11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Κλέφτρα Των Βιβλίων» (2013) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ

Ιστορικό δράμα -Η Λίζελ μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας των Χούμπερμαν λίγο προτού ξεκινήσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς όμως μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, ενώ αποκτά εμμονική σχέση με τη λογοτεχνία.

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουότσον, Σόφι Νελίς, Μπεν Σνέτζερ, Νίκο Λίρς

*Open, Πέμπτη 27/10, στις 21:00

«Όχι » (1969) σκηνοθεσία Δημήτρης Δαδήρας

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Η κόρη (Βέρα Κρούσκα) του Ιταλού πρέσβη (Γιώργος Μοσχίδης) στην Αθήνα είναι ερωτευμένη με έναν αξιωματικό του ελληνικού στρατού, τον Δημήτρη Νικολάου (Κώστας Πρέκας). Η ελληνοϊταλική σύρραξη θα τους χωρίσει και η νίκη των Γερμανών θα φέρει έναν αξιωματικό των Ες-Ες (Χρήστος Πολίτης) στο σπίτι του αγαπημένου της.

Εκείνη θα αρνηθεί να υποκύψει στο επίμονο φλερτ του Γερμανού.

Ο αγαπημένος της θα επιστρέψει στην Ελλάδα ως σαμποτέρ. Ο πατέρας της θα αυτοκτονήσει με τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, αρνούμενος τη συνεργασία με τους Γερμανούς, και ο Νικολάου θα συλληφθεί από τους κατακτητές. Οι δύο άντρες θα εκτελεστούν μαζί.

Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Βέρα Κρούσκα, Στέφανος Στρατηγός, Χρήστος Πολίτης, Μαλαίνα Ανουσάκη, Γρηγόρης Βαφιάς, Θανάσης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Μοσχίδης, Χάρης Παναγιώτου, Δημήτρης Κλέρης.

*Skai, Πέμπτη 27/10, στις 21:00

«Αντιρρησίας Συνείδησης» (2016) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης της Οκινάουα, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση αμερικανού στρατιώτη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς και ο πρώτος άοπλος στρατιώτης, που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λιουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Star, Πέμπτη 27/10, στις 21:00

«Πολιορκία στην οδό Λίπερτη» (2019) σκηνοθεσία  Σταύρος Παμπαλλής

Δραματική  Ελληνική ταινία – Η οικονομική κρίση τους στέρησε τα πάντα εκτός από το σπίτι τους. Σήμερα κινδυνεύει και αυτό. Αυτήν τη φορά όμως είναι διατεθειμένοι να παλέψουν. Άλλωστε δεν έχουν τίποτα πια να χάσουν…
Eν μέσω οικονομικής κρίσης, ο Π, σύζυγος, πατέρας δύο παιδιών, και 4 χρόνια άνεργος, κρύβει τις προειδοποιητικές επιστολές εκποίησης που λαμβάνει, στο γκαράζ μαζί με το G3 του στρατού.

Η κυρία Π από την άλλη, πλένει και σιδερώνει ρούχα προκειμένου να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες. Μόλις που καλύπτει το ρεύμα και νερό. Το μόνο πράγμα που κρατά την οικογένεια δεμένη είναι το σπίτι στο οποίο ζουν, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας.

Όταν όμως έρχεται η ώρα να τους το πάρουν, οι εξελίξεις είναι απροσδόκητες. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο λόγω της αναπάντεχης εμφάνισης μιας πελάτισσας της κυρίας Π, και ενός άτυχου ταξιτζή, ο οποίος διάλεξε κακή μέρα για να κόψει το κάπνισμα…

Παίζουν: Δάφνη Αλεξάντερ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νιόβη Χαραλάμπους, Ακύλλας Καραζήσης.

