10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Το Κοροϊδάκι της Πριγκηπέσσας» (1971) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Τέσσερα αδέλφια – ο Σταύρος, ο Λευτέρης, ο Χρόνης και η Μαρία – είναι τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας. Ο Χρόνης είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα, την Ντόρα όπως της αρέσει να τη φωνάζουν, μια ψηλομύτα, που νομίζει ότι αδικήθηκε επειδή παντρεύτηκε τον Χρόνη. Ο Λευτέρης είναι ποδοσφαιριστής και αρραβωνιασμένος με την Ελένη – ή Έλεν, η οποία προσπαθεί να γίνει σταρ του κινηματογράφου.

Ο Σταύρος είναι ερωτευμένος με την αριστοκράτισσα Μαίρη – ή πριγκηπέσσα, όπως την αποκαλούν στη γειτονιά, επειδή είναι από πλούσια αλλά ξεπεσμένη οικογένεια, που ζει και συμπεριφέρεται σαν τους προγόνους της, περιφρονώντας τους ανθρώπους της γειτονιάς της. Η Μαίρη, τέλος, ζει με την αδελφή της, τη Νόρα, και είναι ερωτευμένη με τον Χρήστο, που είναι υπάλληλος με τρίκυκλο σε πρατήριο υγραερίου.

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Σταύρος Παραβάς, Μπέτυ Αρβανίτη, Ελένη Προκοπίου, Νόρα Βαλσάμη, Χρήστος Νομικός.

*Alpha, Παρασκευή 30/09, στις 21:00

«Η Κυρία του Κυρίου» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Η Εύα είναι η πιστή και υπάκουη σύζυγος του Μηνά, ενός ευσυνείδητου και έντιμου υπαλλήλου, υπεύθυνου για τις προμήθειες της ανώνυμης εταιρίας Πυρσός, τις οποίες κάνει με γνώμονα τον πιο συμφέροντα γι΄ αυτήν τρόπο. Η Εύα ασπάζεται τις αρχές του άνδρα της, αλλά ζηλεύει και μερικές άλλες κυρίες με γούνες και διαμαντικά. Κάποια μέρα την πλησιάζει ο επιθεωρητής Κοσμάς Σταματίου, προϊστάμενος του άντρα της και την πείθει, με το αζημίωτο φυσικά, να υποδείξει στον Μηνά έναν προμηθευτή. Στο κόλπο μπαίνει και ο Θεοφάνης, διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας και πίσω από την πλάτη του Μηνά, όλοι παίρνουν τις μίζες τους.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος , Γκέλυ Μαυροπούλου, Χρήστος Τσαγανέας, Καίτη Πάνου, Μπέτυ Μοσχονά, Περικλής Χριστοφορίδης, Βασίλης Ανδρονίδης, Πόπη Λάζου.

*Ant1, Παρασκευή 30/09, στις 21:00

«Η Ερωμένη του Γάλλου Λοχαγού» (1981) σκηνοθεσία Κάρελ Ράιζ

Δραματική Ρομαντική – Το 1867, στη Βικτωριανή Αγγλία, ο Τσαρλς (Τζέρεμι Άιρονς), ελκύεται από μια περιθωριοποιημένη, από την κοινωνία της μικρής πόλης του Λάιμ, γυναίκα, τη Σάρα Γούντραφ (Μέριλ Στριπ).

Η γυναίκα αυτή παρουσιάζει ψυχολογική αστάθεια από τη στιγμή που την εγκατέλειψε ο εραστής της, ένας Γάλλος λοχαγός.

