10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κύματα Αγάπης» (1998) σκηνοθεσία Φόρεστ Γουίτακερ

Δραματική Ρομαντική – Η ζωή της Μπέρντι, μιας νεαρής νοικοκυράς από την επαρχία, ανατρέπεται όταν σε ζωντανή μετάδοση μιας τηλεοπτικής εκπομπής ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά με την καλύτερη της φίλη. Μετά τον χωρισμό αποφασίζει να γυρίσει πίσω στο πατρικό της για να σταθεί πάλι στα πόδια της.

Σύντομα, ένας φίλος της από το παρελθόν, αρχίζει να τη φλερτάρει, αλλά η κόρη της δε φαίνεται καθόλου ενθουσιασμένη στην ιδέα ότι η μαμά της μπορεί να φέρει στη ζωή τους έναν νέο άντρα.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τζίνα Ρόουλαντς, Μέι Ουίτμαν, Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, Μάικλ Παρί, κάμερον Φίνλεϊ, Κάθι Ναγίμι.

*Open, Τετάρτη 2/11 στις 21:00

«Air Force One» (1997) σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Πίτερσεν

Δράσης – Στο προεδρικό αεροπλάνο των ΗΠΑ -το καλύτερα φυλασσόμενο αεροπλάνο στον κόσμο- ο Πρόεδρος Mάρσαλ επιστρέφει στην πατρίδα μαζί με τη γυναίκα του, την κόρη του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους από ένα διπλωματικό ταξίδι στη Ρωσία. Μετά την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας αμερικανών και ρώσων εναντίον του δικτάτορα του Καζακστάν, η παγκόσμια τάξη έχει πλέον αποκατασταθεί.

Όμως, λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους, μια ομάδα τρομοκρατών με επικεφαλής τον τρομερό Ίγκορ Κορσούνωφ, παίρνει αιφνιδιαστικά τον έλεγχο και κρατά ομήρους όλους τους επιβάτες μαζί με τον πρόεδρο και την οικογένειά του. Αίτημά τους είναι η άμεση απελευθέρωση του δικτάτορα και ανώτερου άρχοντα της χώρας τους, διαφορετικά θα ακολουθήσει το χάος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει άμεσα να δώσει λύση προτού χυθεί περισσότερο αίμα, τη στιγμή που οι ισορροπίες του πλανήτη βρίσκονται πραγματικά στον αέρα.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Γκάρυ Όλντμαν, Γκλεν Κλόουζ, Γουέντι Κρούσον, Πολ Γκιλφόιλ, Γουίλιαμ Μέισι.

*Skai, Τετάρτη 2/11 στις 21:00

«Η Συμμορία των 8» (2018) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Δράσης – Πάνε πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στην Ντέμπι Όσεαν (Σάντρα Μπούλοκ) να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της.

Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες, ξεκινώντας από την παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου Μίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ). Μαζί, προσλαμβάνουν και τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα (Κάλινγκ), την πορτοφολού Κοστάνς (Ακουαφίνα), την εξπέρ στις διαρρήξεις Τάμι (Πόλσον), τη χάκερ Νάιν Μπολ (Ριάνα) και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ (Μπόναμ Κάρτερ).

Ο στόχος είναι $150 εκατομμύρια δολάρια σε διαμάντια – διαμάντια που θα βρίσκονται στο λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ (Χαθαγουέι), η οποία θα παρουσιάζει την εκδήλωση της χρονιάς, το Met Gala.

Το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Όμως όλα πρέπει να τρέξουν ρολόι, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντίτρε Γκούντγουιν

*Star, Τετάρτη 2/11 στις 21:00

«Ευτυχισμένος Όσκαρ» (2018) σκηνοθεσία Ρούπερτ Εβερετ

Βιογραφική Δραματική – Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Ουάιλντ περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του κι οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε.

Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφική πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Υπό το πρίσμα του θανάτου ο Όσκαρ αναστοχάζεται την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με την γυναίκα του Κόνστανς, την αναζωπύρωση της ολέθριας ερωτικής σχέσης του με τον Λόρδο Αλφρεντ Ντάγκλας και τον γεμάτο ζεστασιά και αφοσίωση Ρόμπι Ρος, ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σώσει από τον εαυτό του.

