12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Απαραίτητη η Γονική Συμφορά» (2012) σκηνοθεσία Άντι Φικμαν

Κωμωδία – Ο Άρτι και η Νταϊάν θέλοντας να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα 3 ζωηρά εγγόνια τους, αναλαμβάνουν να τα φροντίσουν για όσο οι γονείς τους θα λείπουν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι. Σύντομα, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμα με τους δικούς τους παλιομοδίτικους τρόπους και θέλοντας να αποδείξουν στα παιδιά τους και γονείς των εγγονιών τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν, μπλέκουν σε καταστάσεις για γέλια και για κλάματα.

Παίζουν: Μπίλι Κρίσταλ, Μπέττι Μίντλερ, Μαρίζα Τομέι, Τομ Έβερετ Σκοτ, Μπέιλι Μάντισον, Τζόσουα Ρας.

*Open, Πέμπτη 29/09, στις 21:00

«Η Λίζα και η Άλλη» (1961) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Κωμωδία – O ιδιοκτήτης ενός παλαιοπωλείου βρίσκει ένα πρωί στο μαγαζί του μια άστεγη κοπέλα, τη Λίζα, να κοιμάται.

Νομίζοντας ότι η Λίζα είναι κλέφτρα, τη στέλνει στο αυτόφωρο. Εκεί, ένας περαστικός δικηγόρος συμπαθεί την Λίζα και αφού την αθωώνει, την παίρνει να μείνει σπίτι του. Παράλληλα, η Μίτση, κόρη του βιομηχάνου Μικέ Γαβριήλογλου, το σκάει από το σπίτι της για να αναγκάσει τον πατέρα της να δεχθεί το γάμο της με έναν νεαρό.

Ο πατέρας της δίνει αμοιβή σε όποιον την βρει, και μόλις ο δικηγόρος διαπιστώνει την εκπληκτική ομοιότητα της Λίζας με την Μίτση, την οδηγεί στον Γαβριήλογλου και ο τελευταίος αποφασίζει να τη χρησιμοποιήσει ως δόλωμα για να βρει την κόρη του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιώργος Πάντζας, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Γιώργος Λευτεριώτης, Τζόλυ Γαρμπή, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιάννης Μαλούχος, Βασίλης Μαλούχος, Γιάννης Βογιατζής, Βασίλης Μαυρομάτης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Μαργαρίτα Αθανασίου, Λάμπρος Κοτσίρης, Κάτια Αθανασίου, Ορφέας Ζάχος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κωνσταντίνου.

*Skai, Πέμπτη 29/09, στις 21:00

«Hunter Killer» (2018) σκηνοθεσία Ντόνοβαν Μαρς

Περιπέτεια – Ένα Αμερικάνικο κατασκοπικό υποβρύχιο ακολουθεί κατά πόδας ένα Ρωσικό, στα παγωμένα νερά της Αρκτικής μέχρι που και τα δύο χάνονται μυστηριωδώς από τα σόναρ.
Ο ναύαρχος Φισκ (Κόμον) της Αμερικάνικης Ναυτικής Βάσης αποφασίζει να στείλει το υποβρύχιο Άρκανσο για να ερευνήσει, δίνοντας το πηδάλιο του στον νεοφώτιστο Τζο Γκλας (Τζέραρντ Μπάτλερ).

Οι πρώτες έρευνες βρίσκουν και τα δύο υποβρύχια βυθισμένα και η κατάσταση γίνεται γρήγορα πολύ επικίνδυνη, καθώς ανακαλύπτει ότι τα νήματα κινεί ο παρανοϊκός Ρώσος Υπουργός Αμυνας που σχεδιάζει στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η μόνη ελπίδα του Γκλας για να εμποδίσει έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι να διασώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο με τη βοήθεια από ξηράς μιας ομάδας κομάντο.

Ο,τι θα ακολουθήσει είναι κάτι περισσότερο από ένας αγώνας επιβίωσης.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκάρι Ολντμαν, Κόμον, Λίντα Καρνετλίνι, Άνταμ Τζέιμς, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Star, Πέμπτη 29/09, στις 21:00

«Βόμβα» (2019) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Δραματική – Tο σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο Fox και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκο Ρόμπι, Τζον Λίθγκοου, Μάλκομ Μακ Ντάουελ, Άλισον Τζάνεϊ, Κέιτ Μακ Κίνιν, Κόνι Μπρίτον.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 29/09, στις 22:00

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Πέμπτη 29/09, στις 23:15

«Ματζουράνα» (2013) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα 

Δραματική Ελληνική Ταινία – «Μπορείς και καλύτερα» λέει συνέχεια η Μαίρη στην κόρη της, την Άννα, με σκοπό να τη βοηθήσει να αξιοποιήσει τα ταλέντα της και να αποκτήσει εφόδια. Η 11χρονη Άννα, ένα πραγματικά χαρισματικό παιδί, καταφέρνει να είναι πρώτη σε όλα. Φέτος το καλοκαίρι, η Άννα συμμετέχει και σε μια εκπομπή μαγειρικής όπου έχει ήδη φτάσει στον ημιτελικό κι όλοι περιμένουν ότι θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο.

Η μαμά της χαίρεται και καμαρώνει γι’ αυτήν. Εντελώς απρόοπτα, όμως, η Άννα αρχίζει να συμπεριφέρεται περίεργα και να παθαίνει διάφορα ατυχήματα που οδηγούν στον αποκλεισμό της από την εκπομπή.

Τι συμβαίνει; για ποιο λόγο η Άννα, ξαφνικά, δημιουργεί προβλήματα;

Παίζουν:  Ναταλία Δραγούμη, Γιούλικα Σκαφιδά, Σήφης Πολυζωίδης, Τρύφων Καρατζάς, Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου, Χριστίνα Μητροπούλου, η μικρή Μαρία Ρισκάκη, Κόκι (το σκυλάκι).

