Κυνηγός “τέρας ψυχραιμίας” απέναντι σε επίθεση αρκούδας – [video]

Ένας κυνηγός παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο θέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο για να σώσει εκείνη της αρκούδας

Οι συναντήσεις των κυνηγών με τις αρκούδες στα εδάφη πολλών χωρών καθόλου σπάνιες δεν είναι. Πόσο μάλλον στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που τα μεγάλα θηλαστικά βρίσκονται σε πληθώρα. Κάτι ανάλογο ωστόσο συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Οι επιθέσεις των αρκούδων είναι επίσης ένα φαινόμενο που συνηθίζεται σε όσους δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο και θεωρούνται ως απειλή από εκείνες. Όπως συνέβη στο παρακάτω συγκλονιστικό βίντεο που καταγράφηκε από έναν κυνηγό με τη κάμερα που είχε τοποθετημένη στο κεφάλι του.

Μια καφέ και μεγαλόσωμη αρκούδα εντοπίζεται από τα σκυλιά του κυνηγού που έχει βγει για κυνήγι αγριόχοιρου. Ο κυνηγός πλησιάζει με το πλαγιόκανο δίκαννο και αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για αρκούδα. Η αντίδραση του θεριού είναι να στραφεί εναντίον του κυνηγού.

Το ζώο στρέφεται προς τον κυνηγό καθώς νιώθει ότι απειλείται. Ο κυνηγός με παρατεταμένο το όπλο του σημαδεύει την αρκούδα. Το θηρίο φτάνει σε απόσταση αναπνοής κι εκείνος με ατσαλένια νεύρα παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Η αρκούδα επιτίθεται ξανά και σαν να «οσμίζεται τον θάνατο» οπισθοχωρεί εκ νέου τελευταία στιγμή. Ο κυνηγός ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει εκείνη της αρκούδας.

Δείτε το video:

@kynigesia.gr Κυνηγός «τέρας ψυχραιμίας» απέναντι σε επίθεση αρκούδας #hunter #bear ♬ πρωτότυπος ήχος – Kynigesia

kynigesia