12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει 12 ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«StreetDance 2» (2012) σκηνοθεσία Μαξ Γκίβα, Ντάνια Πασκουίνι

Δραματική Ρομαντική – Ο χορευτής του streetdance, Ας, μαζί με το νέο του φίλο, Εντι, ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσουν τους καλύτερους streetdancers σε μια δυνατή ομάδα χορευτών, με στόχο να κερδίσουν τη χορευτική ομάδα «Invincible». Στην πορεία όμως ο Ας συναντά και τον έρωτα, στο πρόσωπο της πανέμορφης χορεύτριας της σάλσα, Εύα.

Παίζουν: Σοφία Μπουτέλα, Τζορτζ Σάμπσον, Φαλκ Χέντσελ, Τομ Κόντι.

*Open, Πέμπτη 06/10, στις 21:00

«Τι 30, τι 40, τι 50» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υποδύεται έναν επιχειρηματία παλαιών αρχών, τον Ζάχο Φωκιανό, ο οποίος αντιπαθεί κάθε τι νέο.

Η νεαρή γραμματέας του όμως τον έχει ερωτευτεί αλλά φοβούμενη την αντίδρασή του, διστάζει να του ομολογήσει τα συναισθήματά της.

Όταν όμως ο Ζάχος αντιληφθεί τι συμβαίνει (κι αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ), θα αλλάξει γνώμη και θα συνειδητοποιήσει ότι κι αυτός έτρεφε αισθήματα για τη νεαρή κοπέλα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ρίκα Διαλυνά, Έλια Καλλιγεράκη.

*Skai, Πέμπτη 06/10, στις 21:00

«Τι Συνέβη στη Δευτέρα» (2017) σκηνοθεσία Τόμι Βίρκολα

Δράσης Περιπέτεια – Το 2073, ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί.

Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας μία ταυτότητα: αυτήν της Κάρεν Σέτμαν.

Μεγαλωμένες και εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε και τα ονόματά τους, – Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή- κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα. Όλα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μία μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι…

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Γκλεν Κλόουζ. Γουίλεμ Νταφό, Μαρουάν Κενζάρι, Κρίστιαν Ρούμπεκ, Πολ Σβέρε Χάγκεν.

*Star, Πέμπτη 06/10, στις 21:00

«Silent» (2015) σκηνοθεσία Γιώργος Γκικαπέππας 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η Διδώ, νεαρή σοπράνο και δευτερότοκη κόρη μιας οικογένειας διανοουμένων, χάνει τη φωνή της και απομονώνεται σε ένα άδειο, οικογενειακό σπίτι.
Τα κοντινά της πρόσωπα, αμήχανα αλλά και θορυβημένα από τη συμπεριφορά της, αδυνατούν να ξεχωρίσουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι όταν τη βλέπουν, παραμορφωμένα κι αυτά από την υστερία μιας εποχής που αντιμετωπίζει σαν αρρώστια τη σιωπή της ηρωίδας.

Και ενώ η Διδώ προσπαθεί να αυτοθεραπευτεί, τα γύρω πρόσωπα που την περικυκλώνουν την αρρωσταίνουν ακόμα πιο πολύ.

Η «επαναστατική» οικογένεια κλονίζεται και ξεσπά, σαν μια μικρογραφία ενός σύγχρονου κόσμου που ενώ μιλάει ακατάπαυστα και πιο ελεύθερα από ποτέ, δεν γνωρίζουμε πια καθαρά το τι ακριβώς λέει.

Παίζουν: Κίκα Γεωργίου, Ανέζα Παπαδοπούλου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Όμηρος Πουλάκης, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Μαυρέα, Γιώργος Ζιόβας, Κώστας Μπερικόπουλος.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 06/10, στις 22:00

«The Mambo Kings» (1992) σκηνοθεσία Αρν Γκλίμτσερ

Δραματική – Κούβα, 1952. Οι αδελφοί Καστίγιο, ταλαντούχοι μουσικοί, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Αβάνα και να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ. Φτιάχνουν μια μπάντα που παίζει κουβανέζικους ρυθμούς, αλλά ο δρόμος προς την αναγνώριση θα αποδειχθεί δύσκολος.Με μια βαλίτσα γεμάτη τραγούδια, καρδιές γεμάτες από πάθος, δύο αδέλφια ήρθαν στην Αμερική αναζητώντας το όνειρο.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Αρμάν Ασάντε, Κάθι Μοριάρτι, Ντέσι Αρνάζ, Μαρούσκα Ντέτμερς.