Ο Τσαρλς καταστρέφει τον αρραβώνα του με μια πλούσια κληρονόμο την Ερνεστίνα (Λίντσεϊ Μπάξτερ) και στιγματίζεται και ο ίδιος από την κοινωνία του Λάιμ για να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα να ξεφύγει από τη μοίρα της.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Τζέρεμι Άιρονς, Ντέιβιντ Γουόρνερ, Χίλτον Μακραϊ, Έμιλι Μόργκαν, Σάρλοτ Μίτσελ, Πήτερ Βογκαν, Λιζ Σμιθ, Κάθριν Βιλμερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 30/09, στις 22:00

«Εκεί που Πέφτει η Βροχή» (2020) σκηνοθεσία Ματζίντ Μπάρζεγκαρ

Δραματική – Η Σάρα εργάζεται σαν νοσοκόμα, κουβαλώντας ένα σκοτεινό μυστικό.  Καθοδηγούμενη από τη συμπόνοια της, στο νοσοκομείο που εργάζεται -ένα από τα μεγαλύτερα της Τεχεράνης- αναλαμβάνει τους ασθενείς που δεν έχουν καμία ελπίδα ανάρρωσης .

Μέχρι τη στιγμή που μία οικογένεια την επιλέγει για να φροντίζει τον άρρωστο πατέρα τους, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ζωής του, στην βίλα του κοντά στη θάλασσα.

Ξαφνικά διαπιστώνει ότι αρχίζει να αμφισβητεί τι πραγματικά σημαίνει να ζεις.

Παίζουν: Ναζανίν Αχμαντί, Αλιρεζά Σανιφάρ, Μαζντάκ Μιραμπεντίνι, Άρσια Νικμπίν, Κάβε Χάντι Μόγκανταμ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 30/09, στις 23:00

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτειαΟ Μαξ Σμαρτ (Στιβ Καρελ) είναι ένας άσημος αναλυτής στη υπηρεσία κατασκοπίας Αμερικής, αλλά πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά και να γίνει μάχιμος κατάσκοπος.

Όταν οι ταυτότητες των πρακτόρων υποκλέπτονται από μία επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας, η μόνη επιλογή είναι να προαχθεί ο Μαξ και να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα, δουλεύοντας δίπλα σε μάχιμους πράκτορες.

Αποστολή του είναι να ανατρέψει την εγκληματική οργάνωσης «ΧΑΟΣ» που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σταματώντας τον αρχηγό της, Ζιγκφριντ (Τέρενς Σταμπ).

Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη, θανάσιμη Πράκτορας 99 ( Αν Χαθαγουέϊ), αλλά και ο εντυπωσιακός, δυναμικός Πράκτορας 23 (Ντουέιν Τζόνσον).

Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις…

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντιουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν.

*Alpha, Παρασκευή 30/09, στις 23:15

«Bohemian Rhapsody» (2018) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Παρασκευή 30/09, στις 23:45

«American Made» (2017) σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Η ταινία, μια εξωφρενική περιπέτεια παρανομίας και διαπλοκής, αφηγείται την αληθινή, όσο και απίστευτη, περιπετειώδη ζωή του Μπάρι Σιλ, ενός πιλότου που, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές του ‘80, δούλευε ταυτόχρονα για τη CIA (ως πληροφοριοδότης) και τον Πάμπλο Εσκομπάρ (μεταφέροντας, λαθραία, ναρκωτικά), κερδίζοντας, ο ίδιος, απίστευτα χρήματα – τόσο χρήμα που δεν ήξερε που να το κρύψει!.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντόναλ Γκλίζον, Σάρα Ράιτ.

*Ant1, Παρασκευή 30/09, στις 00:15

«Θανάσιμη Εμμονή» (2018) σκηνοθεσία Ντάγκ Κάμπελ

Τρόμου – Μετά από μια ερωτική απογοήτευση η φωτογράφος μόδας Τζένιφερ Χίγκινς ταξιδεύει στο Λος Άντζελες όπου ξεκινά να διδάσκει φωτογραφία σε παιδιά Λυκείου. Εκεί ανακαλύπτει έναν μαθητή, τον Ντέιβιντ, και τον μετατρέπει σε μοντέλο. Ταυτόχρονα αποκτά μια αρρωστημένη εμμονή μαζί του, που θα την μετατρέψει σε δολοφόνο…ενώ θα φτάσει στο σημείο να θελήσει να καταστρέψει το όμορφο δημιούργημα της.

