11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταξιδέψτε για ένα ακόμα βράδυ στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και απολαύστε αγαπημένες ταινίες στη μικρή οθόνη

«Ο Γάμος Είναι της Μόδας» (2002) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Κωμωδία Ρομαντική – Η Ρις Γουίδερσπουν είναι η Μέλανι Καρμάικλ, μια νεαρή, φιλόδοξη και ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας, η οποία αρχίζει να γίνεται γνωστή στον κύκλο μόδας της Νέας Υόρκης.

Η προσωπική της ζωή είναι στην καλύτερη φάση της αφού μόλις δέχτηκε πρόταση γάμου από την πλέον περιζήτητο εργένη της Νέα Υόρκης, τον γιό (Πάτρικ Ντέμπσι) της Δημάρχου (Κάντις Μπεργκεν).

Για να τον παντρευτεί όμως πρέπει πρώτα να πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα (Τζος Λούκας), που ήταν και η νεανική της αγάπη, όταν ζούσε στην Αλαμπάμα.

Όμως κανένας στη Νέα Υόρκη δεν ξέρει το παρελθόν της αυτό και εκείνη αναχωρεί για την Αλαμπάμα για να λύσει τις εκκρεμότητες. Ο σύζυγός της αρνείται να της δώσει διαζύγιο και ξαφνικά έχει δύο γοητευτικούς άνδρες να διεκδικούν την καρδιά της.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Κάντις Μπέργκεν, Τζος Λούκας, Πάτρικ Ντέμπσι, Φρεντ Γουάρντ.

*Open, Σάββατο 01/10, στις 21:00

«Το Μαγικό Χαλί» (2018) σκηνοθεσία Καρστεν Κιρλιχ 

Κινούμενα Σχέδια – Ένα χωριατόπαιδο, η πιστή του γίδα, ένας άπληστος για εξουσία σουλτάνος, δύο πεινασμένοι αλιγάτορες, ένας αδίστακτος κακοποιός, ένα κορίτσι της πόλης, ένας αφηρημένος πωλητής χαλιών – και φυσικά, ένα ιπτάμενο χαλί – έχουν το ρόλο τους στις περιπέτειες του Χότζα.

Είναι οι Χίλιες και Μία Νύχτες στη ζωή ενός χωρικού, ο οποίος κόντρα στις πιθανότητες, καταφέρνει να ταξιδέψει στον κόσμο, να νικήσει τους εχθρούς του, να ξεπεράσει τον φόβο του και τελικά να επιστρέψει στο σπίτι με ένα απροσδόκητο δώρο.

*Star, Σάββατο 01/10, στις 21:00

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Σάββατο 01/10, στις 22:40

«Σεζάρ και Ροζαλί» (1972) σκηνοθεσία Κλοντ Σοτέ

Δραματική Ρομαντική – Η ταινία του Κλοντ Σοτέ μιλά για τον έρωτα, τη φιλία, την ελευθερία και τις επιλογές που καθορίζουν τη ζωή μας. Πως ένα ερωτικό τρίγωνο γίνεται η αιτία για να γεννηθεί μία αληθινή φιλία.

Η Ροζαλί (Ρόμι Σνάιντερ) είναι νέα, όμορφη και ζει ευτυχισμένη δίπλα στον πλούσιο και γοητευτικό σύζυγό της Σεζάρ (Υβ Μοντάν). Ο Σεζάρ κερδίζει πολλά λεφτά διαλύοντας αυτοκίνητα, βαγόνια, πλοία. Του αρέσει το πόκερ και η Ροζαλί.

Το μόνο ελάττωμα του Σεζάρ είναι ότι είναι υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του. Ακόμη και όταν τη γαλήνια ζωή τους έρχεται να ταράξει ο Νταβίντ (Σάμι Φρέι).
Ο Νταβίντ είναι νέος, ωραίος και ο νεανικός έρωτας της Ροζαλί. Η κεφάτη ζωντάνια του Νταβίντ ανανεώνει τη Ροζαλί και ικανοποιεί την ανάγκη της για ζωή. Εγκαταλείπει τον άντρα της και ακολουθεί τον παλιό της έρωτα.