Από τη Διέππη στην Νορμανδία, την Νάπολη και το Παρίσι, η ελευθερία για τον Όσκαρ Ουάιλντ είναι άπιαστο όνειρο κι εκείνος είναι πια ένας απένταρος περιπλανώμενος, παραγκωνισμένος από τους παλιούς γνωστούς του και αγαπημένος μιας παράξενης ομάδας παρανόμων και περιθωριακών, στους οποίους αφηγείται ιστορίες απ’ τα παλιά με το ασύγκριτο και ακούραστο πνεύμα του.

Παίζουν: Ρούπερτ Εβερετ, Κολιν Φερθ, Εμιλι Γουατσον, Κόλιν Μόργκαν, Τομ Γουίλκινσον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 2/11 στις 22:00

«Φαντασία» (2019) σκηνοθεσία Αλέξης Καρδαράς

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90 και στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο.

Η Φωτεινή (Ρένα Μόρφη) είναι η όμορφη νέα κοπέλα με την ωραία φωνή που έρχεται από την επαρχία στην Αθήνα και την παίρνει υπό την προστασία του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Χρηστάκης, παλιός φίλος και συνεργάτης της μητέρας της (Βίκυ Παπαδοπούλου), η οποία χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ένα συμβάν που η μικρή Φωτεινή, συνοδηγός τη μοιραία στιγμή, δεν ξεπέρασε ποτέ ουσιαστικά. Και ο Κόκκινος (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ο νόστιμος μάγκας, παντρεμένος και φτασμένος, που ποθεί τη Φωτεινή από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει, και την κατακτά, με απρόβλεπτες, αρχαιοελληνικές συνέπειες.

Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

*Ant1, Τετάρτη 2/11 στις 22:00

«Το Νησί της Αποπλάνησης» (2019) σκηνοθεσία Στίβεν Νάιτ

Δραματική Μυστηρίου – Ο Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ο Μπέικερ Ντιλ, επαγγελματίας ψαράς που ζει στο μικρό νησί Πλίμουθ, στα ανοιχτά του Μαϊάμι και βγάζει τα προς το ζην με δυσκολία, συμπληρώνοντας το εισόδημα με τουριστικές ξεναγήσεις.
Διακαής πόθος του να ψαρέψει έναν τεράστιο τόνο, που ο ίδιος αποκαλεί “Δικαιοσύνη”.

Η σχέση του με μια ζωντοχήρα (Ντάιαν Λέιν), η φιλία του με τον μόνιμο βοηθό του Ντιουκ (Ντζιμόν Χονσού) και οι επισκέψεις στο μικρό τοπικό μπαρ συνιστούν τη ρουτινιάρικη πλην γαλήνια (serenity) – όπως και το όνομα της βάρκας- καθημερινότητά του, που όμως θα διαταραχθεί αιφνίδια με την εμφάνιση της πρώην συζύγου του, Κάρεν (Άν Χάθαγουεϊ).

Η Κάρεν, εγκλωβισμένη τώρα σε έναν ατυχή γάμο με έναν βίαιο και μέθυσο επιχειρηματία (Τζέισον Κλαρκ) που καταφθάνει στο νησί σε λίγε μέρες για ψάρεμα, του υπόσχεται 10 εκατομμύρια δολάρια αν τον πάρει πελάτη, τον μεθύσει και τον πετάξει στ’ ανοιχτά νερά, γεύμα στους καρχαρίες.
Ας το κάνει τουλάχιστον για το καλό του έφηβου γιου τους (Ραφαέλ Σαγιέν), που υφίσταται μόνιμα λεκτική και σωματική κακοποίηση από τον πατριό του.

Η εμφάνιση της Κάρεν παρασύρει τον Μπέικερ στην ζωή που ήθελε να ξεχάσει, καθώς πασχίζει ανάμεσα στο σωστό και το λάθος και μια νέα πραγματικότητα, που μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνεται.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντάιαν Λέιν, Τζέισον Κλαρκ, Τζέρεμι Στρονγκ, Ντζιμόν Χονσού.

*Star, Τετάρτη 2/11 στις 23:15

«Robocop» (2014) σκηνοθεσία Ζοζέ Παντίλια

Δράσης – Το 2028, η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp αποτελεί πρωτοπόρο στη ρομποτική τεχνολογία και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής. Επόμενος στόχος της OmniCorp είναι η δημιουργία ρομπότ για την αστυνόμευση μεγαλουπόλεων.

