10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και η ώρα για ταινία σιγά σιγά πλησιάζει! Εσύ ποια θα δεις απόψε;

«Το Δόλωμα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική ταινία, αισθηματική κομεντί – Ο Μπάμπης, μικροαπατεώνας και χαρτοκλέφτης, με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, αποφασίζουν με το φίλο του, τον Μάνθο, να πάνε στη Ρόδο, νησί που μαζεύει υψηλής στάθμης τουρισμό, για να κλέψουν στα χαρτιά πλούσιους που θα πέσουν στα δίχτυα τους. Μα για να πετύχει το κόλπο χρειάζεται και κάποιο δόλωμα. Το δόλωμα είναι η πολύ όμορφη Καίτη, χορεύτρια και τραγουδίστρια σε καμπαρέ της Τρούμπας, που την εμφανίζουν σαν αδελφή του Μπάμπη, χήρα και με πολλά λεφτά. Προτού όμως γίνουν τα παραπάνω, την εκπαιδεύουν κατάλληλα για να μάθει να συμπεριφέρεται σαν κυρία του καλού κόσμου. Έτσι λοιπόν η Καίτη μορφώνεται και ψαρεύει τους αφελείς πλούσιους.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ντίνος Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νίκος Φέρμας, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Alpha, Παρασκευή 21/10, στις 21:00

«Επιχείρηση Βαλκυρία» (2008) σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Aμερικανικό βιογραφικό, ιστορικό, πολιτικό θρίλερ – Η ταινία διαδραματίζεται στη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφηγείται τη Συνωμοσία της 20ής Ιουλίου το 1944 από Γερμανούς αξιωματικούς να δολοφονήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ και να χρησιμοποιήσουν την Επιχείρηση Βαλκυρία, το εθνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας.

Στη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει υπέρ των συμμάχων, ένα στέλεχος ανώτερων Γερμανών αξιωματικών και πολιτικών προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει το ναζιστικό καθεστώς προτού το έθνος συνθλιβεί σε μια σχεδόν αναπόφευκτη ήττα.

Για το σκοπό αυτό, ο συνταγματάρχης Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, πεπεισμένος ότι πρέπει να σώσει τη Γερμανία από τον Αδόλφο Χίτλερ μαζί με μια ομάδα αξιωματικών σχεδιάζει την επιχείρηση Βαλκυρία: μια επίθεση που θα επιτρέψει την ανάληψη καθηκόντων στο Βερολίνο από τους συνεργάτες του μετά τη δολοφονία του Χίτλερ.

Ωστόσο, ακόμη και όταν το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή, ένας συνδυασμός κακής τύχης και ανθρώπινων αδυναμιών συνωμοτούν από μόνα τους παρατείνοντας την μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ στην Ευρώπη.

Παίζουν: Τομ Κρουζ,Κένεθ Μπράνα, Μπιλ Νάιγκι, Κάρις φαν Χάουτεν, Έντι Λίζαρντ ,Τέρενς Σταμπ, Τομ Γουίλκινσον.

*Ant1, Παρασκευή 21/10, στις 22:00

«Ο Συγγραφέας» (2015) σκηνοθεσία Γιάν Γκοζλάν

Δραματική Τρόμου – Ο Ματιέ (Πιέρ Νινέ) είναι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας που όσο αναζητά την έμπνευση και περιμένει την πολυπόθητη επιτυχία αναγκάζεται να εργάζεται ως μεταφορέας, αδειάζοντας εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δουλειάς, ανακαλύπτει στο σπίτι ενός άνδρα που μόλις έχει πεθάνει τα χειρόγραφα ημερολόγιά του από τη θητεία του στον πόλεμο της Αλγερίας. Απογοητευμένος από την απόρριψη του δικού του βιβλίου από έναν εκδοτικό οίκο, ο Ματιέ παρουσιάζει ως δικό του το εντυπωσιακό κείμενο, το οποίο όχι μόνο εκδίδεται, αλλά γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό από το κοινό, μετατρέποντάς τον στο νέο μεγάλο αστέρι του λογοτεχνικού κόσμου μέσα σε μια νύχτα.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Ματιέ ζει τη μεγάλη ζωή με τη γυναίκα των ονείρων του (Αν Ζιραρντό), περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της στην Κυανή Ακτή, πασχίζοντας να γράψει το επόμενο βιβλίο του.

Το παρελθόν όμως δεν συγχωρεί και η αρχικά «αθώα» επιθυμία του Ματιέ να αναγνωριστεί, μετατρέπεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρήσει τα αδίκως κεκτημένα του.
Ο μεγάλος έρωτας, η πλούσια ζωή φαίνονται τώρα κι αυτά ως μία συνέχεια της μεγάλης του απάτης.

Καθώς το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο, ο Ματιέ δεν αργεί να φτάσει στο έγκλημα για να καλύψει τα ίχνη του.

Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Αν Ζιραρντό, Τιμπό Βενσόν, Αντρέ Μαρκόν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 21/10, στις 22:00

«Κοίταξέ Με» (2004) σκηνοθεσία Ανιές Ζαουί

Δραματική Κομεντί – Η Λολιτά Κασάρ είναι δυστυχισμένη και υπέρβαρη και το μόνο που ζητάει είναι την αποδοχή του πατέρα της. Ο Ετιέν Κασάρ είναι τόσο εγωκεντρικός που ασχολείται μόνο με τον εαυτό του. Ο Πιέρ Μιλέρ είναι πεπεισμένος πως έχει αποτύχει σαν συγγραφέας, μέχρι που συναντά τον Ετιέν. Αυτή είναι η ιστορία αληθινών ανθρώπων που παλεύουν μεταξύ τους και με τους εαυτούς τους με συγκίνηση και χιούμορ, για να μπορέσουν να βρουν τη θέση τους στη ζωή.

