9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου, πάρε ποπ κορν και διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Στα όρια του αύριο» (2014) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Σε ένα κοντινό μέλλον μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τους φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Παίζουν:Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπίλ Πάξτον, Τζέρεμι Πίβεν, Νόα Τέιλορ.

*Alpha, Κυριακή 30/10, στις 21:00

«Slumdog Millionaire» (2008) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ, Λαβλιν Ταντάν

Δραματική Ρομαντική – Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ινδία και παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού αμόρφωτου Ινδού από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι.

Ο Τζαμάλ Μαλίκ, ένας 18χρονος από τις φτωχογειτονιές του Μουμπάι, θα ζήσει τη μεγαλύτερη ημέρα της ζωής του με όλα τα μάτια της Ινδίας στραμμένα πάνω του: αν απαντήσει σωστά σε μια τελευταία ερώτηση, θα κερδίσει 20 εκατομμύρια ρουπίες στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος?».

Βρίσκεται αντιμέτωπος με το έπαθλο των 20 εκατομμυρίων ρουπίων αλλά και με την αστυνομία, που τον συλλαμβάνει την παραμονή του τελικού, με την υποψία πως έχει εξαπατήσει τους πάντες. Από πού κι ως πού ένα εμφανισιακά άβγαλτο παιδί, ένας αλήτης που μεγαλώνει στο δρόμο γνωρίζει τόσα πολλά;
Εξιστορώντας τη ζωή του προσπαθεί να πείσει τους αξιωματικούς πως όλες οι απαντήσεις του προέρχονται από προσωπικά βιώματα, εξίσου απίστευτα με τις ερωτήσεις που του έχουν υποβληθεί στο παιχνίδι.

Η μόνη ερώτηση που παραμένει αναπάντητη είναι πώς ένας νεαρός χωρίς πάθος για το χρήμα κατέληξε να παίρνει μέρος στο συγκεκριμένο σόου? Όταν ο Τζαμάλ επιστρέψει για να απαντήσει στην τελευταία ερώτηση, θα το αποκαλύψει σε 60 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Παίζουν: Ντεβ Πατελ, Φρίντα Πίντο, Ανίλ Καπούρ, Ρουμπίαν Αλί, Ίρφαν Καν, Μαντούρ Μίταλ.

*Ant1, Κυριακή 30/10, στις 22:00

«Ο Σιδηρούς Σταυρός» (1997) σκηνοθεσία Σαμ Πέκινπα

Περιπέτεια Πολεμική – 1943. Ο γερμανικός στρατός, κατεστραμμένος και αποθαρρυμένος, υποχωρεί βιαστικά από το ρωσικό μέτωπο.

Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, η σύγκρουση κορυφώνεται ανάμεσα στον αριστοκράτη αλλά τελικά μικρόψυχο λοχαγό Στράνσκι και τον θαρραλέο δεκανέα Στάινερ.

Ο Στράνσκι είναι ο μόνος άνθρωπος που πιστεύει ότι το Τρίτο Ράιχ εξακολουθεί να είναι κατά πολύ ανώτερο από τον ρωσικό στρατό- ωστόσο μέσα στην πομπώδη προσωπικότητά του κρύβεται ένας δειλός που τρέμει και λαχταρά τον Σιδηρούν Σταυρό για να μπορέσει να επιστρέψει στο Βερολίνο ως ήρωας.

Ο Στάινερ, από την άλλη πλευρά, είναι κυνικός, προκλητικά αντικομφορμιστής και ενδιαφέρεται περισσότερο για την ασφάλεια των ανδρών του παρά για την ορδή των στρατιωτικών παρασήμων που του προσφέρουν οι ανώτεροί του.

Η “έλλειψη σεβασμού” του Στάινερ έχει ως αποτέλεσμα την αυξανόμενη εχθρότητα μεταξύ των δύο

Παίζουν: Τζέιμς Κόμπερν, Τζέιμς Μέισον, Μαξιμίλιαν Σελ, Σέντα Μπέργκερ, Ντέιβιντ Γουόρνερ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 30/10, στις 22:20

«Pain and Gain» (2013) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Περιπέτεια – Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Ντάνιελ Λούγκο, ενός bodybuilder στο Μαϊάμι που θέλει να ζήσει το αμερικανικό όνειρο και να αποκτήσει τα χρήματα που έχουν οι άλλοι. Ζητά, λοιπόν, τη βοήθεια του συναδέλφου του bodybuilder, Έιντριαν Ντούρμπαλ και του πρώην κατάδικου, Κρίστιαν Πολ Ντόιλ. Φτιάχνουν ένα σχέδιο απαγωγών και εκβιασμών, το οποίο πηγαίνει τρομερά στραβά και προσπαθούν μάταια να κατακτήσουν το άπιαστο αμερικανικό όνειρο.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ντουέιν Τζόνσον, Άντονι Μακί, Εντ Χάρις, Ρομπ Κόρντρι.

*Alpha, Κυριακή 30/10, στις 23:15

«Οι αναλώσιμοι» (2010) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Δράσης Περιπέτεια – Ο Μπάρνει Ρος (Σταλονε) και Τρεντ Μάουζερ (Σβαρτσενέγκερ) ηγούνται ο καθένας από μία ομάδα “Αναλώσιμων” πρώην μυστικών πρακτόρων, που ειδικεύονται σε αποστολές υψηλού κινδύνου ως μισθοφόροι. Την συγκεκριμένη αποστολή που τους αναθέτει ο “Mr. Church”( Μπρους Γουίλις) την αναλαμβάνει τελικά η ομάδα του Ρος και κατευθύνονται σε ένα νησί για να σκοτώσουν τον στρατηγό Γκάρζα (Ντέιβιντ Ζαιας).
Ο σύνδεσμος τους όμως, τους αποκαλύπτει ότι ο στρατηγός και ο συνεργάτης του Μονρόε (Έρικ Ρόμπερτς) κρατάνε φυλακισμένο τον πατέρα της Σάντρας (Ζιζέλ Ιτιέ).
Το κακοποιό στοιχείο είναι ο Τζέιμς Μονρόε, απειλεί να τους σκοτώσει όλους, τη Σάντρα, τον πατέρα της και τους Αμερικάνους που ήρθαν στο νησί.

