθασος νεαρός να εξασφαλίσει μια θέση μυστικού πράκτορα, οφείλει να παλέψει σκληρά και να ξεπεράσει μια άκρως ανταγωνιστική και συχνά επικίνδυνη σειρά δοκιμασιών, στην οποία υποβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι πράκτορες. Μόνο που για τον Έγκσι υπάρχει και μία πρόσθετη μικρή δυσκολία, καθώς θα πρέπει παράλληλα με τα τεστ του Kingsman να ξεπεράσει και το γεγονός πως ο ίδιος αποτελεί ένα «κοινωνικό απόβλητο», σε ένα περιβάλλον μορφωμένων, άρτια εκπαιδευμένων συνυποψήφιων, με υψηλές κοινωνικές συναναστροφές.

Παράλληλα, ο Χάρι προσπαθεί να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της μυστηριώδους εξαφάνισης κάποιων διακεκριμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ψυχαγωγών, κυνηγώντας τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο, τον Ρίτσμοντ Βαλεντάιν (Σάμιουελ Τζάκσον), έναν δισεκατομμυριούχο, φρικιό της τεχνολογίας και απογοητευμένο οίκο-ακτιβιστή, του οποίου η επιθυμία να σώσει τον πλανήτη με κάθε κόστος, τον οδήγησε στην ανάπτυξη ενός συστήματος με καταστροφικές συνέπειες.

Ο Έγκσι, με τη βοήθεια του Χάρι, πετυχαίνει τελικά να γίνει τόσο ένας ολοκληρωμένος τζέντλεμαν, όσο και ένας άψογος κατάσκοπος, αλλά θα καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές του κατακτώντας την πολυπόθητη θέση στη μυστική υπηρεσία Kingsman;

Και θα μπορέσουν άραγε ποτέ να αποκαλύψουν όλη την αλήθεια πίσω από τα σατανικά σχέδια του Βαλεντάιν, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη δράση του και να τον σταματήσουν;

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Τάρον Έγκερτον, Σάμιουελ Τζάκσον, Μαρκ Στρονγκ, Τζακ Ντάβενπορτ, Μάικλ Κέιν.

*Star, Τετάρτη 21/09 στις 21:00

«Foxtrot» (2017) σκηνοθεσία Σάμιουελ Μάοζ

Δράμα – Ο Μάικλ και η Ντάφνα συνταράζονται όταν άνθρωποι του στρατού εμφανίζονται σπίτι τους για να τους αναγγείλουν τον θάνατο του γιου τους, Τζόναθαν. Ο Μάικλ καταβάλλεται σιγά-σιγά από τους συγγενείς που δείχνουν υπερβολικό ζήλο ως προς τον θρήνο τους, αλλά και τους καλοπροαίρετους γραφειοκράτες στρατιωτικούς. Καθώς η νηφάλια σύζυγος του ξεκουράζεται, ο Μάικλ καταβάλλεται από μια θύελλα θυμού, για να γίνει μάρτυρας μιας ανεξιχνίαστης τροπής στη ζωή του, εφάμιλλη με τις σουρεαλιστικές εμπειρίες του γιου κατά τη θητεία του.

Παίζουν: Λίορ Ασκενάζι, Σάρα Άντλερ, Γιόνατον Σιράι.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 21/09 στις 22:00

«Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 2ο» (2008) σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ 

Αστυνομική, βιογραφική, δράσης – Η 2η ταινία για τη ζωή του Μεσρίν ξεκινά από το 1972 που επιστρέφει στη Γαλλία έως τις 2 Νοεμβρίου του 1979.
Ο Μεσρίν αναχωρεί από τον Καναδά με προορισμό τη Γαλλία.
Γίνεται ζευγάρι με τη Συλβί και ξεκινά ένας νέος κύκλων ληστειών στο Παρίσι.

Το 1973 συλλαμβάνεται μετά από μια επιτυχημένη ληστεία και ενώ τον οδηγούν στην αίθουσα του δικαστηρίου ζητά να πάει στην τουαλέτα όπου βρίσκει κρυμμένο ένα όπλο. Το χρησιμοποιεί για να πάρει όμηρο έναν δικαστή, ενώ ο μαθητευόμενός του, ο Μισέλ τον βοηθά να δραπετεύσει.

Οι ληστείες συνεχίζονται, με ακόμη πιο ριψοκίνδυνες αποφάσεις, αλλά μετά δύο μήνες η αστυνομία τον εντοπίζει στο διαμέρισμά του στο Παρίσι.
Η επόμενη καταδίκη του σε 20 χρόνια φυλάκισης όμως, δεν θα είναι αρκετή για να τον κρατήσει πίσω από τα σίδερα….

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Λουντιβίν Σανιέ, Ζιλ Λελού, Μάθιου Άμερλικ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ.

*Open, Τετάρτη 21/09 στις 23:00

«Τέλος Χρόνου» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Μίλλερ

Αστυνομική Δράσης – Ένας αποτυχημένος αστυνομικός, ο Φρανκ, αγωνίζεται κόντρα στον χρόνο προκειμένου να βρει στοιχεία για την απαγωγή μιας 11χρονης. Στο πλευρό του θα βρεθεί μια νεαρή δημοσιογράφος που αναμεταδίδει ζωντανά την κάθε τους κίνηση στο διαδικτυακό της κανάλι. Έτσι, ο Φρανκ θα πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο, αλλά και τον εξοργισμένο αδερφό του νεκρού απαγωγέα ο οποίος ζητάει εκδίκηση για τον χαμό του αδερφού του από τα χέρια του ίδιου σε μια τυχαία συμπλοκή.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Κόρτνεϊ Ίτον, Μπεν ΜακΚένζι, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Τζέσικα Λου, Ντίνα Μέιερ.