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 29/09, στις 23:30

«Οργισμένος εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Άιζακ Φλόρεντιν

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Βαλέρα είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος, αφοσιωμένος περισσότερο στην καριέρα παρά στην οικογένειά του.

Όλα ανατρέπονται όταν η γυναίκα και το παιδί του δολοφονούνται με φρικτό τρόπο. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του νόμου, συντετριμμένος από τον χαμό των αγαπημένων του, μεταμορφώνεται στον πιο σκληρό εκδικητή και παίρνει όρκο σιωπής μέχρι να ανακαλύψει ποιος και γιατί αφαίρεσε τη ζωή τους και να πάρει εκδίκηση…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Καρλ Ούρπαν, Παζ Βέγκα, Κριστίνα Σεραφίνι.

*Star, Πέμπτη 29/09, στις 23:30

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν:  Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Πέμπτη 29/09, στις 23:40

«Βασικό Ένστικτο» (1992) σκηνοθεσία Πολ Βερχόβεν

Δράσης Μυστηρίου – Το neo-noir αριστούργημα του Βερχόφεν επικεντρώνεται στην έρευνα του ντετέκτιβ Νικ Κάραν (Μάικλ Ντάγκαλς) για τη δολοφονία του ροκ σταρ Τζόνι Μποζ, ο οποίος δολοφονήθηκε με παγοθραύστης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Η βασική ύποπτος είναι η είναι η ιδιοφυής, διάσημη συγγραφέας Κάθριν Τραμελ (Σάρον Στόουν), με σπουδές Λογοτεχνίας και Ψυχολογίας, η οποία στο τελευταίο της βιβλίο περιέγραφε τη δολοφονία ενός ροκ σταρ με τον ίδιο τρόπο που δολοφονήθηκε ο Μποζ.

Ο Μικ είναι αποφασισμένος να αποδείξει την ενοχή της Κάθριν, ενώ παράλληλα νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη προς αυτήν. Η μοιραία ερωτική σχέση τους ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί, ενώ τα στοιχεία από το παρελθόν της Κάθριν περιπλέκουν περισσότερο την έρευνα.
Κι ενώ το παιχνίδι συνεχίζεται, ένας καινούργιος φόνος έρχεται να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Σάρον Στόουν, Τζιν Τριπλχορν, Τζορτζ Ντζούντζα, Λειλάνι Σαρέλ, Γουέιν Νάιτ.

*Ant1, Πέμπτη 29/09, στις 01:00

«Escape Room» (2019) σε σκηνοθεσία  Άνταμ Ρόμπιτελ

Θρίλερ –  Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, δέχονται την πρόκληση να μπουν σε ένα δωμάτιο διαφυγής κι αν καταφέρουν να ξεφύγουν να κερδίσουν ένα εκατομμύριο δολάρια. Έχουν στη διάθεση τους μόλις μία ώρα και σύντομα θα ανακαλύψουν ότι αν δεν καταφέρουν να αποφύγουν τις θανάσιμες παγίδες και τους περίπλοκους γρίφους, κινδυνεύουν να μείνουν μέσα για πάντα. Για να επιβιώσουν θα χρειαστεί να συνεργαστούν μεταξύ τους και να βάλουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα…θα τα καταφέρουν να βγουν ζωντανοί;

Παίζουν: Τάιλερ Λαμπίν, Ντέμπορα Αν Γολ, Τέιλορ Ράσελ, Νικ Ντοντάνι, Λόγκαν Μίλερ, Τζέι Έλις, Τζέσικα Σάτον.

*Mega, Πέμπτη 29/09, στις 01:10

«Νυκτόβια Πλάσματα» (2016) σκηνοθεσία Τομ Φορντ

Ερωτικό θρίλερ – Η Σούζαν, μια επιτυχημένη και πλούσια ιδιοκτήτρια γκαλερί, αισθάνεται να απειλείται όταν λαμβάνει το προσχέδιο ενός βιβλίου, που έχει γράψει ο πρώην σύζυγός της, Έντουαρντ. Η ιστορία αφηγείται ένα στυγερό έγκλημα και η Σούζαν, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσής του, αρχίζει να πιστεύει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πράξη εκδίκησης.

Παίζουν: Έιμι Άνταμς, Τζέικ Τζίλενχαλ, Μάικλ Σάνον, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Ίσλα Φίσερ.

*Star, Πέμπτη 29/09, στις 01:30

«Τα Πουλιά» (1963) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Μέλανι Ντάνιελς, μία γοητευτική κυρία της καλής κοινωνίας συναντά σε ένα pet shop του Σαν Φραντσίσκο, τον Μίτς Μπρένερ. Μετά τη φάρσα που της σκαρώνει, εκείνη αποφασίζει να τον ακολουθήσει. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία αν και έρχεται σε αντίθεση με την αυταρχική μητέρα του Μιτς.

Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα μεταξύ μητέρας και γιου φαίνεται ανυπέρβλητο, αλλά το χειρότερο είναι οι ανεξήγητες επιθέσεις που δέχονται οι κάτοικοι από τα πουλιά της περιοχής.

Ολόκληρα σμήνη πουλιών επιτίθονται στους ανθρώπους και το μόνο που έχει πλέον σημασία είναι η επιβίωση…

Παίζουν: Ροντ Τέιλορ, Τίπι Χέντρεν, Τζέσικα Τάντι, Σουζάν Πλεσέτ, Βερόνικα Κατράιτ, Έθελ Γκρίφις, Τσαρλς Μαγκρό.

*Alpha, Πέμπτη 29/09, στις 01:40