Στις 10 ομορφότερες πόλεις του κόσμου η Αθήνα – Σε ποια θέση “φιγουράρει”

Την 6η τιμητική θέση στη λίστα με τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου καταλαμβάνει η Αθήνα, σύμφωνα με το «World of Statistics».

Με ποσοστό 77,5%, η πρωτεύουσα της Ελλάδας βρίσκεται πίσω από την «πρώταθλήτρια» Βενετία, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη, την Πράγα και τη Νέα Υόρκη. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Βουδαπέστη, τη Βιέννη, το Μπορντό και το Μιλάνο.

Ειδικοί εξηγούσαν ότι η κατάταξη της Αθήνας στις 10 ομορφότερες πόλεις του κόσμου μπορεί να έχει καθοριστική επίδραση σε σημαντικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, και κατά συνέπεια, η οικονομία, η εργασία και η καινοτομία.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού ξεκίνησε πρόσφατα μια μεγάλη καμπάνια για την προώθηση της Αθήνας ως ιδανικό προορισμό που μπορούν να επιλέξουν οι Ευρωπαίοι για το Σαββατοκύριακο τους. Με κεντρικό μήνυμα «greekend: End your week like a Greek» και υπογραφή το motto της επιτυχημένης κεντρικής καμπάνιας «All you want is Greece», η νέα καμπάνια του Υπουργείου και του ΕΟΤ προβάλλει την όμορφη πλευρά της ζωής στις ελληνικές πόλεις.