*Alpha, Τετάρτη 21/09 στις 23:40

«Ίχνη στο χιόνι» (2009) σκηνοθεσία Ντομινίκ Σένα

Δράσης μυστηρίου- Τα σχέδια της κυβερνητικής πράκτορα Κάρι Στέκο, η οποία βρίσκεται σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ανταρκτική, αλλάζουν όταν, λίγες μέρες πριν το τέλος της «θητείας» της, ανακαλύπτει ένα πτώμα, θαμμένο στο άγριο τοπίο της Ανταρκτικής. Απαραίτητη είναι η ταχύτητα και αποτελεσματικότητα των ερευνών, καθώς ο αφιλόξενος, διάρκειας έξι μηνών χειμώνας της Ανταρκτικής, είναι προ των πυλών.

Παίζουν: Κέιτ Μπεκινσέιλ, Γκάμπριελ Μαχτ, Τομ Σκέριτ, Άλεξ Ο’ Λόχλιν, Κολόμπους Σορτ.

*Star, Τετάρτη 21/09 στις 23:45

«Οι Λωποδύτες» (2001) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Κωμωδία – Ο δυναμικός, αποφασιστικός και αρρενωπός Τζο Μπλέικ (Μπρους Γουίλις) και ο ευαίσθητος, πανέξυπνος και υποχόνδριος Τέρι Κόλινς (Μπίλι Μπομπ Θόρντον), δραπετεύουν από τη φυλακή και επιστρέφουν στο επάγγελμα-ληστείες τραπεζών- με στόχο να πιάσουν την καλή, μια και καλή!

Tο σχέδιό τους πετυχαίνει, η ληστεία ολοκληρώνεται με γερή μπάζα αλλά καθώς η αστυνομία τους καταδιώκει, τους τρακάρει με το αυτοκίνητό της, η Κέιτ Γουίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ), μια συνηθισμένη νοικοκυρά που έχει σιχαθεί τη βαρετή ζωή της.

Η Κέιτ δεν διστάζει να ακολουθήσει τον Τζο και τον Τέρι στην προσπάθεια διαφυγής τους, στην πορεία όμως τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα.

Οι δύο συνεργάτες ερωτεύονται την Κέιτ κι εκείνη ανταποκρίνεται, αλλά δεν ξέρει ποιον να διαλέξει.

Tόσο ο Τζο και όσο και ο Τέρι απέχουν πολύ από το ανδρικό πρότυπο, αλλά και οι δύο μαζί φτιάχνουν… τον τέλειο άνδρα!

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέιτ Μπλάνσετ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Τρόι Γκάριτι.

*Ant1, Τετάρτη 21/09 στις 00:30

«Το καρφί» (2013) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουώ

Δράσης – Ο επιχειρηματίας Τζον Μάθιους συντρίβεται όταν ο 18χρονος γιος του Τζέισον δέχεται ελάχιστη ποινή δεκαετούς κάθειρξης όταν συλλαμβάνεται με ένα πακέτο που του έδωσε ένας φίλος του, το οποίο χωρίς να γνωρίζει περιείχε παράνομες ναρκωτικές ουσίες.

Όταν ο Τζέισον απορρίπτει μια προσφορά από την πολιτικά φιλόδοξη Γενική Εισαγγελέα Τζοάν Κίγκαν για μείωση της ποινής του κατασκευάζοντας αποδεικτικά στοιχεία εναντίον κάποιου άλλου, ο Τζον ζητά από την Κίγκαν να εισχωρήσει ως μυστικός πράκτορας στον κόσμο των ναρκωτικών για να βρει τα στοιχεία που ζητά.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Σούζαν Σαράντον, Μπάρι Πέπερ.

*Skai, Τετάρτη 21/09 στις 00:30

«Ντεσπεράντο» (1995) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ 

Δράσης – Ένας μοναχικός άνδρας φτάνει σε μια ήσυχη κωμόπολη του Μεξικού. Είναι ένας μαριάτσι (κιθαρίστας-τραγουδοποιός). Η θήκη της κιθάρας του όμως κρύβει μια μοναδική συλλογή αυτόματων πυροβόλων όπλων.

Κι αυτό επειδή σε αντίθεση με αυτό που θέλει να δείχνει, είναι ένας άνδρας αποφασισμένος να εκδικηθεί τον έμπορο ηρωίνης που στάθηκε αιτία να δολοφονηθεί η αγαπημένη του.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγεκ, Χοακιν ντε Αλμέιντα, Κουέντιν Ταραντίνο.

*Mega, Τετάρτη 21/09 στις 01:10

«Sinister» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον

Τρόμου – Ψάχνοντας απεγνωσμένα να εμπνευστεί το best seller, που θα αναγεννήσει την καριέρα του, ο Έλισον, συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων βασισμένων σε πραγματικές ιστορίες, μετακομίζει με την οικογένεια του στην τοποθεσία της πιο πρόσφατης ιστορίας του: το άλυτο μυστήριο του απεχθούς φόνου μιας χαρούμενης και αγαπημένης οικογένειας.

Απομονωμένος από την τοπική κοινότητα και πιεσμένος από τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ο Έλισον θα ανακαλύψει μερικές βιντεοκασέτες στη σοφίτα του σπιτιού και θα αντιληφθεί με τρόμο ότι οι έρευνές του βάζουν την οικογένειά του σε τεράστιο κίνδυνο…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Τζούλιετ Ράιλανς, Τζέιμς Ράνσον.

*Star, Τετάρτη 21/09 στις 02:00