12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Ηλίας του 16ου» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Κωμωδία – Τρεις φίλοι, ο Θύμιος, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, που η φτώχεια και η ανέχεια τους έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποφασίζουν να κάνουν το μεγάλο βήμα: Να κλέψουν το αφεντικό του Βαγγέλη, τον κυρ-Λάμπρο, που έχει ένα μπαράκι και είναι και ενεχυροδανειστής και κλεπταποδόχος.

Στη «σύσκεψη» για το σχεδιασμό της κλοπής, που γίνεται μέσα στο μπαρ, αποφασίζεται ο μεν Βαγγέλης να μη λάβει μέρος στην επιχείρηση και να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο μπαρ για να έχει άλλοθι, επειδή κανονικά πρώτα σ αυτόν θα πέσουν οι υποψίες, ο Ηλίας να ντυθεί αστυφύλακας για να κρατάει τσίλιες, δήθεν περιπολώντας, ο δε Θωμάς να μπει στο σπίτι του κυρ-Λάμπρου, που μέσα σε μιαν αρβύλα κρύβει τα προϊόντα των παράνομων συναλλαγών του και να τα κλέψει.

Την ίδια ώρα, στο μπαρ, μπαίνει ένα ζευγάρι και δίνει στον κυρ-Λάμπρο σαν ενέχυρο ένα δαχτυλίδι, επειδή το βράδυ θα έπαιζαν χαρτιά στο σπίτι τους…. Έτσι αργά το βράδυ ο Θωμάς, πηδάει τον τοίχο της μάντρας, κι απέξω ο Ηλίας, ντυμένος αστυφύλακας περιπολεί δήθεν, κρατώντας τσίλιες.

Μα εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μια κυρία από το διπλανό σπίτι, του ζητάει να έρθει να κάνει έρευνα στην υπηρέτρια του σπιτιού, επειδή υποψιάζεται ότι έχει κλέψει το δαχτυλίδι που έχει χάσει.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Καίτη Θεοχάρη, Γιώργος Γαβριηλίδης, Αλίκη Γεωργούλη, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος, Αλέκος Τζανετάκος, Θανάσης Τζενεράλης, Ζωή Φυτούση.

*Alpha, Παρασκευή 14/10, στις 21:00

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Μουσική κωμωδία – Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Παρασκευή 14/10, στις 21:00

«Αμάντα» (2018) σκηνοθεσία Μίκαελ Χερς

Δραματική – Ένας νέος άνδρας χωρίς σταθερή δουλειά και σχέση, απολαμβάνει την ελαφρότητα της νεότητάς του στο Παρίσι.

Σύντομα όμως, η ανεμελιά της ζωής του διακόπτεται απότομα όταν αναγκάζεται να διαχειριστεί και την κηδεμονία της μικρής ανιψιάς του.

Παίζουν: Βενσάν Λακόστ, Ισόρ Μουλτριέρ, Στέισι Μάρτιν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 14/10, στις 22:00

«Φονικές Μηχανές» (2018) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ρίβερς

Περιπέτεια  Φαντασίας – Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν οι πόλεις κινούνταν πάνω σε τροχούς; Πώς θα είχε διαμορφωθεί ο πλανήτης, αν οι μεγάλες πόλεις διαρκώς ταξίδευαν και προσπαθούσαν να καταβροχθίσουν η μια την άλλη; Αυτός ο δυστοπικός και αφιλόξενος κόσμος κυριαρχεί πλέον στον πλανήτη.

Με τη δράση τοποθετημένη χρονολογικά 1.700 χρόνια μετά την εποχή μας, ο κόσμος έχει πια καταστραφεί οικολογικά και τεχνολογικά, εξαιτίας του λεγόμενου «Εξηντάλεπτου Πολέμου», στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικά όπλα και βιολογικές βόμβες που αφάνισαν ολόκληρες χώρες.

Η ανθρωπότητα έχει προσαρμοστεί και ένας νέος τρόπος ζωής έχει αναπτυχθεί. Γιγαντιαίες, κινούμενες πόλεις περιφέρονται, τώρα, στη Γη, κατασπαράζοντας, αδίστακτα, μικρότερες πόλεις. Ο Τομ Νάτσγουορθι που κατάγεται από ένα Κατώτερο Στρώμα της ένδοξης πόλης του Λονδίνου προσπαθεί να παλέψει για την επιβίωσή του αφού συναντά την επικίνδυνη φυγά Χέστερ Σο.