*Open, Πέμπτη 06/10, στις 23:00

«Αύριο περνάω απέναντι» (2019) σκηνοθεσία Σεπιντεχ Φαρσί

Ελληνική ταινία Δραματική – Ένας Σύρος πρόσφυγας διασχίζει με βάρκα το Αιγαίο, για να καταλήξει στη Λέσβο, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Προσφύγων και Μεταναστών. Εκεί γνωρίζει μια Ελληνίδα αστυνομικό και δημιουργεί μαζί της μια ιδιόμορφη σχέση.
Μια σχέση που εξελίσσεται παράλληλα με την υπόλοιπη ζωή τους, αλλάζοντας την κοσμοθεωρία τους…

Παίζουν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Χάνα Ίσα Λυδία Φωτοπούλου, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Βασίλης Κουκαλάνι

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 06/10, στις 23:40

«Κούρσα θανάτου» (2008) σκηνοθεσία Πολ Άντερσον

Δράσης Φαντασίας – Στη μεταπολεμική κοινωνία ενός αόριστου μέλλοντος, σ΄ ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, οι δεσμοφύλακες έχουν βρει έναν αποτρόπαιο τρόπο να περνάνε την ώρα τους: αναγκάζουν τους κρατούμενους να παίρνουν μέρος σε αγώνες, όπου στο τέλος, μονάχα ένας μπορεί να βγει ζωντανός. Ένας πρώην κατάδικος και δεινός οδηγός σε αγώνες ταχύτητας, που θεωρεί, πως πλέον η ζωή του έχει πάρει το δρόμο της, βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για έναν φόνο, που ποτέ δε διέπραξε και καταλήγει στο ίδρυμα.

Εκεί, προκειμένου να επιβιώσει, πρέπει να συμμορφωθεί με τους αποτρόπαιους κανόνες της φυλακής και να παίξει κυριολεκτικά το παιχνίδι τους, με έπαθλο τη ζωή και κατ’ επέκταση την ελευθερία του. Από τη θέση του οδηγού πια, ενός θηριώδους αυτοκινήτου, οπλισμένου με πολυβόλα, ένας απελπισμένος άνθρωπος καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του για να στεφθεί νικητής στο πιο απάνθρωπο άθλημα του πλανήτη.

Παίζουν: Ίαν ΜακΣέιν, Τζέισον Στέιθαμ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Τζόαν Άλεν.

*Star, Πέμπτη 06/10, στις 23:40

«Ο Επιζών» (2015) σκηνοθεσία Ντίτο Μοντιέλ

Πολεμικό δράμα – Σε μια άγρια μετααποκαλυπτική Αμερική, ο Αμερικανός Πεζοναύτης Γκάμπριελ Ντράμερ ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ίχνη του αποξενωμένου γιου του Τζόναθαν και της συζύγου του Νάταλι. Μαζί με τον καλύτερο του φίλο, έναν σκληροτράχηλο πεζοναύτη με φονικά ένστικτα, θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν πληροφορίες από έναν επιζώντα ο οποίος διαθέτει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την οικογένεια του Γκάμπριελ. Καθώς επιστρέφουμε στο παρελθόν, το παζλ της ζωής του Γκάμπριελ ξετυλίγεται και ταυτόχρονα μας οδηγεί στην αρχή του πολέμου που κατέστρεψε τη χώρα.

Παίζουν: Σάια Λεμπάφ, Τζάι Κόρτνεϊ, Γκάρι Όλντμαν, Κέιτ Μάρα, Τόρι Κίτλς.

*Alpha, Πέμπτη 06/10, στις 00:15

«Υψηλή Τέχνη για… Απατεώνες» (2013) σκηνοθεσία Τζόναθαν Σομπόλ

Κωμωδία – Ο Κράντς (Κέρτ Ράσελ), ένας τριτοκλασάτος οδηγός μηχανών και επαγγελματίας κλέφτης, που έχει εγκαταλείψει τον κόσμο του εγκλήματος, συμφωνεί να επιστρέψει με ένα τελευταίο, μεγάλο κόλπο.