Παίζουν: Λίνσεϊ Γκόντφρεϊ, Τζόσουα Χόφμαν, Έλεν Μισέλ, Έλεν Μισέλ Μόνοχαν.

*Mega, Παρασκευή 30/09, στις 01:10

«Τέλος Χρόνου» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Μίλλερ

Αστυνομική Δράσης – Ένας αποτυχημένος αστυνομικός, ο Φρανκ, αγωνίζεται κόντρα στον χρόνο προκειμένου να βρει στοιχεία για την απαγωγή μιας 11χρονης. Στο πλευρό του θα βρεθεί μια νεαρή δημοσιογράφος που αναμεταδίδει ζωντανά την κάθε τους κίνηση στο διαδικτυακό της κανάλι. Έτσι, ο Φρανκ θα πρέπει όχι μόνο να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο, αλλά και τον εξοργισμένο αδερφό του νεκρού απαγωγέα ο οποίος ζητάει εκδίκηση για τον χαμό του αδερφού του από τα χέρια του ίδιου σε μια τυχαία συμπλοκή.

Παίζουν: Άαρον Έκχαρτ, Κόρτνεϊ Ίτον, Μπεν ΜακΚένζι, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Τζέσικα Λου, Ντίνα Μέιερ.

*Alpha, Παρασκευή 30/09, στις 01:45

«Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι» (2013) σκηνοθεσία Τζον Λούσενχοπ

Τρόμου – Η Χέδερ Μίλερ (Αλεξάντερ Νταντάριο) μεγάλη και ώριμη πια, δουλεύει στο κρεοπωλείο ενός σούπερ μάρκετ μιας μικρής πόλης και οργανώνει ένα ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη, για τη γιορτή του Halloween, μαζί με την καλύτερή της φίλη, τη Νίκι (Τάνια Ρέιμοντ) και την παρέα τους.

Η Χέδερ πίστευε πως όλοι οι παππούδες της έχουν πεθάνει μέχρι που κληρονομεί μια μεγάλη έπαυλη από τη βιολογική της γιαγιά, στο Τέξας και σύντομα ανακαλύπτει ότι είναι υιοθετημένη. Η Χέδερ μαζί με το αγόρι της και την παρέα τους ξεκινάνε το ταξίδι τους στη Νέα Ορλεάνη με μια μικρή στάση στο Τέξας, με σκοπό να δουν το σπίτι που κληρονόμησε η Χέδερ.

Στη διαδρομή συναντούν τον Ντάριλ, έναν γοητευτικό λαθρεπιβάτη με προφορά από το Νότο. Η παρέα αποφασίζει να τον εξυπηρετήσει και να τον μεταφέρει στο Τέξας. Όταν φτάνουν στο σπίτι αποφασίζουν να αναβάλουν για λίγο το ταξίδι τους και οδεύουν προς την πόλη για εφόδια, αφήνοντας τον Ντάριλ πίσω να καθαρίσει.

Έχοντας μείνει ολομόναχος στο σπίτι, ο νεαρός “αποκαλύπτεται” και αρχίζει να ψάχνει μέσα στο σπίτι για να βρει αντικείμενα αξίας. Σύντομα, ανακαλύπτει μια οχυρωμένη πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο. Μόλις μπει, βρίσκει μπροστά του ένα κελάρι με κρασιά, το οποίο έχει άλλη μια μυστηριώδη σιδερένια πόρτα χωρίς πόμολα.

Ο Ντάριλ θα το πληρώσει ακριβά για αυτή την παράβαση…

Παίζουν: Αλεξάντρα Νταντάριο, Τάνια Ρέιμοντ, Τομ Μπάρι, Σκοτ Ίστγουντ, Μπιλ Μόσλεϊ, Σον Σίπος, Ρίτσαρντ Ρίλε.

*Open, Παρασκευή 30/09, στις 02:30