11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα!

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

*Skai, Σάββατο 22/10, στις 21:00

«Εγώ, ο Απαισιότατος 2» (2013) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό

Animation – Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

Τις φωνές τους στους ήρωες «δανείζουν»: ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» και υποψήφιος για Όσκαρ, Στιβ Καρέλ, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Ράσελ Μπραντ.

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Γιάννης Ζουγανέλης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ελε΄νη Βογιατζή, Μυρτώ Ορφανάκου, Βασιλική Σούτη, Σάκης Μπουλάς, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Νίκος Νίκας.

*Star, Σάββατο 22/10, στις 21:00

«Η Ανταλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράμα – Στο Λος Αντζελες της δεκαετίας του ’20, μια μοναχική γυναίκα, που αγωνίζεται ν’ ανακαλύψει το εξαφανισμένο παιδί της, συγκρούεται με τη διεφθαρμένη αστυνομία.
Η πραγματική ιστορία της Κρίστιν κόλινς (Αντζελίνα Τζολί) που προσπαθεί να ανακαλύψει τον απαχθέντα μικρό της γιο, Γουόλτερ Κόλινς, πράγμα στο οποίο η εκεί αστυνομία, γνωστή τότε για τη διαφθορά και τα σκάνδαλά της, όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά για να καλύψει την ανικανότητά της που έχει γίνει θέμα επίθεσης από τον πάστορα τοπικού ραδιοφώνου (Τζον Μάλκοβιτς), διαστρεβλώνει τα γεγονότα, παρουσιάζοντάς της ένα άλλο παιδί και πιέζοντάς την να το δεχτεί ως γιο της.

Όταν η Κρίστιν συνεχίζει τον αγώνα της, με τη βοήθεια του πάστορα, παρουσιάζοντας αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν πως αυτός δεν είναι ο γιος της, καταλήγει να συλληφθεί από την αστυνομία,
και να την απομονώσουν σε ψυχιατρείο για να της κλείσουν το στόμα.

Παίζουν: Αντζελίνα Ζολί, Τζον Μάλκοβιτς, Τζέφρι Ντόνοβαν, Μάικλ Κέλι, Μισέλ Γκαν, Γκάτλιν Γκρίφιθ, Κολμ Φέορε.

*Ant1, Σάββατο 22/10, στις 21:45

«The Bachelor 2» (2017) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Κωμωδία – Ο Ηλίας Μελέτης ετοιμάζεται να γίνει γαμπρός στα Σφακιά και οι τρεις φίλοι του Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης και Νίκος Βουρλιώτης δεν θα τον αφήσουν μόνο του να απολαύσει το Bachelor party του, αλλά θα ταξιδέψουν άμεσα μέχρι την Κρήτη όπου και θα γνωρίσουν τους συγγενείς της νύφης.

Η γνωστή παρέα από την πρώτη ταινία έρχεται να κάνει ένα ακόμη πιο απίθανο μπάτσελορ πάρτι και με την προσθήκη αρκετών γνωστών ηθοποιών και όχι μόνο όπως οι Τόνι Σφήνος, Γιώργος Μαυρίδης, Δημήτρης Τζουμάκης, Δημήτρης Πιατάς, Άννα Κουρή, Λευτέρης Ζαμπετάκης και Νίνο Ξυπολιτάς υπόσχονται μια ξεκαρδιστική καλοκαιρινή περιπέτεια πριν το γάμο του τέταρτου φίλου.

Άραγε ο γάμος του θα έχει την ίδια τύχη με αυτή του γάμου από την πρώτη ταινία ή θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά;

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Ηλίας Μελέτης, Βασιλική Τρουφάκου.

*Mega, Σάββατο 22/10, στις 21:50

«Big Game» (2014) σκηνοθεσία Τζαλμαρί Ελάντερ

Δράσης Περιπέτεια – Όταν το Air Force One καταλαμβάνεται από τρομοκράτες αφήνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα στην άγρια φύση των φινλανδικών βουνών, υπάρχει μόνο ένας που μπορεί να τον σώσει: ο 13χρονος Οσκάρι.

Ο μικρός βρίσκεται στο δάσος για να αποδείξει ότι είναι πλέον μεγάλος για να γίνει ένας καλός κυνηγός, αλλά αντί για ελάφι, βρίσκει τον πλανητάρχη που έχει δραπετεύσει από τους τρομοκράτες.

Οι δυο τους τώρα πρέπει να επιβιώσουν τις επόμενες 24 ώρες σε αυτό το άγριο περιβάλλον, με τους διώκτες στο κατόπι τους, κι ενώ το Πεντάγωνο παρακολουθεί τις κινήσεις μέσω δορυφόρου.

Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Όνι Τόμιλα, Τεντ Λεβίν, Ρέι Στίβενσον, Φελίσιτι Χαφμαν, Βίκτορ Γκάρμπερ.

