9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Γνωρίζοντας τον Ντέιβ» (2008) σκηνοθεσία Μπράιαν Ρόμπινς

Κωμωδία – Ένα πλήρωμα λιλιπούτειων εξωγήινων πλοηγεί ένα διαστημόπλοιο που έχει ανθρώπινη μορφή. Ενώ προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη τους, οι εξωγήινοι αντιμετωπίζουν ένα καινούργιο πρόβλημα, όταν το διαστημόπλοιό τους ερωτεύεται μια γήινη.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Γκάμπριελ Γιούνιον.

*Open, Τρίτη 27/09 στις 21:00

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*Skai, Τρίτη 27/09 στις 21:00

«Alaska» (2015) σκηνοθεσία Κλαούντιο Κουπελίνι

Δραματική Ρομαντική – Η Ναντίν, μία νέα και όμορφη Γαλλίδα, περνάει από οντισιόν για μανεκέν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο Παρίσι. Επέλεξε το χώρο της ομορφιάς γιατί δεν νιώθει ότι έχει και πολλές εναλλακτικές για να εργαστεί.
Ο Φάουστο ένας νεαρός, νευρωτικός Ιταλός γεμάτος ένταση, δουλεύει ως σερβιτόρος στο ίδιο ξενοδοχείο και ονειρεύεται να αποκτήσει το δικό του εστιατόριο.

Γνωρίζονται τυχαία, κάπως ανορθόδοξα στην ταράτσα του ξενοδοχείου που βγαίνουν για να καπνίσουν. Η ερωτική έλξη είναι αμοιβαία και τους ενώνει σε μια κοινή(;) διαδρομή.
Και οι δυο τους είναι εύθραυστοι, χαρακτήρες μοναχικοί και εμμονικοί στην αναζήτηση της ευτυχίας. Ωστόσο θα συνεχίσουν την ανορθόδοξη ερωτική διαδρομή τους, αγκαλιάζοντας τη μοναδική πιθανότητα ευτυχίας που τούς έφερε η μοίρα και που ταυτόχρονα τούς τιμωρεί.

Τα χρόνια περνούν και πάντα ο ένας μένει πιο πίσω να κυνηγά να φτάσει τον άλλο. Πόσο καταστροφική μπορεί να αποβεί μια τέτοια σχέση και ποια τελική κατάληξη, ιδίως όταν ο ένας μοιάζει να «προκαλεί» στον άλλο μοιραία χτυπήματα που τον στέλνουν χρόνια πίσω;

Παίζουν: Ελιο Γκερμάνο, Αστρίντ Μπερζέ-Φρισμπέ, Βαλέριο Μπινασκο.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 27/09 στις 22:00

«Η Ταχύτητα Σκοτώνει» (2018) σκηνοθεσία Τζούντι Σκέρφιλντ

Δραματική Δράσης – Ο Μπεν Άρονοφ (Τζον τραβόλτα) είναι ένας οικογενειάρχης από το Νιου Τζέρσεϊ με φήμη επαγγελματία στον τομέα των κατασκευών, αλλά και για τη σχέση του με τη μαφία. Όταν εγκαθίσταται στο Μαϊάμι για να αλλάξει ζωή, ο Μπεν παθιάζεται με τα ταχύπλοα, και έχοντας τη στήριξη ενός δικηγόρου, αποφασίζει να πάρει μέρος στους αγώνες, τελειοποιώντας τον σχεδιασμό ενός σκάφους.

Όταν η νέα του ενασχόληση τού γίνεται εμμονή και το σκάφος του κερδίζει το πρωτάθλημα, ο Μπεν γίνεται ένας πανίσχυρος άνθρωπος, που όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματά του. Και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεν ανεψιός του αρχηγού της μαφίας θέλει να του φάει την επιχείρηση, ο δε αδίστακτος Μάγιερ Λάνσκι (Τζέιμς Ρεμαρ) θέλει να τον κάνει υποχείριό του.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κάθριν Γουινκ, Μάθιου Μοντίν, Τζένιφερ Εσπόζιτο, Τζόρντι Μολά, Κέλαν Λουτζ.

*Open, Τρίτη 27/09 στις 23:00

«Next» (2007) σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Περιπέτεια, δράσης –  Ο Κρις Tζόνσον είναι ένας χαρισματικός ταχυδακτυλουργός. Ιδιαιτερότητά του: μπορεί να «βλέπει» κάθε στιγμή τι θα συμβεί στα επόμενα 2 λεπτά, μέσα στο μέλλον. Εκμεταλλεύεται αυτό του το ταλέντο διατηρώντας χαμηλό προφίλ για να μην γίνει στόχος. Η τακτοποιημένη και ρουτινιάρικη ζωή του, όμως, αλλάζει όταν γνωρίζει την όμορφη Λιζ. Την ερωτεύεται και ανακαλύπτει πως, ειδικά για εκείνη, μπορεί να βλέπει όλο το μέλλον της, αλλά και να το αλλάζει, παρεμβαίνοντας ανά πάσα στιγμή στο παρόν της. Ενώ συμβαίνουν αυτά, τρομοκράτες ετοιμάζονται να ρίξουν πυρηνικά στο Λος Άντζελες. Μια πράκτορας του FBI που ανακαλύπτει το ταλέντο του Κρις, ζητάει τη βοήθειά του για να τους εντοπίσει. Και καθώς εντέλει πείθεται και οι τρομοκράτες τον βρίσκουν διαρκώς ανάμεσα στα πόδια τους, απαγάγουν την Λιζ για να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζούλιαν Μουρ, Τζέσικα Μπίελ.

