Πυροβόλησε εξ επαφής στρατολόγο στη Ρωσία για να μην πάει στον πόλεμο – [video]

«Κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο» φέρεται να φώναξε, αφού είχε πυροβολήσει τον στρατολόγο.

Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης για μερική επιστράτευση έχει φέρει πολλές αντιδράσεις στη χώρα. Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω Twitter αποδεικνύει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι πολλοί Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να μην υπακούσουν – σε τέτοιο σημείο ώστε να φτάνουν και στο να σκοτώσουν.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter ο Άντον Γκερασένκο καταγράφεται η στιγμή που ένας 25χρονος πυροβολεί εξ επαφής έναν στρατολόγο σε στρατολογικό γραφείο της επαρχίας Ιρκούτσκ.

Σύμφωνα με το ίδιο βίντεο, και όπως μεταδίδει το Reuters, ο άνδρας που πυροβόλησε λέει ότι είναι ο 25χρονος Ρουσλάν Ζινίν.

Κατά τον σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι ο Ζινίν αφού πυροβόλησε τον στρατολόγο στη συνέχεια είπε «κανείς δεν θα πάει στον πόλεμο, θα πάμε όλοι σπίτι μας». Κατά τον Γκερασένκο ο στρατολόγος Αλεξάντερ Γελίσεφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έγραψε στο Telegram ότι ο στρατολόγος δέχθηκε έναν πυροβολισμό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Κόμπζεφ δεσμεύτηκε, επίσης, ότι ο 25χρονος δράστης «ασφαλώς και θα τιμωρηθεί» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε το video: