11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Καινούργιος της Μαμάς Μου» (2007) σκηνοθεσία Έιμι Χέκερλινγκ

Δράμα, Κωμωδία, Ρομαντική – Η Ρόζι (Μισέλ Φάιφερ) είναι μία όμορφη γυναίκα, χωρισμένη και λίγο πάνω από τα 40. Προσπαθεί να τα φέρει βόλτα ως μία από τις παραγωγούς της τηλεοπτικής σαπουνόπερας «You go girl» αλλά και ως μητέρα της πιτσιρίκας Ίζι (Σίρσα Ρόναν) που μπαίνει στην εφηβεία και αποκτά αισθηματικές ανησυχίες.

Προσπαθώντας να τονώσει τα νούμερα της τηλεθέασης του σόου, η Ρόζι κάνει κάστινγκ. Κι εκεί θα γνωρίσει τον Άνταμ (Πολ Ραντ). Ο Άνταμ είναι νέος, ωραίος και ταλαντούχος. Προσλαμβάνεται στο σόου, κλέβει την παράσταση και κλέβει και την καρδιά της Ρόζι!

Εκείνη περνάει καλά, αλλά νιώθει και ανασφάλεια: πως μπορεί να κρατήσει δικό της έναν νεαρότερό της και πολύ ταλαντούχο άντρα; Πέρα από τις δικές της σκέψεις, την σαμποτάρει και η γραμματέας της, το αφεντικό της, ενώ έχει να διαχειριστεί και μια συναισθηματική κρίση της Ίζι!

Θα τα καταφέρει να βγει αλώβητη η Ρόζι από όλα αυτά; Και εντέλει, θα στεριώσει ο δεσμός της με τον Άνταμ;

Παίζουν: Μισέλ Φάιφερ, Πολ Ραντ, Σίρσα Ρόναν, Τρέισι Ούλμαν. 

*Open, Πέμπτη 13/10, στις 21:00

«Αχ! Αυτή η Γυναίκα μου» (1967) σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Δημήτρης (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας φιλόδοξος νέος, υπάλληλος στην επιχείρηση του κυρίου Χαρίλαου (Γιώργος Μιχαλόπουλος) και παντρεμένος με την όμορφη Νίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), που το όνειρό της είναι να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο.

Για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του και να μπορέσει να κάνει στη γυναίκα του το δώρο που ονειρεύεται, εποφθαλμιά την κενή θέση του υποδιευθυντή της εταιρείας που δουλεύει.

Έτσι καλεί τον καλοφαγά Χαρίλαο σε δείπνο, αλλά, εκείνη τη μέρα, αυτός έχει τσακωθεί με τη Νίνα. Ο Δημήτρης, για να βγεί από τη δύσκολη θέση, παρουσιάζει τη γυναίκα του ως υπηρέτρια και την υπηρέτρια του (Μαρία Κωνσταντάρου) ως γυναίκα του.

Όμως, οι αλλεπάλληλες γκάφες της τελευταίας εξοργίζουν το αφεντικό του και η Νίνα προσπαθεί να εξισορροπήσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα να εκτιμηθεί απ’ αυτόν και να προσληφθεί ως υπηρέτριά του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Μαρία Κωνσταντάρου.

*Skai, Πέμπτη 13/10, στις 21:00

«Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα» (2013) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Δράσης – Ο Τζακ, ο αποξενωμένος γιος του Τζον Μακ Κλέιν βρίσκεται σε μπελάδες με την αστυνομία στη Ρωσία και ο ΜακΛέιν ταξιδεύει ως τη Μόσχα για να τον βοηθήσει.

Εκεί ανακαλύπτει πως ο Τζακ στην πραγματικότητα δουλεύει ως μυστικός πράκτορας της CIA και συγκεκριμένα στην προσωπική ασφάλεια ενός σημαντικού πληροφοριοδότη για την αμερικανική κυβέρνηση, του Κομάροφ, προσπαθώντας να αποτρέψει μια καταστροφική συνωμοσία, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη της ανθρωπότητας.

Θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, πατέρας και γιος έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή Ρώσικη μαφία και προσπαθούν να ξεπεράσουν απροσδόκητα εμπόδια, προκειμένου να καταφέρουν να προστατέψουν τον Κομάροφ και να αποτρέψουν ένα καταστροφικό έγκλημα..

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζέι Κόρτνεϊ, Σεμπάστιαν Κοχ, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουινστέντ.

*Star, Πέμπτη 13/10, στις 21:00

«Παράθυρο στη θάλασσα» (2019) σκηνοθεσία Μιγκέλ Ανχελ Χιμένες

Δραματική -Αντιμέτωπη με συνταρακτικά νέα σχετικά με την υγεία της, η Μαρία, μια πενηνταπεντάχρονη Ισπανίδα αποφασίζει να ταξιδέψει από το Μπιλμπάο στην Ελλάδα μαζί με τις πιο στενές της φίλες, παραβλέποντας τις συμβουλές του γιου της και των γιατρών.

Εκεί, βρίσκει απροσδόκητα τον έρωτα, και αυτό που μοιάζει ως μια σύντομη απόδραση από την πραγματικότητα γρήγορα θα μετατραπεί σε μια φωτεινή ιστορία μιας γυναίκας, η οποία τολμά να ζήσει την κάθε στιγμή με τους δικούς της όρους.

