6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Lucy in the Sky» (2019) σκηνοθεσία Νόα Χόλεϊ

Δραματική – Η Λούσι Κόλα είναι μια ισχυρή και πετυχημένη γυναίκα, της οποίας η ορμή ως αστροναύτης την οδηγεί στο διάστημα, όπου συγκινείται βαθιά από την υπερβατική εμπειρία να βλέπει τη ζωή της από μακριά.

Πίσω στο σπίτι, καθώς ο κόσμος της ξαφνικά νιώθει πολύ μικρός, η σύνδεσή της με την πραγματικότητα σιγά σιγά χάνεται.

Το σενάριο είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της Λίσα Νόβακ, πρώην αστροναύτη της NASA, που έχασε τη θέση της όταν αποπειράθηκε να απαγάγει τη νέα σύντροφο του πρώην εραστή της.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαμ, Νταν Στίβενς, Ζάζι Μπιτς, Περλ Αμάντα Ντίξον, Άρλο Μερτζ.

*Alpha, Κυριακή 09/10, στις 21:00

«Jason Bourne» (2016) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Μυστηρίου – Η Νίκι Πάρσονς εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Τζέισον Μπορν, έχοντας στα χέρια της ένα στικάκι με πληροφορίες σχετικά με σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA. Η συνάντησή τους στη φλεγόμενη από κινητοποιήσεις Αθήνα θα πάρει απροσδόκητη τροπή, με τον πρώην πράκτορα να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Λονδίνο και, τέλος, στην πατρίδα του για να αναμετρηθεί με το παρελθόν αλλά και να σταματήσει το μυστικό πρόγραμμα της CIA, που θέλει να ελέγξει τον κυβερνοχώρο…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς

*Ant1, Κυριακή 09/10, στις 22:00

«Η ασυμβίβαστη» (1985) σκηνοθεσία Φρεντ Σκεπίζι 

Δραματική – Μια Βρετανίδα που είχε ενεργό συμμετοχή στη Γαλλική Αντίσταση προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της στο μεταπολεμικό Λονδίνο.Όμως παρόλο που σφίζει απο ζωή και ενδιαφέροντα δεν μπορεί βρεί κάτι που θα την κάνει να νιώσει ξεχωριστή.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Τσαρλς Ντανς, Στιγκ, Τζον Γκίλγουντ, Σαμ Νίλ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 09/10, στις 22:30

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος I» (2014) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δράσης Περιπέτεια – H Κάτνις, μετά την καταστροφή των Αγώνων, βρίσκεται στη σκοτεινή Περιοχή 13.

Μαθαίνει πως η περιοχή 12 δεν υπάρχει πια και πως ο Πίτα είναι αιχμάλωτος. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν αλλά και τις συμβουλές των πιστών της φίλων, η Κάτνις αποφασίζει να δείξει για άλλη μια φορά το θάρρος της, να σώσει τον Πίτα, αλλά και ολόκληρο το έθνος και να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης.

Οι Αγώνες μπορεί να τελείωσαν για πάντα, αλλά η μάχη για την επιβίωση μόλις ξεκινά…

Το σενάριο της ταινίας ανήκει στους Πίτερ Κραιγκ και Ντάνι Στρονγκ, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλλινς «Κοτσυφόκισσα».
Το μυθιστόρημα, το τρίτο σε σειρά της τριλογίας, έχει πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζουλιάν Μουρ, Γούντι Χάρελσον.

*Alpha, Κυριακή 09/10, στις 23:45

«Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 1ο» (2008) σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ

Αστυνομική Βιογραφική Δράσης – Η ιστορία του διαβόητου Γάλλου γκάγκστερ Ζακ Μεσρίν.
Είναι ο τελευταίος θρυλικός Γάλλος γκάνγκστερ, που οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει «Δημόσιο Κίνδυνο Νο 1» και ο κόσμος ως «ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», λόγω της ικανότητάς του να μεταμφιέζεται και να διαφεύγει της αστυνομίας.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Αλγερίας και τα πρώτα του βήματα στο έγκλημα μέχρι τη δράση του στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιστροφή του στη Γαλλία, η ιλιγγιώδης πορεία του Μεσρίν τον καθιστά έναν από τους πιο αδυσώπητους γκάγκστερ διεθνώς.
Στο 1ο μέρος παρακολουθούμε πως πλάστηκε ο θρύλος του Μεσρίν, του εγκληματία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄60 στο Παρίσι και τη δεκαετία του ΄70 στον Καναδά.

Οι σχέσεις του με τη Ζαν Σνάιντερ, τον Γκουίντο, τον Ζαν Πολ Μερσιέ και τον Πολ θα καθορίσουν αμετάκλητα τη μετέπειτα πορεία του στο έγκλημα.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Λουντιβίν Σανιέ, Ζιλ Λελούς.

*Open, Κυριακή 09/10, στις 01:45

«Δε θέλω να γίνω εκατομμυριούχος» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Μπριλ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Κος Ντιντς είναι ένας αξιαγάπητος ιδιοκτήτης πιτσαρίας σε μια μικρή και επαρχιακή κωμόπολη. Ξαφνικά γίνεται κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του θείου του, που ήταν μεγιστάνας των ΜΜΕ.

Αποκτά από τη μια στιγμή στην άλλη 40 δισ. δολάρια, έναν όμιλο επιχειρήσεων, μια ομάδα ποδοσφαίρου, μια ομάδα μπάσκετ, ένα ελικόπτερο, ένα σπίτι-ανάκτορο και έναν… μπάτλερ. Θα περίμενε κανείς ότι θα κολυμπούσε στην ευτυχία, όμως τα προβλήματά του τώρα ξεκινούν.

Τα ΜΜΕ θέλουν να μάθουν τα πάντα για αυτόν, οι πρώην συνεργάτες του θείου θέλουν να αγοράσουν στα γρήγορα το μερίδιό του για να ξεμπερδέψουν από αυτόν, και μια δημοσιογράφος στο κυνήγι της είδησης παριστάνει ότι τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Γουινόνα Ράιντερ, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Γκάλαγκερ.

*Mega, Κυριακή 09/10, στις 02:30