Αυτό γίνεται δυνατό όταν ο αστυνόμος Άλεξ Μέρφι από το Ντιτρόιτ πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η OmniCorp χρησιμοποιεί το σώμα του Μέρφι, με απότέλεσμα τη δημιουργία ενός αστυνόμου-σάιμποργκ, με δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα..

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κίτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Άμπι Κόρνις, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Τετάρτη 2/11 στις 23:30

«Κακές Παρέες» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Περιπέτεια – Όταν ένας πράκτορας της CIA σκοτώνεται κατά τη διερεύνηση μιας κρίσιμης υπόθεσης πυρηνικών όπλων, οι μυστικές υπηρεσίες «στρατολογούν» τον δίδυμο αδελφό του, έναν μικροαπατεώνα, για να πάρει τη θέση του.

Έτσι, ο Όακς, ο βετεράνος συνεργάτης του δολοφονημένου πράκτορα, αναλαμβάνει αναγκαστικά την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του: να μεταμορφώσει τον Τζέικ, έναν τύπο του δρόμου, σε έμπειρο κατάσκοπο μέσα σε εννέα μόνο μέρες.

Ο χρόνος όμως τρέχει και οι δυο τους πρέπει άμεσα να απαλλάξουν την πόλη της Πράγας, που είναι η περιοχή των επιχειρήσεων, από μια ορολογιακή βόμβα που αναμένεται από λεπτό σε λεπτό να τινάξει την πόλη στον αέρα.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κρις Ροκ, Πίτερ Στορμέαρ, Γκάμπριελ Μαχτ, Κέρι Ουάσινγκτον.

*Alpha, Τετάρτη 2/11 στις 00:00

«Sinister» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον

Τρόμου – Ψάχνοντας απεγνωσμένα να εμπνευστεί το best seller, που θα αναγεννήσει την καριέρα του, ο Έλισον, συγγραφέας αστυνομικών βιβλίων βασισμένων σε πραγματικές ιστορίες, μετακομίζει με την οικογένεια του στην τοποθεσία της πιο πρόσφατης ιστορίας του: το άλυτο μυστήριο του απεχθούς φόνου μιας χαρούμενης και αγαπημένης οικογένειας.

Απομονωμένος από την τοπική κοινότητα και πιεσμένος από τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ο Έλισον θα ανακαλύψει μερικές βιντεοκασέτες στη σοφίτα του σπιτιού και θα αντιληφθεί με τρόμο ότι οι έρευνές του βάζουν την οικογένειά του σε τεράστιο κίνδυνο…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Τζούλιετ Ράιλανς, Τζέιμς Ράνσον.

*Star, Τετάρτη 2/11 στις 01:30

«Βίαιη δικαιοσύνη» (2016) σκηνοθεσία Ζαν – Φρανσουά Ρισέτ

Δράσης – Ο Μελ Γκίμπσον είναι ο Τζον Λιγκ, αποφυλακισμένος με αναστολή και πρώην αλκοολικός, που ζει σε ένα τροχόσπιτο κάπου στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, ο οποίος προσπαθεί να εντοπίσει την κόρη του μάταια εδώ και χρόνια.

H κόρη του είναι η 17χρονη Λίντια (Έριν Μοριάρτι) και έχει εμπλακεί με τον φίλο της στο εμπόριο ναρκωτικών.
Σύντομα βρίσκεται κυνηγημένη και θύμα μιας πλεκτάνης, εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα.

Ο μοναδικός άνθρωπος στον οποίο μπορεί να στραφεί είναι ο πατέρας της. Όταν τον προσεγγίζει εκείνος την φέρνει μαζί του στο τροχόσπιτό του, όπου συνειδητοποιεί ότι η Λίντια είναι εθισμένη στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ.
Παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν όμως, δεν θα διστάσει στιγμή να προστατεύσει την κόρη του. Πληγωμένος από τη ζωή και από τον εαυτό του, ο Λινκ αρχίζει τις επισκέψεις σε παλιούς φίλους και γνωστούς από τα χρόνια της παρανομίας, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια της κόρης του, έχοντας μάλιστα το μεξικάνικο cartel στο σβέρκο τους να τους κυνηγούν με λύσσα.
Είναι όμως αποφασισμένος έστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, να κάνει το σωστό.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Εριν Μοριάρτι, Ντιέγκο Λούνα, Μάικλ Παρκς, Γουίλιαμ Μέισι, Ντέιλ Ντίκι, Τόμας Μαν, Τομ Τζόλες.

*Alpha, Τετάρτη 2/11 στις 02:30