*ΕΡΤ2 Πέμπτη 27/10, στις 22:00

«Αναζητώντας τον Χέντριξ» (2018) σκηνοθεσία Μάριος Πιπερίδης

Δραματική κομεντί – Μια ταινία που, με αφορμή την παραβίαση του κανονισμού της πράσινης γραμμής από έναν σκύλο, ανατρέπει με χιούμορ βαθιά ριζωμένες υποψίες και προκαταλήψεις. Το σχέδιο του Γιάννη για να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει τη Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Επειδή η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια κάποιων “εκλεκτών” χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.

Παίζουν: Αδάμ Μπουσδούκος, Fatih Al, Βίκη Παπαδοπούλο, Özgür Karadeniz, Γιάννης Κόκκινος, Βαλεντίνος Κόκκινος, Γεωργία Κωνσταντίνου, Τόνυ Δημητρίου.

*Ant1, Πέμπτη 27/10, στις 22:00

«Βίαιη δικαιοσύνη» (2016) σκηνοθεσία Ζαν – Φρανσουά Ρισέτ

Δράσης – Ο Μελ Γκίμπσον είναι ο Τζον Λιγκ, αποφυλακισμένος με αναστολή και πρώην αλκοολικός, που ζει σε ένα τροχόσπιτο κάπου στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ο οποίος προσπαθεί να εντοπίσει την κόρη του μάταια εδώ και χρόνια.

H κόρη του είναι η 17χρονη Λίντια (Έριν Μοριάρτι) και έχει εμπλακεί με τον φίλο της στο εμπόριο ναρκωτικών.
Σύντομα βρίσκεται κυνηγημένη και θύμα μιας πλεκτάνης, εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα.

Ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο μπορεί να στραφεί είναι ο πατέρας της. Όταν τον προσεγγίζει εκείνος την φέρνει μαζί του στο τροχόσπιτό του, όπου συνειδητοποιεί ότι η Λίντια είναι εθισμένη στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ.
Παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν όμως, δεν θα διστάσει στιγμή να προστατεύσει την κόρη του. Πληγωμένος από τη ζωή και από τον εαυτό του, ο Λινκ αρχίζει τις επισκέψεις σε παλιούς φίλους και γνωστούς από τα χρόνια της παρανομίας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια της κόρης του, έχοντας μάλιστα το μεξικάνικο cartel στο σβέρκο τους να τους κυνηγούν με λύσσα.
Είναι όμως αποφασισμένος έστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Εριν Μοριάρτι, Ντιέγκο Λούνα, Μάικλ Παρκς, Γουίλιαμ Μέισι, Ντέιλ Ντίκι, Τόμας Μαν, Τομ Τζόλες.

*Alpha, Πέμπτη 27/10, στις 22:40

«Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Μίκαελ Μπλόμκβιστ (Ντάνιελ Γκρεγκ), προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο κύρος του μετά από μια δικαστική ήττα.

Ο επιχειρηματίας Βάρνιερ (Κρίστοφερ Πλάμερ) τον προσεγγίζει και του υπόσχεται πως αν αναλάβει μία αποστολή που θα του αναθέσει, θα του δώσει πληροφορίες καταδικαστικές για τον Βένερστρεμ. Ο Μπλούμκβιστ συμφωνεί να μετακομίσει προσωρινά στην καμπίνα στο κτήμα του Βάρνιερ ώστε να τον βοηθήσει να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία της εγγονής του, Χάριετ, 40 χρόνια πριν.

Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι αυτή η υπόθεση ανοίγει και άλλες σκοτεινές πόρτες της οικογένειας, που κανείς δεν θα ήθελε να παραβιαστούν.
Ο Μπλούμκβιστ λέει στον βοηθό του Βάρνιερ ότι χρειάζεται βοήθεια στην έρευνά του και αυτός του προτείνει την Λίσμπετ, με βάση τη δουλειά που έκανε στον ίδιο.

Η Λίζμπεθ Σαλάντερ (Ρουνι Μάρα), μια εκκεντρική χάκερ, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο και συμφωνεί να τον βοηθήσει για τους δικούς της λόγους.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνεϊ Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκορντ, Ρόμπιν Ράιτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στίβεν Μπέρκοφ, Τζοέλι Ρίτσαρντσον, Τζέραλντιν Τζέιμς.