*Star, Σάββατο 22/10, στις 23:10

«Rocketman» (2019) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Δράμα – Μιούζικαλ – Το «Rocketman» είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον.

Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον.

Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

*Open, Σάββατο 22/10, στις 23:30

«S.W.A.T.: Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης» (2003) σκηνοθεσία Κλαρκ Τζόνσον 

Δράσης – Ο βετεράνος διοικητής Χόντο αναλαμβάνει να «στρατολογήσει» και να εκπαιδεύσει πέντε από τους καλύτερους αστυνομικούς του Λος Άντζελες, συγκροτώντας μια νέα «Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης». Πρώτη της αποστολή θα είναι να παραδώσει έναν επικίνδυνο «βαρόνο» ναρκωτικών στα χέρια των Ομοσπονδιακών. Όταν όμως εκείνος θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια σε όποιον καταφέρει να τον ελευθερώσει, η Ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει τους αδίστακτους κυνηγούς της αμοιβής.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κόλιν Φάρελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, LL Cool J, Ολιβιέ Μαρτίνεζ.

*Mega, Σάββατο 22/10, στις 00:10

«Κραυγή Αγωνίας 3» (2000) σκηνοθεσία Τζέισον Ρέιτμαν

Τρόμου – Φέροντας ακόμη νωπές τις αναμνήσεις από τις φρικτές δολοφονίες των φίλων της, η Σίντνεϊ Πρέσκοτ εγκαταλείπει το Γούντσμπορο και τώρα ζει στο Λος Άντζελες, προσπαθώντας να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή. Εν τω μεταξύ, η νουβέλα που έχει γράψει η Γκέιλ Γουέδερς, βασισμένη στα περιστατικά των δολοφονιών στο Γούντσμπορο, γνωρίζει τεράστια επιτυχία και πρόκειται να γυριστεί ταινία. Όμως, ένας παρανοϊκός δολοφόνος αρχίζει να σκοτώνει τους ηθοποιούς σύμφωνα με την εξέλιξη του σεναρίου, καθώς ένα αντίτυπο βρέθηκε στα χέρια του. Και πάλι ο εντοπισμός του είναι δύσκολος καθώς οι παραγωγοί έχουν ανακοινώσει τρία διαφορετικά σενάρια με τρεις διαφορετικές καταλήξεις.

Παίζουν: Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέιβιντ Αρκέτ, Λιβ Σράιμπερ, Νιβ Κάμπελ, Πάτρικ Ντέμσεϊ.

*Skai, Σάββατο 22/10, στις 01:00

«Έχετε Κάνει Κράτηση;» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς 

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ είναι μια επιτυχημένη σεφ σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Μανχάταν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο, η Κέιτ είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που διαμόρφωσαν τον αυστηρό χαρακτήρα της, αλλά και τη σχολαστική συμπεριφορά της μέσα στη κουζίνα.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν αναγκαστεί να φροντίσει τη νεαρή ανιψιά της, που έμεινε ορφανή. Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σύντομα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός αλλά και κάπως εκκεντρικός Νικ, έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριό της, αλλά η χημεία μεταξύ τους δεν είναι η ιδανική.

Πόσες ανατροπές μπορεί να αντέξει μια γυναίκα που έχει μάθει να ακολουθεί στη ζωή αυστηρούς κανόνες, όπως και στις συνταγές της; Πολύ σύντομα όμως θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι νόστιμα επειδή ακριβώς προκύπτουν από τα πιο αναπάντεχα υλικά…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Alpha, Σάββατο 22/10, στις 01:30

«Σινεμά ο Παράδεισος» (1988) σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δράμα, ρομαντική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες.

Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία.

Παίζουν: Σαλβατόρε Κάσιο, Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι.

*Open, Σάββατο 22/10, στις 02:30

«Οι Εισβολείς» (2015) σκηνοθεσία Άνταμ Μάσεϊ

Τρόμου – Κάθε πόλη έχει το μυστικό της, κάτι που η φοιτήτρια Ρόουζ Χάλσφορντ θα ανακαλύψει όταν εκείνη και ο πατέρας της μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι. Όταν η Ρόουζ μαθαίνει ότι η προηγούμενη ένοικος του σπιτιού εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, υποπτεύεται ότι οι περίεργοι γείτονες της γνωρίζουν περισσότερα από όσα λένε. Και όταν αρχίζει να ακούει θορύβους και να βλέπει σκιές στο σκοτάδι του σπιτιού της, κανείς, ούτε καν ο πατέρας της, δεν την πιστεύει. Εκείνη, όμως, σύντομα πείθεται ότι ίσως είναι το επόμενο θύμα του αόρατου εισβολέα.

Παίζουν: Μιράντα Κόσγκροβ, Ντόναλ Λογκ, Όστιν Μπάτλερ, Τομ Σάιζμορ, Τζενέσα Γκραντ, Μάικλ Λάκετ.

*Mega, Σάββατο 22/10, στις 02:30