7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Αντίο Κρίστοφερ Ρόμπιν» (2017) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις

Δραματική – Ήταν χειμώνας του 1924, όταν μετά από πολλές απορρίψεις και ακυρώσεις, οι ιστορίες ενός μικρού αγοριού και του αγαπημένου του αρκούδου κατάφεραν να βρουν εκδότη, αρχικά μέσω ενός περιοδικού, του Punch, μιας βρετανικής έκδοσης που αφιέρωνε τις σελίδες του σε νέες ιστορίες (σε συνέχειες) καρτούν.

Το μικρό αγόρι και ο αρκούδος του, γνωστοί και ως Κρίστοφερ Ρόμπιν και Γουίνι θα ενθουσιάσουν το αναγνωστικό κοινό και τέσσερα χρόνια μετά θα ξεκινήσει μια μεγάλη εκδοτική εγκυκλοπαίδεια με τις περιπέτειες των δυο τους και των φίλων τους.

Μία σπάνια ματιά στη σχέση ανάμεσα στον αγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων Α.Α.Μιλν (Ντόναλ Γκλίσον) και τον Κρίστοφερ Ρόμπιν (Ουίλ Τίλστον), τον γιο του. Στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Μιλν εμπνέεται από τα παιχνίδια του γιού του και δημιουργεί τον μαγικό κόσμο του χαρακτήρα Γουίνι το Αρκουδάκι- που τον κάνει αμέσως διάσημο.Όμως, η διεθνής επιτυχία του βιβλίου έχει ένα κόστος για τον συγγραφέα, τον μικρό του γιο και τη γυναίκα του Δάφνη (Μάργκο Ρόμπι).

Παίζουν: Ντόναλ Γκλίσον, Μπαργκοτ Ρόμπι, Γουιλ Τιλστον, Α.Α. Μιλν, Κέλι Μακντόναλντ, Άλεξ Λόθερ.

*Open, Τετάρτη 26/10 στις 21:00

«Rampage: Το Απόλυτο Χάος» (2018) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Περιπέτεια φαντασίας – Ο επιστήμονας Ντέιβις Οκόγιε μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα, τον οποίο φροντίζει από τη μέρα της γέννησής του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα, που δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη, μεταμορφώνει τον ήρεμο και φιλικό γορίλα σε ένα τεράστιο, οργισμένο τέρας. Τα πράγματα θα χειροτερέψουν όταν σύντομα αποκαλύπτεται πως υπάρχουν και άλλα ζώα-κυνηγοί, που έχουν μεταλλαχθεί με παρόμοιο τρόπο…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Ναόμι Χάρις, Μαλίν Άκερμαν, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

*Star, Τετάρτη 26/10 στις 21:00

«Εραστές μετ`Εμποδίων» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Χιούιτ

Κομεντί Ρομαντική – Πρόκειται για μια από τις καλύτερες δικηγόρους διαζυγίων στη Νέα Υόρκη. Όμως, παράλληλα, η Όντρεϊ Γουντς αποφεύγει τους άντρες, δεν πιστεύει στον γάμο και είναι εθισμένη στα… γλυκά.

Από την άλλη, ο Ντάνιελ Ράφερτι είναι ο καλύτερος δικηγόρος διαζυγίων στο Μπέβερλι Χιλς. Είναι άνετος και στον ελεύθερο χρόνο του γράφει νομικά βιβλία ή εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, και τώρα η Όντρεϊ κι ο Ντάνιελ αναλαμβάνουν την ίδια υπόθεση.

Σταδιακά, όμως, αναπτύσσεται μια αμοιβαία έλξη μεταξύ τους. Οι απαιτήσεις της υπόθεσης αναγκάζουν τους δύο συνεργάτες να ταξιδέψουν μέχρι την Ιρλανδία. Όμως, εκεί, κατά τη διάρκεια μιας ρομαντικής ιρλανδικής γιορτής, δεν αργούν να βρεθούν… παντρεμένοι.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Πιρς Μπρόσναν, Πάρκερ Πόσεϊ, Μάικλ Σιν.

*Skai Τετάρτη 26/10 στις 21:00

«Το Τελευταίο Φιλί του Κάιζερ» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λεβό

Δραματική Πολεμική Ρομαντική – Ο Γερμανός αξιωματικός Στέφαν Μπραντ (Τζέι Κόρτνεϊ), έπειτα από μια αποστολή που δεν πήγε καλά, βρίσκεται υποβιβασμένος, μέχρι που του ανατίθεται να πάει στην Ολλανδία προκειμένου να αναλάβει τη φύλαξη του Κάιζερ Γουλιέλμου ΙΙ (Κρίστοφερ Πάλμερ), ο οποίος ζει αποσυρμένος σε μια έπαυλη από τη στιγμή που έχασε τον θρόνο.

Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η απόφαση. Ο Μπραντ το θεωρεί μη πολεμική αποστολή. Ο Κάιζερ δεν συμπαθεί το καθεστώς του Χίτλερ και προτιμά να περνά την ώρα του κόβοντας ξύλα και ταΐζοντας πάπιες.