*Open, Πέμπτη 27/10, στις 23:45

«Fury» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιέρ

Δραματική Δράσης Πολεμική  – Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Σία Λαμπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ, Μάικλ Πένια.

*Mega, Πέμπτη 27/10, στις 00:00

«Ακροβάτες του Κήπου» (2001) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Ελληνική Ταινία Δραματική – Καλοκαίρι στην Ελευσίνα, 1974.

Ο Ααρών, ο Στέλιος, ο Άκης, ο Γαλανός και ο Βέροιος είναι μια παρέα παιδιών γύρω στα 11. Είναι οι Ακροβάτες του Κήπου. Τα σχολεία είναι κλειστά. Τα παιδιά περνούν το χρόνο τους με παιχνίδια, μικροδουλειές, βόλτες με τα ποδήλατα. Το παιχνίδι είναι η ίδια τους η ζωή. Σ’ αυτό διοχετεύουν τη σωματική τους ενέργεια και όλη τη φαντασία. Η παρέα παίζει και εξασκείται σε μια μεγάλη Δεξαμενή ύδρευσης. Σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτή τη γειτονιά, ο Ααρών ζει το σημαντικότερο καλοκαίρι της ζωής του. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία.

Στα μάτια των «Ακροβατών του Κήπου» τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία συγχέονται δραματικά αλλά και κωμικά. Οι αισθήσεις δεν έχουν χαλιναγωγηθεί από τη λογική. Τα παιδιά είναι παιδιά. Δεν υποψιάζονται ότι ο κόσμος των μεγάλων, με τους έρωτες, τα πάθη, τις προκαταλήψεις και τις “κατάρες” του, θα σφράγιζε την ίδια τους τη μοίρα.

Μεγαλώνουν, μαθαίνουν τη ζωή, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν τον εαυτό τους λίγο πριν μπουν στον κόσμο των μεγάλων. Τον κόσμο με τις αρχαίες προκαταλήψεις, τα πάθη και τη μοίρα…

Παίζουν: Χρήστος Νομικός, Έρση Μαλικένζου, Βάνα Ραμπότα, Γιώτα Φέστα, Θέμις Μπαζάκα, Γιώργος Μαρίνος, Νένα Μεντή, Αθηνά Παππά, Μηνάς Χατζησάββας.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 27/10, στις 00:00

«Πράκτορας Από Ατσάλι» (2017) σκηνοθεσία Λίο Ζανγκ

Περιπέτεια επιστ. φαντασίας – Ένας ειδικός πράκτορας, που έχει ως αποστολή την προστασία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία εμπλέκεται σε ένα πείραμα μακροζωίας, από μια επικίνδυνη εγκληματική συμμορία του υποκόσμου. Αισθάνεται όμως πως ένας βαθύτερος δεσμός τον ενώνει με αυτή τη γυναίκα, σαν να έχουν βρεθεί ξανά σε μια προηγούμενη ζωή.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Σόου Λο, Να Να Ου Γιάνγκ.

*Star, Πέμπτη 27/10, στις 00:00

«Sinister» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον

Τρόμου – Ψάχνοντας απεγνωσμένα να εμπνευστεί το best seller, που θα αναγεννήσει την καριέρα του, ο Έλισον, συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων βασισμένων σε πραγματικές ιστορίες, μετακομίζει με την οικογένεια του στην τοποθεσία της πιο πρόσφατης ιστορίας του: το άλυτο μυστήριο του απεχθούς φόνου μιας χαρούμενης και αγαπημένης οικογένειας.

Απομονωμένος από την τοπική κοινότητα και πιεσμένος από τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ο Έλισον θα ανακαλύψει μερικές βιντεοκασέτες στη σοφίτα του σπιτιού και θα αντιληφθεί με τρόμο ότι οι έρευνές του βάζουν την οικογένειά του σε τεράστιο κίνδυνο…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Τζούλιετ Ράιλανς, Τζέιμς Ράνσον.

*Star, Πέμπτη 27/10, στις 02:15