Συνεργάτης και πρωταίτιος για την επιστροφή του είναι ο αναξιόπιστος αδερφός του, Νίκι (Ματ Ντίλον). Τώρα ο Κράντς καλείται να συγκεντρώσει τους παλιούς του συνεργάτες στο έγκλημα για να οργανώσει την κλοπή ενός ανεκτίμητου ιστορικού βιβλίου. Το πρόβλημα είναι πως θα αργήσουν να αντιληφθούν πως ο καθένας στη συμμορία έχει τους δικούς του σκοπούς, κάτι που θα δυναμιτίσει την αποστολή τους.

Παίζουν: Κέρτ Ράσελ, Ματ Ντίλον, Τζέι Μπαρουσέλ, Τέρενς Σταμπ, Τζέισον Τζόουνς

*Mega, Πέμπτη 06/10, στις 01:10

«Σε Απόγνωση» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ

Δράσης Τρόμου – Η Σον Ράσελ είναι μια γυναίκα που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να σώσει τα δυο της παιδιά που κρατούνται όμηροι σε ένα αδιαπέραστα οχυρωμένο σπίτι. Καμία παγίδα, κανένα κόλπο και ειδικά κανένας άνθρωπος από μέσα δεν μπορούν να εμποδίσουν μια μητέρα σε αποστολή όταν αυτή βρίσκεται σε απόγνωση.

Παίζουν: Γκάμπριελ Γιούνιον, Μπίλι Μπερκ, Ρίτσαρντ Καμπράλ.

*Ant1, Πέμπτη 06/10, στις 01:30

«Ξέφρενες Νύχτες» (1997) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον 

Δραματική – Δεκαετία του 1970. Ο σκηνοθέτης πορνό ταινιών Τζακ Χόρνερ, αναζητώντας νέο ταλέντο, γνωρίζει από τύχη τον Έντι Άνταμς που εργάζεται ως υπάλληλος σε εστιατόριο.

Ο Έντι είναι νέος, ωραίος και με πλούσια χαρακτηριστικά στο επίμαχο σημείο. Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Νερκ Ντίγκλερ, ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλιά της επιτυχίας, κερδίζοντας και αντίστοιχα βραβεία κάθε χρονιά.

Ο Έντι είναι πλέον διάσημος και ζει μια ζωή γεμάτη απολαύσεις.

Η δόξα όμως έχει και το τίμημα της και ο Έντι σύντομα αρχίζει να κατρακυλά σε ένα κόσμο γεμάτο ναρκωτικά, βία και ανεξέλεγκτες καταχρήσεις. Θα τα καταφέρει να επιστρέψει στον παλιό του εαυτό πριν να είναι πολύ αργά;

Παίζουν: Μάρκ Γουόλμπεργκ, Μπαρτ Ρέινολντς, Τζούλιαν Μουρ, Τζον Σι Ράιλι, Χέδερ Γκράχαμ, Ντο Τσιντλ.

*Star, Πέμπτη 06/10, στις 02:00

«Σχισμένο Παραπέτασμα» (1966) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χιτσκοκ

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας πυρηνικός επιστήμονας προκειμένου να εξασφαλίσει έναν μαθηματικό τύπο από κάποιον καθηγητή στη Λειψία, προσποιείται ότι προδίδει τις ΗΠΑ και καταφεύγει στο Ανατολικό Βερολίνο. Μαζί του έρχεται και η μνηστή και βοηθός του.

Η περιπέτεια στην οποία εμπλέκονται και οι δύο τους τους οδηγεί σε μια παροδική κρίση και στον φόνο, του σωματοφύλακά του, ο οποίος καταλαβαίνει την αλήθεια. Τελικά αποσπούν την πληροφορία που θέλουν και ύστερα από μία συναρπαστική καταδίωξη διαφεύγουν από την χώρα.

Παίζουν: Πωλ Νιούμαν, Τζούλι Άντριους, Λίλα Κέντροβα, Γκύντερ Στρακ, Γκιζέλα Φίσερ.

*Alpha, Πέμπτη 06/10, στις 02:00