Έτσι τελειώνει η ιστορία; Όχι, η ιστορία μόλις άρχισε.
Ο Σεζάρ αν και ταπεινωμένος, την ακολουθεί και της ζητά να επιστρέψει. Της προτείνει μάλιστα να ζήσουν όλοι μαζί, αν και αυτό ακούγεται εντελώς παράλογο.

Όταν οι τρεις ήρωες αρχίζουν να μοιράζονται την καθημερινότητά τους, μία ειλικρινής φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στους δύο άντρες γεγονός που κάνει τη Ροζαλί να νιώθει απομονωμένη και αποξενωμένη.

Παίζουν: Ιβ Μοντάν, Ρόμι Σνάιντερ, Σάμι Φρέι, Μπερνάρ Λε Κοκ, Έβα Μαρία Μινίκ, Ιζαμπέλ Χουπέρ, Γκιζέλα Χααν.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 01/10, στις 23:00

«Το Φιλί της… Ζωής» (2007) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Τι δουλειά έχει ο Πασχάλης στη Σίφνο, ενώ η Ανθούλα τον περιμένει για το γάμο τους στη Μήλο;

Ο Πασχάλης (Λαέρτης Μαλκότσης) είναι ένας 30χρονος γεωπόνος έτοιμος να παντρευτεί την αγαπημένη του Ανθούλα, όταν κατά λάθος επιβιβάζεται στο πλοίο για τη Σίφνο. Στο πλοίο γνωρίζει τη Ζωή (Κατερίνα Παπουτσάκη) μια όμορφη και μυστηριώδη φωτογράφο που επισκέπτεται το νησί για τους δικούς της αδιευκρίνιστους λόγους.

Οι ατυχίες του Πασχάλη συνεχίζονται καθώς μια απεργία τον καθηλώνει στη Σίφνο με κίνδυνο να καταστραφεί ο επικείμενος γάμος του. Τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο όταν ο Πασχάλης και η Ζωή γνωρίζουν ένα ζευγάρι, τη Σοφία και τον Ανέστη (Ζέτα Δούκα & Θέμος Αναστασιάδης) που φαίνεται πρόθυμο να τον βοηθήσει. Μερικές ακόμα ατυχίες, ένας απρόσμενος έρωτας και ένα μυστήριο που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά θα περιπλέξουν τα πράγματα.

Παίζουν: Κατερίνα Παπουτσάκη, Λαέρτης Μαλκότσης, Ζέτα Δούκα, Θέμος Αναστασιάδης, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Παρθένα Χοροζίδου

*Mega, Σάββατο 01/10, στις 23:10

«Επικίνδυνες Κυρίες» (2019) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Δραματική Κομεντί – Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ.

Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo.

*Open, Σάββατο 01/10, στις 23:30

«Σε Απόγνωση» (2018) σε σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ

Δράσης Τρόμου – Η Σον Ράσελ είναι μια γυναίκα που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να σώσει τα δυο της παιδιά που κρατούνται όμηροι σε ένα αδιαπέραστα οχυρωμένο σπίτι. Καμία παγίδα, κανένα κόλπο και ειδικά κανένας άνθρωπος από μέσα δεν μπορούν να εμποδίσουν μια μητέρα σε αποστολή όταν αυτή βρίσκεται σε απόγνωση.

Παίζουν: Γκάμπριελ Γιούνιον, Μπίλι Μπερκ, Ρίτσαρντ Καμπράλ.

*Ant1, Σάββατο 01/10, στις 01:00

«Scream – Κραυγή Αγωνίας» (1996) σκηνοθεσία Γουες Κρέιβεν

Μυστηρίου Τρόμου – Η ταινία αφηγείται την ιστορία της πόλης Γούντσμπορο της Καλιφόρνια, που τρομοκρατείται από έναν μασκοφόρο μανιακό δολοφόνο
Η μέθοδος που απολαμβάνει, είναι να τηλεφωνεί στα θύματά του και να τους κάνει ερωτήσεις που αφορούν τις ταινίες τρόμου. Ο βασικός στόχος του δολοφόνου είναι η Σίντνεϊ Πρέσκοτ, μία έφηβη κοπέλα, της οποίας η μητέρα, Μορίν Πρέσκοτ, δολοφονήθηκε ένα χρόνο πριν.