Παίζουν: Χιούγκο Γουίβινγκ, Χέρα Χίλμαρ, Ρόμπερτ Σίχαν, Τζιχάε, Ρόναν Ράφτερι, Λέιλα Τζόρτζ, Πάτρικ Μαλαχάιντ, Στέφεν Λανγκ.

*Ant1, Παρασκευή 14/10, στις 23:00

«Αϊ Φορ: Λούφα και Απαλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Βασίλης Κατσίκης 

Κωμωδία – Μια παρέα νεοσύλλεκτων, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλει να πάρει απαλλαγή από τον στρατό, αναγκάζεται να υπηρετήσει ως Ι (γιώτα) 4 (βοηθητικός). Η παρέα θα βρεθεί σε ένα ακριτικό νησί με διατεταγμένη υπηρεσία: θα πρέπει να παίξουν τους “λαγούς” και να συνυπάρξουν με τους λοκατζήδες, που ετοιμάζονται για μία μεγάλη άσκηση. Οι δυσκολίες και τα απίστευτα καψόνια θα δυναμώσουν την παρέα και το χιούμορ και η εφευρετικότητα των “λαγών” θα υπερνικήσουν… τους στρατοκράτες! Η κόντρα αυτή σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων των εμπλεκομένων… ντόπιων και ξένων “εχθρών”.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Στάθης Παναγιωτίδης, Χάρης Μαυρούδης, Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Κιμούλης, Μάνος Γαβράς.

*Alpha, Παρασκευή 14/10, στις 23:00

«Inland Empire» (2006) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιντς 

Δραματική Μυστηρίου Φαντασίας – Η Νίκι Γκρέις (Λώρα Ντερν), είναι σοβαρή ηθοποιός και μαθαίνει από μια κουτσομπόλα γειτόνισσα με ανατολικοευρωπαϊκή προφορά, μέσα στη σχεδόν παραμορφωμένη έπαυλή της, πως πρόκειται επιτέλους να πάρει το ρόλο της ζωής της, αυτόν που κυνηγάει τόσο πολύ και που θα την ξαναφέρει στο προσκήνιο μετά από πολύχρονη απουσία.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Κίνγκσλεϊ (Τζέρεμι Άιρονς) και συμπρωταγωνιστής της είναι ο Ντέβον (Τζάστιν Θερού), που λέγεται πως ρίχνει στο κρεβάτι όλες του τις συμπρωταγωνίστριες.

Αυτή τη φορά όμως τον έχουν προειδοποιήσει πως ο άντρας της είναι κτητικός, οξύθυμος και πανίσχυρος στον χώρο. Πρόκειται για το ριμέικ μιας ταινίας, βασισμένης σε ένα πολωνικό τσιγγάνικο παραμύθι για μια εξωσυζυγική σχέση.
Το αισθηματικό μελόδραμα που προβάρουν έχει τον εξεζητημένα αστείο τίτλο «On high in blue tomorrows» και ατύχησε σε μια προηγούμενη μεταφορά του, έχοντας πλέον αποκτήσει τη ρετσινιά του στοιχειωμένου σεναρίου.

Παίζουν: Λόρα Ντερν, Τζέρεμι Άιρονς, Τζάστιν Θερού,Χάρι Ντιν Στάντον, Γκρέις Ζαμπρίνσκι, Πήτερ Λούκας, Αμάντα Φορμαν.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 14/10, στις 23:15

«Οπλισμένα Χέρια» (2008) σκηνοθεσία Άλαν Πάο

Αστυνομική, δράμα, θρίλερ – O Τρίσταν Πράις έχει τα πάντα: χρήματα, κοινωνική θέση, γονείς που τον λατρεύουν, μια όμορφη κοπέλα και ένα λαμπρό μέλλον, αλλά ψάχνει για κάτι περισσότερο, κάτι πιο άγριο. Μέχρι που εμφανίζεται στη ζωή του ο Σεμπάστιαν Κόουλ, ένας χαρισματικός και αδίστακτος έμπορος ναρκωτικών που αγαπά τα γρήγορα αυτοκίνητα, τις γυναίκες, τα όπλα… και την εκδίκηση.

