5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Δευτέρα 24/10 στις 21:00

«Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Δράσης, Τρόμου – Ο Τζέρι Λέιν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, έχει επιλέξει να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του. Για χάρη της οικογένειάς του όμως και για να επιζήσουν από τον φονικό ιό που εξαπλώνεται στον πλανήτη, πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο.

Πρέπει να εντοπίσει τον ασθενή 0 για να σταματήσει τη θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ίνος, Ντανιέλα Κέρτες, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ.

*Skai, Δευτέρα 24/10 στις 21:00

«Δύση Ηλίου» (2018) σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες

Δραματική – 1913: Βουδαπέστη, στην καρδιά της Ευρώπης. Η νεαρή ίρις Λέιτερ (Τζούλι Τζάκαμπ ) φτάνει στην Βουδαπέστη, ελπίζοντας να εργαστεί ως καπελού στο θρυλικό κατάστημα που κάποτε ανήκε στους γονείς της.

Παρόλα αυτά, ο νέος ιδιοκτήτης Όσκαρ Μπρίλλ (Βλαντ Ιβάνοφ) δεν δέχεται να την προσλάβει.

Τη στιγμή της άφιξής της στο κατάστημα, γίνονται προετοιμασίες για την υποδοχή σημαντικών καλεσμένων κι ένας άνδρας την προσεγγίζει, αναζητώντας κάποιον Κάλμαν Λάιτερ, για τον οποίο -και παρόλο που φέρει το ίδιο επώνυμο με εκείνην- η Ίρις δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε.

Αρνούμενη να φύγει από την πόλη, η Ίρις αρχίζει να αναζητά τον Κάλμαν Λέιτερ, τον μοναδικό συνδετικό κρίκο με το χαμένο της παρελθόν.

Αυτή η αναζήτηση την οδηγεί μακριά από τα λαμπερά φώτα του καταστήματος Λέιτερ, στους σκοτεινούς δρόμους μιας Βουδαπέστης που αρχίζει να αντανακλά την αναστάτωση ενός πολιτισμού που ετοιμάζεται να βυθιστεί στο χάος.

Παίζουν: Τζούλι Τζάκαμπ, Σούζαν Γουέστ, Βλαντ Ιβάνοφ, Ουρς Ρεχν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 24/10 στις 22:00

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου –  Ο Στου Σέπαρντ (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας καλλιτεχνικός μάνατζερ που χάρη στο ταλέντο στα ψέματα καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά να κάνει και μια άνετη ζωή.
Ένα πρωινό στο κέντρο της πόλης, αφού τελειώνει τις δουλειές του μπαίνει σ’ ένα τηλεφωνικό θάλαμο από τον οποίο και καλεί την ερωμένη του.
Όταν όμως τελειώνει τη συνομιλία του μαζί της, το τηλέφωνο χτυπάει.

Ξέρει ότι πρόκειται για λάθος κλήση, αλλά η περιέργεια τον προτρέπει να το σηκώσεις. Ένα τηλέφωνο που χτυπά απαιτεί απάντηση, αλλά όταν ο Στου Σέπαρντ απαντά οι απαιτήσεις του συνομιλητή του (Κήφερ Σάδερλαντ) θα τον εκπλήξουν δυσάρεστα: έχει βρεθεί εμπλεκόμενος σε ένα βασανιστικό “παιχνίδι”.

«Κλείσε», του λέει η φωνή «και θα βρεθείς νεκρός».

Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ένας ελεύθερος σκοπευτής και τον απειλεί ότι θα τον πυροβολήσει αν το κλείσει.

Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δυο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουιτάκερ, Κέιτι Χολμς, Ράντα Μίτσελ.

*Skai, Δευτέρα 24/10 στις 23:15

«Café Society» (2016) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν

Δραματική Ρομαντική – Νέα Υόρκη, δεκαετία του ’30. Μην αντέχοντας τους καβγάδες των γονιών του, τον γκάνγστερ αδελφό του και την οικογενειακή επιχείρηση, ο Μπόμπι Ντόρφμαν αποφασίζει να αλλάξει δραστικά τη ζωή του.

Έτσι, αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στο Χόλιγουντ όπου ο πανίσχυρος ατζέντης θείος του τον προσλαμβάνει ως παιδί για όλες τις δουλειές.

Ο Μπόμπι γρήγορα ερωτεύεται ένα κορίτσι, το οποίο όμως είναι δεσμευμένο. Ο Μπόμπι συμβιβάζεται με την φιλία της – ώσπου μια μέρα το κορίτσι χτυπά την πόρτα του και του λέει ότι ο φίλος της μόλις την χώρισε. Ξαφνικά, η ζωή του Μπόμπι παίρνει νέα, ιδιαίτερα ρομαντική τροπή!

Παίζουν: Τζέσε Άιζενμπεργκ, Μπλέικ Λάιβλι, Κρίστεν Στιούαρτ, Στιβ Καρέλ, Κέλι Ρόρμπαχ.

*Open, Δευτέρα 24/10 στις 00:00