7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Chef» (2014) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό 

Δραματική Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Καρλ Κάσπερ είναι ο επικεφαλής σεφ ενός γκουρμέ εστιατορίου της Καλιφόρνια, που παρά τη δυνατή σχέση του με το προσωπικό, δεν τα πάει το ίδιο καλά και με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Ο Καρλ είναι πιο περιπετειώδης και πρωτότυπος στις δημιουργίες του, αντίθετα από το αφεντικό, που θέλει πιο «κλασικά» πιάτα.

Όταν μια κακή κριτική από τον διακεκριμένο κριτικό εστιατορίων Ράμσεϊ Μισέλ προκαλέσει την έκρηξη του Καρλ και γίνει viral στο twitter, ο Καρλ απολύεται και επιστρέφει στο Μαϊάμι, κοντά στην πρώην γυναίκα του Ινέζ και το παιδί του, με τους οποίους τελευταία είχε αποξενωθεί.

Η καριέρα του έχει καταστραφεί, όμως η Ινέζ έχει μια πρωτότυπη ιδέα: να στήσει μια κινούμενη καντίνα και να διασχίσει τη χώρα προσφέροντας γκουρμέ φαγητό με τους δικούς του όρους. Σύντομα λοιπόν όλοι θα μάθουν ότι η… εκδίκηση δεν είναι μόνο ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά μπορεί να προσφέρεται και σε καντίνα!

Παίζουν: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Λεγκουϊτζάμο, Ιμτζάϊ Άντονι.

*Open, Δευτέρα 26/9 στις 21:00

«Ο Βασιλιάς μου» (2015) σκηνοθεσία Μαϊουέν ΛεΜπεσκό

Δραματική Ρομαντική – Η Τόνι βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης, μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι.

Πλήρως εξαρτημένη από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα παυσίπονα, έχει άπλετο χρόνο στα χέρια της για να θυμηθεί τη θυελλώδη σχέση της με το Τζόρτζιο.
Γιατί αγαπήθηκαν; Ποιος ήταν αυτός ο άντρας;
Πώς επέτρεψε στον εαυτό της να παρασυρθεί σ’ αυτό το καταστροφικό πάθος;
Η Τόνι πρέπει να βρει τη δύναμη να αντιμετωπίσει την επίπονη διαδικασία της επούλωσης.

Παίζουν: Εμανουέλ Μπερκό, Βενσάν Κασέλ, Λουί Γκαρέλ, Ετιέν Κομάρ, Ισίλ λε Μπεσκό.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 26/9 στις 22:00

«Μία Σφαίρα στο Κεφάλι» (2012) σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Δράσης – Ένας πληρωμένος εκτελεστής ενώνει τις δυνάμεις του με έναν ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης μπροστά σε έναν κοινό εχθρό.

Η έρευνα ξεκινά από σκοτεινά, ύποπτα σοκάκια και καταλήγει στα ισχυρότερα σαλόνια της Νέας Ορλεάνης.

Το δίδυμο αυτό ένωσαν δύο βάναυσοι φόνοι και είναι διευθετημένο να μην αφήσει κανέναν ζωντανό, που θα τολμήσει να σταθεί ανάμεσα σε αυτούς και τη δίψα τους για εκδίκηση…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Μομόα, Κρίστιαν Σλέιτερ, Σάρα Σάχι.

*Open, Δευτέρα 26/9 στις 23:30

«Καυτή Καταδίωξη» (2015)  σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Κωμωδία – Η Ρόουζ Κούπερ είναι μια νευρωτική και σχολαστική αστυνομικός, της οποίας το όνομα έχει γίνει συνώνυμο με τα προβλήματα.

Μια μέρα της δίνεται η ευκαιρία να αποκαταστήσει τη φήμη της, καθώς της έχει ανατεθεί να προστατεύσει μια ομοσπονδιακή μάρτυρα, τη Ντανιέλα Ρίβα, μια σέξι, γεμάτη ζωή και πληθωρική χήρα ενός εμπόρου ναρκωτικών.

