6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Ζωή Είναι Ωραία» (1997) σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Μπενίνι

Δραματική Κομεντί – Ο Γκουίντο (Ρομπέρτο Μπενίνι), ένας Ιταλός εβραϊκής καταγωγής, φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας για να πιάσει δουλειά ως σερβιτόρος στο ξενοδοχείο του θείου του.

Ο Γκουίντο είναι αστείος και χαρισματικός, ειδικά όταν γνωρίζει μια δασκάλα, τη Ντόρα (Νικολέτα Μπράσι).

Η Ντόρα, όμως, προέρχεται από μια πλούσια, αριστοκρατική, μη εβραϊκή οικογένεια.

Η μητέρα της θέλει να καλοπαντρευτεί, αλλά η Ντόρα ερωτεύεται τον Γκουίντο και τη μέρα του γάμου της, κλέβονται.

Περνούν αρκετά χρόνια και τώρα το ζευγάρι έχει ένα γιο, τον Τζιοζέ.

Η Ντόρα και η μητέρα της έχουν αποξενωθεί εξαιτίας του γάμου της με τον Γκουίντο αλλά οι σχέσεις τους καλυτερεύουν λίγο πριν τα τέταρτα γενέθλια του εγγονού της.

Σύντομα φτάνει η ώρα του πολέμου και οι Γερμανοί ξεκινούν να μαζεύουν όλους τους Εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο Γκουίντο είναι αποφασισμένος να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία για να βοηθήσει την οικογένειά του που κρατείται στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν να επιβιώσει από το Ολοκαύτωμα.

Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι, Χορστ Μπούχολτς, Τζόρτζιο Κανταρίνι

*Open, Τρίτη 11/10 στις 21:00

«Killers: Γάμος να Σου Πετύχει» (2010) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λουκέτικ

Κωμωδία Ρομαντική – H Τζεν Κόρνφελντ, είναι σίγουρη ότι δεν θα ερωτευθεί ποτέ ξανά. Όμως σε ένα ταξίδι στη γαλλική Ριβιέρα, όπου έχει πάει σχεδόν με το ζόρι, θα γνωρίσει τον άντρα των ονείρων της, τον τέλειο, όμορφο, γοητευτικό Σπένσερ Έιμς.

Τρία χρόνια μετά τη γνωριμία τους, το όνειρο της Τζεν έχει γίνει πραγματικότητα: είναι παντρεμένη με τον Σπένσερ και ζουν ειδυλλιακά σε ένα ήσυχο προάστιο.

Τουλάχιστον μέχρι τη μέρα των γενεθλίων του Σπένσερ γιατί μετά οι σφαίρες αρχίζουν να πέφτουν σαν το χαλάζι!

Ο τέλειος άντρας έχει ένα δύσκολο παρελθόν, που έρχεται στην επιφάνεια με φονικές διαθέσεις καθώς ο Σπένσερ είναι ένας υπερκατάσκοπος!

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Κάθριν Χέιγκλ, Τομ Σέλεκ

*Skai, Τρίτη 11/10 στις 21:00

«Arctic» (2018) σκηνοθεσία Τζο Πένα

Δραματική Περιπέτεια – Ένας άνδρας παγιδεύεται στην καρδιά της Αρκτικής μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας το δικό του καταφύγιο, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρει τροφή, αλλά και να αποφύγει τους κινδύνους που προκύπτουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να στέλνει σήματα SOS, ελπίζοντας σε διάσωση.

Ο ήρωάς μας πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ασφάλεια του καταφυγίου του ή αν θα αναζητήσει ενδεχόμενη σωτηρία στο άγνωστο και εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον της Αρκτικής.

Παίζουν: Μαντς Μίκελσεν, Μαρία Θέλμα Σμαραντότιρ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 11/10 στις 22:00

«Έκρηξη» (1994) σκηνοθεσία Στήβεν Χοπκινς

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμι Ντόουβ (Τζεφ Μπριτζες), ένα σκληροτράχηλο μέλος της ομάδας πυροτεχνουργών της Βοστώνης, εριστικός, σίγουρος για τον εαυτό του και επιμένει να αγνοεί τις εντολές των ανωτέρων του.

Ένας ζωντανός θρύλος, είναι γνωστός για τις, πολλές αριθμητικά αλλά και εντυπωσιακές σε βαθμό δυσκολίας, αποστολές, που έχει φέρει εις πέρας. Το έντονο στρες και η συσσωρευμένη κούραση θα οδηγήσουν τον Τζίμι στην απόφαση να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση και να συνεχίσει την καριέρα του ως καθηγητής των νεοσύλλεκτων.

Όμως η είδηση θανάτου τριών πρώην συνεργατών του θα τον αναγκάσει να επανέλθει, με σκοπό να ξεγελάσει και να παγιδέψει έναν παρανοϊκό βομβιστή (Τόμι Λη Τζόουνς) με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και θεωρεί «άνθρωπο – κλειδί» για τις στυγερές δολοφονίες.

Παίζουν: Τζεφ Μπριτζες, Τομι Λη Τζόουνς, Λόιντ Μπριτζες, Φόρεστ Γουιτακερ, Σούζι Έιμις, Στέφι Λινεμπεργκ, Καιτλιν Κλαρκ.

*Open, Τρίτη 11/10 στις 23:30

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (2014) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία.

Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει.

Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη.Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης…

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

*Mega, Τρίτη 11/10 στις 00:00

«Το Κορίτσι του Τρένου» (2016) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Ψυχολογικό θρίλερ – Κάθε μέρα, στο τρένο καθοδόν για τη δουλειά της, η Ρέιτσελ περνά δίπλα από το παλιό της σπίτι, στο οποίο τώρα ζει ο πρώην άντρας της με τη νέα του σύζυγο. Βλέπει επίσης το σπίτι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγα τετράγωνα παρακάτω, και αρχίζει να φαντάζεται την ιδανική, ευτυχισμένη τους ζωή. Μια μέρα, περνώντας με το τρένο μπροστά από το σπίτι τους, η Ρέιτσελ θα δει κάτι που αλλάζει όλα όσα πίστευε για το άγνωστο αυτό ζευγάρι. Όταν η γυναίκα εξαφανιστεί, η Ρέιτσελ θα αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως σχετίζεται με την εξαφάνισή της με κάποιο τρόπο… 

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Τζάστιν Θέροου, Λουκ Έβανς, Λίζα Κούντρο.

*Star, Τρίτη 11/10 στις 00:45