Σύντομα, ο Τρίσταν θα μπλέξει στον υπόκοσμο των ναρκωτικών, του σεξ και της βίας προτού προλάβει να αντιληφθεί ότι ο νέος καλύτερος φίλος του είναι – στην πραγματικότητα – ο χειρότερος εχθρός του!

Παίζουν: Νάταλι Κέλι, Κάμερον Ντάγκλας, Τζέσε Μέτκαλφ, Τσέις Κρόφορντ.

*Open, Παρασκευή 14/10, στις 23:45

«Πληρωμένος Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Μαλίκ Μπάντερ

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μόε Ντάιαμοντ ασχολείται με ξέπλυμα χρήματος στη Νέα Υόρκη. Μια μέρα θα ξυπνήσει με αμνησία, αλλά έχοντας στην κατοχή του μια τσάντα με κλεμμένα μετρητά και ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας να δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά για την ταυτότητά του, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με διεφθαρμένους αστυνομικούς.

Παίζουν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Έμορι Κοέν, Νταϊάν Γκερέρο, Ζλάτκο Μπούριτς.

*Alpha, Παρασκευή 14/10, στις 01:00

«Στην Καρδιά του Δάσους» (2015) σκηνοθεσία Πατρίτσια Ροζεμά

Μυστηρίου Τρόμου – Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, δύο φιλόδοξες νεαρές γυναίκες ζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα όμορφο σπίτι στο βουνό. Ξαφνικά, μία μέρα, το ρεύμα κόβεται –κανείς δεν ξέρει γιατί. Χωρίς ηλεκτρικό, βενζίνη και κανενός είδους ενέργεια, ακούν εκατοντάδες θεωρίες στο ράδιο.

Τρομοκρατική επίθεση; Φονικός ιός; Μετά από λίγο, το ράδιο σταματά κι αυτό. Απόλυτη σιωπή.

Έχοντας χάσει κάθε αίσθηση ασφάλειας, και με αντίπαλο την πείνα και την αβεβαιότητα, οι δύο αδερφές θα πρέπει να συνεργαστούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτή την κατάσταση. Μοναδικό τους όπλο, οι μνήμες της χαρούμενης οικογένειας που ήταν κάποτε.

Παίζουν: λεν Πέιτζ, Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μαξ Μινγκέλα, Κάλουμ Κιθ Ρένι, Μάικλ Εκλαντ, Γουέντι Κριούσον.

*Star, Παρασκευή 14/10, στις 01:15

«Jason Bourne» (2016) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Μυστηρίου – Η Νίκι Πάρσονς εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Τζέισον Μπορν, έχοντας στα χέρια της ένα στικάκι με πληροφορίες σχετικά με σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA. Η συνάντησή τους στη φλεγόμενη από κινητοποιήσεις Αθήνα θα πάρει απροσδόκητη τροπή, με τον πρώην πράκτορα να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Λονδίνο και, τέλος, στην πατρίδα του για να αναμετρηθεί με το παρελθόν αλλά και να σταματήσει το μυστικό πρόγραμμα της CIA, που θέλει να ελέγξει τον κυβερνοχώρο…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς

*Ant1, Παρασκευή 14/10, στις 01:30

«Το Αγόρι» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό.

Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια.

Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.

Παίζουν: Λώρεν Κόαν, Ρούπερτ Έβανς, Νταϊάνα Χάρντκασλ, Τζέιμς Ράσελ, Τζιμ Νόρτον

*Open, Παρασκευή 14/10, στις 01:45

«Αναζητώντας τον Δολοφόνο μου» (2018) σκηνοθεσία Κάρεν Μόνκριφ

Δραματική Μυστηρίου – Ένα σκοτεινό, ψυχολογικό θρίλερ εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της Τζούλια Λόου, μιας νεαρής με παραβατική συμπεριφορά, θέματα εθισμού, που βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα του αφεντικού της στη Φιλαδέλφεια, στα 27α γενέθλιά της.

Το αφεντικό της, ένας διακεκριμένος δικηγόρος αποδεικνύεται ότι ήταν ένας από τους τρεις εραστές που είχε η Τζούλια – εγείροντας ερωτήσεις σχετικά με το αν κάποιος από αυτούς μπορεί να είχε κίνητρο να τη σκοτώσει.

Παίζουν: Κέιτλιν Στέισι, Τζέισον Πάτρικ, Ουόρεν Άμποτ, Πολ Κάμπελ.

*Mega, Παρασκευή 14/10, στις 02:10