Η ίδια η Σίντεϊ γίνεται ο στόχος του κατά συρροήν δολοφόνου με τη μάσκα, ενώ μια δημοσιογράφος είναι αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο πίσω από την ταυτότητα του δολοφόνου.

Παίζουν: Ντρου Μπάριμορ, Κόρτνεϊ Κοξ, Νέβι Κάμπελ, Ρόουζ Μακ Γκόουαν, Μάθιου Λίλαρντ, Σκιτ Όλριτς.

*Skai, Σάββατο 01/10, στις 01:15

«Προσωπική Εκδίκηση» (2007) σκηνοθεσία Ντον Φολτλερόι

Αστυνομική, Δράσης, Τρόμου – Όταν ο αφοσιωμένος στο καθήκον αστυνομικός καταλήγει δολοφονημένος το τμήμα του, καταχωρεί το γεγονός ως ατύχημα..

Ο πατέρας του, όμως ο Σάιμον Μπάλιστερ(Στίβεν Σηγκάλ) ένας άντρας με ένα μυστηριώδες και σκοτεινό παρελθόν, ξεκινά ένα κυνήγι για να βρει τον υπεύθυνο της δολοφονίας και δίνει όρκο ζωής να στείλει τον δολοφόνο του παιδιού του στη φυλακή.

Αναζητά εκδίκηση και η απόγνωση που νιώθει τον οδηγεί στις πιο κακόφημες συνοικίες, όπου κυριαρχούν αδίστακτες συμμορίες με περισσότερους άντρες, περισσότερα όπλα, μεγαλύτερη αστυνομική προστασία και το θράσος της ηλικίας τους. Η αναμέτρησή του με τον υπόκοσμο των γκέτο θα του δώσει ευκαιρία να πάρει αυτό που αναζητεί.

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Έντι Γκρίφφιν, Κερκ Βόλερ, Λίζι Καρστενς, Κάρμεν Σεράνο.

*Mega, Σάββατο 01/10, στις 01:20

«Επικίνδυνες Μαγειρικές» (2010) σκηνοθεσία Βασίλης Τσελεμέγκος

Ελληνική Ταινία Ρομαντική Δραματική – Ο Δαμοκλής (Γιώργος Χωραφάς) είναι διάσημος chef, με διεθνή σταδιοδρομία, ένας εστέτ της μαγειρικής και των λεπτών γεύσεων. Ιδιοκτήτης του πιο gourmet εστιατορίου της Αθήνας. Ο Δημήτρης ( Κων/νος Μαρκουλάκης) είναι ναυτικός και μάγειρας σε ποντοπόρα πλοία. Νέος και ορμητικός, η σχέση του με το φαγητό είναι περισσότερο καθημερινή και προσγειωμένη.

Κοινό αντικείμενο του πόθου τους… η πανέμορφη και απαιτητική Νανά (Κάτια Ζυγούλη), μοντέλο που ποζάρει στην Σχολή Καλών Τεχνών, μια γυναίκα-μυστήριο με πολλές παράλληλες “ζωές”. Αγαπάει να δοκιμάζει σε μικρές δόσεις τις πιο αισθησιακές γεύσεις.

Ένα ερωτικό τρίγωνο, που εκφράζεται μέσα από την τέχνη της μαγειρικής. Η ερωτική διάθεση κορυφώνεται με συνταγές και υλικά που διεγείρουν πρώτα τον ουρανίσκο.

Όμηροι του έρωτά τους για την Νανά, οι δύο άντρες ανταγωνίζονται σε δύο πεδία μάχης: του έρωτα και της μαγειρικής. Tο παιχνίδι όμως ορίζει η όμορφη γυναίκα, που “μοιράζει” την τράπουλα, την ανακατεύει, μέχρι που στο τέλος, με ένα τρικ… αποφασίζει να την “εξαφανίσει”.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κάτια Ζυγούλη, Θεοφανία Παπαθωμά, Μυρτώ Αλικάκη, Λυδία Φωτοπούλου, Πέτρος Λαγούτης.

*Star, Σάββατο 01/10, στις 01:45

«Η Μάχη της Επικράτησης» (2017) σκηνοθεσία Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν

Δραματική – 1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής.

Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ).

Παίζουν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ.

*Open, Σάββατο 01/10, στις 02:00