*Skai, Τρίτη 27/09 στις 23:30

«Συμβόλαιο Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Περιπέτεια – Ο Στίβεν Λούκας, ένας μοναχικός επί πληρωμή δολοφόνος, προσλαμβάνεται να δολοφονήσει μια νεαρή γυναίκα, την Έλα, η οποία αγνοεί ότι οι βρώμικες δουλειές της οικογένειας της, έχουν ήδη κοστίσει τις ζωές τους. Όμως, ο Λούκας δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη και οι δύο τους γίνονται σύμμαχοι δραπετεύοντας στην Ευρώπη, κυνηγημένοι από αυτούς, που δολοφόνησαν την οικογένεια της Έλα.

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Οντέγια Ρας, Άλεν Λιτς, Μάρτιν Κόμπστον, Τίνα Μάσκελ.

*Star, Τρίτη 27/09 στις 00:30

«Venom» (2018) σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλέισερ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Ο ρεπόρτερ Έντι Μπροκ (Τομ Χάρντι) προσπαθεί πεισματικά να καταστρέψει τον διαβόητο ιδρυτή του Life Foundation, τον ιδιοφυή Κάρλτον Ντρέικ (Ριζ Αμέντ), και αυτή η εμμονή επηρεάζει αρνητικά την καριέρα και τη σχέση του με τη σύντροφο του Αν Γουέινγκ (Μισέλ Γουίλιαμς).

Καθώς ερευνά ένα από τα πειράματα του Ντρέικ, ο εξωγήινος συμβιωτής Venom εισχωρεί στο σώμα του Έντι, και έτσι ξαφνικά αποκτά υπερδυνάμεις, καθώς και την ευκαιρία να κάνει ό,τι θέλει.

Διεστραμμένος, σκοτεινός, απρόβλεπτος και οργισμένος, ο Venom αφήνει τον Έντι να παλεύει με τις ανεξέλεγκτες ικανότητες του, τις οποίες, ομολογουμένως, βρίσκει συναρπαστικές.

Όσο ο Έντι και ο Venom έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έρχονται πιο κοντά. Πού αρχίζει ο ένας και πού τελειώνει ο άλλος;

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Ριζ Αμέντ, Γούντι Χάρελσον, Ρέιντ Σκοτ.

*Mega, Τρίτη 27/09 στις 01:10

«Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι» (2015) σκηνοθεσία Μαρκ Νεβέλντιν

Τρόμου – Η απόλυτη μάχη του καλού και του κακού επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.
Η Αντζελα Χολμς (Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ) είναι μια συνηθισμένη 27χρονη κοπέλα, όμως την ημέρα που γιορτάζει τα γενέθλιά της, εμφανίζει τα συμπτώματα κατάληψης από κάποιο δαίμονα.

Η παρουσία της αρχίζει να έχει μια σκοτεινή επίδραση σε όποιον βρίσκεται κοντά της, προκαλώντας σοβαρά ατυχήματα ακόμη και θάνατο.
Η συμπεριφορά της αρχίζει να παραξενεύει όταν κόβει κατά λάθος το χέρι της και ο πατέρας της και ο φίλος της, τη συνοδεύουν στο νοσοκομείο.

Κατά την εξέταση της υποψιάζονται πως είναι δαιμονισμένη, αλλά όταν το Βατικανό καλεστεί για να εξορκίσει τον δαίμονα, αποδεικνύεται πως πρόκειται για μια αρχαία σατανική δύναμη, πιο ισχυρή από οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί. Ο Πάτερ Λοζάνο (Μάικλ Πένα)είναι ο ιερέας που καλείται να εξαπολύσει πόλεμο, όχι μόνο για την ψυχή της Αντζελα, αλλά και για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ολίβια Ντάντλεϊ, Τζον Πάτρικ Αμεντόρι, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Μάικλ Πένια, Πίτερ Άντερσον, Ντζιμόν Χουνσού, Καθλίν Ρόμπερτσον.

*Star, Τρίτη 27/09 στις 01:15

«Γκούνις: Το Κυνήγι της Μεγάλης Περιπέτειας» (1985) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Κομεντί Περιπέτεια – Δύο αδέλφια, ο Μίκι και ο Μπραντ, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους όταν μία κατασκευαστική εταιρία αποφασίζει να αγοράσει την περιοχή και να την αξιοποιήσει προς όφελός της.

Τα δύο παιδιά μαζί με τους φίλους τους, τον μανιώδη φαγά Τσανκ και τον πολυλογά Μάουθ, αποφασίζουν να βρουν τον κρυμμένο θησαυρό ενός πειρατή και να μπορέσουν να αγοράσουν αυτοί την περιοχή…

Παίζουν: Σον Όστιν, Τζος Μπρόλιν, Κόρεϊ Φέλντμαν

*Star, Τρίτη 27/09 στις 02:30