9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποικιλία επιλογών για άλλο ένα βράδυ Κυριακής!

«Pearl Harbor» (2001) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δραματική Δράσης Πολεμική – Ειρηνικός ωκεανός, 1941. Στο λιμάνι Περλ Χάρμπορ της Χαβάης βρίσκεται μία από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις του αμερικανικού στόλου. Εκεί υπηρετούν δύο φίλοι, ο Ντάνι και o Ρέιφ, που η φιλία τους κρατά από την παιδική τους ακόμα ηλικία.

Όταν, όμως, διαπιστώσουν ότι και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα, η δυνατή σχέση τους θα μπει σε μια φάση δοκιμασίας. Σύντομα, ωστόσο, ο στόλος δέχεται την ιστορική αιφνιδιαστική επίθεση από την ιαπωνική αεροπορία. Τα συναισθήματα και η σχέση τους θα ενταθούν ακόμα περισσότερο μέσα στη βουή των συναγερμών και τους μαύρους καπνούς των εκρήξεων, ενώ οι εξελίξεις θα είναι τόσο απρόβλεπτες, που οι ψυχικές πληγές θα είναι βαρύτερες από τις σωματικές, ακόμα και εκτός της εμπόλεμης ζώνης…

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζος Χάρτνετ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Άλεκ Μπάλντουιν, Κούμπα.

*Alpha, Κυριακή 23/10, στις 21:00

«Σύρριζα» (2005) σκηνοθεσία Σαμ Μεντες

Δραματική Δράσης – Τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο Άντονι «Σουοφ» Σουόφορντ (Τζέικ Τζίλενχαλ), φοιτητής από το Σακραμέντο, μόλις κατατάχθηκε στο σώμα πεζοναυτών. Η βασική εκπαίδευση τελειώνει και τώρα ο Σουοφ είναι ελεύθερος σκοπευτής, πανέτοιμος για όλα. Τουλάχιστον… έτσι νομίζει. Με το ξέσπασμα του Πολέμου του Κόλπου, η διμοιρία του μετατίθεται στη Σαουδική Αραβία.

Βαρεμάρα, εκπαίδευση, ενυδάτωση, ύπνος, φαΐ, πάρτι, ψυχολογικά προβλήματα, όλα βρίσκονται μέσα στο μενού και το ένα διαδέχεται το άλλο επί καθημερινής βάσης.
Ενώ αυτοί οι άνθρωποι έχουν προετοιμαστεί για μια μεγάλη και σκληρή μάχη, καταντούν φαντάσματα τους εαυτού τους περιμένοντας πως και πως την οποιαδήποτε επαφή με τον εχθρό. Μετά από 175 μέρες απραξίας, αφόρητης ζέστης και διαρκούς εκνευρισμού, ξεκινά η περίφημη επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου».

Μέσα σε πέντε μέρες, ο Σουοφ και η διμοιρία του θα γίνουν μάρτυρες φρικαλεοτήτων, θα προσπεράσουν απανθρακωμένα πτώματα, φλεγόμενες πετρελαιοπηγές και ίσως να αρπάξουν την ευκαιρία για ν’ αποδείξουν στους εαυτούς τους πως είναι ικανοί να σκοτώνουν. Άλλωστε, γι’ αυτό τον λόγο δεν βρίσκονται εκεί;

Όταν τελικώς έρχεται η πολυπόθητη στιγμή της αποστολής, η νέα πολεμική τεχνολογία στερεί την πρώτη και τελευταία ελπίδα για πραγματική εμπλοκή.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέιμι Φοξ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Λούκας Μπλακ, Λαζ Αλόνσο.

*Ant1, Κυριακή 23/10, στις 22:00

«Αποκάλυψη Τώρα – Redux!» (2001) σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική -Βρισκόμαστε στο 1969, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο λοχαγός ειδικών δυνάμεων Μπέντζαμιν Γουίλαρντ (Μάρτιν Σιν) ταξιδεύει μέσα στις βίαιες ζώνες μάχης του Βιετνάμ, σε μια μυστική αποστολή.
Πρέπει να δολοφονήσει τον θεωρούμενο παράφρονα και αποστάτη διοικητή πεδίου, τον Γουόλτερ Ε. Kουρτζ (Μάρλον Μπράντο). Έχει τοποθετήσει το “αρχηγείο ” του στην ουδέτερη Καμπότζη και διοικεί μια στρατιά Ιθαγενών ως ημίθεος.
Ο συνταγματάρχης Τζ. Λούκας (Χάρισον Φορντ) και ο στρατηγός Κόρμαν (Γκερβάς Ντούαν Σπράντλιν) ανησυχούν για τη δράση του και αναθέτουν στον Γουίλαρντ να τον εξοντώσει.

Καθώς ο Γουίλαρντ ταξιδεύει μέσα στην παραφροσύνη και τον παραλογισμό της αμερικανικής εμπλοκής στον πόλεμο, έλκεται όλο και περισσότερο από την ίδια τη ζούγκλα, την αρχέγονη μυσταγωγία της και την τεράστια δύναμή της.
Η αποστολή του όμως πρέπει να ολοκληρωθεί πάση θυσία..

Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μάρτιν Σιν, Φρέντερικ Φόρεστ, Λώρενς Φισμπερν, Ντένις Χόπερ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 23/10, στις 22:15

«Ο Φυγάς» (1993) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Αστυνομική περιπέτεια – Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ’ τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο.

Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει.Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό.

Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζερόεν Κράμπε, Σίλα Γουόρντ, Τζο Παντολιάνο, Αντρέας Κατσούλας.

*Star, Κυριακή 23/10, στις 23:50

«Ο Μπαμπάς της Νύφης» (1991) σκηνοθεσία Τσαρλς Σάιερ

Κωμωδία Ρομαντική – Όταν η μονάκριβή του κόρη τού ανακοινώνει ότι ετοιμάζεται να παντρευτεί, ο Τζορτζ Μπανκς (Στηβ Μάρτιν) παθαίνει κρίση πανικού. Αυτή ήταν πάντα η στιγμή που έτρεμε, απ’ όταν η μικρή του Άννι ήταν παιδί.

Τώρα ήρθε η στιγμή να το αντιμετωπίσει. Δεν θα προλάβει όμως να συνέλθει από το πρώτο σοκ, αφού έρχεται το δεύτερο που είναι ακόμα χειρότερο! Ο προϋπολογισμός του γάμου κινδυνεύει να τινάξει τις οικονομίες του στον αέρα, αφού μάνα και κόρη έχουν φιλοδοξίες για μια γαμήλια δεξίωση που θα αφήσει εποχή.

Παίζουν: Στηβ Μάρτιν, Ντάιαν Κήτον, Μάρτιν Σορτ, Κίμπερλι Γουίλιαμς-Πέισλι, Κίραν Τσάλκιν.

*Alpha, Κυριακή 23/10, στις 00:45

«Rocketman» (2019) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Δράμα – Μιούζικαλ – Το «Rocketman» είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον.

Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον.

Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

*Open, Κυριακή 23/10, στις 01:45

«Peppermint» (2018) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης – Η Ράιλι Νορθ (Τζένιφερ Γκάρνερ) είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας.

Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται.

Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Όρτιζ, Τζον Γκάλαχερ Τζ., Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Τάισον Ρίτερ.

*Skai, Κυριακή 23/10, στις 02:30

«Φωτιά στις Κάνες μας» (2016) σκηνοθεσία Μπέν Ουάτλι

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη της Βοστόνης στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η Τζαστίν (Μπρι Λάρσον) είναι ο μεσάζοντας για μια συνάντηση σε απομονωμένη αποθήκη ανάμεσα στους Ιρλανδούς με αρχηγό τον Κρις (Κίλιαν Μέρφι) και μια συμμορία υπό την αρχηγία του Βέρνον (Σάρλτο Κόπλεϊ), και του Ορντ (Άρμι Χαμερ).

Στη συναλλαγή όμως θα πάνε όλα στραβά και τα δυο στρατόπεδα θα αρχίσουν να ανταλλάσσουν απειλές και σφαίρες μέχρι τελικής εξόντωσης.

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Άρμι Χάμερ, Κίλιαν Μέρφι, Πάτρικ Μπέρτζιν, Νόα Τέιλορ, Τζακ Ρέινορ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ενζο Σιλέντι.

*Mega, Κυριακή 23/10, στις 02:30

«Ματωμένο Διαμάντι» (2006) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουίκ

Περιπέτεια – Έτος 1999, Σιέρα Λεόνε. Ο εμφύλιος πόλεμος μαστίζει τη χώρα. Οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Για τη χρηματοδότηση του αγώνα τους, οι αντάρτες συνηθίζουν να ανταλλάσσουν διαμάντια με όπλα! Μέσα στη φρίκη και το χάος που επικρατούν, ο Σόλομον Βάντι, ψαράς της φυλής των Μέντε, ζει με το όνειρο πως, κάποια μέρα, ο γιος του θα γίνει σπουδαίος γιατρός. Ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη από τη μέρα που στο χωριό του εισβάλλουν οι αντάρτες. Ο Σόλομον συλλαμβάνεται και καταλήγει εργάτης στα αδαμαντωρυχεία ενώ ο γιος του στρατολογείται με τη βία από το Επαναστατικό Μέτωπο.

Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, ο Σόλομον ανακαλύπτει ένα σπάνιο και τεράστιο ροζ διαμάντι. Με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, ο νεαρός ψαράς κρύβει τον πολύτιμο λίθο ενώ γίνεται αντιληπτός από τον λοχαγό Πόιζον. Την ίδια ώρα όμως οι αντάρτες δέχονται αιφνιδιαστική επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Ο Σόλομον και ο λοχαγός Πόιζον συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές της Φριτάουν, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε. Ο Ντάνι Άρτσερ, λευκός νοτιοαφρικανός και πρώην μισθοφόρος από τη Ροδεσία, εκτίει ποινή φυλάκισης στη Φριτάουν για λαθρεμπορία διαμαντιών.

Ο Ντάνι μαθαίνει για τον πολύτιμο λίθο που βρήκε ο Σόλομον. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Ντάνι πείθει τον Σόλομον να κλείσουν μια συμφωνία: ο πρώην μισθοφόρος θα βοηθήσει τον ψαρά να ξαναβρεί την οικογένειά του με αντίτιμο το διαμάντι.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντζιμόν Χουνσού, Τζένιφερ Κόνελι, Άρνολντ Βόσλοου, Μάικλ Σιν.

*Star, Κυριακή 23/10, στις 02:45