Παίζουν: Εμα Σουάρεζ, Ακύλλας Καραζήσης, Γκαίζκα Ουγκαρτε, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Πέτρου, Αντώνης Καφετζόπουλος.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 13/10, στις 22:00

«Σαμποτάζ» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άιερ

Περιπέτεια – Ο Τζον Μπρίσερ είναι ο αρχηγός μιας επίλεκτης και σκληροτράχηλης ομάδας της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών. Μετά την έφοδο τους στο κρησφύγετο ενός μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών, 10 εκατ. δολάρια εξαφανίζονται. Σύντομα, οι πράκτορες της ομάδας μπαίνουν στο στόχαστρο και αρχίσουν να δολοφονούνται ένας ένας με άγριο τρόπο.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σαμ Γουόρθιγκτον, Τέρενς Χάουαρντ, Τζόι Μανγκανιέλο, Τζος Χόλογουέι, Μαξ Μαρτίνι, Μιρέιγ Ινός.

*Alpha, Πέμπτη 13/10, στις 22:40

«Το Αγόρι» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό.

Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια.

Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.

Παίζουν: Λώρεν Κόαν, Ρούπερτ Έβανς, Νταϊάνα Χάρντκασλ, Τζέιμς Ράσελ, Τζιμ Νόρτον.

*Open, Πέμπτη 13/10, στις 23:00

«Ρομπέν των Δασών» (2010) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ 

Δράσης – Στην Αγγλία του 12ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας.

Όταν φτάνει εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος.

Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία. Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας, που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μαρκ Στρονγκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουΐλιαμ Χαρτ, Μαξ Βον Σίντοου, Μάθιου ΜακΦέντιεν.

*Star, Πέμπτη 13/10, στις 23:10

«Ώρες Κοινής Ησυχίας» (2006) σκηνοθεσία Κατερίνα Ευαγγελάκου

Δραματική, ελληνική ταινία, ρομαντική – Καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Η γειτονιά ηρεμεί, έως ότου ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου αρχίζει να χτυπά ασταμάτητα. Οι ζωές των ενοίκων της πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας συγκλίνουν με αφορμή τον χαλασμένο συναγερμό.
Σε μια κλασική αστική πολυκατοικία του κέντρου, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κοινής ησυχίας, η ανησυχία φουντώνει…

Πέντε καθημερινές ιστορίες, συνδεδεμένες με έναν, καταρχήν, αθέατο κρίκο, μπερδεύονται σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι παθών και λαθών.

Παίζουν: Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στεργιόγλου, Ταξιάρχης Χάνος, ΕρρίκοςΛίτσης, Αλεξία Καλτσίκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Αναστάσης Κολοβός.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 13/10, στις 00:00

«Parker» (2013) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ 

Δράσης – Ο Πάρκερ (Τζέισον Στέθαμ) ένας επαγγελματίας κλέφτης, συμμετέχει στη μεγάλη ληστεία της Ετήσιας Έκθεσης του Οχάιο.

Και ενώ το σχέδιο πετυχαίνει, ο ικανότατος κακοποιός βρίσκεται, ύστερα από μια διαφωνία με τους συνεργάτες του για τη μοιρασιά της λείας, ετοιμοθάνατος στην άκρη ενός δρόμου.

Ο Πάρκερ, με ένα ιδιαίτερο κώδικα τιμής, αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Αναρρώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι εκδίκησης που θα έχει ως τελικό σταθμό το Παλμ Μπιτς και την απρόσμενη βοήθεια από τη μεσίτρια Λέσλι Ροτζερς (Τζένιφερ Λόπεζ).

Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε.

*Alpha, Πέμπτη 13/10, στις 01:00

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» (2012) σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς

Φαντασίας – Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά.

Η Χιονάτη, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο δηλητηριώδη φυτά και επικίνδυνα ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο, που λέγεται ότι μπήκε στο Σκοτεινό Δάσος και επιβίωσε, τον Έρικ, έναν θλιμμένο κυνηγό. Η εντολή της σατανικής Ραβένα είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται.

Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει την όμορφη Χιονάτη; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια, που έχει δει ποτέ το Βασίλειο; Και οι νάνοι πώς θα εμπλακούν στην ιστορία;

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν ΜακΣέιν, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Κλάφλιν, Μπομπ Χόσκινς.

*Ant1, Πέμπτη 13/10, στις 01:30

«Δύσκολος Στόχος» (1993) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Δράσης ΠεριπέτειαΗ Νατάσα μόλις κατέφθασε στη Νέα Ορλεάνη για να επισκεφτεί τον πατέρα της, Νταγκ. Μόνο που ανακαλύπτει πως ο πατέρας της αγνοείται εδώ και αρκετό καιρό.

Στην προσπάθειά της να τον βρει, η Νατάσα γνωρίζεται με τον Τσανς Μπουντρό, ένα νεαρό ναύτη, που αποφασίζει να τη βοηθήσει στις έρευνές της. Οι δυο τους ανακαλύπτουν πως ο πατέρας της Νατάσα δολοφονήθηκε από μια συμμορία που οργανώνει επί παραγγελία κυνηγητικούς αγώνες με θύματα… ανθρώπινα θηράματα! Επικεφαλής της συμμορίας, ο μισθοφόρος Εμίλ Φουσόν. Ο άνθρωπος που ο Τσανς δεν θ αργήσει να αντιμετωπίσει…!

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λανς Χένρικσεν, Γιάνσι Μπάτλερ.

*Star, Πέμπτη 13/10, στις 02:15