Στο κατόπι τους όμως των Αναλώσιμων βρίσκονται ακόμη, ένας πράκτορας της CIA, ο ψυχωτικός σωματοφύλακάς του και ένα πρώην μέλος της ομάδας, που αναζητά εκδίκηση…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Έρικ Ρόμπερτς, Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντολφ Λούντγκρεν, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Μίκι Ρουρκ.

*Star, Κυριακή 30/10, στις 23:50

«Το Μυστικό της Ασημένιας Λίμνης» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

Μυστηρίου – Ο Σαμ είναι ένας απογοητευμένος 33χρονός που βρίσκει μια μυστηριώδη γυναίκα, την Σάρα να «πλατσουρίζει» στη κοινόχρηστη πισίνα του συγκροτήματος που κατοικεί.

Όταν αυτή εξαφανίζεται, ο Σαμ ξεκινάει μία σουρεαλιστική αναζήτηση στο Los Angeles για να ανακαλύψει το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της.

Ξαφνικά βρίσκεται χαμένος στα πιο ζοφερά και μυστηριώδη βάθη της παρανομίας του Los Angeles

Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Τόφερ Γκρέις, Ράιλι Κέο.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 30/10, στις 00:15

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς 

Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Open, Κυριακή 30/10, στις 01:45

«Το Άλογο του Πολέμου» (2011) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δράσης Περιπέτεια Πολεμική – Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάικλ Μορπούργκο, που εκδόθηκε το 1982.
Στο Ντέβον της Αγγλίας, λίγο καιρό μετά το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο 14χρονος Άλμπερτ (Τζέρεμι Ίρβιν) ζει με την μητέρα του Ρόουζ (Έμιλι Γουάτσον) και τον επιπόλαιο αλκοολικό πατέρα του Τεντ (Πήτερ Μουλαν).

Όταν ο πατέρας του Αλμπερτ αγοράσει ένα πανάκριβο, υπέροχο πουλάρι, ο Αλμπερτ θ’ αναλάβει να το εκπαιδεύσει αλλά και να βρει τρόπο ώστε το ζώο να βοηθήσει στο βιοπορισμό τους. Το άλογο, ο Τζόι, και ο Αλμπερτ θα γίνουν αχώριστοι φίλοι. Μόνο που όταν η σοδειά της οικογένειας πάει κατά διαβόλου και ο Πρώτος Παγκόσμιος ξεσπάσει, ο πατέρας του Αλμπερτ θα πουλήσει το άλογο στο Βρετανικό Στρατό.

Ο Τζόι καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου και ο Άλμπερτ αποφασίζει να καταταγεί στον στρατό με την ελπίδα να τον ξαναβρεί.

Παίζουν: Τζέρεμι Ίρβιν, Έμιλι Γουάτσον, Πίτερ Μούλαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χίντλστον

*Alpha, Κυριακή 30/10, στις 01:50

«Ανατριχίλες 2: Στοιχειωμένο Χάλοουιν» (2018) σκηνοθεσία Άρι Σάντελ

Κομεντί Περιπέτεια – Η οικογένεια Κουιν, δηλαδή η μαθήτρια Λυκείου Σάρα (Μάντισον Ίσμαν),ο μκρότερος αδερφός της Σόνι (Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ) και η μητέρα τους Κάθι (Γουέντι ΜακΛίντον – Κάβεϊ) μπλέκουν άθελά τους, σε ένα σκηνικό γεμάτο τρομακτικά, συναρπαστικά και αστεία γεγονότα.

Ο Σόνι και ο συμμαθητής του, Σαμ, είναι οι καλύτεροι φίλοι και έχουν κερδίσει τον τίτλο των “Junk Brothers”, αφού μαζεύουν πράγματα που κάποιοι θέλουν απλά να ξεφορτωθούν.

Η μοίρα, δυστυχώς τους οδηγεί κατευθείαν στο μονοπάτι της μαριονέτας Σλάπι (με τη φωνή του Τζακ Μπλακ), ενός ανατριχιαστικού χαρακτήρα από το αδημοσίευτο βιβλίο Goosebumps.

Ενώ ασκούν την αγαπημένη τυς ασχολία, να συγκεντρώνουν σκουπίδια, οι κολλητοί φίλοι Σόνι και Σαμ συναντούν τον Σλάπι, ένα άτακτο ανδρείκελο-μούμια από ένα αδημοσίευτο βιβλίο “Goosebumps” του Ρ. Λ. Στάιν.

Ελπίζοντας να ξεκινήσει τη δική του οικογένεια, ο Σλάπι απαγάγει τη μητέρα του Σόνι και ζωντανεύει όλους τους φίλους του, ακριβώς για το Χάλογουϊν. Η πόλη ξεχειλίζει με τέρατα, και ο Σόνι ενώνει τις δυνάμεις του με τη μεγαλύτερη αδελφή του, τον Σαμ και έναν ευγενικό γείτονα για να σώσει τη μαμά του και να καταστρέψει το σκοτεινό σχέδιο του Σλάπι.

Παίζουν: Μάντισον Ίσμαν, Γουέντι ΜακΛίντον-Κάβεϊ, Κρις Παρνέλ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ.

*Mega, Κυριακή 30/10, στις 02:30