Παίζουν: Ανιές Ζαουί, Ζαν Πιερ Μπακρί, Μαριλού μπέρι, Κιν Μπουχιζ, Βιρζινί Ντεσαρνώ, Λοράν Γκρεβίλ, Σαμίρ Γκεμσί.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 21/10, στις 23:15

«Μέχρι την Τελευταία Μέρα» (2007) σκηνοθεσία Μπράιαν Γκάναρ Κολ

Δράμα – Τρεις φίλοι λαμβάνουν το έντυπο της επιστράτευσής τους και καλούνται να παρουσιαστούν εντός 30 ημερών, για να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ο Τζορτζ επιτυχημένος δικηγόρος, ο Τζέιμς σκληροτράχηλος οδηγός ταξί και ο Άαρον, ένας ανασφαλής συγγραφέας.

Στο διάστημα αυτό, θα έρθουν αντιμέτωποι με την ιδέα της φιλίας, του καθήκοντος, της τιμής, αλλά και της πραγματικής επιθυμίας τους για αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, καθώς κανείς τους δεν ξέρει αν θα γυρίσει πίσω ζωντανός από τον πόλεμο.

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Κρις Κλάιν, Τζον Μπένθαλ.

*Open, Παρασκευή 21/10, στις 23:45

«Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» (2016) σκηνοθεσία Σάρον Μαγκουάιρ

Ρομαντική κομεντί – Έτοιμοι για γεννητούρια; Οι περιπέτειες της Βρετανίδας παραγωγού τηλεοπτικών προγραμμάτων Μπρίτζετ Τζόουνς, συνεχίζονται, καθώς μπαίνει αισίως στα 40 και το όνειρό της να γίνει μάνα επιτέλους παίρνει σάρκα κι οστά. Κι αυτή τη φορά θα… εγκυμονεί.

Οι Ρενέ Ζελβέγκερ και Κόλιν Φερθ επιστρέφουν στους ρόλους τους ως «Μπρίτζετ Τζόουνς» και «Μαρκ Ντάρσι», κι ο νέος ανταγωνιστής του Μαρκ, είναι ο Τζακ, δηλαδή ο Πάτρικ Ντέμπσι, με τον οποίο η Μπρίτζετ, μετά το χωρισμό της από τον Μαρκ, ενθουσιάζεται και πιστεύει πως, ίσως, αυτός να είναι ο ιδανικός, για να διαπιστώσει γρήγορα πως έχει μείνει έγκυος και δεν ξέρει ποιος από τους δυο άντρες της ζωής της είναι ο πατέρας, καθώς έχει μεσολαβήσει και μια ερωτική συνεύρεση με τον Μαρκ.

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ, Πάτρικ Ντέμσι, Έμα Τόμσον.

*Ant1, Παρασκευή 21/10, στις 00:45

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Star, Παρασκευή 21/10, στις 01:15

«Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa» (2016) σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό

Βιογραφική Δραματική – Τα αιματοβαμμένα ρινγκ που άφηνε στο πέρασμά του ήταν καθημερινότητα. Οι γυναίκες που αγαπούσαν να τον μισούν ήταν πάντα στο μυαλό του. Τα ποτά και η άσωτη ζωή τον καθόρισαν. Γνωρίστε τον Chuck, τον πραγματικό Rocky Balboa!

Η ταινία «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» αφηγείται την ιστορία του Chuck Wepner, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του Rocky. Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Wepner υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Παίζουν: Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ρον Πέρλμαν, Ναόμι Γουότς, Τζιμ Γκάφιγκαν, Μάικλ Ραπαπόρτ.

*Open, Παρασκευή 21/10, στις 01:45

«Σαμποτάζ» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άιερ

Περιπέτεια – Ο Τζον Μπρίσερ είναι ο αρχηγός μιας επίλεκτης και σκληροτράχηλης ομάδας της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών. Μετά την έφοδο τους στο κρησφύγετο ενός μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών, 10 εκατ. δολάρια εξαφανίζονται. Σύντομα, οι πράκτορες της ομάδας μπαίνουν στο στόχαστρο και αρχίσουν να δολοφονούνται ένας ένας με άγριο τρόπο.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σαμ Γουόρθιγκτον, Τέρενς Χάουαρντ, Τζόι Μανγκανιέλο, Τζος Χόλογουέι, Μαξ Μαρτίνι, Μιρέιγ Ινός.

*Alpha, Παρασκευή 21/10, στις 01:50

«Παράνομο Φορτίο» (2019) σκηνοθεσία Νταγκ Κάμπελ

Τρόμου – Μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της, πρέπει να παλέψει για να αθωώσει την έφηβη κόρη της, η οποία συνελήφθη από Ομοσπονδιακούς πράκτορες αφού εμπλεκόταν σε παράνομο λαθρεμπόριο διαμαντιών.

Παίζουν: Μονρό Κλάιν, Νταρλίν Βόγκελ, Σέλμπι Γιάρντλεϊ, Τζουλιάνα Ντεστεφάνο, Λιν Βαν Μολ, Κόουλ Ράιανχαρντ.

*Mega, Παρασκευή 21/10, στις 02:10