Καθώς οι δύο αυτοί αντίθετοι χαρακτήρες διασχίζουν το Τέξας, βρίσκονται να κυνηγιούνται από όλους, από διεφθαρμένους μπάτσους μέχρι ένοπλους δολοφόνους.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο εμπόδιο για να παραμείνουν ζωντανές μπορεί να είναι οι ίδιες, καθώς μαθαίνουν ότι έχουν πλέον θεωρηθεί φυγάδες…

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Σοφία Βεργκάρα, Μάθιου Ντελ Νέγκρο, Μάικλ Μόσλι.

*Star, Δευτέρα 26/9 στις 00:30

Μάρα» (2018) σκηνοθεσία Κλάιβ Τονγκ

Θρίλερ – Η ψυχολόγος Κέιτ Φούλερ αναλαμβάνει μια υπόθεση δολοφονίας ενός άνδρα από την γυναίκα του, απ ότι δείχνουν οι υποψίες, στον ύπνο του, ενώ το πτώμα το ανακάλυψε η 8χρονη κόρη του θύματος Σόφι. Όσο οι έρευνες της Κέιτ για την υπόθεση προχωρούν ανακαλύπτει την ύπαρξη ενός αρχαίου δαίμονα με το όνομα ΜΑΡΑ, ο οποίος σκοτώνει τους ανθρώπους στον ύπνο τους. Ξαφνικά, αρχίζει να βιώνει ίδιες καταστάσεις με τα προηγούμενα θύματα του και πιέζεται να μείνει ξύπνια για να μπορέσει να σωθεί εκείνη , αλλά και να σώσει τη μικρή Σόφι.

Παίζουν: Όλγα Κιριλένκο, Κρεγκ Κονγουέι, Χαβιέρ Μποτέτ, Ρόζει Φέλνερ, Λανς Νίκολς.

*Alpha, Δευτέρα 26/9 στις 01:00

«Εξολοθρευτής 3: Η Εξέγερση των Μηχανών» (2003) σκηνοθεσία Τζοναθαν Μόστοου

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Τζον Κόνορ εμπόδισε τη «Μέρα Κρίσης», σώζοντας το ανθρώπινο είδος από τον αφανισμό. Τώρα, στα 25 του, ο Τζον ζει στο περιθώριο, χωρίς να δίνει κανένα ίχνος για την ύπαρξή του.

Οι Μηχανές δεν φαίνεται να μπορούν να τον εντοπίσουν, ως τη στιγμή που, από τα σκοτάδια του μέλλοντος, θα ξεπηδήσει η T-X, η πιο εξελιγμένη φονική Μηχανή, προγραμματισμένη να ολοκληρώσει το έργο του προκατόχου της. Μοναδική ελπίδα του Τζον, αλλά και της ανθρωπότητας, είναι ο Τ-800, ο μυστηριώδης Εξολοθρευτής.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Νικ Σταλ, Κλερ Ντέινς, Κριστάνα Λόκεν.

*Mega, Δευτέρα 26/9 στις 01:10

«Το Κελί» (2000) σκηνοθεσία Τάρσεμ Ζινγκ

Τρόμου – Η παιδοψυχίατρος Κάθριν Ντιν έχει αναπτύξει μια τεχνική, μέσω της οποίας καταφέρνει να εισχωρεί στο μυαλό των ασθενών της.

Όταν ο Στάργκερ, ένας μανιακός δολοφόνος, πέφτει σε κώμα, ο πράκτορας του FBI, Πίτερ Νόβακ ζητά από την Κάθριν να εισχωρήσει στον ψυχικό κόσμο του πρώτου, προκειμένου να βρει το μέρος στο οποίο ο serial killer έχει κρύψει ένα μικρό κορίτσι, που έχει απαγάγει. Αν η Κάθριν δεν τα καταφέρει, τότε το κορίτσι θα πεθάνει.

Η νεαρή παιδοψυχίατρος δέχεται, όμως η κατάβασή της στον αρρωστημένο κόσμο του Στάργκερ είναι γεμάτη από θανάσιμους κινδύνους…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Βινς Βον.

*Star, Δευτέρα 26/9 στις 02:30