Ο ευσεβής πόθος του Κάιζερ είναι πλέον να αποκαταστήσει το αμαυρωμέου του (Τζάνετ μακ Τιρ) είναι να επανέλθει στο «εορταστικό» πρωτόκολλο και να δώσει παράταση ζωής στον ηλικιωμένο σύντροφό της, αφήνοντας πίσω τις πένθιμες ημέρες του ντροπιαστικού κατ’ οίκον περιορισμού.

Την προσοχή τού Μπραντ θα τραβήξει από την πρώτη κιόλας στιγμή μια νεαρή υπηρέτρια, η Μίκε (Λίλυ Τζέιμς), καινούργια στην υπηρεσία τού Κάιζερ.

Η έλξη θα είναι άμεση και μεταξύ τους θα προκύψει μια ερωτική ιστορία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες ότι κοντά στον Κάιζερ ίσως βρίσκεται ένας Βρετανός πράκτορας και το τοπικό τμήμα της Γκεστάπο αναζητά ποιος μπορεί να προσπαθεί να πλησιάσει τον τέως Αυτοκράτορα.

Η Μίκε ομολογεί στον εραστή της ότι είναι Εβραία, περιμένοντας να δει αν ο Μπραντ είναι όπως οι περισσότεροι Γερμανοί αξιωματικοί.

Όταν ο Χίμλερ, ως επικεφαλής των Ναζί αποφασίζει να κάνει μία απροειδοποίητη επίσκεψη, μια αντίστροφή μέτρηση ξεκινά καθώς μυστικά αποκαλύπτονται, η πίστη δοκιμάζεται και ο Στεφάν καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην πατρίδα και την καρδιά του.

Παίζουν: Τζάι Κόρτνει, Λιλί Τζέιμς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Τζάνετ ΜακΤιρ, Έλα Χόλαντ, Άντον Λέσερ, Κάριν Λεκλερκ, Έντι Μάρσαν.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 26/10 στις 22:00

«The Transporter Refueled» (2015) σκηνοθεσία Καμίλ Ντελαμάρ

Περιπέτεια – Όχι ονόματα, όχι ερωτήσεις και όχι διαπραγματεύσεις στην τιμή: ο Transporter είναι ο καλύτερος οδηγός για κάθε βρωμοδουλειά. Ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με αυτόν της Αννας, αρχηγού μιας ομάδας θηλυκών δολοφόνων, η οποία αποφασίζει ότι ο Φρανκ είναι ο κατάλληλος για να καθαρίσει μία ομάδα Ρώσων έμπορων λευκής σαρκός. Για να είναι σίγουρη πως θα συνεργαστεί, κρατάει όμηρο τον πατέρα του. Τώρα, η εκδίκηση είναι μονόδρομος.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Έντ Σκράιν, Γκαμπριέλα Ράιτ, Ραντιβόζ Μπούκβιτς.

*Star, Τετάρτη 26/10 στις 23:15

«Κάποτε στην Αμερική» (1984) σκηνοθεσία Σέρτζιο Λεόνε

Αστυνομική Δραματική – Το “Κάποτε στην Αμερική” ακολουθεί την πορεία μιας παρέας εφήβων Εβραίων γκάνγκστερ στην Νέα Υόρκη στα γκέτο της Νέας Υόρκης την εποχή της ποτοαπαγόρευσης 1920-1930, την επανένωσή τους μερικά χρόνια αργότερα και την ζωή ενός εξ αυτών σε μεγάλη ηλικία.

Εστιάζοντας στην ζωή του Νταβίντ «Νούντλς» Άαρονσον (Ρόμπερτ ντε Νίρο) από την εφηβική του ηλικία την δεκαετία του 1920, μετέπειτα στην ενήλικη ζωή του ως γκάγκστερ την δεκαετία του 1930 ως και την 6η δεκαετία της ζωής του το 1968, μέσα από αναδρομές μαθαίνουμε για τις δυνατές σχέσεις που δομήθηκαν μεταξύ τους και πως καθόρισαν ολόκληρη τη ζωή τους.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμς Γουντς, Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν, Τζο Πέσι, Μπαρτ Γιανγκ, Τιούσντεϊ Ουέλντ, Τριτ Γουίλιαμς, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Τζένιφερ Κόνελι.

*Alpha, Τετάρτη 26/10 στις 23:30

«Το Κελί» (2000) σκηνοθεσία Τάρσεμ Ζινγκ

Τρόμου – Η παιδοψυχίατρος Κάθριν Ντιν έχει αναπτύξει μια τεχνική, μέσω της οποίας καταφέρνει να εισχωρεί στο μυαλό των ασθενών της.

Όταν ο Στάργκερ, ένας μανιακός δολοφόνος, πέφτει σε κώμα, ο πράκτορας του FBI, Πίτερ Νόβακ ζητά από την Κάθριν να εισχωρήσει στον ψυχικό κόσμο του πρώτου, προκειμένου να βρει το μέρος στο οποίο ο serial killer έχει κρύψει ένα μικρό κορίτσι, που έχει απαγάγει. Αν η Κάθριν δεν τα καταφέρει, τότε το κορίτσι θα πεθάνει.

Η νεαρή παιδοψυχίατρος δέχεται, όμως η κατάβασή της στον αρρωστημένο κόσμο του Στάργκερ είναι γεμάτη από θανάσιμους κινδύνους…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Βινς Βον.

*Star, Τετάρτη 26/10 στις 01:30